15.07.07, 22:11
Mam takie pytanie odnośnie plutona. Chodzi mi konkretnie o to, że podobno w
przyszłym roku szykuje mi się tranzyt Plutona w
opozycji do mojego urodzeniowego Marsa ( w raku ). Jowisz w baranie na
descendencie w 7 domu. Nie mam pojęcia, jak to wygląda w praktyce ? Chodzi o
transformacje moich kontaktów z facetami, istniejącego związku ? A może
chodzi o zupełnie cos innego, obejmuje inną sferę? Jak to ugryźć, jak się
przygotować. Please o podpowiedzi, bo trochę się stracham smile.
Obserwuj wątek
    • paulia Re: Pluton 17.07.07, 10:37
      Szeltie,

Opozycja Plutona do ur. Marsa nie jest latwa smile, to jak walka 2 Tytanow, 2 Bogow Wojny. Mozesz czuc
      sie czesto poirytowana, zla, w nastroju do walki o cokolwiek i trudno bedzie sie pohamowac. Zachowaj
      ostroznosc prowadzac samochod, jesli go prowadzisz, unikaj klotni z policja smile)
      W zwiazku tez moze byc "goraca", manupulacja, kontrola itp. To okres, ktorym bedziesz miala duzo
      energii i ambicji, wykorzystaj je pozytywnie.
      Nie boj sie na zapas, masz jeszcze troche czasu smile)) Kiedy juz Pluton zacznie sie sie zblizac do Marsa
      obserwuj co sie dzieje, swoje zachowania i impulsy, a takze twojego partnera. Jesli masz za duzo
      energii i Cie nosi, znajdz sobie odpowiednie hobby np. sport, kickboxing w wydaniu kobiecym smile, ale
      badz ostrozna, przy tym tranzycie nie trudno o wypadki. Jesli masz ochote komus przylozyc, uderz w
      poduszke smile To dziala- osobiscie sprawdzone.
      7 dom, to nie tylko dom partnerstwa, to takze dom nieprzyjaciol, jesli takowych posiadasz smile
      Pozdrawiam,
      Paulia
      • vestalinka Re: Pluton 17.07.07, 14:42
        A co z opozycją Plutona do natalnego Jowisza w V domu? Zauważyłam,że przyniósł
        mi romans,który nie trwał zbyt długo,ale teraz Pluton retrograduje i znów jest w
        dokładnej opozycji z Jowiszem,a my odnowiliśmy kontakt...
        W naszym kontaktowym ten sam Pluton tworzy teraz koniunkcję z Merkurym i
        Wenus-jakie zdarzenia może przynieść ten aspekt?
        Nie jestem jedynie pewna aktualnego położenia Plutona,na astrolabium jest on w
        23 stopniu Strzelca,a na astro.com w 26 st. Które z nich jest prawidłowe?
      • anonimek88 Re: Pluton 19.07.07, 15:31
        Dziekuje paulia za zainteresowanie i odpowiedź smile. Myslałam, że domem
        nieprzyjaciół jest dom 12 ?
        • queenmaya Re: Pluton 20.07.07, 13:20
          anonimek88 napisała:

> Myslałam, że domem
          > nieprzyjaciół jest dom 12 ?

Dom 7 jest domem "jawnych wrogów", a dom 12 domem "ukrytych wrogów". Ale to
          tylko takie hasła, nie radziłabym tego traktować dosłownie i brać za wroga
          każdego, kto wchodzi ci czymś w któryś z tych domów. Również natalne planety w
          tych domach nie muszą mówić o wrogach. To bardziej subtelne sprawy i trzeba
          wiedzieć coś o ich działaniu, żeby nie nagadać sobie lub innym głupot.
      • cipher89 Re: Pluton 19.07.07, 15:43
        Hm... A jak widzielibyście koniunkcje tranzytyującego Plutona do Urana (dom
        III,koziorożec) po której skończeniu tranzytujacy Pluton wpadnie w koniunkcję z
        natalnymi Wenus, Neptunem i Saturnem (dalej dom III, koz.) przy jednoczesnej
        opozycji z natalnym Jowiszem (w raku, d. IX) i jednoczesnym sekstylu do
        natalnego Plutona i Marsa (w Skorpionie w domu I).
        Już teraz czuje, że te aspekty nie będą łatwe! sad
        • venus84 Re: Pluton 20.07.07, 09:40
          mialam koniukcje pluton - uran na Ic( + pare innych napietych aspektow) i bylo
          duzo agresji otoczenia w stosunku do mnie i vice versa.Bardzo nerwowy okres,
          taka troche szkola przetrwania.
    • sarna34 Re: Pluton 20.07.07, 10:33
      Przez kilka lat pluton robił mi kwadraturę do natalnego marsa. Kilkakrotnie
      przechodził, zerował się... Nie przyniósł mi tragedii, jest prawie
      nieodczuwalny. Konkretne zdarzenia były tylko przy twardych aspektach do
      natalnego księżyca, ale w horoskopie mam luźną kwadraturę(9 stopni) plutona i
      księżyca. Niby to bardzo luźna kwadratura, ale działa. We wczesnym
      dzieciństwie, gdy ta kwadratura uściśliła się, zarwał się pode mną lód,
      niewiele brakowało a utopiłabym się. Jednak tą przygodę odpłaciłam
      wielomiesięcznym pobytem w szpitalach, zastrzykami i duszącą astmą.
      Na opozycji - miałam stan zapalny woreczka żółciowego i też byłam bliska
      śmierci. Uratowała mnie operacja. Dwa tygodnie spędziłam w szpitalu.

Sprawdź jakie połączenia ma Twój urodzeniowy pluton i mars, jeśli nie mają
      powiązań, to nie martwiłabym się.
      • vestalinka Re: Pluton 20.07.07, 12:26
        A jak może działać wspomniana wyżej przeze mnie opozycja Pluton- natalny Jowisz?

• sarna34 Re: Pluton 20.07.07, 13:04
          >A co z opozycją Plutona do natalnego Jowisza w V domu? Zauważyłam,że przyniósł
          >mi romans,który nie trwał zbyt długo,ale teraz Pluton retrograduje i znów jest
          w
          >dokładnej opozycji z Jowiszem,a my odnowiliśmy kontakt...
          >W naszym kontaktowym ten sam Pluton tworzy teraz koniunkcję z Merkurym i
          >Wenus-jakie zdarzenia może przynieść ten aspekt?
          >Nie jestem jedynie pewna aktualnego położenia Plutona,na astrolabium jest on w
          >23 stopniu Strzelca,a na astro.com w 26 st. Które z nich jest prawidłowe?

Jeśli nie ma połączeń między plutonem i Jowiszem, to chyba nic specjalnie nie
          będzie się działo, tak jak u mnie, gdy pluton robił trygon do natalnego
          Jowisza. Spodziewałam się wiele, ale zupełnie nic się nie zdarzyło.
          Romans, to chyba nie sprawka plutona. Sprawdź inne aspekty. Zobacz, co się
          dzieje z uranem i jakie robi Ci aspekty.
          Pluton działa powoli. Może czasem nawet nie jesteśmy świadomi, że działa.

• vestalinka Re: Pluton 20.07.07, 13:45
            No i tu masz rację!
            Uran uściśla mi już po raz trzeci koniunkcję z Wenus-ZAWSZE przynosi mi to jakiś
            szybko rozkręcający się związek,który równie szybko się rozlatuje(natalnie mam
            trygon Urana i Wenus).
            Chyba przestanę w tym czasie zwracać uwagę na facetów,skoro ten aspekt tak mi
            rozwala życie uczuciowe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka