Dodaj do ulubionych

Pytanie do UKE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.13, 15:01
Nieprawidłowe świadczenie usług przez firmę Orange.
Witam,
Bardzo proszę o poradę co powinienem zrobić w następującej sytuacji.
Podpisałem umowę z firmą Orange na telewizję oraz internet.
Od samego początku zainstalowania i skonfigurowania sprzętu obydwie usługi nie działają prawidłowo.
Internet - co 30 sekund ping skacze do wartości kilkuset (równoznaczne z przerwą w połączeniu)
Telewizja - co kilkadziesiąt minut zawieszanie się ekranu telewizora, trzeba restartować dekoder ..

Napisałem dwie reklamacje, oraz kilkakrotnie zgłaszałem uszkodzenie, w rezultacie
1. Pierwsza reklamacja, w odpowiedzi nie uznano moich roszczeń, nie odnosząc się zupełnie merytorycznie do problemu.
2. Druga reklamacja Na infolinii technicznej poradzono mi napisać reklamację o zmianę technologii dostarczania telewizji z drogi internetowej na satelitarną, w odpowiedzi na reklamację napisano, że taka zmiana musi być podyktowana przez techników orange
3. Dwukrotnie byli u mnie technicy Orange, stwierdzając, że jedyne co mogą zrobić to wymienić mi sprzęt - router (livebox 2.0) na nowy, niestety wymiany nic nie pomogły.
Dodam, że usługa internetu działa prawidłowo na każdym innym routerze adsl niż livebox (jedyny router do równoczesnego odbioru telewizji i internetu oferowany przez firmę Orange).

Proszę o poradę ponieważ problem i męki ciągną się już kilka miesięcy. Czy przysługuje mi prawo odstąpienia od umowy? Co powinienem zrobić w sytuacji, kiedy moje reklamacje są realizowane negatywnie bez merytorycznej odpowiedzi i wyjaśnieniu przyczyn negatywnej odpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • orange_ekspert Re: Pytanie do UKE 05.09.13, 17:04
      Grzegorz, przeanalizowałem dokładnie Twoją sytuację. Przede wszystkim przepraszam Cię, że tak długo nie otrzymywałeś konkretnej odpowiedzi, która umożliwiłaby Ci rozwiązanie tego problemu. Aktualnie jesteśmy w posiadaniu opinii służb technicznych, która jednoznacznie wskazuje na brak możliwości technicznych na świadczenie usługi telewizyjnej drogą kablową. Jako abonent masz więc pełne prawo do modyfikacji warunków umowy, łącznie ze zmianą technologii i rezygnacją z usługi z winy operatora. Prosimy Cię o przesłanie do nas pisma, w którym określisz jakiego rozwiązania oczekujesz. Twoja sprawa zostanie wówczas przez nas zrealizowana. Mam nadzieję, że nasza dalsza współpraca będzie przebiegała pozytywnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka