Dodaj do ulubionych

dzis sa moje urodziny - solariusz

26.11.09, 14:23
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ac/ze/lojf/zgo9oxnsaadlPwH8tB
.jpg

Moze jakiespomysly co mnie czeka w tym roku? Trudno mi cos znalezc o
interpretacji solariuszy. Ale wynalazlam np. ze kwadrat ksiezyca do
slonca oznacza rok wielkich zmian. A z kolei Jowisz w 8 domu oznacza
polepsze w finansach, mozliwosc otrzymania kredytu, profity ze
spadkow - tu sie troche obawiam bo dziadek w nienajlepszej kondycji i
jesli w moim horoskopie jest profit ze spadku to oznacza, ze ktos z
mojej rodziny odejdzie z tego swiata? Jak myslicie, czego sie
spodziewac? Podobno tez Jowisz w 8 domu to lepszy seks albo wiecej
seksu, tu sie akurat ciesze big_grin
Obserwuj wątek
    • astrolabium.pl Władca Solariusza 26.11.09, 14:27
      Gdzie jest Władca Solariusza, jak się tam czuje i o czym to świadczy?

Pozdrawiam
      Tomasz
      • black_halo Re: Władca Solariusza 26.11.09, 14:44
        Ksiezyc jest w domu 9tym, w rybach ale z tego co wiem, to 3 stopnie od
        MC i interpretuje sie wtedy planete jakby byla w 10tym domu. W9tym
        ksiezyc to wyzsza edukacja wiec moze kolejne studia albo doktort i
        wreszcie sie na to zdecyduje? W 10tym to chyba bedzie wazny rok dla
        kariery?
        • astrolabium.pl Re: Władca Solariusza 26.11.09, 14:52
          Księżyc jest na MC! Reszta jest nieważna. Nie wachaj się, domy zawsze mylą, zostaw je teraz. Księżyc jest na MC! On jest tzw. dominantą tego horoskopu, czyli jest planetą przy Osi. To ważne, to bardzo silne horoskopowo (domowo) położenie planety.

1. Jak się czuje tam Księżyc, czyli jak się czuje w Rybach, jakie odbiera aspekty, coś go kaleczy, coś go wzmacnia?

2. Czego sygnifikatorem jest tutaj Władca Horoskopu?
          • black_halo Re: Władca Solariusza 26.11.09, 15:04
            Ksiec z rybach chyba czuje sie niezle bo jednak i ksiezyc i ryby to
            uczucia. Jest kwadrat do slonca i jest tryygon do wenus w domu piatym.
            jednoczesnie tworzy wielki trygon z wenus i ascendentem. To chyba
            dobrze tak? Ksiezyc na MC oznacza prace z duza iloscia ludzi (znow
            nauczanie np. wykladanie na uniwerystecie). Razem z neptunem, ktory
            daje wyobraznie - sama nie wiem bo podobnie polozonego naptuna mam tez
            natalnie. Moze wreszcie zrealizuje marzenia o fortografii bo tez mnie w
            ta strone ciagnie.
            • astrolabium.pl Re: Władca Solariusza 26.11.09, 15:11
              No dobrze, dobrze, ale teraz nie astrożargonem, tylko wal w tym stylu:

Nadchodzący rok będzie .......

Będę w nim musiała skupić się na ......

Lecisz, tylko odważnie!
              • black_halo Re: Władca Solariusza 26.11.09, 15:48
                Pisalam pisalam az sie skapowalam jaka fundamentalna glupote
                oppalnelam i pisze od nowa. W 10 domu jest Uran w koniukcji do MC i
                Ksiezyca a to oznacza chyba duze zmiany w karierze, kariere w
                nowoczenych technologiach (aj aj). Nadchodzacy rok bedzie swietny bo
                lubie zmiany i jak duzo sie dzieje wiec oczekuje tych roznych
                niepodziewanych wydarzen z niecierpliwoscia.
                W tym roku bede musiala sie pewnie skupic na swoich uczuciach. mam
                nadzieje, ze Slonce i Wenus w piatym domu nie oznaczaja dzieci (nie
                cierpie dzieci i nie chce ich miec, chociaz narazie). Mam nadzieje,
                ze Saturn w 4 domu oznacza stabilizacje w domu? Osiedlenie sie na
                stale?

No dobra, teraz zasadnicze pyatnie - czy Jowisz w 8 domu oznacz, ze
                ktos umrze w rodzinie? Bo tego najbardziej sie obawiam.
                • astrolabium.pl Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu sądu 26.11.09, 15:56
                  > W tym roku bede musiala sie pewnie skupic na swoich uczuciach.

Z czego to wywnioskowałaś?

> duze zmiany w karierze

Ok, ładnie...

> mam nadzieje, ze Slonce i Wenus w piatym domu
                  > nie oznaczaja dzieci (nie
                  > cierpie dzieci i nie chce ich miec, chociaz narazie).
                  > Mam nadzieje, ze Saturn w 4 domu oznacza stabilizacje w domu?

STOP! Zwijam żagle i znikam dopóki nie zrozumiesz, co Ptolemeusz miał na myśli pisząc:

"Miłość i nienawiść są przeszkodą w wydawaniu bezstronnego sądu albowiem pomniejszają rzeczy ważne a powiększają drobnostki" Ptolemeusz.

Pa...

smile
                  • black_halo Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 26.11.09, 16:20
                    Bardzo dziekuje za wskazowki a dalej sobie poradze jakos ;P

A Ptolemeusz mial na mysli to co wie kazdy z nas w glebi duszy tylko
                    niekoniecznie sie do tego przyznaje - i milosc i nienawisc rzuca sie na
                    mozg. Chyba nie znam ludzi, ktorzy by byli wolno od jakichkolwiek uczuc
                    a wiec mogli wydawac bezstronne sady.
                    • astrolabium.pl Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 26.11.09, 16:32
                      black_halo napisała:
                      > Bardzo dziekuje za wskazowki a dalej sobie poradze jakos ;P

Szkoda. Ale ok smile

Pozdrawiam
                      Tomasz
                      • black_halo Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 26.11.09, 17:04
                        Wskazowek udzielac mozesz dalej ale nie tonem besserwissera ;P
                        • astrolabium.pl Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 26.11.09, 18:01
                          black_halo napisała:
                          > Wskazowek udzielac mozesz dalej ale nie tonem besserwissera ;P

Chciałem się z Twoim umysłem wybrać na spacer. Przedstawić Ci ścieżki, którymi wędrują moje myśli. Robię to zwykle na moich warunkach. Bycie kimś innych kosztuje zbyt wiele energii. Pokorę mam
                          • black_halo Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 26.11.09, 18:10
                            Oj tu sie chyba nie bedziemy zgadzac bo jak ktos mi chce cos
                            przedstawiac po swojemu to ja sie buntuje. Niestety taki mam charakter,
                            ze jak jest nie po mojemu to jest zle big_grin mam nadzieje, ze nie bierzesz
                            tego do siebie bo wiem, ze masz wiedze wieksza niz ja. Zanim sie naucze
                            astrologii to jeszcze duzo wody Wisle uplynie ;D

No nic, pozdrawiam. teraz ide swietowac ale jutro tu wroce ;D
                            • astrolabium.pl Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 26.11.09, 18:13
                              > mam nadzieje, ze nie bierzesz tego do siebie

Luzik, droczę się z Tobą...

Naj. z okazji urodzin.

Narka
                          • black_halo Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 01.12.09, 10:49
                            > 6. Pamiętaj, że Solariusz wiele mówi. Nie chciałaś ze mną wtedy
                            rozmawiać, a ta
                            > k wiele miałem Ci do powiedzenia. WłH i WłS w kwadraturze - to
                            będzie trudny ro
                            > k, będziesz musiała dość mocno zrewidować swój sposób postępowania.
                            To będzie d
                            > otyczyło Twojego celu życiowego, ale też pracy (w sol. dominanta na
                            MC). Decyzj
                            > e związane z karierą, które w tym roku podejmiesz, bardzo mocno
                            będą rzutowały
                            > na Ciebie i Twoją osobowość (MC sol. w I domu).

O matko jakie to wszystko trudne do zrozumienia. Moj malutki umysl
                            tego nie ogarnia ;d Zrewidowanie swojego celu zywiowego? No tak,
                            troche czytalam i tak mnie to zasnatawia - ksiezyc na MC i w 9 domu
                            moglby sugerowac moze kolejna przeprowadzke? Czy moze liczy sie, ze
                            ja juz jestem za granica wiec przeprowadzki nie bedzie? Z jednej
                            strony targaja mna mysli, e fajnie byloby zmienic miejsce ale ak
                            pomysle, ze drugi raz mialamabym latac po urzedach i uzerac sie z
                            ludzmi tam pracujacymi zeby wpisac sie do rejestru mieszkancow,
                            uzyskac pozwolenie na pobyt itd...

Co do celow zyciowych ... okropnie mnie nipokoi, ze coraz czesciej
                            mysle o dzieciach i slubie czego wczesniej absolutnie nie chcialam i
                            bronilam sie przed tym rekoma i nogami i w ogole nie i koniec. A
                            teraz to sie czuje skolowana. W kwestii kariery nawet teraz mam
                            milion pomyslow, jesli bycie inzynierem by mi sie znudzilo to
                            natychmiast otwieram sklep z bielizna a herbatami swiata. Niestety
                            najpierw musze sie chyba troszke wzbogacic zeby w taki biznesik
                            zainwestowac ;D
                        • princesswhitewolf Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 26.11.09, 23:20
                          black_halo napisała:
                          > Wskazowek udzielac mozesz dalej ale nie tonem besserwissera

Taaa nasi dwaj koledzy maja jakas misje nauczania( archetyp mistrza), ale co tam, ja zawsze mowie ze fajnie ze sie ktos odzywa na forum i wazne ze kulturalnie dyskutuje i przy odmiennych opiniach jakos porozumiewa. Najgorsze sa okresy kiedy to byla martwota na naszym forum.
                          • potrek Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 27.11.09, 00:11
                            Taaa nasi dwaj koledzy maja jakas misje nauczania( archetyp mistrza)

Mam w 12* znaku Ryb Jowisza w twoim trzecim domu. Twój Saturn z VII domu nie daje mu dojść do głosu.
                            • princesswhitewolf Re: Osobiste zaangażowanie przeszkodą w wydawaniu 27.11.09, 01:07
                              potrek napisał:

> Mam w 12* znaku Ryb Jowisza w twoim trzecim domu. Twój Saturn z VII domu nie daje mu dojść do głosu.

Alez daje. Ba! nawet z Toba chetniej niz wiekszosc innych tu rozmawiam. A tak swoja droga to nudno by bez Ciebie bylo, a tak to zawsze jest troche zabawy. Oshh... ja cie musze fascynowac skoro ogladasz moj horoskop bo przyznam ze mi sie nie chcialo weszyc za Twoim. Lee...
                              tam Jowisz Saturn to wszyscy urodzeni w naszych rocznikach mieli w kwadracie do siebie... takie tam pokoleniowe sprawy. Przestan sie tak przejmowac tym czy cie ludzie popieraja za kazdym razem czy nie, nie przywiazuj sie tak do pogladow swoich i nie wiaz ich z poczuciem akceptacji. Loch...wrazliwy chlopak z Ciebie.
    • astrolabium.pl Dominanta 26.11.09, 14:55
      Klasyk zaczyna od szukania Władcy Horoskopu. Astrolog współczesny zapyta najpierw o dominantę horoskopu. Dominanty horoskopu, to planety przy osiach. Osie są bardzo czułe i jak coś przy nich jest, to trzeba na to zwrócić szczególną uwagę.

Co jest tutaj dominantą horoskopu?
    • astrolabium.pl Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 14:59
      Ostatnio bardzo fajną technikę przedstawił mi Piotrek Piotrowski. Ponoć kiedyś - nie pamiętam teraz wg kogo to jest, ale PP wie - jedną z pierwszych rzeczy, jaką należy zrobić przy interpretacji solariusza, to sprawdzenie jak się ma Władca Horoskopu do Władcy Solariusza. Jak na siebie działają, jaki między nimi jest aspekt?

Jak to jest u Ciebie i o czym to świadczy? Tylko odważnie, wzniośle, daj się ponieść, zacznij wieszczyć, ale też oddychaj dumnie i spokojnie...

smile
      • black_halo Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 15:14
        Zalezy jak na to patrzec bo wladca urodzeniowego jest chyba raczej
        Jowisz. Tu zupelnie nie moge dojsc bo zdania sa podzielone. AC mam
        rybach a wladca jest Neptun ale kiedys byl Jowisz. Jowisz jest tez
        silny bo siedzi na MC w strzelcu w 9 domu. W solariuszu ksiezyc i
        jowisz nie robia aspektow ale za to z neptun z ksiezycem sa w
        koniukcji i obie planety na MC. No wiec owa koniunckja wedle mojej
        skromnej wiedzy daje ogromna wyobraznie. A poniewaz jest na MC to
        oznacza, ze moja kariera bedzie zwiazana z wyobraznia, roznymi
        formami artsytycznego wyrazu i mam nadzieje, ze ten artystyczny wyraz
        moze miec ujscie w projektowaniu roznych urzadzen czyli w tym co chce
        robic. Kurde, interpretacja horoskopu to ciezka sprawa.
        • astrolabium.pl Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 15:22
          Podaj proszę położenie Jowisza i Neptuna w swoim horoskopie urodzeniowym. Muszę to sobie wyobrazić. Albo wklej tutaj swój horoskop. A najlepiej taki, gdzie wśrodku będzie horoskop urodzeniowy a na zewnątrz Solariusz.
          • black_halo Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 15:31
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ac/ze/lojf/aqNtvYMPDbYas3iFFB.j
pg

Tu, chyba, ze jakis inny chcesz?
            • astrolabium.pl Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 15:44
              Władca Horoskopu to astrologia klasyczna, więc trzymajmy się jej zasad. Istnieje coś takiego jak aspekt 'in mundo', czy jakoś tak, czyli aspekt nie poprzez odległość kątową, tylko poprzez znaki. Tutaj mamy kwadraturę. Widzisz to?

Co to może znaczyć ta kwadratura?

Tylko pamiętaj, krótkie zdania i konkretnie.

smile
              • black_halo Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 15:52
                Chodzi Ci o kwadrature Ryb do Strzelca?
        • black_halo Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 15:27
          Na szybko powiem, ze palnelam glupote i w koniukcji mam ksiezyc i uran
          a nie a neptuna. Za male te obrazki tongue_out
      • aarvedui Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 15:32
        astrolabium.pl napisał:

> Ostatnio bardzo fajną technikę przedstawił mi Piotrek Piotrowski. Ponoć kiedyś
        > - nie pamiętam teraz wg kogo to jest, ale PP wie - jedną z pierwszych rzeczy, j
        > aką należy zrobić przy interpretacji solariusza, to sprawdzenie jak się ma Wład
        > ca Horoskopu do Władcy Solariusza. Jak na siebie działają, jaki między nimi jes
        > t aspekt?

ciekawa technika.
        sam sobie robiłem niedawno solariusz. z tym, że u siebie zakładam dwóch władców,
        jako że ASC natalny mam w samej końcówce znaku, po 25 letniej relokacji już na
        0`01 bliźniąt, ot symboliczny dualizm wink

Władca mojego Solariusza (Pluton)przy duzej orbie mógłby tworzyć półsekstyl z
        harmonijnych znaków, ale to chyba dość naciągane w moim wypadku.

jak wypadają w praktyce różnice pomiędzy podejściem klasycznym (WH) a
        nowoczesnym (dominanty) ? a może najlepiej działa synteza?
        mój WH to jedna z gwiazd obecnej sytuacji planetarnej - Pluton. ładny seksty do
        solariuszowego asc komplikuje oczywiscie kwadrat do Saturna.
        ciekawe więc jak bardzo uwikłam się w tym roku w zmagania tych bogów wink

w dominantach - mars na lwim MC, w opozycji do jowisza z 4 domu, mam nadzieję,
        że faktycznie błysnę, hehe =)
        • nuvvo Re: Aspekt WłS do WłH 26.11.09, 16:29
          tradycyjne pytanie:
          solariusz na miejsce urodzenia
          czy solariusz relokacyjny, tam gdzie sie mieszka?
    • astrolabium.pl Solariusz - linki 26.11.09, 16:42
      black_halo napisała:
      > Trudno mi cos znalezc o interpretacji solariuszy.

Zapraszam pod te linki:

1. Solariusz - podstawy
      2. Morinus: Planetariusze cz.1

Pozdrawiam
      Tomasz
    • princesswhitewolf Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 26.11.09, 16:55
      no moja droga... Widze ze bedzie to rok realizacji w kontaktach towarzyskich i
      zwiazkach miedzyludzkich. Bedzie sie dzialo!
      • black_halo Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 26.11.09, 17:03
        To bardzo dobre wiesci bo towarzystwa najbardziej mi tu za granica
        brakuje ;D
      • astrolabium.pl Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 26.11.09, 18:42
        princesswhitewolf napisała:
        > Widze ze bedzie to rok realizacji w kontaktach towarzyskich i
        > zwiazkach miedzyludzkich. Bedzie sie dzialo!

Po czym to wnioskujesz?
        • princesswhitewolf Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 26.11.09, 22:36
          astrolabium.pl napisał:
          > Po czym to wnioskujesz?

Wiec najpierw sie zemszcze lekko i filuternie odpowiem:
          cytujac kogos "Literaturze naszego przedmiotu nazywa się to 'natchnienie przez bóstwo'."lol
          • princesswhitewolf Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 26.11.09, 22:48
            a troche pozniej odpowiem nieco dokladniej:

Nacisk na prawa strone mandali jest zwiazany z aktywnoscia socjalna. To znana sprawa. W przeciwienstwie do lewej strony gdzie jest wiekszy nacisk na realizacje "ja". Jest tez szkola jaka uwaza iz mandale mozemy podzielic na 3 grupy po 4 domy gdzie 1-4 indywidualne, 5-8 spoleczne, 9-12 duchowe. Ale mi ta szkola mniej przypada do gustu. W towarzyskim Wodniku mamy pare planet 8-9 i w 5 domu zabawy i skorpionicznych namietnosci. Gdybym nie znala kolezanki naszej i jej osoby i jej sytuacji zawodowej to bym pomyslala ze ponownie bedzie studiowac i zmagac sie kwadratura z kuszacymi imprezami podczas studiow.
            To dobry rok na zajscie w ciaze, Pani black_out he he... wiem wiem... jeszcze nie chcesz teraz. Ale... pasowalaby wpadka!

No ale to solariusz, roznie z nim bywa, a mi bardziej sprawdzaja sie i przede wszystkim tranzyty... o duchu czasu zas progresje
            • astrolabium.pl Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 26.11.09, 22:52
              Z horoskopu wyczytujemy dwie informacje:

1. Władca horoskopu na MC. On jest tam też dominantą.
              2. Prawa półkula horoskopu obsadzona planetami.

Która z tych dwóch informacji wg Ciebie jest bardziej istotna?
              • princesswhitewolf Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 26.11.09, 23:10
                no chyba oczywiste ze nr 1. Ale to juz wczesniej Anahella powiedziala przeciez. Po co to powtarzac?
            • black_halo Re: dzis sa moje urodziny - solariusz 27.11.09, 08:26
              Nie strasz mnie ;D Widze wlasnie, ze tu by wpadka pasowala dlatego
              pytam. Ale mam nadzieje, ze da sie temu jakos zaradzic, w koncu to
              chyba nie wyrok, prawda? Ale za to studenckie imprezy .. czemu nie.
              Chetnie bym poszla na studia doktoranckie, tak ten pomysm mi sie podoba
              i po nowym roku zabieram sie do tego z zapalem smile
    • anahella Wszystkiego najlepszego. 26.11.09, 19:40
      Dużo zdrowia i pomyślności.

Władca Solariusza na MC - zmiana aspiracji życiowych.

Kiknęłam tylko na chwilę, bo robię sobie małą przerwę w pracy, ale może później
      uda mi się zajrzeć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka