Dodaj do ulubionych

** LISTOPAD **

01.11.12, 07:55
WITAM WSZYSTKICH

w miesiacu ni to jesien, ni to zima.
Zycze WSZYSTKIM dzisiaj milego dnia.
-Lusia-
Obserwuj wątek
    • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 08:16
      06:30 +5*C lekki wiatr z SW

cieplo sie ten smutny miesiac zaczol , pamietam z dziecinstwa
      lata '50te takie pogody w te dnie dla wielu swiete byly

w szwecji jest to swieto ruchome w tym roku w sobote dnia trzeciego
      listopada

www.kalender-365.se/

www.kalender-365.se/kalender-2013.html

Dobrego i Spokojnego Dnia Wam Wszystkim
      Zycze
      • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 08:22
        Dziekuje - ja porowerkuje dzisiaj po Polsku na cmentarz.
        -Ale wiatr nieprzyjemny wieje -
        -Lusia-
        • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 08:56
          Dzien zadumy o bliskich,

ktorzy odeszli w dal.

Nasze mysli sa z nimi

gdy razem spedalismy czas.
          -Lusia-
          • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 10:12
            Witajcie....na razie mam piękne słoneczko. http://s17.rimg.info/7097bc3e041069e17d3acfc41d196a18.gif

http://i48.tinypic.com/4tq73s.jpg
            • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 10:34
              .. piekne sloneczko i piekne roslinki
              ja do naszych niemam reki-roslinki
              tesknia za "kendo" .Pzdr.
              • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 13:34
                Henryk to ratuj te roslinki, dolej im wody, albo odlej,
                jak maja za duzo.-Lusia-
                • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 20:11
                  jezeli macie tele5 to polecam "Efekt Nostradamusa" o 20:05

tele5.pl/portal/program/dzis
                  tele5.pl/
                  to fajny kanal i bez abbonamentu,niekodowany.
                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 08:28
                    Dzien Dobry,
                    chcialo by sie , zeby chociaz z pogoda byl dobry,
                    mokro, w parku slisko na lisciach.
                    Udanego dnia-
                    -Lusia-
                    • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 09:53
                      Nie mogę narzekać na pogodę.Miłego dnia Wszystkim.

http://i45.tinypic.com/1eays2.jpg
                      • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 10:20
                        po wczorajszym mokrym dniu zaświeciło słoneczkosmile
                        pozdrawiam i zaduszkowego swiętowania życzę!
                      • pia.ed Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 10:34
                        Wczoraj nawet z domu sie nie ruszylam ... taka pogoda to tragedia ... ciemno, zimno, mokro
                        i uginajacy drzewa wiatr.
                        Dzis rano zapowiadalo sie cudownie, a wystarczyla godzina, aby slonce skrylo sie
                        za szybko nawianymi deszczowymi chmurami.

Jutro, czyli sobote wypada szwedzkie Wszystkich Swietych,
                        wiec moze pojade na polski cmenterz, bo nawet kosciol katolicki w Malmö
                        od lat zrezygnowal z obchodzenia Swiat 1 listopada,
                        tylko przeniosl je na dzien, kiedy obchodza je Szwedzi.

A tak przy okazji: znalazlam piosenke Violetty Vills Czterdziesci kasztanow, a obok sa piosenki z jej najwczesniejszych wystepow, kiedy jeszcze nie byla zmanierowana slawa ...

www.youtube.com/watch?v=SLColy5J5xA&feature=related
                        • pia.ed Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 11:17
                          Zobaczcie co sie dzieje pod cmentarzem na Brodnie!!!!
                          Jak w takiej atmosferze mozna zadumac sie nad swymi bliskimi? sad
                          • pia.ed Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 11:17
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12781402,Tlok_na_cmentarzu_Brodnowskim___To_skandal___WIDEO_.html
                            • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 11:28
                              Nigdy nie jeżdżę w te dni na cmentarz,tylko przed.Trudno,to nie na moje zdrowie,
                              po drugie nie znoszę tłumów. Dziś jedzie córka,ma wolne.Jeżdżę na Wólkę.
                              • alfredka1 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 19:59

W Szczecinie wialo, huraganilo i lalo okrutnie. Wodnik /maz moj/ mial t.zw. psia wachte. Mimo, ze nie o polnocy a okrutna.
                                • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 09:42
                                  WITAJCIE
                                  leje, leje i jeszcze raz leje, juz jestem zmeczona na ta pogode,
                                  nic nie mozna planowac, tylko wygrzewac sie w cieplym domu.
                                  Myslalam, ze porowerkuje jeszcze dzisiaj na cmentarz wg.Szwedzkiego
                                  zwyczaju ale chyba tego nie bedzie.
                                  Ciepla i pogody ducha zycze.

KENDO pozdrawia wszystkich, juz nie dlugo sie do nas zjawi.
                                  Mowila ze tam u niej tez masa ludzi na cmentarzu - manhatan, rewia mody,
                                  kiedys tego nie bylo. Polacy narzekaja ze bieda, ale widac na filmie >co Pia
                                  pokazala> co sie dzieje, i to samo bylo u Kendo.
                                  -Lusia-
                                  • alfredka1 Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 12:56

Święty Marcin pijał wino
                                    wodę pozostawiał młynom

Rabelais "Gospoda pod Gęsią Nóżką"
                                    • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 13:27
                                      Nigdy nie jadłam marcińskich rogali.

https://1.bp.blogspot.com/_X_jSLjECco8/TN0PjZOj3jI/AAAAAAAAAK0/NhX-lRU_knA/s1600/Marci%25C5%2584skie1.jpg
                                • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 09:46
                                  Jeszcze śpicie?
                                  U mnie na razie pochmurno i +8
                                  Udanej soboty .smilesmile

http://i48.tinypic.com/2aje169.jpg
                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 10:27
                                    Jago kruczyna juz patroluje rewir za jedzeniem, zeby nie miala
                                    konkurentow, zaczyna sie ciezki okres dla zwierzaczkow.
                                    -Lusia-
                                    • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 19:50
                                      A ja jadlam "Marcinkowskie" oryginalne z Poznania, a pozniej
                                      wypieczone we Wroclawiu, i nie widzialam roznicy, oba wypieki
                                      byly bardzo, bardzo dobre,

ALFREDKO faktycznie mialas dzisiaj uczte dla podniebienia.
                                      Nie wiem czy samemu by sie dalo cos tak pyszego upiec?
                                      -Lusia-
                                      • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 20:09
                                        Niżej są rogale.

nakurzejstopce.blogspot.com/2010/11/na-sw-marcina-rogale-i-gesina.html
                                        • tetika Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 07:32
                                          witam slonecznie, zapowiada sie ladny dzien....
                                          • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 09:41
                                            Tu też jest pięknie.
                                            Trzeba ten dzień wykorzystać, bo już od jutra pogoda ma się zmienić.
                                            Zapowiadają 20l deszczu na m2.
                                            Pięknej niedzieli wszystkim.
                                            • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 09:57
                                              Uuuuu...to u mnie nie ma słonka.
                                              ocieplam anturium który postawiłam pod sam nos. http://s16.rimg.info/5c2d80e7461fc11601487b12ca26ecf6.gif

http://i46.tinypic.com/344477l.jpg
                                              • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 11:14
                                                Nie widać Henryka,Lusi też mało. Co się dzieje...co się dzieje.???
                                                Mam nadzieję,że wszyscy zdrowi? http://s20.rimg.info/97e5ff0e01e6a0b0f286e905e25c946b.gif
                                              • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 11:30
                                                WITAM
                                                Nie ma slonka i u mnie.
                                                Jago dziekuje za linka kulinarnego, napewno bedzie wykorzystany, ale nie
                                                dzisiaj, odwiedzila mnie ch.... na "migrena" a mialam zaplanowan szarlotke
                                                do upieczenia, moze po poludniu jak mi przejdzie, juz wzielam tabletke.
                                                Jago anthurium b.ladne, lubie te kwiaty.

Deszczu sobie wcale nie zycze, padalo u mnie caly prawie tydzien, miedzy
                                                przerwani od desczu moglam sie gdzie ruszyc ale i tak troche zmoklam.

Zycze udanej i cieplej niedzieli.
                                                -Lusia-
                                                • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 11:49
                                                  Oby ulżyła tableteczka.Zapomniałam o Twojej przypadłości.
                                                  Połóż się Lusia i życzę dalszego dnia bez bólu. http://s15.rimg.info/b14c1e1c4d0d996534430348847558f9.gif
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 12:50
                                                    Tak jakos mialam stres niekontrolowany i juz niedziela, totalnie puscilo
                                                    i efekty wychodza. Ale ja tego po prostu nie umie uniknac, musi wszystko
                                                    przejsc swoja droga. Ale juz ciuktke lepiej, zaraz chyba wyjde na swierze
                                                    powietrze, malo co tez zjadlam, ale kawy sie juz opilam,
                                                    -dziekuje Jago-
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 12:54
                                                    Pomyśl Lusia,że niedługo wróci Kendo,ale pewnie Ty cały czas o tym myślisz?
                                                    Masz rację idź na spacer.Świeże powietrze czyni cuda.. http://s19.rimg.info/75d9f1ec770e4719d27510c3e1659e42.gif
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 16:40
                                                    Lusia
                                                    pozycz Maluszka i przewietrz sie w parku
                                                    sabaka bedzie szczesliwy a tobie samo zdrowie

czy wiecie ze u nas w lasach sa jeszcze kleszcze ?
                                                    cholerstwo nieposzlo jeszcze spac-przegladajcie
                                                    dokladnie futerka waszych pieszczochow .
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 17:42
                                                    My z "Maluszkiem nie chodzimy do lazu wlasnie z tego wzgledu.
                                                    W tym roku nie mial ani razu na sobie tego obrzydliwstwa.
                                                    A co na Bobego pewnie sie zaczepl?
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 02:20
                                                    swobodnadyskusja.myfreeforum.org/sutra34904.php#34904

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 05:26
                                                    swobodnadyskusja.myfreeforum.org/sutra34906.php#34906

Dobry Dzionek
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 09:18
                                                    Henryk w Obu wpisach nic nie dalo, nie otwiera strony

WITAM
                                                    szaro,buro, wilgotnie, tylko w domu siedziec,
                                                    ale ile mozna to robi.

Wczoaraj migrena mnie przymusila, ale dizsiaj juz calkiem lepiej.
                                                    Mialam kilka planow, ale nie wiem czy ze wzgledu na pogode
                                                    bede w stanie mogla je wykonac.

Chyba 2 napewno, pojde do biblioteki, i do gazety, bo dostalam zaproszenie na
                                                    prenumerate b.tanio na 6 miesiecy za 199 koron a inaczej to kosztuje 1490 koron.
                                                    Wiec trzeba lapac okazje za ogon. Dobrze ze nie zamowilam na wczesniejsza
                                                    oferte 150 koron na 3 miesiace. Nieraz warto poczekac.

No to miejcie sobie WSZYSCY dobrze.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 09:51
                                                    Lusiu,to masz powód do radości jak migrenka w odwrocie.
                                                    Strach patrzeć w okno,pada i ciemno.Nawet przy komputerze mam odsłonięte
                                                    roletki.Miłego poniedziałku.
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 09:56
                                                    Lusia
                                                    niewystarczy ci i-net wydanie ?

u mnie linki wchodza,sprobuj jeszcze pare razy
                                                    a teraz musze isc do garow gotowac Bobby'iemu
                                                    odbiadek i kolacje,wpadne tu po poludniu.Pzdr.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 10:07
                                                    Mnie się wszystko otwiera,alem nie ciekawa pogawędek byłych polityków po kielichu.wink
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 10:22
                                                    A to moze moj system ochrony nie wpuszcza takich
                                                    niedorzecznosci?
                                                    -Lusia-
                                                  • tetika Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 10:43
                                                    witam, deszczysko padalo strasznie , nie poszlam spraw zalatwiac...
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 14:47
                                                    A ja mimo wszystko ubralam kalosze i parasol do reki i zalatwilam
                                                    co sobie obiecalam.

Jutro dalszy ciag, musze cos wymyslec dla kolezanki z Polski z ktora
                                                    sie spotkamy jak przyjade na B,Narodzenie, dzisiaj troche pozagladalam
                                                    po sklepach, ale bylo mi zimno w nogi w tych kaloszach i przyszlam do
                                                    domu.

I nieuniknione mam "Maluszka" do jutra to i tak jeszcze chyba namniej ze
                                                    2 razy spacerak zalicze, bo pada to nie bedzie chcial wyjsc.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 15:39
                                                    mnie tez deszcz harmonogram dnia spaskudzil
                                                    niby tylko siapi ale jest mokro
                                                    moze jutro bedzie ladniejsza pogoda ?
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 15:52
                                                    a umnie i-net chodzi jak chce,rozlancza i inne niespodzianki
                                                    mam dwuch operatorow i obaj tak samo

czyzby burza magnetyczna ? sloneczko paskudzi ?
                                                    obydwa lacza mobil ? sprobuje z trzeciego,z telefonu.
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 01:06
                                                    TO juz __WTOREK__
                                                    WITAM
                                                    i tez pewnie bedzie deszczowy, bo nadal pada.
                                                    -Lusia-
                                                  • tetika Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 05:56
                                                    witam
                                                    u mnie chyba nie pada dzis
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 08:10
                                                    innemedium.pl/wiadomosc/kilku-dni-w-telewizji-pojawia-sie-dziwna-reklama-data-21122012
                                                    o 06:45 juz niepadalo ale jest pochmurno i tylko +3*C
                                                    juz lepiej snieg niz deszcz ...

Dobrego Dnia Zycze
                                                  • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 08:28
                                                    Jakoś nie trafiłam na tę reklamę.
                                                    Stawiam na otwarcie jakiegoś nowego megahandlu, przed BN.

Po wczorajszym nieustającym deszczu, dzisiaj na pewno ma nie padać i co więcej, u nas ma nie padać aż do niedzieli.
                                                    Podaję za TVNMeteo, że ani deszcz, ani tym bardziej śnieg ma nam nie grozić. Mało tego, Zubilewicz namawiał na grzybobranie. Może sprawdzę, czy jeszcze rydze się gdzieś uchowały.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 10:03
                                                    Witam,dopiero wróciłam z przychodni.Myślałam,że jest cieplej,
                                                    tymczasem mało głowy nie urwie.Na szczęście nie pada.

http://i50.tinypic.com/2jcbwo0.jpg
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 10:45
                                                    innemedium.pl/wiadomosc/analiza-zwlok-obcego-humanoida
                                                    teraz sloneczko i chec zycia powrocila,Pies tez szczesliwy.

nasz SybOptyka obiecuje mrozy w przyszlym tygodniu
                                                    jezeli na grzyby ..jezeli ktos chce sie pochylic nad Kozakiem-
                                                    czekam , i buzka.
                                                  • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 11:05
                                                    wieje jak w kieleckiem u mniesmile
                                                    pozdrawiam i spokojnej głowy życzę!
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 12:03
                                                    Po nocnym deszczu przez okno ladnie swieci slonce, zaraz ide do
                                                    "systemu" przyniesc pusty karton po winie, robilam porzadek w garderobie,
                                                    i musze zrobic miejsce na jesienno zimowa garderobe, i sie nie mieszcze, a a kartonie
                                                    zakleje tasma i wyniose do piwnicy na przechowanie, bo jest ogrzewana.
                                                    Na strychu tez mam przegrodke ale tam nie ma ogrzewania i zima czuc
                                                    dziwna wilgoc. Stoja same doniczki i przetwory w sloikach popakowane
                                                    w kartonach, gdyby byl mroz.
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 16:18
                                                    Wiem już, że synoptykom nie koniecznie trzeba wierzyć.
                                                    Uwierzyłam, że będzie bez deszczu. A tu nie tylko deszcz, ale i śnieg.
                                                    Rano świeciło słońce. Poszłam do Zakopanego, najpierw zmokłam, potem zmarzłam a jak dotarłam do domu było już biało.
                                                    W mieście pustki, rzadko zdarzają się takie dni jak dzisiaj. Nawet po sezonie.

Kilka dni temu wymieniłam garderobę na zimową. Część oddałam.
                                                    Kiedyś wynosiłam przetwory do piwnicy. Okazało sie, że nigdy nie chciało mi się iść po nie i zostawały po zimie.
                                                    Teraz trzymam w nieogrzewanej spiżarce i wiatrołapie. Mam pod ręką, biorę kiedy chcę.
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 17:03
                                                    I bardzo dobrze Dorko, trzeba sobie ulatwiac to juz
                                                    skomplikowane krotkie zycie, ja swoje przetwory trzymam w kartonach
                                                    po winie na strychu, i to tez, nieraz nie chce mi sie tam podreptac, na 3 pietro,
                                                    gdzie sa b.ciezkie drzwi przeciwpozarowe zainstalowane.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 05:43
                                                    twitter.com/BarackObama

Murzyn niezrobil swego
                                                    Murzyn zostaje po godzinach ...

Milego Dnia Zycze
                                                  • tetika Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 06:09
                                                    witam
                                                    jade dzis CV rozwozic, oby to cos dalo /chociaz z rozmow telefonicznych wynikalo ze to na nic bo nie planuja naboru/
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 07:45
                                                    CV ? to nowy model Citroeng'a ?
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 08:46
                                                    Witam
                                                    TETIKO moze gdzies w ktoryms miejscu cos sie
                                                    otworzy dla Ciebie. - powodzenia.

HENRYK CV to dzisiaj sie nazywa dawne podanie o prace, jak szukales pracy,
                                                    o ile sie orientuje.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 09:14
                                                    Witajcie.kwiat
                                                    Lusia mam guza na głowie przez Ciebie u mnie na powitanie. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/tongue.gif
                                                    Tetika,myślałam,że już to masz za sobą.
                                                    Życzę powodzenia. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/sup.gif
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 09:17
                                                    Oj...Oj...
                                                    JAGO to szybciutko przyluz sobie cos zimnego,
                                                    ja chyba jestem twardziel nic nie poczulam, ha..ha..
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 09:35
                                                    Eeee już nie boli,przynajmniej się rozbudziłam. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/prankster2.gif
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 15:20
                                                    Zalapac sie na guza fajna rzecz,oczywiscie nie na poczatku gdy boli
                                                    ale puzniej gdy bolec przestanie,gdy sie bedzie zmiejszal - cudowne uczucie.
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 15:39
                                                    www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2490

Jagus niezapomnij kupic gromnice,poswiecic je tez niezaszkodzi !
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 08.11.12, 12:26
                                                    WITAM w poludnie,
                                                    pora na lunch, bylam w miescie zmoklam jak kura,
                                                    wiec byla okazja wolna pralnia, wszystko poszlo w maszyny
                                                    i od razu biale tez sie wypierze. lunch na piecu sie odgrzewa,
                                                    organizacyjny dzien w domu.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 08.11.12, 12:49
                                                    my tez przed chwileczka z spacerku wrocilismy
                                                    ja padniety i leze a Bobby by sobie jeszcze pobrykal

masz dni organizujace,witaj u nas jutro to razem
                                                    zorganizujemy chate na przyjazd blizniaczki
                                                    sam na ostatnim gwizdku ciagne.Pzdr.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 08.11.12, 13:05
                                                    Witajcie,u mnie trochę pojaśniało,niebo z ołowianego zrobiło się szare
                                                    Spacerek uskuteczniłam na bieżni,1km w ciągu 22 minut.
                                                    Trzymaj się Henryk,myślę,że nie jest tak źle z Tobą,tylko ta rozłąka.
                                                    Bobiemu też pewnie brakuje gospodyni.wink
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 09.11.12, 04:40
                                                    KukuuRykuu , udalo misie przed Kogutem
                                                    pochmurna noc wiec ciemno jak w Egipcie
                                                    futrzak spi gleboko i przed szusta z lozka niewyjdzie
                                                    ma szesci pol roku i zaczyna z niego byc leniwiec
                                                    jak pancio,oj jak my do siebie pasujemy.

Milego i Dobrego Dnia
                                                    Zycze
                                                  • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 09.11.12, 07:03
                                                    oj ktos nie spi i czuwa, zeby inni mogli spaćsmilesmile
                                                    udanego dnia zyczę!
                                                  • henryk245 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 08:23
                                                    vod.gazetapolska.pl/2692-cala-polska-idzie-na-marsz-niepodleglosci

niezapomnijcie prosze wywiesic Polskiej Flagi w ten Wielki Dzien
                                                  • henryk245 Re: 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 08:25

niezalezna.pl/
                                                  • lusia_janusia Re: 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 10:47
                                                    WITAM
                                                    Udanego dnia dla wszystkich, jade do Henryka
                                                    obczaic przed przyjazdem Kendo i oczywiscie tez mala
                                                    niesodziabke zawioze, ktora oboje b.lubia.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 10:57
                                                    Witajcie,dopiero wróciłam od endo.
                                                    Lusia pewnie robi przygotowania na jutrzejsze powitanie Kendo?
                                                    Miłego dnia Wszystkim. https://www.beruska8.cz/gif/pismenka31a/1288.gif
                                                  • lusia_janusia Re: 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 11:06
                                                    Tak Jago, juz sie za nia bardzo stesknilam i podejrzewam ze
                                                    jej maz tez.
                                                    -Lusia-
    • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 07:40
      miłego dnia na forum z Kendo
      i w realu życzę!
      • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 07:55
        Kendo juz blisko domu,za pare minut powinna byc
        chyba przywiozla dobra pogode,sloneczko sie spod
        chmur przedziera.

Dobrego Dnia Wsiem
        • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 08:24
          smacznego wspólnego sniadania życzę Wam!
          • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 10:13
            Bobby byl zaskoczony i przeszczesliwy
            oo mamcia jest w domu
            az sie biedaczek zmeczyl tym wszystkim
            i poszedl do lozka spac.
            • kendo Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 10:18
              wlasciwie powinnam tu tez sie wklikac...
              musze nabrac ponownej "oglady komputerowej"
              to fakt,Bobby sie zmeczyl powitaniem i na ktok mnie nie opuszczal,
              dreptal za mna kazy kroczek..teraz odpoczywa po emocjach,
              degustacie bedzie robil jutro przy grillu,

dziekuje jeszcze raz za powitanie
              i faktycznie przywiozlam pogode,
              pomimo lekkiego wiaterku(w Ystat wialo mocniej)jest cieplo i sloneczko swieci.

pozdrawim zyczac udanego dnia
              • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 10:44
                Witaj Kendo i reszta forumków.
                Uciekam,bo już wnusia przyjechała.

https://www.e-gify.pl/gify/przyroda/kwiaty/kwiaty24.gif
                • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 11:10
                  Klaniam sie WSZYSTKIM
                  no i oczywiscie KENDO bo juz przyjechala.
                  Jago milych chwilek z Martynka i synem.
                  Milego dnia.
                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 05:25
                    prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/660753,koniec_z_rekordami_na_drodze.html

Bobby przytulony do Kendo,mocno spia i musi im sie cos snic
                    gdyz mowi przez sen a futrzak powarkuje,jak sielsko na nich
                    popatrzec.Ja zachwile wstaje zaparzyc kawy i pogdrzac sniadanie
                    dla Bobby-bedzie musial wstac o pol siodmej,Kendo jak zwykle
                    polezy do dziewiatej,jest fajnie-przynajmniej mam dla kogo
                    robic sniadanie.Sniadanie solo to znak na spartolony dzien.

Milej Niedzieli Wam Wszystkim
                    Zycze
                    • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:09
                      WITAM
                      To Henryk dlugo bedziesz czekal na to sniadanie, dla Ciebie bedzie
                      to juz drugie sniadanie za nim Kendo wstanie.
                      Na dworze jest cieplo tylko wilgotno, wrocilam z "Maluszkiem" i poszedl
                      juz do domu z "Mloda".

A ja nie wiem co bede robila do tego czasu zanim przyjedziesz mnie zabrac
                      na to grylowanie.
                      Przyjemnej niedzieli dla WSZYSTKICH
                      -Lusia-
                      • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:23
                        Najwyzszy juz czas aby znowelizowac stare przepisy, dla mnie
                        zjawiskiem nagminnym bylo parkowanie samochodow sprawnych
                        ludzi na miejscach dla inwalidy, to to widzialam czesto przed szpitalem
                        czy przychodnia zdrowia. punkty karne 4, to nie wiem co to znaczy
                        czy duzo czy malo.
                        -Lusia-
                        • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:40
                          http://i49.tinypic.com/npgvbr.jpg

Witam, dzisiaj świętujemy.
                          Tu w Zakopanem szczególnie uroczyście. Będą kapele góralskie. Banderia konna, czyli 60 koni a na nich pięknie 'wyzdajani' górale i góralki w wieku od 3 lat do 93 no i tłumy gapiów.
                          Zapowiada się ładny dzień.
                          • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:51
                            Dorko bardzo lubie takie widowiska, jest wtedy tak kolorowo
                            i odswietnie, wszyscy wychodza wlasnie zeby popatrzec.

Jest wtedy okazja do spotkania dlugo nie widzianych znajomych,
                            a przy okazji sprzedaja chyba jakies tam suveniry, nie raz mozna cos
                            okazjonalnie kupic ladnego?.
                            -Lusia-
                            • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:34
                              Witajcie ...dzień jak na zamówienie na taki uroczysty dzień.
                              Będę oglądać w TV.
                              Henryk szczęśliwy i reszta domowników też.Pięknie,po prostu pieknie. https://dodatkii.net/emotki/33.gif
                            • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:38

Dzisiaj flagi łopoczą na wietrze.
                              11 listopada najważniejsza jest flaga. Narodowe barwy!!!
                              Imprez od liku smile załapie się na niektóre....
                              Przyjemności niedzielnych i świątecznych życzę!
                              • kendo Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:44
                                witajcie Zalogo,
                                milo sie do was odezwac po tak dlugiej nieobecnosci,

faktycznie pospalam dzis....

mialam z Mama isci dzis do Domu Kultury na zaproszenie,
                                ale juz musialam wyjezdzac....pewnie Mama moze pojdzie sama.

milego swietowania dla Was w kraju.
                              • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:49
                                wstalem o czwartej i Polska Flage zawiesilem
                                tak wczesnie by swit zobaczyla

na bialo czerwono flagujemy 2 i 3 maja i 11 listopada
                                oprucz tego nasze urodziny 28 kwietnia i 24 maja

jest w zwyczaju podnosci flage gdy rodzina swieci jakis podniosly dzien

Pzdr.
                                • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 10:25
                                  WITAM slonecznie,
                                  dzien chlody, ale bedzie okraszone przynajmniej do 16,oo
                                  sloncem.
                                  Milego dnia dla wszystkich.
                                  -Lusia-
                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 10:36
                                    Z rozbiegu widzialam nowy bukiet kawiatow i dopiero
                                    pozniej sie doczytalam ze to Twoje wlasne z ogrodu Kendo, o tej
                                    porze to faktycznie dlugo sie uchwaly.

Dorka to Tobie tez bym pomogla fizycznie, ale myslami Ci
                                    posle troszke checi i sily do grabienia.
                                    -Lusia-
                                    • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 11:25
                                      To jeszcze raz się witam z Wami.Utknęłam na ZIMIE,
                                      niech ona jeszcze sobie gdzieś siedzi,ja do niej nie tęsknię.wink
                                      • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 12:04
                                        Teraz dopiero dojrzałam Kendo,że to są kwiatki z Twojego ogrodu,
                                        jeszcze pięknie się prezentują.Moim tez zrobię,jak bedą miały nadejść przymrozki.
                                        Marnie już wyglądają i listki już żółkną.
                                      • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 12:04
                                        Ja tez Cie pozdrawiam Jago,
                                        -Lusia-
                                        • kendo Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 09:45
                                          kwiatusie zostaly zawianae liscmi z czeresni i dlatego sie "uchowaly"
                                          wczoraj pol trwnika zgrabilam i pol altany oporzadzilam....
                                          deszcz wgonil do domu
                                          dzis musze do miasta ,

zycze Wam udanych chwilek
                                          • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 09:55
                                            Witam kochani i życzę udanego dnia.
                                            http://s10.rimg.info/bccee36f8862ee5b3cf307c2cfc03736.gif
                                            • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 10:26
                                              WITAM
                                              Sniadanie z gazeta sie niestety przedluza, ale juz jestem.

JAGO widze ze nabierasz nowej rutyny i wklejasz nowe ozdoby do swoich
                                              postow, tez bym chciala to umiec, ale moze pomalu dojde do tego momentu.

Przyjemnego dnia dla WSZYSTKICH.
                                              -Lusia-
                                              • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 13:48
                                                udanego popoludnia!
                                                • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 13:59
                                                  swobodnadyskusja.myfreeforum.org/about1531.html

Pietrzak podsumowal !
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 15:55
                                                    Lusia przecież już umiesz kopiować,a to jest najprostsze co może być z tymi gifami.Po bokach masz tematycznie,
                                                    klikasz w obrazek,czekasz aż się pojawi link.
                                                    Kopjujesz górny link i wklejasz na forum,bez żadnych dodatkowych ruchów.

http://s17.rimg.info/33877cb017bcabe2938465c511aa389e.gif

smayliki.ru/smilie-1002093639.html
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:11
                                                    Nie wiem ale jak najdae mysza podczas wykonywania czynnosci
                                                    to wyswietla "blokera" czyli gdzies mam zablokowane dalsze czynnosci,
                                                    byc moze sama sobie zablokowalam.
                                                    Musze chyba dzwonic do siostrzenca znowu o pomoc.
                                                    Bede jeszce probowala.- nie moge wlasnie przeniesc zdjec ze swojego
                                                    albumu na forum.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:19
                                                    http://s8.rimg.info/e5152fc8525e812a5ca05d5e8fc0f2db.gif
                                                    proba
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:22
                                                    http://s7.rimg.info/d074d1214143563d43f9f234fbd78acf.gif
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:29
                                                    http://s16.rimg.info/3b155e67bc4f655d9a110644e3ea8f7c.gif
                                                    nastepna proba
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:46
                                                    proba
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:22
                                                    http://s8.rimg.info/e5152fc8525e812a5ca05d5e8fc0f2db.gif
                                                    proba
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:24
                                                    W tej pierwszej probie mialo byc co innego nie wiem.
                                                    dlaczego znowu wszedl byk`?. Sprobuje na ta druga linie przeciagnac.
                                                    -Lusia
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:50
                                                    Wybralam inny obrazek i nie wiem co zle wyszlo.
                                                    Jutro moze jeszcze sprobuje.
                                                    Dziekuje Jago, juz mniej wiecej wiem o co chodzi.
                                                    proba
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:18
                                                    Nie wiem dlaczego nie wchodzi mi ta ramka gdzie pisze "kopiera"
                                                    tylko dluzsza inna ramka, poprobuje na swoim linku???
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:23
                                                    Lusia,klikasz prawym na emotka np.tego http://s.rimg.info/caa683f98ad31f26309f18f36df60d4f.gif
                                                    otwiera się strona z linkami i tym emotkiem.
                                                    klikasz prawym na link 1-szy od góry,zabarwia się na niebiesko,kopjujesz
                                                    i wklejasz na forum.

smayliki.ru/smilies-6.html
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:24
                                                    Lusia,lewym nie prawym klikasz na emotka,pomyliłam się.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:35
                                                    klikasz lewym na link,on się robi niebieski,kopjujesz i wklejasz na forum.

http://i48.tinypic.com/2yjpxl5.gif
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 01:11
                                                    http://s17.rimg.info/f610840b42e657dfafb91c1af1c49baa.gif
                                                    Za piec godzin przyjdzie"Maluszek" na sluzbe i zostaje
                                                    przez caly dzien.

WITAM WSZYSTKICH.
                                                    udanego dnia
                                                    Trenowalam JAGO chyba dokladnie? - DZIEKUJE -
                                                    -Lusia
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 08:23
                                                    kawalerki poldarmo ?

..eee znaczy sie pol stolu,pol prysznica i pol lozka ???

sprytne te nowoczesne dziewczyny sa

Dnia Dobrego Zycze
                                                  • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 08:38
                                                    pozdrawiam!
                                                    niech "dziś" Wam mija w spokoju i przyjemnosciachsmile
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 08:46
                                                    swobodnadyskusja.myfreeforum.org/sutra34980.php#34980
                                                  • kendo Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 09:42
                                                    strasznie wilgotno dzis mamy..

witajcie Zalogo

slonce moze wyjzy z za chmury bym dokonczyla porzadki ogrodowe.

przemilego dnia
                                                  • jaga_22 Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 10:42
                                                    Witajcie,u mnie też ponuro i zimno,ale jeszcze mrozu nie ma,to nie jest źle.
                                                    Chociaż wolę mrozik do 5st. i słoneczko.
                                                    Lusia,bardzo się cieszę,jak będziesz chciała,to możemy coś innego na tapetę.
                                                    Na przykład wielkość liter,kolory.big_grin
                                                  • lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 12:26
                                                    JAGO pewnie ze chce, moga byc litery na poczatek, jak
                                                    masz cierpliwosc???...dziekuje... tzn,w Szwecji ze sie chce,
                                                    bo w Polsce w niektorych kontekstach zdaniowych znaczy odwrotnosc ..n i e...
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 13:05
                                                    No to jedziemy.

Size ,znaczy wielkość liter.

i np. - otwierasz nawias klamrowy[size=16]piszesz tekst i zamykasz [/]

po kreseczce ukośnej wpisujesz size i zamykasz klamra.
                                                    i wychodzi tak.

piszesz tekst i zamykasz

Jak wejdziesz w podgląd,to na dole zobaczysz jak napisałam.
                                                  • kendo Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 17:08
                                                    uczcie sie uczcie....

z ogrodu o 16 wpelzlam do domu,
                                                    ognisko za miedza sie dopala,
                                                    liscie wszystkie juz zgrabione,
                                                    a porzadek na altanie czeka,
                                                    ale to mozna robic nawet kiedy pada....bo dach nad glowa.
                                                  • lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 22:16
                                                    Jago to jeszcze mi napisz jak sie ten kwadratowy nawias wstawia, bo ja
                                                    na swojej klawiaturze nie mam, a cos sobie przypominam ze Kendo kiedys
                                                    mi pokazywala, ale nie potrzebowalam go uzywac i wyparowalo z mysli.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 15.11.12, 00:21
                                                  • lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 15.11.12, 00:28
                                                    >Proba.
                                                    >
                                                    druga probka
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 15.11.12, 00:31
                                                    >DZIEKUJE JAGO.
                                                    >
                                                    ide juz spac, spokojnej nocy
                                                    -Lusia
                                                  • henryk245 **LYSTOPAD** 15.11.12, 08:03
                                                    polish.ruvr.ru/2012_11_15/Eurazjatycka-Unia-Gospodarcza/

Dwa Imperia na naszym kontynecie zamiast wielu czesto z soba
                                                    walczacych panstw - szansa na staly pokoj .

Dzien Dobry
                                                  • jaga_22 Re: **LYSTOPAD** 15.11.12, 09:09
                                                    Witajcie Vistulanie.Ja zaraz jadę zapisać się na USG tarczycy,ciekawe,czy mi się uda.
                                                    Lusia moje gratulacje. http://s19.rimg.info/4338171a19ab16f1fafb42c3b54431da.gif
                                                    Po drodze obmyślę,czym będę Ciebie dzisiaj męczyć. http://s17.rimg.info/9487c16617d31a1e4bddaabb628e8ee3.gif
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 17:52
                                                    m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105405,12852185,O_klusowniku__niedzwiedziu_i_Giertychu.html

ciekawy artykul,polecam
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 19:54
                                                    Giertych sporządniał.wink
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 20:16
                                                    Bylby dostojny Prezydent RP
                                                    z Romana Giertycha

nieprawdaz ?
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 20:19
                                                    O nie.....wystarczy mi obecny..
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:07
                                                    o jeja,
                                                    dzis juz czwartek
                                                    a tu tyle jeszcze do zrobienia,

pogodowo wilgotno
                                                    z tesciowa musze do miasta zaraz.niewiem kiedy wroce,

zycze milego dnia....
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:31
                                                    WITAM
                                                    ale Kendo nie zapomnialas ze mamy sie spotkac po tesciowej,
                                                    juz tak dawno tesknilam za Tureckim smakiem, czekam na telefon
                                                    "mobil"
                                                    Przyjemnego dnia dla WSZYSTKICH
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:41
                                                    nie ,nie zapomnialam
                                                    juz wyjezdzam i dac znac po wszystkim
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:47
                                                    JAGO nie ma sprawy, dzisiaj nie mam "Maluszka" to na
                                                    luzie, ale dopiero wieczorkiem, bo w godzinach poludniowych
                                                    spotkanie z KENDO.
                                                    Dziekuje za juz - polecam sie pamieci JAGO
                                                    -Lusia-
                                                  • tetika Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:51
                                                    witam i tez dzis jestem nieco zajeta, trzymajcie kciuki za mnie
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 12:33
                                                    Już jestem sprawę załatwiłam pomyślnie,teraz odpoczywam.
                                                    Bawcie się dobrze.https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/oka.gif
                                                  • slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 14:29
                                                    po wpisie w czytelni mialam sie przywitac i niestety ktos zaklocil glowe. wiem nawet kto,ale nie wypada obgadywac.
                                                    wiec witam i zycze milego dnia.
                                                    u mnie caly dzionek pochmurny i mglisty,az strach wychodzic na dwor.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 09:41
                                                    Witam Wszystkich i dawno nie widzianej Sloo.

W nocy już było -1,to zrobiłam zdjęcie ostatnie niedobitkom.wink
                                                    http://i48.tinypic.com/2ilet03.jpg
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 09:58
                                                    *Jago,
                                                    no sliczne jeszcze "te niedobitki"

witajcie Zalogo,
                                                    a zwlaszcza Sloo i Mala,
                                                    ktore ciekawe lektory jak zwykle polecaja....

wczorajszy dzien pod udanym znakiem sie zkonczyl
                                                    a dzis czekam na laskawsza pogode,chociazby odrobine slonca by na altanie juz zakonczyc "skladowanie letnich mebelkow"
                                                    a pozatem udanego dnia Wszystkim
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 10:49
                                                    O siodmej wychodzilismy na poranny spacerek,mgliscie pochmurno i ciemno
                                                    o tej godzinie "kendo" obrca sie na drugi bok ..dla niej raczej kot,nie pies
                                                    pasuje

kiedy wreszcie snieg rozjasni poranki i wieczory ? tesknie do tego .
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 15:05
                                                    WITAJCIE
                                                    udanego popoludnia i wieczoru
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 09:37
                                                    WITAM
                                                    w ponury listopadowy poranek,
                                                    niemniej zycze udanego wypoczynku
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 09:38
                                                    miłego dnia Vistulanie!
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 10:07
                                                    Witam,dzień identyczny jak wczoraj,czyli mgła spowija.
                                                    Miłej soboty. http://s10.rimg.info/a271c77986e2043a547804c615bf3fe1.gif
                                                  • slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 16:16
                                                    Witam sobotnio w listopadowy pochmurny dzien . mimo to zycze udanych chwil. sama czekam na gosci z "salcesonem"-znacie to ciasto?
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 20:46
                                                    *Slo,
                                                    no kiedys ptytalam o ten salceson i zapomnialam...

wieczornie sie witam,
                                                    lusia dzis byla,
                                                    a najpierw do sklepu musialam...
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 21:00
                                                    SLO - nie slyszalam o takim ciescie salcesonowatym?
                                                    jakis przepis moze - powaznie?
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 08:38
                                                    Witam w piękną niedzielę.
                                                    Ciasta salcesonowatego nie jadłam a nawet nie słyszałam o nim, ale narobiłyście mi smaku i zaraz nastawię drożdżaka 'leniwca'.
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 08:50
                                                    *Dorus
                                                    drozdzowke leniwcowa lubie...
                                                    Lusia mnie wczoraj zaopatrzyla w odwiedzinach szarlotkami w dwoch wydaniach,
                                                    ja dokupilam-az "zaslodzilysmy sie "
                                                    dzis do niej jade i na kije idziemy
                                                    pozniej druty i moze komp,

Witajcie przy niedzieli,
                                                    tu jakos nijako za oknem

milego odpoczynku
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 10:02
                                                    Witajcie.Obiecują słoneczko,ale na razie mglisto
                                                    Miłej niedzieli http://s10.rimg.info/146d5c559bf71bf8281f3c097fce8a6c.gif
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 11:11
                                                    https://www.oczarjk.pl/zdjecia_roze/roza_pnaca_zolta_goldenstern01.jpg

Dnia Dobrego Zycze
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 14:20
                                                    WITAJCIE
                                                    No ... Henryk.... takie piekne roze gdziezes je wynalazl.
                                                    Mu juz z Kendo po kijach i po lunczu, drugie danie czeka w
                                                    kolejce moze za godzine.
                                                    Przyjemnego popoludnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 08:00
                                                    zmianynaziemi.pl/wideo/francja-zamknie-wkrotce-obszar-w-ktorym-da-sie-przetrwac-rzekomy-koniec-swiata-21-grudnia

DzienDobry Wsiem
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 08:04
                                                    juz tyle na ten temat mowono,
                                                    nawet i odwolywano koniec swiata,

witam zaloge z poczatkie tygodnia
                                                    tu mrozik nocny szyby w samochodach pomalowal i na drodze slisko,
                                                    psiun piruety robil na spacerze...

sloneczko jednak lapki wystawia...

przemilego dnia i tygodnia.
                                                  • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 09:08
                                                    Dzisiaj pierwsza mgła w tym półroczu, ale za to jaka.
                                                    Gęsta, wilgotna, obrzydliwa, nic nie widać.
                                                    Słoneczka życzę.
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 09:12
                                                    *Dorus
                                                    tu mgly mialysmy chyba z dwa tygodnie-wilgoc obrzydliwa,
                                                    dzis sloneczko na topie
                                                    i tego Ci zycze....
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 10:30
                                                    slonce w pelni
                                                    wiec do zobaczenia pozniej
                                                    trzeba konczyc zaczte "pracki na dworze"
                                                    altane/okna poobmywac juz pod katem zimy

milusinskiego dnia Zalodze.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 11:06
                                                    Witajcie.U mnie mgła wreszcie opadła,ale dalej pochmurno.
                                                    Raz słonko rozbłysło,choć nie wiem jakim cudem
                                                    i dalej beznadziejnie,więc weny do roboty nie mam. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/mda.gif
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 12:27
                                                    WITAJCIE
                                                    Sle wszystkim teskniacym za sloneczkiem, posylam go
                                                    prosto nad WASZE glowy.
                                                    http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif
                                                    Przyjemnego tygodnia.
                                                  • slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 14:35
                                                    Dzien dobry w poniedzialek.
                                                    dobrze,ze konczy sie dzien pracy,ale w domu tez pelno roboty!
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 14:45
                                                    witajcie niemal Cala zalogo,

no tak,pracki zawsze w domu pelno,
                                                    ja ze swa sie nawet uwinelam wraz z oknami...
                                                    teraz bede sie grzala herbatka poobiednia,
                                                    bo w stopy zmarzlam az do kolan

milego popoludnia
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 05:16
                                                    finanse.gazetaprawna.pl/artykuly/663135,dolar_slabszy_a_zloty_coraz_mocniejszy.html

Dnia Dobrego Zycze
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 08:43
                                                    Witam dziś ze słoneczkiem.
                                                    http://s.rimg.info/47105faa889b27a2aa88be64d732fd90.gif
                                                    http://i50.tinypic.com/2dma5vt.jpg
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 08:59
                                                    *Jagus,
                                                    slicznie kwitnie na czerwono kwiatek,
                                                    tez takiego mam juz przekwitnietego,
                                                    i dlugo stoi ,czekam by zakwitl,
                                                    zkwitnie????????

Witajcie zalogo
                                                    i miejcie sobie udany dzien.

tu znowu bardzo wilgotno
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 09:19
                                                    WITAJCIE
                                                    Ja nie moge pochalic sie sloneczkiem tak jak wczoraj,
                                                    niemniej slonecznego dnia dla wszystkich.
                                                    Jago lubie Anthurium, sa jeszcze w odcieniu rozu, tez ladne.
    • slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 09:52
      witam wtorkowo zyczac jak zwykle udanego dnia.
      od rana pieknie swieci sloneczko, zupelnie inaczej wyglada swiat za oknem niz wczoraj przy mgle jak mleko.
      • kendo Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 09:59
        oooo?????????
        to wczorajsze tutejsze slonce do polski zawedrowalo...
        cieszcie sie Nim Kochane
        i lapcie jego energie.
        • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 10:27
          Tu też piękne słońce.
          Plecak, kijki w rękę i zaraz idę do miasta.
          • kendo Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 10:30
            witaj Dorus
            bedzie dzis piekny spacer z porzytecznym,
            tylko nie zakup "jakiegos glupota"
            milego dnia i przyjemnej drogi
            • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 12:04
              Lusia,poprzednie anthurium jest właśnie różowe,

Mam też czerwone,wyrósł jak głupi wysoko.Lusia na pewno Twój zakwitnie
              po odpoczynku.

http://i48.tinypic.com/14j7145.jpg
              • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 12:52
                Jago ja go lubie, a to Kendo pisala, ze ma taki w domu.
                I nota bene mialam w wiazance slubnej w Polsce.
                • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 05:55
                  www.rp.pl/artykul/10,953813-Jak-sie-obronic--po-bozemu.html

Dobrego Dnia Zycze
                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 08:39
                    Henryk bardzo dobry tips, tylko czy wszyscy maja checi
                    i predyspozycje do tego typu cwiczen.
                    Ja chetnie bym sprobowala. Jak chodzilysmy z Kendo na cwiczenia
                    Joga, to byl boksning, dla wszystkich, chyba by cos z tych cwiczen
                    mozna by bylo cos w razie czego zastosowac.

WITAM
                    trudno przewidziec jaki bedzie dzien, rano ciemno, teraz teraz jeszcze
                    nie calkiem widno.
                    Udanego dnia dla Wszystkich.
                    • kendo Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:05
                      mialam zmknieta zaluzje
                      i pospalam sobie,
                      myslalam,ze to noc jeszcze kiedy oko otworzylam,
                      to mgla bialutka za oknem....

witajcie Zalogo
                      mam nadzieje
                      ze milo spedzicie dzien czego zycze Wszystkim po koleii.
                      • tetika Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:11
                        witam a ja sie zabralam z powrotem za cwiczenia. Znow sie zmuszam do rowerka az do spocenia sie okrutnego. jesli nie schudne to przynajmniej poruszam miesnie big_grin
                        to sa malusie cwiczonka , ale od czegos trzeba zaczac....
                        dobrego dnia
                        • slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:31
                          Witam rownziez milo zyczac jak zwykle (az do znudzenia) milego dnia.
                          u mnie znow mgła, szaruga.
                          ćwiczenia sobie odpuscilam, tak mnie amsuja na wszytskie swiata strony,ze juz cwiczyc mi sie nie chce.
                          • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:49
                            Ja już przeszłam 1km. i starczy na dziś.Teraz popijam kawkę. http://s17.rimg.info/b2b399c7e3f722363278fdbf3a25f6db.gif

http://s.rimg.info/98ebef0dc8d31a3996921fa71a320c57.gif
                          • kendo Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:51
                            dziewczyny
                            ja cwicze co drugi dzien,
                            ubylo mi 1 cm w pasie od przyjazdu od Mamy....
                            dzis cos znowu z fizycznej pracki zakonczeniowej w ogrodzie zrobie
                            to tez zaliczam do cwiczen "silowych"

zycze efektow w ciwczeniach
                            masaze dobra rzecz Sloo,
                            po zakonczeniu tych sesji mozesz powrocic do "dawnej gimnastyki"
                            • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 08:27
                              WITAJCIE
                              MOkro,szaro, ale na pocieszenie juz tylko 9 dni do Adwentu

U nas juz dekoruja wystawy sklepowe na swiatecznie, w gazetach i
                              osobne reklamy zapraszaja do kupna roznych prezentow, oczywiscie
                              po obionej cenie, szynki juz od dawna leza w sklepach po atrakcyjnych
                              cenach.
                              http://s10.rimg.info/1d00a40de437633a19aa562376c2fb2d.gif

Zycze udanych wyborow na prezenty
                              • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 08:43
                                hello-earth.com/nikolatesla/amachinetoendwar/libertymagazine9february1935.html

innemedium.pl/wiadomosc/nikola-tesla-czlowiek-wizja-przyszlosci-albo-po-prostu-przyszlosci

Dobrego Dnia Zycze
                                • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 09:49
                                  Witajcie...co z tego,ze ciepło na dworze,jak nie ma słonka
                                  i pochmurno.Miłego dnia życzę. http://s.rimg.info/15e9b66d787aa3b2bdddadf8f9132b23.gif
                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 10:15
                                    szaro/wilgotno
                                    ale jakos sie wytrzyma do wieczora przy zapalony swietle...

tak,kolorowo bardzo na miescie sie zrobilo,
                                    tylko,gdzie ustawiac przechowywac te wszystkie wspanialosci "choinkow"

zycze udanego dnia z ginastyka/kroczkami na biezni....
                                    • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 06:27
                                      nautilus.org.pl/index.php?p=artykul&id=2600

na dworze jeszcze ciemno,niepada,jest lekka mgla

Dobrego Dnia Zycze
                                      • kendo Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 09:12
                                        juz slonce wyszlo
                                        od razu inne checi do calego dnia

zycze udanego zakonczenia tygodnia pracy pracusiom
                                        • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 09:33
                                          WITAM
                                          udanego zakonczenia tygodnia.
                                          • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 09:39
                                            Witam,u mnie niestety słoneczka nie ma ,tak jakoś smętnie się zrobiło,
                                            ale Wam życzę miłego dnia.
                                            • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 10:03
                                              wszedobylski "facebook" zamraza strony,czyni ze niemoge
                                              zamieszczac postow,do czasu "wielkiego prania" bede
                                              zadkim gosciem na forum,dotyczy tylko mnie
                                              "kendo" ma swoj wlasny komp i inny operator-jest czysty,sprawdzalem.

Pzdr.

PS: cos waznego napisze z telefonu
                                              • kendo Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 10:06
                                                *Henryk
                                                alez sobie "sprawil utrapienie czasu"
                                                moze "po praniu bedzie sprawniejszy"

przeciez mozesz przy biurku tez zasiasc i klikac....
                                                • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 16:43
                                                  obejrzałam prognoze pogody,
                                                  idzie zima...
                                                  ciepłego wieczoru zyczę!
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 16:46
                                                    *Greis
                                                    niestrasz zima,
                                                    tu na razie na pare dni niezmieniona aure ze sloncem zapowiadaja..

cieplego wieczoru.
                                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 05:49
                                                    Nowe informacje o trzech dniach ciemności
                                                    admin, pt., 2012-11-23 19:26

Od kilkunastu dni w Internecie można znaleźć informacje na temat tego jak rzekomo wyglądać będzie moment, gdy nadejdą słynne trzy dni ciemności. Nowe wskazówki i wyjaśnienia znowu pochodzą od lamy klasztoru Gyandrek w okolicy Kailas, zwanego też Wyrocznią Szambala. Jego opowieści o czasie apokalipsy zawierają zaskakująco dużo szczegółów.

..

Naukowcy twierdzą, że 21 grudnia tego roku nie można się spodziewać niczego ciekawego poza początkiem kalendarzowej zimy. Mimo to wiele osób zastanawia się po pierwsze czy do tego dojdzie już niedługo, a po drugie, co właściwie ma się stać i jak ewentualnie ma to przebiegać. Jeśli ktoś z góry uważa, że opowieści o końcu świata to absurd lepiej niech daruje sobie czytanie dalszej części tego artykułu.

Lama zwany Wyrocznią nie twierdzi, że do tych wydarzeń na pewno dojdzie, ale wskazuje na szereg czynników, które mogą spowodować, że faktycznie coś wyjątkowego wisi w powietrzu. W grudniu tego roku dojdzie do specyficznego ustawienia planet i jest to fakt bezdyskusyjny. Według tybetańskiego lamy najpierw będzie ciepła jesień i zima a potem szczególnie ważnym dniem będzie 21 grudnia, ponieważ wtedy wszystko się zacznie. Nasz układ planetarny wraz z Ziemią znajdzie się wtedy we fragmencie przestrzeni zwanym przez niego pasmem zerowym. Inni nazywają to również galaktycznym równikiem.

Ciemność, jaka wtedy ma według niego nastać wynika z tego, że to specjalny obszar przestrzeni, w którym nie działa energia. W efekcie wokół nas znajdzie się ciemność i cisza. Lama opowiadał, że momentami będzie można zobaczyć jakieś kształty. Czasami dojdzie też do wstrząsów, niektóre budynki zostaną zniszczone. Jak sądzi Lama miasta mogą stracić do 10 % populacji.

Tybetańczyk udziela dodatkowo kilku rad. Po pierwsze, rekomenduje załatwienie wszystkich swoich spraw przed 21 grudnia. Poza tym sugeruje, aby 20 grudnia zabrać dzieci za miasto wraz z dokumentami i gotówką. Trzeba udać się w miejsce gdzie będą zapasy żywności na przynajmniej 2 miesiące. Według niego łańcuchy dostaw towarów zostaną być może odtworzone właśnie po około dwóch miesiącach. Nie wiadomo jednak, na jakiej podstawie tak twierdzi.

W miejscu gdzie będziemy przebywać należy zadbać również o zapasy wody pitnej. Przydatne może być drewno na opał. Lama podkreśla, że nie będzie działała żadna elektronika. Oczywiście oznacza to, że nie będzie działać cała komunikacja. Lama sugeruje potem to samo, co Ojciec Pio, czyli aby zasłonić okna w domu i nie wyglądać za nie. Zwraca też uwagę, aby nie ufać temu, co będą podpowiadały zmysły. Wyrocznia Szambala sugeruje, aby nie opuszczać wtedy swojego schronienia a jeśli jest to konieczne nie oddalać się daleko, bo łatwo można będzie się zgubić. Nie będzie można zobaczyć wtedy nawet własnych rąk.

Po ponownym pojawieniu się widocznego świata nie należy się zbytnio spieszyć z powrotem do cywilizacji. Według lamów znacznie lepiej będzie pozostawać z dala od obszarów pełnych anarchii i walk o przetrwanie. Kataklizmy będą trwały około dwóch tygodni, ale ich echa będą odczuwalne miesiącami. Przynajmniej do lutego 2013. Całkowite wyjście Ziemi z tego obszaru zerowego spodziewane jest 7 lutego 2013. Co pocieszające tybetański lama uważa, że już w marcu wszystko wróci do normy. Koniec świata, jaki znamy będzie też początkiem radykalnej zmiany dla ludzkości. Wszyscy staną się według mnicha znacznie bardziej uduchowieni.

Nie wiadomo skąd lama zwany Wyrocznią Szambala ma aż tak dokładne informacje na temat trzech dni ciemności, skąd zna dokładne daty? Naukowcy oczywiście twierdzą, że opowieści na temat przejścia jakiegoś specjalnego obszaru w galaktyce, nie mają nic wspólnego z rzeczywistą wiedzą naukową mimo to wiele osób poszukuje odpowiedzi i być może przekazy tybetańskich lamów wydadzą się im przynajmniej interesujące.

www.neacsu.org/2012/11/211212-tibetan-monks-make-statement-for.html
                                                    Milego Dnia i udanego Lyk End´u Zycze
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 09:28
                                                    niby ci z Tybetu
                                                    zawsze mieli inne podejscie do zycia i jego konca
                                                    teraz zapowiadaja cos nowego,
                                                    moze sprowokowani pierwszymi pogloskami o nadejsciu KONCA

witajcie Zalogo,

slonce zaczyna lapcieta wystawiac i to cieszy

udnaego weekendowania
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 09:59
                                                    To tylko wypada zaopatrzyc sie w swieczki i suchy
                                                    chleb dla konia, a wode nalapac we wszystkie garnki?
                                                  • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:24
                                                    To jest to, co najbardziej będzie mi potrzebne.
                                                    Świeczki, żeby znaleźć tabletki nasenne a woda, żeby móc je popić.
                                                    Nie jest źle. Prześpię te 3 doby.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:30
                                                    Lusia,ale się uśmiałam ...suchy chleb dla konia , pamiętam big_grinbig_grin
                                                    ot głupotki,głupotki człowieka z bujnym wymyślaniem.
                                                    Ludzie uwielbiają się bać,a ja horrorów nie lubię.wink
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:35
                                                    witajcie
                                                    i cieszy mnie,ze sie nie boicie KONCA
                                                    Henryk usiluje nas "starszyc" caly czas....

miejmy nadzieje
                                                    ze pobedziemy jeszcze dlugo w tym skladzie a moze i wiekszym na Vistuli...

przyjemnych poczynani na dzis,
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:38
                                                    Jago i pozostali MILI, jak sie czyta czy slucha takich wywodow,
                                                    ma sie mieszane uczucie, nie wiem czy podchodzic do tego powaznie, czy
                                                    z przymruzeniem oka.
                                                    http://s10.rimg.info/03efe0eb3acffd34c1ea6f6bc7e4fec0.gif

Ale zawsze w takich przekazach gdzies tkwi prawda.. chyba...?????
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:45
                                                    http://i46.tinypic.com/nnnzpc.gif
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:56
                                                    ot to....
                                                    grunt to zdrowy rozsadek
                                                    i nie przejmowac sie...

milego dnia
                                                  • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 11:43
                                                    przyjemnosci sobotnio-niedzielnych zycze!
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 09:08
                                                    dzis "otwarcie przedswiatecznego handlu"
                                                    z konkursem na najpiekniejsze okno wystawowe,
                                                    czyli niedziela dla handlowcow i dla klijetow
                                                    na miesice Mikolaj rozdajacy cukierki dzieciom...
                                                    dla doroslych glögg

mielj niedzieli zycze.
                                                  • tetika Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 10:21
                                                    witam slonko przeswietla sie przez chmury a mnie glowa boli cos sad
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 11:13
                                                    Witam,u mnie mgła i szaro.
                                                    Miłej niedzieli Wszystkim. http://s3.rimg.info/e5c99abc4ad7741d00bf93dd72051357.gif
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 11:20
                                                    Przyjemnosci niedzielnych przed Adwentowych zycze.
                                                    U mnie pochmurno i wilgotno.
                                                    Idziemy z Kendo na "brunch" na godz,12,oo a pozniej na miasto
                                                    po sklepach, zeby wychodzic nadmiar kalorii.
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 09:34
                                                    witajcie,
                                                    przezylam brunch,
                                                    smacznie i duzo bylo,
                                                    sklepy tez "zwiedzilysmy"
                                                    mimo deszczu duzo ludzi bylo,
                                                    dzieciska na okolo Mikolaja tanczyli...

przemilego poczatku tygodnia zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 09:42
                                                    WITAJCIE
                                                    Poczatek tygodnia podobny do porzedniego z tamtego tygodnia,
                                                    mokry ale blizej swiat.
                                                    Zycze trafnych pomyslow na zakup prezentow i milego tygodnia.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 09:46
                                                    Witajcie,nareszcie u mnie słonko zaświeciło,czego i Wam życzę
                                                    Wypiję kawę i wezmę się do roboty. https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/d_coffee.gif
                                                  • tetika Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 10:35
                                                    witam, dobrego nia zycze smile
                                                    https://pozytywna.pl/media/thumbnail/7d/cd/7dcd1f0e1079eca87fd29b1192a5fd16.jpg
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 10:38
                                                    witacie Zalogo

*Teti
                                                    no super zdjecie z psiunkiem..

miecie sobie dobrze
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 13:18
                                                    Piesek pewnie czeka na kapanie i udaje, ze nie wie
                                                    o co chodzi.
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 09:35
                                                    ma byc duzo chlodniej od soboty,
                                                    juz strasza,ze finska zima sie zbliza,
                                                    kola zimowe dopiero w poniedzialek mi naloza.
                                                    moze nie bedzie tak zle dojechac do firmy,

Witajcie Zalogo

zycze udanego dnia

my dzis z Lusia idziemy na "stol swiateczny"z "klubu drutowego"
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 09:43
                                                    KLANIAM sie unizenie
                                                    zyczac milego dnia z myslami o swietach.
                                                    Od nastepnego tygodnia wtorek w nocy -10 stopni w dzien 0,
                                                    byle nie bylo slisko.
                                                  • kendo Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 09:48
                                                    *Lusia,
                                                    to az tak ma byc zimno?
                                                    swiecie,
                                                    oby poniedzialek byl cieplejszy i nie sliski,
                                                    ale letnie opony mam jeszcze "niewyjechane"
                                                    wiec mysle,ze jazda bedzie OK:
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 10:15
                                                    Sprawdzalam pogode dlugoterminowa.
                                                  • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 10:23
                                                    Nie chwal się Lusia,bo u nas też będzie zimniej od soboty.big_grin
                                                    Miało być dziś słoneczko,to czekam,mam jeszcze okna dokonczyć,a bez słonka chyba nie da rady. http://s17.rimg.info/d5172ff45d1d30321470369abc15bc5d.gif
                                                    Miłego spotkania na kółku drutowym.smile
                                                  • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 10:24
                                                    miłego końca m-ca!!!!
                                                    pozdrawiam!
                                                  • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 10:36
                                                    Greis dziekuje za pozdrowienia.

Jago wcale nie chce zimna i nie lubie zimy jak sa odwilze i roztopy.
                                                    Ntomiast lubie siedziec w domku jak mam odpowiednie towarzystwo i
                                                    cos dobrego do jedzenia i moze byc dobra ksiazka, ktora nie pozwala sie
                                                    oderwac od jej akcji.

A tu przyjdzie mi chodzic z "Maluszkiem" i oczywiscie codzienne zakupy, albo
                                                    trzeba zmienic rutyne i handlowac raz w tygodniu..

Natomiast jak jest mroz i suche powietrze, slonce to uwielbiam taka zime.
                                                    Pamietam ja z rodzinnego domu. Tutaj nad morzem przewaznie wilgotno,
                                                    a snieg dlugo nie lezy, chyba ze ekstermalne mrozy.
                                                    http://s11.rimg.info/d2dee99099dafcf475dd6385b321b6ee.gif
    • slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 11:14
      dzien dobry, slonecznego dnia jesiennego (jeszcze) i dobrego humoru i milych chwil.
      • tetika Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 12:15
        witam cieplutko smile
        • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 28.11.12, 08:20
          Ranek mokry, ale pracowity, bulki juz rosna na wczorajszym
          zakwasie, dzisiaj dodalam troche nowych drozdzy i maki i zobaczymy
          co wyjdzie, przede wszystkim w smaku. Odlozylam rowniez pozywke
          zakawsu do sloiczkow.

Przyjemnego dna zycze.
          http://s19.rimg.info/5f8eb9f27c19fc6321551803f3e983ba.gif
          • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 28.11.12, 09:45
            innemedium.pl/wideo/obama-moze-byc-oczekiwanym-antychrystem

Dziendobry
            • kendo Re: ** LISTOPAD ** 28.11.12, 09:56
              *Henryk,
              tak,przepowiadal Nostradamus,
              ale czy to On nim jest?????????

na wczorajaszym spotkaniu bylo fajnie,
              zaskoczylysmy wsystkich mikolajowymi czapapi,co sprawilysmy swiateczny juz nastroj

mnie czeka jeszcze jedno spotkanie z jedzeniem w kolku literackim,
              bedzie 11 grudnia....

Witam zaloge,
              slonca jakos brak,
              noca chyba padalo,bo ulica moka i z drzew kropeli splywaja...

milego dnia
              • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 04:49
                .. w kolku literackim ? noo dobra ale wez z domu wlasna literatke-
                tak bedzie higieniczniej !

Pzdr.
                • greis52 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 06:45
                  i niech sie konczy szczesliwie!
                  spokojnego dnia!
                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 07:02
                    Tekst linka

coraz wiecej przepowiedni sie sprawdza,z aptekarska dokladnoscia

Tekst linka
                    • kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 09:04
                      przedostani dzien listopada
                      zdaje sie ze sloncem nas przywita,
                      czego i Wam zycze.
                      • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 09:54
                        Witajcie...
                        Cieszmy się życiem,bo powtórki nie będzie. wink
                        http://i46.tinypic.com/6tpvsk.gif
                        • kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:02
                          *Jagus
                          no super to ujelas...

zycze milego niepowtarzalnego dnia.
                        • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:06
                          WITAM
                          Ja po tej zmianie czasu jakos wybilam sie z rytmu, i ta przebudowa
                          mojego miasta wytraca mnie jakos z mojej oebity, to ciagle wbijanie
                          tych slupow betonowych bardzo jest uciazliwe dla moich uszu, i pozwalam
                          sobie polezec dluzej w lozku, bo sypialnie mam troche z innej strony i mniej
                          sluchac to bankanie.

DLA WSZYSTKICH przyjemnego dnia.
                          Jago zamieszczony obrazek rozwesela mysli na zaplanowanie dnia.
                          • kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:08
                            *Lusia
                            bankanie = tluczenie mlotami

sparawdz dzis u maxa czy modrzewa ma igly
                            a inaczej poczytaj w temacie "idzie zima" co Dorka pisze...

milego cichego dnia....
                            • lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:43
                              Cala aleja zolta prawie wszystkie igly juz opadly.
                              • kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 12:04
                                to pewnie i galazki tez leza na ziemi,
                                musze podjechac i do wazonu chyba pozbierac,
                                bedzie "choineczkowy bukiet bozonarodzeniowy"
                                bo mialam w zeszlym roku i nie uczulalo nic,
                                bylo bez hiacyntow tez..
                                • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 14:43
                                  przed chwileczka posypalo z nieba,Aniolowie pierze dra ...
                                  jeszcze jest szaro ale w nocy mozna sie spodziewac
                                  ze troche pobieli
                                  wiatr lekki ale z NE , z polwyspu Kola wiec
                                  Zima juz tuz tuz - dobrze gdyz nielubie obecnej
                                  zgnilej aury.Pzdr.
                                  • henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 19:55
                                    www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=2715893&redirect=false

.. wychodzi na to,ze bedziemy mieli zime latos,moze juz jutro
                                    widzieliscie meteo reportarz z Moskwy ? - ladnie maja .
                                    • kendo Re: ** LISTOPAD ** 30.11.12, 09:39
                                      poranki coraz chlodniejsze,
                                      nie sypnelo wczoraj sniegiem,
                                      tylko postraszylo,
                                      obiecuja na sobote/niedziele

milego piatku zycze.
                                      • jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 30.11.12, 10:52
                                        Witam serdecznie.Na razie bez opadów,ale tylko 4st.
                                        • dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 30.11.12, 11:33
                                          W górach w nocy sypnęło.
                                          Tu dzisiaj na niebie pokazały się pierwsze śniegówki. To znak, że i na dole popada. Poza tym wczoraj był najazd sikorek na mój karmnik. Normalnie, przez cały dzień kręcą się pojedynczo.
                                          Wczoraj przylatywały całą chmarą. Zawsze tak robią przed mrozem. Skąd one wiedzą?
                                          Jeszcze tylko 4 miesiące i WIOSNA !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka