kendo 02.01.06, 18:20 rozbielone,mrozikowe .... przepelnione checia i niechecia do pracki,ale zawsze mile))))) michy dni zimowych z herbatkami pachnacymi latem) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 02.01.06, 18:42 dobry wieczór ) oj, moja herbatka pachnie... malinami D Odpowiedz Link
kendo Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 09.01.06, 18:18 alem sie spoznila....witam niemniej cieplutko, choc za oknem mroznie i juz ciemno, Odpowiedz Link
rzulw Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 09.01.06, 20:21 Witam Ciemno, fakt. Ale zimno to dopiero rano było ...brrr Odpowiedz Link
aniouek1 DOBREGO dnia Szufludkowie 16.01.06, 13:01 lepszego niż moje dzisiejsze przedpołudnie Odpowiedz Link
aniouek1 dobranoc...duszki szufladowe 16.01.06, 23:34 już ciemna, głęboka noc...dobranoc Odpowiedz Link
mala20033 Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 23.01.06, 01:15 CIEPLEGo poniedzialku mimo wszystko zycze Wam.. Odpowiedz Link
kasikk Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 23.01.06, 17:24 dzisiejszy jest baaardzo zimowy, nawet mógłby być mnie troszeczkę ) pozdrawiam cieplutko mimo mrozu Odpowiedz Link
kendo Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 23.01.06, 17:41 i tu tez zimnica -14,pozniej -8 a teraz pewnikiem jeszcze zimniej, wytestam na spacerku z psiuna..ubierzemy sie sie w paltociki ,moze nie zmarzniemy... cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
aniouek1 ale zimno!!!!! wreszcie prawdziwie zimowo O! 23.01.06, 19:18 i czemu Ludkowie tak się dziwują, że zimno jest w zimie? Toż to jest normalne chyba znacznie bardziej niźli kiedy w zimie jest jak jesienią albo bywa i tak jak latem. Pamiętam taką zimę, w której w styczniu było tak ciepło, że wychodziło się z domu na zewnątrz w bluzkach z krótkimi rękawkami no i...to było z pewnością nienormalne jak na zimową porę. Odpowiedz Link
mala20033 Re: ale zimno!!!!! wreszcie prawdziwie zimowo O! 23.01.06, 19:42 ..a ja sie dziwie...u mnie kwiatki wschodza...i rano burza byla.. Odpowiedz Link
kendo Re: ale zimno!!!!! wreszcie prawdziwie zimowo O! 23.01.06, 20:12 no,u malej ,jak na innej planecie pogoda) oby tylko nieprzyszedl niespodziewany mroz,bo szkoda kwiatonow bedzie. Odpowiedz Link
kendo Re: ale zimno!!!!! wreszcie prawdziwie zimowo O! 23.01.06, 20:11 tu sie dziwia,bo dlugo nie bylo takiej srogiej zimy, zawsze deszczowa i bezmrozna. wtedy kiedy mialo sniegowac lal deszcz....a gdy przestawalo to na rowerek wskakiwalam i piekna jazde po okolicy odbywalam. Odpowiedz Link
mala20033 Re: ale zimno!!!!! wreszcie prawdziwie zimowo O! 23.01.06, 23:57 ,,u mnie leje..leje!!! Odpowiedz Link
mala20033 Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 30.01.06, 20:37 Rano nawet slonecznie bylo..teraz deszcz. Pogoda placze. Ja dni licze..jeszcze tylko 9c... Odpowiedz Link
aniouek1 Dobranoc 30.01.06, 23:49 dobrej, łaskawej nocy i snu spokojnego Szufludkowie mili i wszystkie dobre duszki szufladowe...dobranoc Odpowiedz Link
mala20033 Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 06.02.06, 01:40 Oby byl cieply, mily, pelen usmiechow bliskich Nam osob.. Odpowiedz Link
kendo Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 06.02.06, 10:25 sniezy,sniezy....zasypuje nas na bialo) jeszcze pare tygodni i mozemy na wiosne oczekiwac,znudzila mi sie juz zima) cieplego dnia. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Poniedzialki -zimowe 2005/2006 06.02.06, 18:34 U mnie nie sniezy, ale zzzzzzimno jest..i tez juz bym chciala tej wiosny.. Odpowiedz Link
mir-elka wychodzi na to... 06.02.06, 18:57 że cała zima to jedna, wielka tęsknota za słonkiem, za ciepłem, za zielenią... Odpowiedz Link
kendo Re: wychodzi na to... 06.02.06, 20:09 powiem Wam,ze zawsze cieszylam sie na padajacy snieg i mrozik, w tym roku juz mam jej definitywnie dosyc i pragne sloneczka) Odpowiedz Link
majenka3 Re: wychodzi na to... 06.02.06, 22:04 Chciałabym, żeby w marcu była juz wiosna... Odpowiedz Link
kendo Re: wychodzi na to... 13.02.06, 11:09 ze dzionek zapowiada sie szaro-buro, ale nic to .. czas pedzi do przodu,my za nim by zdazyc ze wszystkim) cieplego dnia Szufladunie. Odpowiedz Link
marucha1 Re: wychodzi na to... 13.02.06, 14:16 Witam duszki szufladkowe, Kendus u mnie tu sloneczko i 12 stopni ciepla.Ptaszki rano juz tak swiergola.Ja chce juz wiosne i lato.Nie chce juz zimy.Nic dobrego mi nie przyniosla.Dobrego dnia zycze wszystkim i Tobie Kendusiu. Marucha Odpowiedz Link
kendo Re: niech będzie, że "papużkuje"... 13.02.06, 17:30 a szefowa co?? na tyle sie tylko zdobyla?? no dobrze,jak do tej godziny to wzgledny dzionek) milego wieczoru .... Odpowiedz Link
kendo Re: wychodzi na to... 13.02.06, 17:34 witam wieczornie marucho, no to prosze,ma tak cieplo i nazeka....(polecialbym w te ciepelko sie dogrzac) tu dzis -1 tylko, jakos wilgotno sie czulo ,ale dobrze,ze juz w ciepelku domowym. za wiosna tez tesknie niesamowicie i dodam,ze w tym roku zalapie sie na wiosne w kraju i az sie ciesze bo mysle,ze powita mnie wiosna z lat wspomnien dziecinstwa. cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
megxx Re: wychodzi na to... 13.02.06, 19:50 Wszyscy czekamy zniecierpliwieni na wiosnę. Ileż czasu może trwać zima...no i jeszcze dosypuje, dosypuje... Niby nie ma mrozu, ale jest niemiło, brrrr. Słoneczko-pokaż się nam chociaż raz na tydzień Odpowiedz Link
kendo Re: wychodzi na to... 13.02.06, 20:33 hej megxx, wlasnie tego sloneczka brakuje( a sniegu tez nam dosypalo nieco zaduzo ( zaczelam sie w koncu zastanawiac czy lubiec zime w dalszym ciagu.. ale nic to megxx ,juz blizej do wiosny niz dalej....uzbrojmy sie w cierpliwosc a bedzie nam to wynagrodzone w piekne kwiecie) milego/cieplego wieczorku. Odpowiedz Link
aniouek1 Dzień dobry życie! 20.02.06, 10:26 Dzień dobry życie! Dzień dobry mówię słońcu, Dzień dobry nowy dniu, Noc była, minęła, nie ma, Żegnajcie moje sny. Ja dzisiaj na dzień dobry Uśmiechnę się do drzew Szczęśliwsza i silniejsza Rozbudzę nowy dzień. Otworzę nową stronę, Kartę nowego dnia, Dzień dobry moje życie Dzień dobry świecie mój /-/izzi Dzień dobry Szufludkowie, mnóstwo słońca nad głową i w serduszku każdemu życzę na dobry, nowy dzień Odpowiedz Link
kendo Re: Dzień dobry życie! 20.02.06, 10:48 jak pieknie zaczac dzien poezyjnie.... miejmy nadzieje,ze bedzie piekny...czego Wam bardzo zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 Dobranoc :) 20.02.06, 22:14 Wieczny finał obiecywałam niebo ale to nieprawda bo ja cię w piekło powiodę w czerwień - ból nie będziemy obchodzić rajskich ogrodów ani zaglądać przez szpary jak kwitnie georginia i hiacynt my - położymy się na ziemi przed brama czarciego pałacu zaszeleścimy anielsko skrzydłami o pociemniałych zgłoskach zaśpiewamy piosenkę o ludzkiej prostej miłości w promyku latarni świecącej stamtąd pocałujemy się w usta szepniemy sobie - dobranoc zaśniemy Halina Poświatowska Odpowiedz Link
kendo Re: Poniedzialek zimowy 27.02.06, 10:46 jeszcze w pelni,okraszony cudownym sloncem,wedlug synoptykow pogodowych ma to trwac tydzien a pozniej Wiosna) cieplego dnia zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Poniedzialek zimowy 27.02.06, 13:52 Dobrego dnia Szufludkowie...poźno dzisiaj z życzeniami przyszłam, bo mi necik "drzwi" otworzyć nie chciał tylko...psocił i to tak...bardzowato nieładnie i zjadł też coś co... Ech...psotnik złośliwy dzisiaj, a ja nic nie potrafię na jego psoty począć Odpowiedz Link
mala20033 Re: Poniedzialek zimowy 27.02.06, 16:56 Aniolku i Szufladkowicze..Milego Poniedzialku.. Odpowiedz Link
aniouek1 i dla Ciebie Mala pomyślnego poniedziałku 27.02.06, 19:16 i radości całe mnóstwo! Odpowiedz Link
kendo Re: Poniedzialek zimowy 27.02.06, 19:01 mi od wczorja plata figle,dzis rozlogowuje( witaj Anioueczku....i miej sobie cieply i mily wieczor. Odpowiedz Link
aniouek1 a ja myślałam, że tylko na mnie się uwziął 27.02.06, 19:15 z tym rozlogowywaniem. Ufff....dziwuje ze aż strach się bać Odpowiedz Link
aniouek1 ja już z dobranocką 27.02.06, 21:14 niech wam nocka będzie łaskawa i w sny piękne i dobre bogata Dobranoc Szufludkowie Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego dnia Szufludkowie :) 06.03.06, 07:39 słoneczko pięknie wstało i opromienia ziemię rozpoczynając swój spacer po niebie ze wschodu na zachód. A ziemia perli się i skrzy pod słońca promieniami wystrojona w bielusieńką suknię pani Zimy ....cuuuudnie Dobrego dnia Szufludkowie i pomyślnym niech będzie ten dzień i cały tydzień do którego poniedziałek nas wiedzie Odpowiedz Link
megxx Re: dobrego dnia Szufludkowie :) 06.03.06, 11:32 Witajcie, poprzedniego tygodnia urlopowałam i wiem, że jest gdzieś ciepło i wiosennie-mam nadzieję, że dotrze to i do nas. I w ogóle po poprzednim tygodniu wiele jest innego we mnie. Myślałam i o Ludkach, trochę byliście ze mną. Poranny opad śniegu przyniósł mi myśl-którą odegnałam wystraszona, że zacznę podświadomie ją realizować by przenieść się gdzie ciepło... Na szczęście zza chmur uśmiechneło sie słoneczko odrobinę i świat się rozjaśnił. Dobrego dnia, tygodnia, mądrych myśli i miłych ludzi dookoła Wam i sobie życzę Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobrego dnia Szufludkowie :) 06.03.06, 11:41 megxx napisała: > Dobrego dnia, tygodnia, mądrych myśli i miłych ludzi dookoła Wam i sobie > życzę oby się zechciały Twoje życzenia ziścić Wiesz...zapachniało w szuflandii wiosną dzięki Tobie.Dziękuję dziękuję dziękuje! Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego dnia Szufludkowie :) 06.03.06, 15:53 witajcie... ale mialam ZWARIOWANY DZIEN, na szczescie skonczylo sie szczesliwie,ale plany sie pokicikaly i wybieranie szmatki na okno i przemeblowanie zas sie oddalilo( a myslalam,ze nareszcie z naplywem nowej ideii dokoncze stroic pokoik) nic to....w innym czasie to zrobie a teraz ide sobie po emocjach wszystkich odpoczywac) PS;.tak sobie mysle,czym by tu sie opychac by przytyc,bo tragedia straszna((( lekarz mnie na dywanik wezmie i ciekawe co dalej wymysli(((((waze az 48,80,to akurat panienska moja waga,ale w tej chwili wcale nie ustoi bym tyle wazyla. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobrego dnia Szufludkowie :) 06.03.06, 17:54 najważniejsze, że się szczęśliwie skończyło cokolwiek to było, a szmatki...poczekają i jak nie te, to inne ułapisz kiedy tylko zechcesz. Może nawet jak się troszku odwlecze to z korzyścią będzie bo i pomysł na strojenie w Tobie samej dojrzeje? Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego dnia Szufludkowie :) 06.03.06, 19:10 wlasnie tak pomyslalam i juz sie zloscia niespalam moze nowa idea mnie nawiedzi?? wkoncu to co wisi tez moze byc na razie,ale wiosenne juz "zachcianki" sie odzywaja,by cos zmienic na modniejsze milego wieczoru Szufladunie. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego, udanego, pomyślnego dnia Ludkowie :) 13.03.06, 07:33 i niech Wam wszystko układa się jak najlepiej. Zostawiam kawkę zalewajkę i herbatki kwiatowe i do tego przegryzajkowe owocowe...częstujcie się czym Kto woli i do woli bo nie zbraknie Wędrujmy dalej Szufludkowie...powolutku wciąż dalej i dalej,a równocześnie wciąż tak...by siebie bliżej z każdą chwilunią i kroczkiem każdym Dobrego dnia Szufludkowie Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego, udanego, pomyślnego dnia Ludkowie :) 13.03.06, 08:42 jak milunio,gdy sie juz anioueczka spotka w szufladuni.... dzis juz zdecydowanie wiosennie powialo,niemniej mrozik trzyma i sloneczko probuje ogrzac ziemie. lapie za kawusie....dobre na przebudzenie sie od srodeczka miejcie udany dzionek. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dobrego, udanego, pomyślnego dnia Ludkowie :) 13.03.06, 14:43 Jeszcze sie nie dobudzilam...ale Wam milego dzionka... Odpowiedz Link
aniouek1 dobry wieczór :) 13.03.06, 20:16 obudziłaś się wreszcie Mala? Tu już wieczór. Miłego wieczoru Szufludkowie Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór :) 13.03.06, 20:19 hi,hiiiiii,malenka pewnie z psiunami na spacerku) ale przyjdzie jak my juz w lozeczkach bedziemy, kolderki poprawi cobysmy niezmarzly) mielgo wieczoru anioueczku. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobry wieczór :) 13.03.06, 20:39 żeby tylko gdzieś na tym spacerku się Jej nie przysnęło bo...uuuchhh to by było okropieństwo jakby nam ktoś ukradł Maleńką śpiącą królewnę i to razem z Jej psiuńkami Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór :) 13.03.06, 20:43 chyba to Jej nie grozi, psiuny dostarczaj szkok budzeniowy...oj malenka musi byc caly czas na wodzy by niebyc ciagnieta po asfalcie,gdy psiuny kota zobacza...podobnie jest i z moim "perlistym") Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobry wieczór :) 13.03.06, 20:59 a jak Jej psiunie załapią, że będą mogły luzakiem za kotem i czym tylko zechcą jeśli pańcię swoją uśpią? ...aż strach się bać co by to być mogło. Inna sprawa w tym kto kogo na spacery prowadza Wy psiunki, czy na odwyrtkę? Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór :) 13.03.06, 21:03 o! i tu sendo sprawy lezy, czesto z paniciem sie siebie pytamy, to czworonogi dyktuja nam rytm zycie,wszystko kreci sie wokol nich.... sami wiedza,kiedy na spacer trzeba isci, sami upominaja sie o extra gryzaczek, czekaja dzielnie do konca obiadku az kesek czegos spadnie w miche ech....madre te kochane psiuny... zreszta kocio -przybleda tez juz mnie "cwiczy") Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobry wieczór :) 13.03.06, 21:18 hihihi...a miało być, że Człowiek ma czynić sobie ziemię z wszelkim stworzeniem poddaną Odpowiedz Link
kendo Re: Doranoc mowie juz.... 13.03.06, 21:29 ech,czworonogi wyczuja miekie serce do nich i musztruja nas.... na mnie juz czas.... dzis testuje nowa maseczke...sloo mi podeslalo,moze tez bede tak ladnie swiecic ,jak sloo to robi) nieodkrywac sie w nocy,poza wyjatkiem malej-u Niej upaly,u na noc mrozna) Dobranoc) Odpowiedz Link
aniouek1 Dobranoc Kendo :) 13.03.06, 21:32 Słoneczkiem na noc się zrobisz, że Twój Księżyc z zachwycenia zbladnie Odpowiedz Link
odin-2 Z INNEGO FORUM :- 13.03.06, 16:10 www.poloniainfo.se/ Forum: Sprawy polonijne - BLAGAM O POMOC!!! :polska: Autor BLAGAM O POMOC!!! :polska: sandrusia6 Wpisów: 1 Od: 2006-03-11 2006-03-11 20:50 -------------------------------------------------------------------------------- hej!!! Bardzo prosze ludzi dobrej woli o jakakolwiek pomoc!Kupilam domek w polsce i wstawiajac okna runal caly jak domek z kart! Mam dwojke malutkich dzieci w tym jedno niepelnosprawne.Jest mi naprawde ciezko bo nie pracuje!Musze zajac sie maluchami! Nie mam jak! Obecnie wynajmuje stancje u alkoholikow gdzie wiecznie sa klotnie i nie mamy chwili spokoju! Jestem zalamana cala ta sytuacja! Nie daje juz rady tak zyc dalej.Bardzo bym prosila o cokolwiek!O materialy na dach lub pomoc finansowa!!! Kazdy grosz,kazda rzecz sie przyda! Blagam zrobcie to dla moich dzieci!!! moj adres: Marta Kolodziejczyk ul. Jeziorna 4 Lubichowo woj. pomorskie nr.tel. 0048510534300 mail: marta_kolodziejczyk@op.pl P.S. Z gory wszystkim dziekuje i czekam na jakakolwiek wiadomosc, ___________________________________________________________________________ .. jezeli to szczere wolanie o pomoc,ale skad pewnosc? , bedac na miejscu tzn.w Polsce - mozecie sprawdzic ten krzyk rozpaczy ? Pzdr. Odin Odpowiedz Link
aniouek1 Odinku...na początek i natentychmiast 13.03.06, 20:12 Twoją prośbę zasygnalizowałam w innym wątku bo jutro już będzie wtorek, a dzisiejszy poniedziałek stanie się wczorajszy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=38426458&a=38426770 Odpowiedz Link
kendo Re: a to juz wiosna. 20.03.06, 09:47 zrownanie dnia z noca, snieg jeszcze lezy/ale ptaszyny szczebioca wesolo...juz wiosna milego dnia szufladunie. Odpowiedz Link
aniouek1 [...] 27.03.07, 22:33 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link