eladi 18.08.06, 11:26 czy rzeczywiscie jest klotliwy,niespokojny,wiodacy z otoczeniem wojny?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 18.08.06, 11:37 Poczyniam obserwacje samej siebie juz 30 lat i oto co stwierdzam: kłotliwa w żadnym wypadku, nie lubię tylko jak się mnie do czegokolwiek zmusza. A jak nie dostaję tego, czego chce - bywa, że się złoszczę. Jestem też niecierpliwa - nie lubię czekać. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 18.08.06, 11:47 Aha, bywam też obcesowa. Nie jestem z tych, co to się wdzięczą do facetów i robią maślane oczka. Jak coś mi się podoba - chwalę, jeśli nie i mnie drażni - mowię otwarcie, a jak "upomnienie" nie poskutkuje - opierniczam delikwenta. Rąbie prawdę prosto w oczy (co nie wszystkim się podoba) ale są tacy, którym jak najbardziej to odpowiada. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 18.08.06, 12:08 Przypomniało mi się, że Księzyc w Baranie ma moj dawny kolega ze szkoły (Słońce w Koźle, Asc w Postrzelonym, Wenus w Wodniku). Przede wszystkim lubi być w centrum zainteresowania, narzucac swoją wolę, jeśli czegoś chce - oczekuje, że inni porzucą to co robią i będą się nim zajmować, a jesli tego nie zrobią i to natychmiast - awanturuje się. Z facetami ciągle się kłoci (potrafi się kolegować tylko z takimi, co mu ustępują), a kobiety wybiera uległe, Matki Polki, których głownym hobby jest obsługiwanie swoich menow. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 18.08.06, 12:09 Gostek nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu, ciągle szuka nowych wrażeń, bez ciągłych skoków adrenaliny nie jest w stanie funkcjonowac. Odpowiedz Link
kaby23 Re: Ksiezyc w Baranie 18.08.06, 13:18 Niespokojny chyba tak... Ale bardziej w codziennym życiu, niż emocjonalnie. W moim najbliższym otoczeniu Księżyc w Baranie mają moja mama, mama mojej przyjaciółki i mój najlepszy przyjaciel...Przy moim Księżycu w Pannie odbieram ich działania jako wybitnie aktywne i dążące do zlikwidowania bezczynnościW ogóle jak dłużej z nimi przebywam, to mam wrażenie, iż jestem poddawana jakiejś musztrze A uczucia wyrażają wprost, niezwykle bezpośredni, nie za dobrze sobie radzą z czyimś odmiennym stanowiskiem... Jednak nie powiedziałabym, że są kłótliwi Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 18.08.06, 13:26 Jeszcze jedno mi się kojarzy z baraniastym Księzycem - brak talentów dyplomatycznych. Odpowiedz Link
queenmaya Re: Ksiezyc w Baranie 18.08.06, 14:04 Ilustracją Księżyca w Baranie jest anulenka7: pięć wpisów pod rząd Nie czepiam się, tylko pokazuję - tak to działa... Odpowiedz Link
neptus Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 02:09 Ciiiii, ja ostatnio potrafie napisac serię i 10 takich wpisów, a Księzyca w Baranie nie mam, tylko w Lwie. Progresywnie w Pannie. Zwalam na tranzyt Neptuna - przypominam sobie jak juz poleciało, a Bliźnieta musza sie przecież wygadać do końca. )) Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 12:24 To w końcu kto jest bardziej roztrzepany - Baran czy Bliźniak? U mnie to jeszcze z domieszką Panny i Postrzelonego. Odpowiedz Link
queenmaya Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 21:41 anulenka7 napisała: > To w końcu kto jest bardziej roztrzepany - Baran czy Bliźniak? Baran postrzelony, Bliźniak roztrzepany. Neptus, Księżyc w Lwie też potrafi dać czadu... w końcu to ogień, no nie? Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 22:09 Jaki w takim razie jest Postrzelony (czytaj Strzelec)? Odpowiedz Link
pani.jazz Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 22:11 Spontaniczny, imo. Fantazyjny. Taki, no. Kumpel . Odpowiedz Link
uranika Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 22:57 O charakterze Księżyca decyduje właściwość samego znaku i położenie. Następnie miejsce jakie zajmuje jego władca. Osobowość ludzi z Księżycem w Baranie jest dość wyrazista, gdy (np.w pierwszej dwadzie),a władca mocny w znaku,czy domu. Jeżeli siada nam nastrój,a jest ktoś, kto poderwie nas do działania, może to być osoba właśnie z takim Księżycem. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 23:44 To moj baraniasty Księżyc jest już słabiutki (26.13') i do tego w domu IV więc taki trochę "udomowiony" rzec by można. Odpowiedz Link
neptus Re: Ksiezyc w Baranie 19.08.06, 23:12 Księzyc jako sygnifikator emocji i wszelkich automatyzmów znacznie lepiej pokazuje naturę znaku, w którym przebywa, niz jakakolwiek planeta, a nawet Słońce. Słońce może sie ograniczać rozumowo, Księżyc tego nie potrafi, działa odruchowo. Księzyc w baranie reaguje baraniasto - szybko, bezposrednio, asertywnie. Odpowiedz Link
eladi Re: Ksiezyc w Baranie ewoluuje w Ksiezyc w Skorpio 23.08.06, 18:22 doszedlem do ciekawej rzeczy: jesli temperament,energia,zywiolowosc,potencjal czy nawet i przebojowosc osoby posiadajacej Ksiezyc w znaku Barana,beda w przeciagu dlugiego okresu czasu tlumione,niszczone,degradowane przez otoczenie-to energia tejze osoby nie zostanie rozproszona-przeciwnie,zostanie zachowana,ale bedzie miala zupelnie inne ujscie-z fazy dziennej,"odkrytej"-przejdzie w faze nocna-bo tajemnicza, schadzkowa,gdzie te energie mozna spokojnie,poza wszystkimi rozladowac.Na zewnatrz energia i zywiolowosc takiej osoby nie bedzie sie manifestowac,ale we wnetrzu bedzie szalec prawdziwa burza namietnosci.Baran i Skorpion sa mocno spokrewnieni.Takze za sprawa wladcy.Do odkrycia Plutona wladca Skorpiona byl jedynie Mars. pozdrawiam. Odpowiedz Link
szeltie Re: Ksiezyc w Baranie ewoluuje w Ksiezyc w Skorpi 24.08.06, 22:04 A jeśli facet ma Słońce (9 stopnień)i Księżyc w baranie (24 stopień) a ascendent w bliźnietach ( 21 stopień )? Jaki jest ? Odpowiedz Link
l_skynight Re: Ksiezyc w Baranie ewoluuje w Ksiezyc w Skorpi 07.10.06, 23:07 Tak,to prawda.Osoby mające Ksiezyc w Baranie czuja pokrewienstwo z osobami majacymi Ksiezyc w znaku Skorpiona.Tak naprawde niewiele ich dzieli.Pasja jest jedna.Moze byc jedynie odkryta badz "ukryta". Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Ksiezyc w Baranie 25.08.06, 00:20 Księzyc w Baranie w 9, Mars w Pannie w 2- jak mi jedna z froumowiczek to kiedys okresliła: szybko sie zapala, zywy ogień, a pózniej Panienka przychodzi z gasnica ))Byk jako naturalny władca 2 domu tez lubi powoli. Chyba duzo zalezy w jakim znaku Mars jako władca Księzyca sobie lezy, i jakie ten barani Księzyc robi aspekty Odpowiedz Link
anulka.dab Re: Ksiezyc w Baranie 25.08.06, 09:17 mam księżyc w baranie w siódmym domu ( w sekstylu do marsa). Bardzo go sobie chwalę bo równoważy mój wagusiowy ascendent dając mi nieco asertywności. Co do kłótni, bojów to nic z tych rzeczy. anka Odpowiedz Link
aarvedui Re: Ksiezyc w Baranie 24.10.06, 17:58 anulka.dab napisała: > mam księżyc w baranie w siódmym domu ( w sekstylu do marsa). Bardzo go sobie > chwalę bo równoważy mój wagusiowy ascendent dając mi nieco asertywności. Co do > kłótni, bojów to nic z tych rzeczy. > > anka ostatnio wlasnie poznalem kogos z identycznym ukladem,tyle ze zarówno wagusiowy ascendent jest wzmocniony (wenus,słońce,merkury w 1 domu) jak i ksiezyc w VII tez jest mocniejszy - trygon marsa ze strzelca..no i silny 1 dom! niby rozumowo wyrabiam z rozumeiniem ciagłych dylematów "ja-ty" tej osoby...ale tylko rozumowo a księzyc w baranie faktycznie lubi potrykać Odpowiedz Link
night_on_the_sky Re: Ksiezyc w Baranie 24.10.06, 18:12 ps. tez mam Księzyc a nawet i Wenus w Baranie. pozdrawiam. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Ksiezyc w Baranie 24.10.06, 19:00 night_on_the_sky napisała: > ps. > tez mam Księzyc a nawet i Wenus w Baranie. > pozdrawiam. i jak jest? bo ja nie wiem.osobno to albo to - wiem,a razem ? Odpowiedz Link
night_on_the_sky Re: Ksiezyc w Baranie 24.10.06, 19:02 super,tzn ze ciagle czegos Ci sie chce Odpowiedz Link
aarvedui Re: Ksiezyc w Baranie 24.10.06, 18:58 night_on_the_sky napisała: > a co to znaczy potrykać ? potrykać "się" tak ogólnie,jak to baran,tak rozrywkowo,np jak Tygrysek lubił brykać to Baran lubi trykać Odpowiedz Link
wasza_bogini ja mam ksiezyc w baranie 26.08.06, 18:03 i go kocham!!! ostatnio moj dziadek z ksiezycem w rybach mi powiedzial, ze powinnam reagowac mniej zywiolowo:::))) Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: ja mam ksiezyc w baranie 26.08.06, 18:08 ale najgorsze jest to, ze ten ksiezyc w baranie bardziej uwidacznia sie w bliskich zwiazkach. im blizej, tym bardziej baranio Odpowiedz Link
coill Re: ja mam ksiezyc w baranie 15.08.07, 22:48 wasza_bogini napisała: > ale najgorsze jest to, ze ten ksiezyc w baranie bardziej uwidacznia sie w > bliskich zwiazkach. > > im blizej, tym bardziej baranio oj taak Odpowiedz Link
cont66 Re: ja mam ksiezyc w baranie 26.08.06, 18:15 Poznałam wczoraj właściciela Słońca i Księżyca w Baranie... to nie dla mnie choć sama lwica jestem> pan wydawał się mimo starań mało subtelny, jakby ciągle chaciał mnie musnąć, albo chociaż powietrze koło mnie. Poza tym jakiś narowisty, a już szczytem było jak pod pretekstem pokazania mi lepszego miejsca wpakował się mi do auta...Zdecydowanie wolę Wodników Odpowiedz Link
jerry.uk Re: Ksiezyc w Baranie 27.09.06, 01:05 Już za 10 dni Księżyc będzie w Baranie i to w dodatku w opozycji do Marsa. Na ten dzień (7 października) Platforma Obywatelska zapowiedziała "pokojową demonstrację". Tak więc będziemy mogli zobaczyć czy Księżyc w Baranie wpływa pokojowo na ludzi. -- wojtek Odpowiedz Link
aarvedui Re: Ksiezyc w Baranie 27.09.06, 01:26 czyli moze byc "bardziej spontanicznie" niz zazwyczaj... Odpowiedz Link
iokepine Re: Ksiezyc w Baranie 27.09.06, 01:41 Hmm, będą latały koktaile mołotowa? Może jakieś bójki, albo szarpaniny Odpowiedz Link
jerry.uk Re: Ksiezyc w Baranie 06.10.06, 21:36 wlasnie sie dowiedzialem ze bedzie w sumie 12 (DWANASCIE) demonstracji. W czasie takich Marsowych aspektów. Uważam że z astrologicznego punktu widzenia to zabawne, chociaż oczywiście współczuję warszawiakom utrudnień w życiu codziennym. Odpowiedz Link
hekatte Re: Ksiezyc w Baranie 23.08.07, 18:24 - nie umie sie zatrzymywać i nie owija w bawełnę Baraniasta emocjonalność to stała gotowość to reakcji. To chyba nie zawsze musi sie wiązać z konfliktowością - ktoś kto reaguje wolniej może się poprostu wystraszyć)) Odpowiedz Link
ksiezycowa9 Re: Ksiezyc w Baranie 24.08.07, 20:08 mam ksiezyc w baranie....Coz! jesli chodzi o wady:niecierpliwosc, "wrzaceA" emocje, poganianie najblizszych, brak cierpliwosci dla slamazarnosci, czasem ...agresja , nie tylko slowna....Zalety:Liderstwo, odwaga cywilna, ekscentrycznosc, optymizm, Przebojowosc, ogien....Ja tam Go lubie... Odpowiedz Link