beduinka 28.01.05, 16:25 w dniach 29 stycznia - 13 lutego będę przebywała w Egipcie a niech - sama muszę sobie sprawić prezent urodzinowy :))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasminaa1 Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 19:15 I bardzo słusznie!!! Samych miłych chwil, żeby jeszcze dużo spraw Cię zaskoczyło:)) No, i na urodzinki: nieprzerwanego pasma sukcesów!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
beduinka Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 20:17 korekta - zaszyły pewne zmiany oj... nie wycofałam się z wyjazdu natomiast Gaja jednak zdecydowała się ofiarować mi ten bilet lotniczy jako prezent urodzinowy czyżby moja aluzja na forum trafiła na odpowiedni grunt :))) choć Gaja twierdzi, że zdecydowała się na to jeszcze przed odwiedzeniem forum Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 21:58 Ploteczki na temat prezentów urodzinowych????? Przecież to dopiero za 20dni! Odpowiedz Link
beduinka Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 22:26 gajasirocco napisała: > Ploteczki na temat prezentów urodzinowych????? Przecież to dopiero za 20dni! wg moich wyliczeń za 19 a powrót na 3 dni przed urodzinami lecz bezpośrednio w urodziny nigdzie nie mogłabym wybyć Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 22:33 Pamiętam, że często w urodziny bywałaś w krajach arabskich! Odpowiedz Link
beduinka Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 22:48 no nie aż tak często no ale po powrocie zdążę jeszcze jakieś przyjęcie wyprawić Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 29.01.05, 08:55 No i poleciała, a w Karawanseraju pustki! Komu potrzeba trochę słoneczka- zapraszam do Egiptu i TUnezji!!! Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 29.01.05, 18:23 To sie rozminelysmy, bo ja akurat dzis przyplynelam do Polski. A juz sie zastanawialam czy czasem nie wsiasc w najblizszych dniach z malym do pociagu i nie odwiedzic Warszawy, w tym Waszego Karawanseraju. Coz, odloze to chyba na maj - czerwiec. Mam nadzieje, ze sie wtedy jakos zgramy i bedziesz w Polsce. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 29.01.05, 21:51 W Karawanseraju jesteś zawsze mile widziana, nawet jak nie ma Beduinki! Zapraszam Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 11:56 Dziekuje za zaproszenie, ale przyjade innym razem. Wolalabym zobaczyc Was w komplecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 12:42 A może tuż po powrocie Beduinki? Od 13.02. jest już w Karawanseraju! Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 12:46 Wtedy juz wracam do domu. A moze tak Wy odwiedzicie Skandynawie? Na swiecie sa nie tylko kraje arabskie. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 15:26 A wiesz, że ja bardzo marzę o Skandynawii. Już od kilku lat planuję objazd Finladdii - powrót przez Norwegię i ciągle mi brakuje czasu. Do Afryki można wyskoczyć na tydzień i wrócić do pracy, a tutaj potrzebny jest czas, którego naprawdę mam niewiele. Lecz może wkrótce spełnię swe skandynawskie marzenie? Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 17:59 Do Finlandii (Helsinki) mozesz poplynac promem ze Sztokholmu (masz nawet wybor: albo Viking Line albo Silja Line). A do Oslo tez mamy ze Sztokholmu fajna droge. Wiec chcac nie chcac powinnas odwiedzic Sztokholm. Zapraszam. Juz czeka na Ciebie szisza (specjalow arabskiej kuchni jeszcze nie przygotowuje, bo lepiej zeby byly swieze jak przyjedziesz). Pozdrawiam Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 18:02 I jeszcze jedno, od 29 marca wchodzi WizzAir z Gdanska do Sztokholmu (Skavsta), a juz istnieje kurs z Katowic i z Warszawy chyba tez. Wiem, ze cena z Gdanska w obie strony wraz z oplatami ma wynosic ok 450 zl. Wiec warto. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 19:14 Dzięki za zaproszenie- może skorzystam- lecz do tej pory myślałam o podróży przez Litwę, łotwę, Estonię do Helsinek, dalej Nordkap i Norwegia, lecz może rzeczywiście warto zahaczyć o Stokholm? Ciągnie mnie na północ- poczekam na jakieś tanie loty. Jeszcze w lutym wyskoczę do Tunezji, póżniej muszę zaliczyć Chorwację, by odwiedzić moją adoptowaną delfinicę i i i...wielka niewiadoma. A jakie plany w Polsce? Co będziesz porabiała? Odpowiedz Link
raja1 Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 21:46 Koniecznie Norwegia!!! Sztokholm tez jest wart odwiedznia. Nie ma problemu z wejsciem do Parlamentu. Nordkapu nie udalo mi sie zaliczyc ale Prekestolen kolo Stavanger to cos czego nie mozna ominac. Tallin mi sie srednio podobal (robilam tam zapasy jedynie :P), Helsinki tez podobno malo urozmaicone. Moze lepiej zahaczyc o Kopenhage. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 23:06 Kopenhagę już znam, Szwecję- częściowo też, nie byłam jeszcze w Finladnii i Norwegii i bardzo mnie ciągnie. Trzeba trochę odpocząć od krajów arabskich- chociaż nie wytrzymuję dłużej niż miesiąc. Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 31.01.05, 13:54 Helsinki oczywiscie mozna odwiedzic podczas jednodniowego wypadu np. Silja Line (komfort nieporownywalny ze znienawidzonym przeze mnie drogim jak na takie warunki PZB, notabene dzis jeden z ich promow sie zderzyl, ale na szczescie nic sie nikomu nie stalo). Wiecej na Helsinki nie trzeba. A Norwegia najlepiej objazdowo ze Sztokholmu. Oslo, Stavanger, Bergen i obowiazkowo Trondhaim ze slynna katedra. A w Sztokholmie najlepiej latem, choc ostatnio wiele muzeow zrobili w okresie zimowym gratis (np. National Museet)wiec zima tez warto tu przyjezdzac. Warto zobaczyc Medelhavsmuseet (ze starozytnosciami srodziemnomorskimi i nawet cos o Islamie tam sie znajdzie),Cosmonova i Muzeum Wasa Museet, Skansen i wiele, wiele innych atrakcji. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 31.01.05, 15:43 Dzięki za info, lecz muszę poczekać do lata. Narazie - kraje arabskie! Odpowiedz Link
beduinka Re: Lecę do Egiptu 03.02.05, 23:39 joanna_xx napisała: > Wtedy juz wracam do domu. A moze tak Wy odwiedzicie Skandynawie? Na swiecie sa > nie tylko kraje arabskie. a ty wiesz, ze tam u was jest zimno Odpowiedz Link
beduinka Re: Lecę do Egiptu 03.02.05, 23:37 joanna_xx napisała: > Coz, odloze to chyba na > maj - czerwiec. Mam nadzieje, ze sie wtedy jakos zgramy i bedziesz w Polsce. w maju tak, w czerwcu juz prawdopodobnie wyjade ale zapraszam do Karawanseraju Odpowiedz Link
o_sana Re: Lecę do Egiptu 06.02.05, 23:03 A ja wlasnie dzis wrocilam...i alhamodolillah w ost.chwili bo awaria z autokarem i...bylam na lotnisku na 30 min przed odlotem..A i tak samolot wystartowal 10min wczesniej?!!! Co najlepsze spotkalam sie z Mirka na lotnisku w Hurgadzie!Lecialysmy tym samym samolotem... NIezle nie.. byla duza kolejka do odprawy,wiec mialysmy czas troche pogadac.Pozdrowienia od "nas". Odpowiedz Link
beduinka Re: Lecę do Egiptu 07.02.05, 11:04 o_sana napisała: > A ja wlasnie dzis wrocilam...i alhamodolillah w ost.chwili bo awaria z > autokarem i...bylam na lotnisku na 30 min przed odlotem..A i tak samolot > wystartowal 10min wczesniej?!!! > Co najlepsze spotkalam sie z Mirka na lotnisku w Hurgadzie!Lecialysmy tym samym > > samolotem... NIezle nie.. byla duza kolejka do odprawy,wiec mialysmy czas > troche pogadac.Pozdrowienia od "nas". potwierdzam spotkalysmy sie na lotnisku, razem czekalysmy w kolejce do odprawy paszportowej - zreszta oficer z naszego okienka byl bardzo niemrawy... razem jechalysmy z lotniska do miasta pzdw Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 07.02.05, 13:11 Już wierzymy, że byłyście razem w Egipcie!!! I to nie po raz pierwszy spotkałyście się na ziemi faraonów! Odpowiedz Link