Gość: Grzegorz Kałczuga
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
20.08.13, 15:01
Nieprawidłowe świadczenie usług przez firmę Orange.
Witam,
Bardzo proszę o poradę co powinienem zrobić w następującej sytuacji.
Podpisałem umowę z firmą Orange na telewizję oraz internet.
Od samego początku zainstalowania i skonfigurowania sprzętu obydwie usługi nie działają prawidłowo.
Internet - co 30 sekund ping skacze do wartości kilkuset (równoznaczne z przerwą w połączeniu)
Telewizja - co kilkadziesiąt minut zawieszanie się ekranu telewizora, trzeba restartować dekoder ..
Napisałem dwie reklamacje, oraz kilkakrotnie zgłaszałem uszkodzenie, w rezultacie
1. Pierwsza reklamacja, w odpowiedzi nie uznano moich roszczeń, nie odnosząc się zupełnie merytorycznie do problemu.
2. Druga reklamacja Na infolinii technicznej poradzono mi napisać reklamację o zmianę technologii dostarczania telewizji z drogi internetowej na satelitarną, w odpowiedzi na reklamację napisano, że taka zmiana musi być podyktowana przez techników orange
3. Dwukrotnie byli u mnie technicy Orange, stwierdzając, że jedyne co mogą zrobić to wymienić mi sprzęt - router (livebox 2.0) na nowy, niestety wymiany nic nie pomogły.
Dodam, że usługa internetu działa prawidłowo na każdym innym routerze adsl niż livebox (jedyny router do równoczesnego odbioru telewizji i internetu oferowany przez firmę Orange).
Proszę o poradę ponieważ problem i męki ciągną się już kilka miesięcy. Czy przysługuje mi prawo odstąpienia od umowy? Co powinienem zrobić w sytuacji, kiedy moje reklamacje są realizowane negatywnie bez merytorycznej odpowiedzi i wyjaśnieniu przyczyn negatywnej odpowiedzi.
Pozdrawiam