Dodaj do ulubionych

Lecę do Egiptu

28.01.05, 16:25
w dniach 29 stycznia - 13 lutego będę przebywała w Egipcie

a niech - sama muszę sobie sprawić prezent urodzinowy :)))
Obserwuj wątek
    • yasminaa1 Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 19:15
      I bardzo słusznie!!! Samych miłych chwil, żeby jeszcze dużo spraw Cię
      zaskoczyło:)) No, i na urodzinki: nieprzerwanego pasma sukcesów!!! Pozdrawiam!!!
    • beduinka Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 20:17
      korekta - zaszyły pewne zmiany

oj... nie wycofałam się z wyjazdu

natomiast Gaja jednak zdecydowała się ofiarować mi ten bilet lotniczy jako
      prezent urodzinowy
      czyżby moja aluzja na forum trafiła na odpowiedni grunt :))) choć Gaja
      twierdzi, że zdecydowała się na to jeszcze przed odwiedzeniem forum
      • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 21:58
        Ploteczki na temat prezentów urodzinowych????? Przecież to dopiero za 20dni!
        • beduinka Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 22:26
          gajasirocco napisała:

> Ploteczki na temat prezentów urodzinowych????? Przecież to dopiero za 20dni!

wg moich wyliczeń za 19
          a powrót na 3 dni przed urodzinami

lecz bezpośrednio w urodziny nigdzie nie mogłabym wybyć

• gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 22:33
            Pamiętam, że często w urodziny bywałaś w krajach arabskich!
            • beduinka Re: Lecę do Egiptu 28.01.05, 22:48
              no nie aż tak często

no ale po powrocie zdążę jeszcze jakieś przyjęcie wyprawić
    • beduinka Re: Lecę do Egiptu 29.01.05, 07:24
      jade na lotnisko - pa
      • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 29.01.05, 08:55
        No i poleciała, a w Karawanseraju pustki! Komu potrzeba trochę słoneczka-
        zapraszam do Egiptu i TUnezji!!!
      • joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 29.01.05, 18:23
        To sie rozminelysmy, bo ja akurat dzis przyplynelam do Polski. A juz sie
        zastanawialam czy czasem nie wsiasc w najblizszych dniach z malym do pociagu i
        nie odwiedzic Warszawy, w tym Waszego Karawanseraju. Coz, odloze to chyba na
        maj - czerwiec. Mam nadzieje, ze sie wtedy jakos zgramy i bedziesz w Polsce.
        • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 29.01.05, 21:51
          W Karawanseraju jesteś zawsze mile widziana, nawet jak nie ma Beduinki!
          Zapraszam
          • joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 11:56
            Dziekuje za zaproszenie, ale przyjade innym razem. Wolalabym zobaczyc Was w
            komplecie.
            Pozdrawiam
            • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 12:42
              A może tuż po powrocie Beduinki? Od 13.02. jest już w Karawanseraju!
              • joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 12:46
                Wtedy juz wracam do domu. A moze tak Wy odwiedzicie Skandynawie? Na swiecie sa
                nie tylko kraje arabskie.
                • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 15:26
                  A wiesz, że ja bardzo marzę o Skandynawii. Już od kilku lat planuję objazd
                  Finladdii - powrót przez Norwegię i ciągle mi brakuje czasu. Do Afryki można
                  wyskoczyć na tydzień i wrócić do pracy, a tutaj potrzebny jest czas, którego
                  naprawdę mam niewiele. Lecz może wkrótce spełnię swe skandynawskie marzenie?
                  • joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 17:59
                    Do Finlandii (Helsinki) mozesz poplynac promem ze Sztokholmu (masz nawet wybor:
                    albo Viking Line albo Silja Line). A do Oslo tez mamy ze Sztokholmu fajna
                    droge. Wiec chcac nie chcac powinnas odwiedzic Sztokholm. Zapraszam. Juz czeka
                    na Ciebie szisza (specjalow arabskiej kuchni jeszcze nie przygotowuje, bo
                    lepiej zeby byly swieze jak przyjedziesz).
                    Pozdrawiam
                    • joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 18:02
                      I jeszcze jedno, od 29 marca wchodzi WizzAir z Gdanska do Sztokholmu (Skavsta),
                      a juz istnieje kurs z Katowic i z Warszawy chyba tez. Wiem, ze cena z Gdanska w
                      obie strony wraz z oplatami ma wynosic ok 450 zl. Wiec warto.
                      • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 19:14
                        Dzięki za zaproszenie- może skorzystam- lecz do tej pory myślałam o podróży
                        przez Litwę, łotwę, Estonię do Helsinek, dalej Nordkap i Norwegia, lecz może
                        rzeczywiście warto zahaczyć o Stokholm? Ciągnie mnie na północ- poczekam na
                        jakieś tanie loty. Jeszcze w lutym wyskoczę do Tunezji, póżniej muszę zaliczyć
                        Chorwację, by odwiedzić moją adoptowaną delfinicę i i i...wielka niewiadoma.
                        A jakie plany w Polsce? Co będziesz porabiała?
                        • raja1 Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 21:46
                          Koniecznie Norwegia!!! Sztokholm tez jest wart odwiedznia. Nie ma problemu z
                          wejsciem do Parlamentu.
                          Nordkapu nie udalo mi sie zaliczyc ale Prekestolen kolo Stavanger to cos czego
                          nie mozna ominac. Tallin mi sie srednio podobal (robilam tam zapasy
                          jedynie :P), Helsinki tez podobno malo urozmaicone.
                          Moze lepiej zahaczyc o Kopenhage.
                          • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 30.01.05, 23:06
                            Kopenhagę już znam, Szwecję- częściowo też, nie byłam jeszcze w Finladnii i
                            Norwegii i bardzo mnie ciągnie. Trzeba trochę odpocząć od krajów arabskich-
                            chociaż nie wytrzymuję dłużej niż miesiąc.
                            • joanna_xx Re: Lecę do Egiptu 31.01.05, 13:54
                              Helsinki oczywiscie mozna odwiedzic podczas jednodniowego wypadu np. Silja Line
                              (komfort nieporownywalny ze znienawidzonym przeze mnie drogim jak na takie
                              warunki PZB, notabene dzis jeden z ich promow sie zderzyl, ale na szczescie nic
                              sie nikomu nie stalo). Wiecej na Helsinki nie trzeba. A Norwegia najlepiej
                              objazdowo ze Sztokholmu. Oslo, Stavanger, Bergen i obowiazkowo Trondhaim ze
                              slynna katedra. A w Sztokholmie najlepiej latem, choc ostatnio wiele muzeow
                              zrobili w okresie zimowym gratis (np. National Museet)wiec zima tez warto tu
                              przyjezdzac. Warto zobaczyc Medelhavsmuseet (ze starozytnosciami
                              srodziemnomorskimi i nawet cos o Islamie tam sie znajdzie),Cosmonova i Muzeum
                              Wasa Museet, Skansen i wiele, wiele innych atrakcji.
                              • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 31.01.05, 15:43
                                Dzięki za info, lecz muszę poczekać do lata. Narazie - kraje arabskie!
                • beduinka Re: Lecę do Egiptu 03.02.05, 23:39
                  joanna_xx napisała:

> Wtedy juz wracam do domu. A moze tak Wy odwiedzicie Skandynawie? Na swiecie
                  sa
                  > nie tylko kraje arabskie.

a ty wiesz, ze tam u was jest zimno
        • beduinka Re: Lecę do Egiptu 03.02.05, 23:37
          joanna_xx napisała:

> Coz, odloze to chyba na
          > maj - czerwiec. Mam nadzieje, ze sie wtedy jakos zgramy i bedziesz w Polsce.

w maju tak, w czerwcu juz prawdopodobnie wyjade
          ale zapraszam do Karawanseraju
    • o_sana Re: Lecę do Egiptu 06.02.05, 23:03
      A ja wlasnie dzis wrocilam...i alhamodolillah w ost.chwili bo awaria z
      autokarem i...bylam na lotnisku na 30 min przed odlotem..A i tak samolot
      wystartowal 10min wczesniej?!!!
      Co najlepsze spotkalam sie z Mirka na lotnisku w Hurgadzie!Lecialysmy tym samym
      samolotem... NIezle nie.. byla duza kolejka do odprawy,wiec mialysmy czas
      troche pogadac.Pozdrowienia od "nas".
      • beduinka Re: Lecę do Egiptu 07.02.05, 11:04
        o_sana napisała:

> A ja wlasnie dzis wrocilam...i alhamodolillah w ost.chwili bo awaria z
        > autokarem i...bylam na lotnisku na 30 min przed odlotem..A i tak samolot
        > wystartowal 10min wczesniej?!!!
        > Co najlepsze spotkalam sie z Mirka na lotnisku w Hurgadzie!Lecialysmy tym
        samym
        >
        > samolotem... NIezle nie.. byla duza kolejka do odprawy,wiec mialysmy czas
        > troche pogadac.Pozdrowienia od "nas".

potwierdzam
        spotkalysmy sie na lotnisku, razem czekalysmy w kolejce do odprawy
        paszportowej - zreszta oficer z naszego okienka byl bardzo niemrawy... razem
        jechalysmy z lotniska do miasta
        pzdw
        • gajasirocco Re: Lecę do Egiptu 07.02.05, 13:11
          Już wierzymy, że byłyście razem w Egipcie!!! I to nie po raz pierwszy
          spotkałyście się na ziemi faraonów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka