aniouek1 14.01.05, 13:13 Najwyższy czas się przenieść w latach, lotem błyskawicy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=10033299 fruu i jesteś tu gdzie masz być o tej porze i służ nam nie gorzej niż rok wstecz. O! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk dzień dobry :)) 19.01.05, 08:45 no i środa przyszła... czyli środek naszych trudów tego tygodnia - juz z górki teraz będzie ) słoneczka w serduszku i za oknem życzę ) Odpowiedz Link
aniouek1 i ja też! i ja też! i ja też! 19.01.05, 10:05 kasikk napisała: > słoneczka w serduszku i za oknem życzę ) i dobrego, laskawego, pożytecznego Wszystkim dnia. Pomyślnoślnej środy Szufludkowie! Odpowiedz Link
kendo Re: i ja też! i ja też! i ja też! 19.01.05, 10:30 no ,tak! sloneczko mnie obudzilo, nawet psiuna nie byl w stanie mnie dzis z rana obudzic a tak bym jeszcze powyciagala sie w lozeczku swym) **milusinskiego dnia Wszystkim Szufladeczkom zycze) Odpowiedz Link
aniouek1 uch...zmęczyła mnie ta środa troszku :( 19.01.05, 16:39 tak bywa...ale NIC TO... aby zadanie wykonać, trzeba je wykonywać i już! Na nic dobrego zdadzą się marudzenia, a mnie zależy na tym, by dobrze było. O! ..już zmrok zapada... jakiś krótki ten dzień Wszystkich Szufludków serduszkowo pozdrawiam i zmykam... mimo wszystko, muszę jeszcze popracusiować, by jak najszybciej skończyć to, co mus skończyć. Ech...te muuusy. Nie macie czasami tęsknicy by tak... jakiś busz ...gdzieś w puszczy się zaszyć ...i choć na czas jakiś uciec od musów wszelakich? Przyznam się Wam... ja miewam...ja i takowe tęsknice znam... ech...marzenie, a tu rzeczywistośc skrzeczy: musisz!musisz!musisz!...więc uciekam bo mus i już! Odpowiedz Link
kendo Re: uch...zmęczyła mnie ta środa troszku :( 19.01.05, 18:29 tez jestem dzis jakas nieswoja, chcialaby gdzies w ciepelku byc na plazy wsluchac sie w szum fal, byc muskana przez wiaterek i sloneczkiem by grzana) Odpowiedz Link
megxx Re: uch.. 19.01.05, 20:07 Nagle po cichutku zaległ u nas śnieg. Rano jak otworzyłam oczy było czarno( na ulicach i wszędzie)i z tej czarności po paru minutach zrobiło sie biało. Nie ma mrozów, więc taki snieg- sama przyjemność, choć na ulicach ślisko i niebezpiecznie, ale jak czysto się zrobiło Odpowiedz Link
kendo Re: uch.. 19.01.05, 20:43 lubie taka pogode.... wtedy siedze niemal z nosem przy szybie i patrze na spadajace platki, zakrywajace wszystko) Odpowiedz Link
kendo Re: i cudowny poranek 26.01.05, 10:14 mnie obudzil, zapowiadaja az do piatu takie cudnosci a pozniej ocieplenie. **milego dnia. Odpowiedz Link
madusiakr Re: i cudowny poranek 26.01.05, 11:32 a ja słyszałam ze potem to na szasypie bardzo zasypie a nawet jeszcze bardziej jakies burze śnieżne...a wtedy wyobraxmy sobie dzień wolny od pracy ustawowy jeden dzień w roku dzień najgorzszej zawieruchy. A my w domu pod cieplym kocykiem z kubeczkiem ciepłegio czegoś (ja np kakao)...och cudnie a na oknach zima szroni piekne obrazy Odpowiedz Link
kasikk Re: i cudowny poranek 26.01.05, 11:39 witam wolę sobie tego nie wyobażać, bo to działa baaaardzo demoralizująco na mnie buuuuuu... ja chcę do domu i wtedy może się dziać, co tylko sie chce i tak miłego dnia ) Odpowiedz Link
kendo Re: i cudowny poranek 26.01.05, 16:12 madusiakr napisała: > a ja słyszałam ze potem to na szasypie bardzo zasypie a nawet jeszcze bardziej > jakies burze śnieżne...a wtedy wyobraxmy sobie dzień wolny od pracy ustawowy > jeden dzień w roku dzień najgorzszej zawieruchy. A my w domu pod cieplym > kocykiem z kubeczkiem ciepłegio czegoś (ja np kakao)...och cudnie a na oknach > zima szroni piekne obrazy witaj nowa!! to moze tak sobie , okrzykniem srodre dniem "siedzenia z kubeczkiem kaka)" Odpowiedz Link
megxx Re: ŚRODA ZIMY'2005 02.02.05, 00:13 Minęła północ, nie myślcie, że zapomniałam o Was. Pracuję, trochę by zagłuszyć myśli, a trochę po to by coś tworzyć. Bardziej przyglądam się lokalnej rzeczywistości, a i krajowa podobna. I czasem przebiega mi taka niepokorna myśl po mózgu-Boże za karę, czy dla nagrody kazałes tu mieszkać Sypie snieg, systematycznie, bez większego mrozu, ale...chodzi się jak po piasku, ale z każdym dniem bliżej wiosny. No i co to za jakieś prognozy z tymi wściekłymi upałam od maja(dla maturzystów. Pozdrawiam. Ładnych snów i dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005 02.02.05, 10:58 witaj megxx tez nieraz miewam podobne nocki bladze po necie dla "zagluszenia mysli" ranek sie przeciaga i dzionek krotrzy, niema czasu wtedy na rozmyslania) dzis ciepelko,niemal wiosennie. **milego dnia. Odpowiedz Link
kasikk Re: ŚRODA ZIMY'2005 02.02.05, 11:43 witam ) nie lubię bezsennych nocy i później dnia, który jest taki ciężki... u mnie śnieżek prószył rano, teraz już nie pada, ale jest bielutko... czysto, pięknie ) jeszcze zupełnie zimowo ) Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005 02.02.05, 16:32 i jaki zimowy chumorek))))))))) bylam dzis na rowerku..... nawet,nawet...po dluzszej przerwie)))) Odpowiedz Link
megxx Re: ŚRODA ZIMY'2005 02.02.05, 23:26 Kendusiu, u Ciebie nie ma zimy? Rowerek? Czy ja umiem czytać? A u nas tak biało, biało, biało..... wolę zieloność, ta mi się jakoś nie nudzi Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005 09.02.05, 10:14 w dalszym ciagu piekne poranki, az raza w oczeta zwlaszcza gdy migrena nawiedzi(((((((((((( **milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kasikk Re: ŚRODA ZIMY'2005 09.02.05, 13:05 witam i uciekam do "pracowych" obowiązków ) Odpowiedz Link
megxx Re: ŚRODA ZIMY'2005 09.02.05, 20:58 Zagladnęłam na chwilę w Popielec by oderwać się od prac rozmaitych i pozdrowić Was. Spokojnego wieczoru życzę. Odpowiedz Link
megxx Re: ŚRODA ZIMY'2005 16.02.05, 08:36 A szara taka ta środa, mimo bieli za oknem, ale(!)każdego dnia bliżej do wiosny. Miłego dnia! Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005 16.02.05, 10:35 sniezek leniwie pada otulajac drzewa w pierzynke puchowa od nowa i mimo,ze brak slneczka jest urokliwie zimowo.... ptaszyny barwa swych piorek tworza malowniczy obraz i ciesz oko/ucho..... **milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005 23.02.05, 09:44 i jak mowia:"luty okuj cieple buty" zimnota straszna z wiatrem i sniegiem.... od marza zaczynam tesknic za wiosna) **milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kasikk Re: ŚRODA ZIMY'2005 23.02.05, 10:13 a u nas odwilż przyszła chyba z kendusiowa ) od rana ciecze z dachu i jakoś tak szaro-buro zupełnie kocio ) Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005 23.02.05, 11:31 to chyba tylko krotko trwala zmiana aury..... zobaczysz scisnie jeszcze mrozem,tak bywa przecie pod koniec lutego. Odpowiedz Link
aniouek1 zadne takie "byle jak" ;) 23.02.05, 11:54 troszku pokapie, troszku podmucha, znowu posypie, znowu zawieje, przymrozi troszku... tak rozmaicie bywa z aura ...samo zycie ...w zmiennosci aury uroda Pozdrawiam Was serduszkowo ...nie jestem aura, wiec niezmiennie - serduszkowo i juz! Odpowiedz Link
mir-elka jeszcze... 23.02.05, 14:20 marzec przed nami, i kwiecień-plecień... zanim będzie prawdziwa wiosna. Ale dni już są dłuższe, WIDOCZNIE dłuższe, to takie... optymistyczne, prawda? Odpowiedz Link
kendo Re: jeszcze... 23.02.05, 15:37 mir-elka napisała: > > marzec przed nami, i kwiecień-plecień... > zanim będzie prawdziwa wiosna. > Ale dni już są dłuższe, WIDOCZNIE dłuższe, > to takie... optymistyczne, prawda? > > masz racje mir-elko dni sa dluzsze i nawt jasniejsze przez snieg lezacy, w ktorym skrza sie kiezyc i gwiazdy) *'miej sobie mile popoludnie. Odpowiedz Link
kendo Re: zadne takie "byle jak" ;) 23.02.05, 15:35 aniouek1 napisała: > troszku pokapie, troszku podmucha, znowu posypie, znowu zawieje, przymrozi > troszku... tak rozmaicie bywa z aura ...samo zycie ...w zmiennosci aury uroda ; > ) > > Pozdrawiam Was serduszkowo ...nie jestem aura, wiec niezmiennie - serduszkowo > i juz! o!! jak milo widziec "szefowa" dawno temu bylo, wiec sciskam bardzo serduszkowo zyczac wszystkiego dobrego na dzien dzisiejszy i nastepne) Odpowiedz Link
megxx Re: ŚRODA ZIMY'2005-Witam 02.03.05, 09:30 Za oknem świeci pięknie. Biel śniegu razi po oczach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005-Witam 02.03.05, 12:47 zasypalo totalnie... ciekawe jak bedzie topniec czy nie odplyniemy) **sniezniej bieli sniegowej w sloncu zycze Odpowiedz Link
kendo Re: ŚRODA ZIMY'2005-Witam 02.03.05, 18:17 i juz ta godzina , a u nas jeszcze/juz widno....) Odpowiedz Link
aniouek1 dzieńdoberek Ludkowie :) 09.03.05, 07:17 Biało, śnieżnie i wciąż dosypuje. Gdyby nie to, że zimno - byłoby wspaniale Kawką częstuję na przebudzenie ku nowym wyzwaniom kolejnego zimowego dnia Wiecie, że wiosna w drodze i boćki już do nas lecą? Odpowiedz Link
kendo Re: dzieńdoberek Ludkowie :) 09.03.05, 10:09 witajcie Szufladunie.... bocki to moze u nas bardzo zadkie ptasie) ale zurawie w olbrzymich stadach przylatuja, pieknie wygladaja pod chmurkami, gdy tak szybuja wysoko nawlolujac sie.... czekam jak zbawienia tego "obrazka" a tak pozatem sniezek sie kurczy kazdego dnia, slonce co dzien swieci i napawa swa energia) **milego dnia zycze. Odpowiedz Link
megxx Re: dzieńdoberek Ludkowie :) 09.03.05, 21:17 Kurczy się u Kendusi, ale u nas odwrotnie. Zimno, zamiecie co chwilę... Dobrze, że chociaż dzień wydłuża się niezależnie od temperatury. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasikk dobry wieczór 09.03.05, 21:18 i dobranoc chyba... ) jakoś zima nie chce sobie pójść... Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór 09.03.05, 21:26 jak nigdy zima trzyma sie uparcie, ale powiem wam,w dzien mamy nawet ladnie ze sloneczkiem i dzis +2 stopnie noce w dalszym ciagu bardzo mrozne. Odpowiedz Link
mir-elka już teraz... 09.03.05, 23:18 mogę życzyc Wam tylko dobrej nocy i ciepłych snów Odpowiedz Link
kendo Re: już teraz... 16.03.05, 10:28 cieplutko sie robi, mgla i deszcz.....sniezek chyba sie szybciej roztopi **milego dnia. Odpowiedz Link
kasikk Re: na pewno... 16.03.05, 14:45 oj, zapowiedź... ja JUŻ chcę i dlaczego kwiatki w ogródku jeszcze nie wyrosły?? Odpowiedz Link
kendo Re: na pewno... 16.03.05, 16:03 kasikk napisała: > oj, zapowiedź... ja JUŻ chcę > i dlaczego kwiatki w ogródku jeszcze nie wyrosły?? niemow kasikku,ze jakisz mysz powyjadaly cebulki) troszke cierpliwosci wyjda,jak poczuja troche cieplejsze promyczki. Odpowiedz Link
kendo Re: na pewno... 16.03.05, 16:01 mir-elka napisała: > tak będzie, zobacz, to > wiosenna zapowiedź > o fajne mirelko, takie same gniazda jak kolo mnie, na trasie spacerowej z psiunem, sroczyny maja swe mieszkanka. **milego dnia. Odpowiedz Link