21.06.04, 14:59
Czy Saturn, Księzyc i Wenus (w koniunkcji) w znaku Barana i w IX domu, może
człowieka predysponowac do życia w celibacie? Dziecko jednak jest, dzisiaj
prawie pełnoletnie. Jeżeli coś wiecie na ten temat podzielcie się swoja
wiedzą. Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • all2 Re: Celibat? 21.06.04, 15:10
      może, widziałam kiedyś coś takiego, a gdzie są Jowisz i Mars?
      • astromaniak Re: Celibat? 21.06.04, 15:29
        Jowisz jest w Wadze w III domu w koniunkcji z Uranem, a Mars w Skorpionie w
        koniunkcji z Neptunem w IV. Nie daja aspektu do planet IX domu.
        • all2 Re: Celibat? 21.06.04, 15:55
          koniunkcja Mars-Neptun wydaje mi się tu kluczem
          Nept w Skorpionie w 4 domu to z mojego doświadczenia jednak jakieś niezbyt
          zdrowe klimaty domu rodzinnego, koniunkcja Marsa z Neptunem to taki kaftan
          bezpieczeństwa dla Marsa i Barana, w tej sytuacji Baran realizuje się przez 9-
          domowego Saturna (w pobliżu MC?)
          było niedawno o Saturnie w 9 d, Potrek fajnie napisał o stosunku do wiary i
          religijności
          tutaj Neptun wpycha Marsa w realizację ideałów - alternatywa to Mars księżycowo-
          skorpionowy, wyrażający "brudne" popędy i emocje
          i ten Mars który ucieka od brudu w ideał włada Saturnem, a Saturn trzyma Wenus
          i Księżyc - reguły odgradzają od kontaktu z kobietami
          kobiety widziane jako istoty marsowe, silne i "brudne"?
          ta konstrukcja to dla mnie taki szlaban nałożony na silne z natury popędy
          właściciela (nie dziwię się że dziecko jest)
          przekierowanie na bezpieczną, idealistyczną drogę
          być może pod wpływem nauk, indoktrynacji w domu rodzinnym (seks, kobiety - coś
          niegodnego, zwierzęcego)
          jeśli Sat w pobliżu MC to też chce się realizować w jakiejś hierarchii, a w tym
          układzie jeśli ma się realizować, to trzymając w łapie Wenus i Księżyc

zakładam tu, że to jakaś osoba duchowna, w każdym razie związana motywacją
          religijną?
          jeśli tak to pewnie ma problemy z racji Jowisz-Uran

co o tym myślisz, pasuje?
          • astromaniak Re: Celibat? 21.06.04, 17:04
            Wiele z tego co napisałaś się zgadza, a głównie to co o Marsie i Neptunie. Nie
            jest to osoba duchowna. Natomiast w kręgu jego niespełnionyuch jeszcze spraw
            są studia medyczne (przerwane). Mars/Neptun są jeszcze w trygonie do Węzła w
            znaku Barana ale w VIII domu i w kwadracie do Słońca w VII (Ryby).
            • all2 Re: Celibat? 21.06.04, 17:59
              pośpieszyłam sią z tym duchownym, Neptun mnie zasugerował, ale lekarz też
              mógłby być, zresztą jedno i drugie to powołanie neptunowe, a Słońce w 7 daje
              predyspozycje do jakiegoś rodzaju doradztwa czy pracy w kontakcie z drugim
              człowiekiem. z kolei kwadratura Słońca do władcy utrudniła i rozmyła
              realizację. to położenie Słońca jednak skłania do szukania związków... trudny
              dla właściciela układ. położenie węzła podkreśla, że powinien jednak realizować
              jakieś powołanie, jakoś innym służyć. czy możesz napisać, czym ostatecznie ten
              człowiek się zajmuje i jak się w życiu odnalazł? rzeczywiwiście nadawałby się
              na anestezjologa, może chirurga.
              • astromaniak Re: Celibat? 21.06.04, 19:00
                Wiesz all2 ja jeszcze nie wiem, ale jak się dowiem to wrócę tu i to co bedzie
                sprawdzone postaram się opisać.
    • astromaniak Re: Celibat? 21.06.04, 15:49
      zapomniałem dodać że chodzi o mężczyznę.
      • all2 Re: Celibat? 21.06.04, 15:59
        oj, jakoś mi się to wydało oczywiste, dopiero teraz jak napisałeś to pomyślałam
        że rzeczywiście mogło chodzić o kobietę wink
    • mucha102 Re: a Temperament? 21.06.04, 15:59
      Pytanie jak wyżej wink
      • all2 Re: a Temperament? 21.06.04, 16:06
        ale co temperament? smile)
        ten człowiek o którym mowa na pewno ma duży - Mars w Sko, KsieWe w Baranie -
        tyle że właśnie w kaftanie bezpieczeństwa
        • all2 Re: a Temperament? 21.06.04, 16:09
          myślę, że kobiety ten układ nie doprowadziłby do celibatu, raczej do kariery
          artystycznej
        • mucha102 Re: a Temperament? 21.06.04, 16:39
          precyzuję: Co określa temperament właściciela radixu? Patrzymy na znaki, w
          których przebywają Mars (dla M), Wenus (dla K) i Światła?
          Chodzi o TEN temperament ;o)
          Pozdrawiam smile
          • szemajmi Re: a Temperament? 21.06.04, 17:34
            czytalam gdzies ze u kobiety - mars oznacza rzeczywisty potencjal, temperamet,
            mozliwosci. Zas wenus - to jak go wykorzystuje na zewnatrz. Mysle, ze nie
            powinno sie wydzielac: na marsa patrzymy u mezczyzny, na wenus u kobiety.
            • neptus Re: a Temperament? 21.06.04, 21:33
              Absolutnie nie, podobnie jak w przypadku swiateł. To sa przezytki z czasów,
              kiedy u kobiety asertywność mogła oznaczać jedynie kłótliwość, a mężczyzna nie
              miał prawa do wrażliwości. Mimo wszystko jednak pewne różnice zostają. Ogólnie
              Mars to asertywność, aktywność, Wenus to potrzeba przyjemności. To jest
              uniwersalne i niezalezne od płci. Najwięcej o seksie mówi Wenus, nie Mars. Mars
              to zdolność podążania za impulsami, agresja (w sensie pozytywnym i negatywnym.
              Mars jest potrzebny, żeby cokolwiek się zadziało ale o tym co i jak zwykle
              decyduje Wenus.
              • all2 Re: a Temperament? 22.06.04, 00:57
                też myślę, że trzeba patrzeć na wszystkie trzy - Księżyc Wenus Mars -
                emocjonalność, witalność i dążenie do przyjemności. ważne będą żywioły i
                aspekty cięższych planet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka