aniouek1 23.09.03, 22:14 Z Szuflandii przydziału otrzymujesz - najzupełniej gratis - Twoją własną SKRYTKĘ LISTOWĄ Z CYFROWYM ZAMKIEM BŁYSKAWICZNYM nr 43 na listy DO KRESKATOR od Listopisów Szufladowych - inaczej - Szufludków Oby sprawiały Ci one jak najwięcej radości Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 list 1 23.09.03, 22:19 Witaj Kreskatorku Witam Cię serduszkowo w Szuflandii jak Wszyscy Szufludkowie. Miło Cię widzieć wśród nas. Nie wiem czy mialeś choc trochę czasu i chęci, by się w szufladzie pokręcić. Jeśli tak to z pewnością zauważyłeś, że Szufludkowie mają tutaj swoje SKRYTKI listowe i PRZEGRÓDKI na listy tzw. bezadresowe. Poza tym w przeróżnych pokoikach, salonikach i kuchni we wszystkie dni tygodnia toczą się róŻne dyskusje, rozmowy i rozmówki. W Szufladzie staramy się nie mnożyć watków ponad miarę by jak najłatwiej było znależć w mnogości różnych wątków zwłaszcza SKRYTKI i PRZEGRÓDKI listowe. Za chwil kilka założę Ci także Twoją własną PRZEGRÓDKĘ listową na Twoje listy bezadresowe tj. takie do WSZYSTKICH albo do nikogo konkretnego. Bywa, że ktoś pisze czasami nawet listy do samego siebie, a szuflada, no cóż, to takie właśnie miejsce, gdzie można je położyć, można do nich wracać, można się także z innymi dzielić w nich zawartymi radościami i smutkami też. Pozdrawiam serduszkowo i serduszkowo życzę CZUJ SIE WŚRÓD NAS JAK NAJLEPIEJ Odpowiedz Link
kendo Re: 43 - Skrytka listów do KRESKATOR 23.09.03, 22:26 Jak milo powitac nowego Aniolka..... mysle,ze spodoba Ci sie U Nas i zostaniesz z Nami,,,, a tak troche organizacyjnie, to tu Wszyscy My bedziemy Do Ciebie pisac slodkie listy, a jezeli bedziesz mial ochote, to odpiszesz nam do naszych skrzyneczek np:do mnie ,(jak bedziesz przy ochocie) zrobisz wpis w mojej skrzynce pocztowej- kendo na tematach-tygodnia i innych to piszemy jak popadnie,hi,hi, o ! zorientujesz sie wkrotce,,,, Pozdrawiam cieplutko,,,, i czuj sie jak u siebie w domciu.... Odpowiedz Link
aniouek1 list 3 23.09.03, 22:33 Kreskatorku.. to tak .. na pamiątkę Twój pierwszy szufladowy wpis.. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=11087&w=8084624&a=8112878 pierwsze – Kasikk powitanko www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=11087&w=8084624&a=8113308 i... jeszcze jedno www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=11087&w=8084624&a=8116537 P.S. widzisz? TU bywa, że spełniaja się życzenia nawet...BEZ SŁOW.. a może TO nie było Twoje? Odpowiedz Link
aniouek1 list 5 hihihi cos z tym liczeniem dziwaczę ;) 30.09.03, 18:45 Witaj Kreskatorku Odpowiadam na Twoje pytanko: i JEDNO i DRUGIE w Szuflandii JUZ MASZ Od dawna przygotowane czekało.. czeka.. korzystaj do woli! Serdecznie pozdrawiam i jakby co... jestem i chetnie odpowiadam na pytania na ktore potrafie i moge odpowiadać Odpowiedz Link
lastka Re: list 6 01.10.03, 10:28 Witaj Kresktorku )) Witamy Ciebie również bardzo serdecznie w szufladach listopisów, życzymy Ci dużo miłych liścików i tych miłosnych też, niech te dobre skrzatki utrzymają cie w stanie zakochania jak najdłużej ))) Odpowiedz Link
kendo Re: list 7 01.10.03, 11:32 milo widziec Kreskatorku,jak sie zaczynasz "znajdowac w zufladuni" pozdrawiam milusinsko,,,, Odpowiedz Link
aniouek1 list 8 01.10.03, 12:33 Przepraszam, przepraszam za poknocenie www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=11087&w=6423822&a=8269018 ale.. bywa i tak - jak sam wiesz Odpowiedz Link
aniouek1 list 9 03.10.03, 19:03 Kreskatorku... każdy ma SWÓJ wiersz.. Twój jest także moim Odpowiedz Link
aniouek1 list 10 03.10.03, 20:32 WRACAJ! Wracaj Kreskatorku... Szuflada lubi poezję i listy wielce sobie ceni.. zarówno wierszem co prozą pisane, a najważniejsze gdy sercem Pozdrawiam P.S. to ciutkę zaczarowana szuflada... kiedyś była... hmm... sam wiesz Odpowiedz Link
altu list 11 03.10.03, 22:45 Hej Kreskatorku! Nie to, żebym Cię śledziła, ale tak jakoś mnie tu przywiało. Leżę grypę leczę i po nocach się z Salonu wymykam, bo tam i tak jakiś taki przeciąg się zrobił. W kominku przygasa... gospodarza nie ma, a jego zastępcy jakoś atmosferki nie podgrzewają... Cieszę się, że tu parę życzliwych osób jest. I jeszcze znajomy z Salonu... Hmmm Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu. Odpowiedz Link
aniouek1 list 12 04.10.03, 13:22 Kreskatorku.. nie było nieporozumienia...ja o poezji, o języku i.. o powrotach. Tak bywa.. tak bywa, że nie pisze się nic, nie maluje się nic, ale..bywa i tak, że się wraca, bo bez tego nie można po prostu żyć, tak bez "wypowiedzenia" żyć, bez nazywania tego co w duszy gra, w głowie tańczy, serce rozpier.. A jezyk... no cóż? Każdy ma SWÓJ.. ważne, że ponad przestrzenią, ponad czasem potrafi przenosić myśli, uczucia, potrafi zachwycać, wzruszać, budzić od nowa, wciąż od nowa pragnienie życia, nadzieję, a czasem tylko prostą refleksję choćby na ukojenie, bo tak bywa.. po prostu bywa i tak Nie mów - już nie jestem poetą, nie mów - już wierszy nie piszę, bo nie wiesz kiedy sam zburzysz ciszę rymem, rytmem, słów kołysaniem, nazwaniem zaokrąglonym bo uniwersalnym.. Poetą się nie jest, poetą się bywa.. czasami Czyż nie? Pozdrawiam i prosze: pisz, pisz.. SWOIM JEZYKIEM pisz nie zaprzeczając sobie Odpowiedz Link
aniouek1 list 13 08.10.03, 02:02 to.. żaden list ******************************************************************************** Powrót poety Zasnąłem jako młody człowiek w nocy padał śnieg zbudziłem się stary poeta między nami leżała zielona łąka pokryta popiołem śniło mi się, że pisałem wiersze w strzyżonych ogrodach poezji znów pojawiły się krasnoludki róże i lingwiści Mejoro su nariz... y su Vida! śmiałem się beztrosko Poprawiła swój nos... i swoje życie! śniło mi się że czytałem wiersze w Meksyku że Janek Zych z kolibrem nad głową mówił po hiszpańsku Widziałem złoty Tepotzotlan przeglądał się w lustrach dnia i nocy kropla za kroplą spadał do oceanu do nieba Leciałem nad Atlantykiem w walizce tomik poezji Twarz krem do golenia żyletki salami papier toaletowy wata oliwa kawa koperty skarpetki sweter papierosy srebrny pierścionek bóg deszczu mydło zapałki z hotelu El Presidente adresy masz skrzydła skocz przebudzony czytałem anonimy zapomniałem co to jest poezja inni poeci pisali moje wiersze ---Tadeusz Różewicz--- ******************************************************************************** Odpowiedz Link
venuse kg poproszę 11.10.03, 12:33 zdecydowanie, wszystkie wiśnie jakie masz! Szybciutko mi tu dawaj, ja mam nawet obsesję na punkcie pestek wiśni Pozdrawiam słoneczkowo. Odpowiedz Link
venuse a jeśli nie Ziema? 11.10.03, 16:02 jeśli nie Ziemia to co??? gdzie jesteś gdy nie ma Cię na Ziemi? Odpowiedz Link
aniouek1 list 16 12.10.03, 15:58 Witam Kreskatorku, lubie mile zaskoczenia nie tylko ze strony pana Różewicza. Ciesze się Twoja SZUFLADĄ i mam nadzieje, na spotkania w Szuflandii z Twoja poezją. JEST SIE, czy SIE BYWA poetą..? A czemu o tym chociażby nie porozmawiać w SALONIKU POETÓW? Czy zechcesz przyjąć do spółki z Rb13 obowiązki gospodarza w takim SALONIKU? Pozdrawiam i.. czekam na odpowiedż Odpowiedz Link
venuse tutaj jest 12.10.03, 17:43 Tutaj jest moje Niebo, łączy mnie z Ziemią, a właściwie może moje miejsce na Ziemi jest tutaj. Natomiast ja sama jestem, nie wiem gdzie, gdzieś z szybkością światła liczę spadające gwiazdy i smucę się, że tyle już umknęło mojej nieuwadze. Odpowiedz Link
aniouek1 list 19 12.10.03, 18:23 Witaj Cieszę się, że Ty TAK. Dziękuję i proooszę - zaczekaj ze mną na Rb13 Pozdrawiam P.S. masz rację - TAKIEGO jeszcze dotąd nie było, ale... Odpowiedz Link
aniouek1 list 20 13.10.03, 21:30 Witaj Rb13 powiedzial TAK, a więc... www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=11087&w=8494816 Jak Ci się podoba? Może być, czy jakieś korekty zalecasz? Proponuję byście wspólnie z Rb13... ustalili szczegóły dotyczące Waszej S-ki Pozdrawiam Do wiadomości: Rb13 Odpowiedz Link
aniouek1 list 21 14.10.03, 17:26 W SALONIKU POEZJI ciiicho? A może to tylko ja NIC nie "słyszę"? Odpowiedz Link
venuse wędka 16.10.03, 22:12 to tak jest że już tak jest a nie tak, jak nie jest. Trzymam ją w chmurach, potem zarzucam i czekam. Ponieważ przynęta jest doskonała, choć nie zbyt szybko zauważalna....trafiam na dosyć pokaźne okazy, łowię porosto na hebanową ( jesteś na haczyku ) a potem....albo smażenie albo wolność i spowrotem na Ziemię Zależy od tego, co złowię. Co do Nieba, Ja jestem Niebem. Odpowiedz Link
venuse i dostałam 1 :( 17.10.03, 22:00 no, ale ocena, feee miłosierdzie to wymówka dla tych, którzy nie potrafią stawić czoła swoim błędom. powaznie, nie taki diabeł straszny jak się maluje pozdrófka niesie mrófka Odpowiedz Link
aniouek1 list 24 01.02.04, 00:58 Gdzie się zapętliłeś, że do Szuflandii nie zaglądasz? Myślisz, że zapomnimy? O NIE! Nic z tego. Pamiętam i serduszkowo Coie pozdrawiam zycząc wszystkiego wg Ciebie najlepszego Odpowiedz Link
aniouek1 list 25 07.02.04, 16:25 Kreskatorku! Powiedz, że TO NIE PRAWDA! "Adresat nie istnieje" ...buuuuuuuuuuuu ((((((((((((( TO PRZECIEZ BYĆ NIE MOŻE!!! Pozdrawiam serduszkowo i.. czekaMY w Szuflandii!!! Uparcie czekaMY! Odpowiedz Link
aniouek1 list 26 11.02.04, 10:20 Witaj Mniemanie Wiesz co Ci powiem? W Szuflandii Kreskator ZOSTANIE! Nie będzie SKASOWANY, no bo jakże to tak? To przecież żywy, prawdziwy KTOŚ, więc ZOSTANIE I JUŻ! A Ty... hmmm... mam pomysł! Traktuj Kreskatorka jako nazwisko rodowe po Twoich przodkach po Mieczu lub Kądzieli jak wolisz i "mieszkaj" dalej w Szuflandii bez względu na Twój nick. Mniemanie... czemu nie? Może być Mniemanie! Pozdrawiam serduszkowo i... odezwij się choć od czasu do czasu P.S. Pierwszy Twoj liscik z podpisem "Mniemanie" - zabrałam i schowałam do mojej skrytki, mniemając, że jest dla mnie Odpowiedz Link