Dodaj do ulubionych

pytanie do UKE

22.03.11, 18:58
Witam. Od kilku miesięcy posiadam mobilny internet w sieci PLAY. Przy podpisywaniu umowy z operatorem zrezygnowałem z otrzymywania faktury pocztą i wyraziłem zgodę na otrzymywanie faktury pocztą elektroniczna. Dzięki temu, że skorzystałem z tego rodzaju otrzymywania faktury dostałem od PLAY dodatkowy limit 3000MB, który mogłem wykorzystać w 'zastrzykach' po 500MB każdy, do końca trwania umowy - czyli jeszcze ok 14 miesięcy. Do tej pory wykorzystałem jeden, czyli zostało mi do wykorzystania 2500MB ale...od niedawna PLAY wprowadziło nowe taryfy na internet - bardziej korzystne. Przed wykonaniem telefonu do BOK PLAY wczytałem się uważnie w regulamin migracji do nowych taryf. Tak naprawdę był jedyny zapis, który mnie interesował. Mówił on, o tym, że
"W wyniku zmiany Oferty:
a) przepadają wszelkie pakiety SMS-ow, rabaty, uprawnienia lub usługi uzyskane przez
Abonenta na podstawie dotychczasowych Ofert Promocyjnych chyba, Ŝe warunki innych Ofert
Promocyjnych stanowią inaczej".
09.03.2011 zadzwoniłem do BOK PLAY z zamiarem zmiany taryfy na nową. Zapytałem przy okazji czy pakiet otrzymany za elektroniczny obraz faktury przepadnie. Konsultantka potwierdziła, że jak będę miał nową taryfę to przepadną mi wszystkie rabaty - zrozumiałem poprawnie regulamin. Dowiedziałem się również, że nowa taryfa będzie wprowadzona od nowego okresu rozliczeniowego (w moim przypadku od 1 kwietnia). Po rozmowie z konsultantką chciałem wykorzystać wszystkie dodatkowe pakiety MB, żeby mi nie przepadły ale logując się na stronę PLAY, gdzie zawsze miałem dostęp do wszystkich pakietów i usług, tym razem miałem zablokowaną możliwość wykorzystania pakietu. Napisałem do PLAY i konsultant przeprosił, potwierdził, że wina problemu leży po stronie PLAY i zaproponował mi w ramach rekompensaty jednorazowy pakiet 500MB. Przypomnę, że miałem do wykorzystania jeszcze 2500MB, więc napisałem, że rekompensata jest nie adekwatna i upierałem się na możliwość skorzystania przeze mnie z tych (moich) 2500MB lub włączenie usługi "Nocny Transfer" za 0zł przez pierwszy miesiąc już w nowej taryfie. W odpowiedzi otrzymałem wiadomość, że moja reklamacja jest nie zasadna i nie została rozpatrzona na moją korzyść. Dziś mamy 22 marca, nadal korzystam ze starej taryfy, w której przysługuje mi bonus za elektroniczną fakturę, a nie mogę z niej skorzystać. Nowa taryfa będzie obowiązywała od 1 kwietnia, więc zg. z regulaminem migracji do nowej taryfy wszystkie bonusy powinienem utracić od dnia 1 kwietnia, z którym będzie obowiązywała nowa taryfa.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Może ja źle interpretuję treść regulaminu? Ale gdybym nie miał racji to konsultant PLAY nie proponowałby mi rekompensaty.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
Łukasz
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka