zajac77 09.01.06, 19:54 Witam czy ma ktoś może całe SAP FI tree w postaci excela? Bardzo potrzebowalbym drzewko menu FI w postraci excelowej. w zamian oferuję trochę materiałów SAPowskich zajac77 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kbor Re: SAP TREE 09.01.06, 20:30 mam cale tree sap z wersji 4.6c :) in english sluze, tylko prosze kontakt bo skrzynki gazetowe to skrzynki widmo,wysyla sie cos i nawet dziekuje sie nie pojawi. Odpowiedz Link
zajac77 Re: SAP TREE 10.01.06, 09:07 poprosze to SAP TREE po EN na maila: zajac77@interia.pl albo umieść gdzieś w necie to sciągnę :) albo ja gdzieś umieszczę jeśli będzie taka potrzeba :) bardzo dziękuję - ratujesz mi życie a dokladnie kilka godzin klepania. a wiesz moze czy istnieje jakaś i jaka? :) możliwość extractu takiego drzewa z SAPa do excela? Odpowiedz Link
kbor Re: SAP TREE 10.01.06, 10:11 Szczerze powiem ze nie mam pomyslu na zrzucenie tego... Pliczek wyslalem, in excel :) Odpowiedz Link
saperr3 Re: SAP TREE 10.01.06, 13:09 Witam, Chyba najprościej wyciągnąć dowolne drzewo menu poprzez transakcję PFCG (Opracowanie ról). W szczegółach roli w zakładce 'Menu' klikasz na ikonę drukarki i stamtąd drzewo możesz zapisać do pliku. Jest też strona z drzewem: www-03.ibm.com/support/techdocs/atsmastr.nsf/WebIndex/TD102448 Pozdrawiam Odpowiedz Link
kbor Re: SAP TREE 10.01.06, 16:43 No sorry, ale to nie o to drzewo koledze zajacowi chodzilo. ALe dzieki za adres. Odpowiedz Link
zajac77 Re: SAP TREE 11.01.06, 12:29 dziekuje KBOR'owi za liste SAP TREE ogromnie mi się przydala. kilka nocek nieprzespanych uratowałem, hi hi hi do transakcji SIMGH niestety nie mam uprawnień, za linka do IBMa bardzo dziekuję ale faktycznie nie o to chodzilo. Chodzilo o sap tree dla EU jak pracują i widzą całe drzewo FI takze dziekuje wszystkim za zainteresowanie a nie odeslanie mnie do pliku sap tree.txt ktory krazy po sieci ale z wersji jakies 4.2 lub 4.5 dziekuje Wam jeszcze raz Wszystkim a przede wszystkim kbor'owi :) zajac77 Odpowiedz Link