Dodaj do ulubionych

Naciaganie przez SMS

• kazik.k Re: Naciaganie przez SMS 11.05.11, 15:34
      nie ty pierwszy ani ostatni!ja tez mam klopot z ta oszukancza "orange" i mam placic za smsy wysylane do mnie na podstawie jakiegos "regulaminu!!!!swku...synstwo szerzy sie na kazdym kroku w tej poboznej katolickiej i pelnej milosci dzikiej krainie!!unikac tej "orange" trzeba jak zarazy!!!!
    • tmmacht Re: Naciaganie przez SMS 02.06.11, 13:47
      Witam wszystkich…
      Jak większość z was jestem zniesmaczony (to najbardziej kulturalne określenie jakie mi przychodzi do głowy) sposobem w jaki grupa cwaniaczków skutecznie próbuje naciągnąć nas na grubą kasę i mam pewien pomysł jak z tego rodzaju firmami próbować walczyć.
      Pomysł jest taki że jestem gotowy uruchomić serwis internetowy na którym po zalogowaniu będzie można wysłać wiadomość e-mail do licznej grupy firm zajmujących się naciąganiem za pomocą sms-a. „W kupie siła” jak mawiali starożytni rzymianie a przy okazji serwery zapchane i Panie z biura będą miały trochę pracy.
      Czekam na wasze opinie i jeśli podobnie myślących będzie więcej zabieram się za robotę.
      Tomek
      • Gość: marlenka Re: Naciaganie przez SMS IP: *.gemini.net.pl 12.06.11, 21:35
        Witam
        Ja też mam problem z CT. Rzeczywiście kreatywna firma....
        Otóż ja ściągnęłam sobie niewinną grę DIAMENTY. I grałam.... Jak sie okazało w czasie gry podobno wysyłałam SMSy Premium od 2,46 do 11,07 zł za każdy. W czasie gry był niewinny komunikat: układam plansze od nowa. A SMSy wychodziły ode mnie co minutę... Problem w tym,że nie miałam najmniejszego komunikatu o tym,że cokolwiek wysyłam. Nie przychodziły raporty o doręczeniu SMSa (choć mam roporty włączone), nie miałam ich w wysłanych wiadomościach. Nic. Dopiero na rachunku za telefon zobaczyłam co sie działo. Piszę z ta firmą już któryś miesiąc. Teoretycznie w końcu przyznali,że za każdym razem powinnam mieć na tel komunikat o wysyłaniu SMSa na dany nr za taką a taką kwotę. A skoro nie miałam takiej to najprawdopodobniej jest to przez "indywidualne ustawienia aparatu przez użytkownika" Chcą teoretycznie podpisać ugodę. Jaką ? Nie mam pojęcia. Pani Account Manager nie rozmawia z ludźmi przez tel. Wymiana pisemna korespondenchi trwa. Teraz żądają ode mnie nawet takich danych jak nr pesel i nr dowodu osobistego. Uważam,że to przesada. Uważam,że to kolejne wyłudzenie.
        Pozdrawiam M
        • Gość: basker Re: Naciaganie przez SMS IP: 82.160.184.* 15.06.11, 12:46
          Nie mam pojęcia co w tej firmie jest legalne, bo w myśl kodeksu karnego art. 286 § 1 takie działanie, które powoduje niekorzystne dla poszkodowanego rozporządzanie własnym mieniem, którego nie podjąłby mając te komunikaty, o których pani pisze jest przestępstwem oszustwa.
          Mam też podobny problem i szukam ludzi, z którymi ewentualnie można złożyć pozew zbiorowy. Znalazłam serwis pozywamy-zbiorowo.pl i zapraszam tam. Może znajdzie się nas więcej.
          Pozdrawiam basker.
          • Gość: Janek Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.11, 07:08
            Witam
            Czy Pan/Pani już osiągnął w tej sprawie. Ja wczoraj dostałem SMS, że koszt wiadomości wysłanych z mojego telefonu przekroczył 30zł. Jak się okazało przekroczył nawet 180zł a ja nic nie wysłałem i nie mam w skrzynce wysłanych żadnych informacji. A na bilinku jest 6 wiadomości po 30,75zł. Nie wiem co robić i proszę o pomoc. Chodzi tu o numet 92525.
            Janek
          • Gość: joasia Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.14, 01:00
            wlasnie sie zarejestrowalam w tym serwisie tez, ale nic nie znalazlam na temat naszego wroga, czyli firmy avantis, to nie zalozyles tam twgo wątku?
            • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 28.01.14, 09:30
              przeczytaj wiadomości od najnowszych
              • Gość: Alina Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.14, 13:58
                błagam o pomoc też niby wysłałam 40 smsów za 11 zł po pobraniu gry nie wiem co robić Play nie uznał mojej reklamacji.
                • dimoco Re: Naciaganie przez SMS 12.02.14, 10:01
                  Przykro nam, że jest Pani niezadowolona i rozzłoszczona.
                  DIMOCO jest dostawcą technicznym płatności mobilnych.
                  Aby konkretnie rozwiązać tę sytuację, prosze zwrócić się do Biura Obsługi Klienta na adres: Tel.: 022 397 43 15, E-Mail: info-pl(at)mobile-info.cc
                  Tam będzie Pani sprawa załatwiana bezposrednio z odpowiednim Dostawcą usługi.
                  Pozdrawiamy, Team DIMOCO
            • Gość: Kasia Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 08:41
              zadzwonic trzeba do sieci ktora Cie obsługuje i zablokowac smsy platne
              • Gość: Marcin Re: Naciaganie przez SMS IP: *.stansat.pl 09.03.14, 18:28
                U mnie podobna historia. W kilka minut 230 PLN. Dziecko zagrało w grę "Zwierzaki atakują" . W minutę gra wysyła 5 sms-ow po 11 PLN.
                Michiewicz Wojciech Krzysztof właściciel Wapstera żeruje na małych dzieciach.

• Gość: marlenka Re: Naciaganie przez SMS IP: *.gemini.net.pl 22.07.11, 00:32
          witam
          cd mojej historii..... żeby oddali mi pieniądze musiałam podpisać "ugodę" .... reklamacji ta firma nie przyjmuje.... Oni oddadzą mi kase za " koszty jakie poniosłam korzystając (!!!) z płatnych aplikacji" ale za to,że.... zamilknę na zawsze....
          I cóż..... Albo musiałbym olać swoje wyłudzone pieniądze i sie bić albo wziąć kase i milczeć....
          Tak właśnie zamykają ludziom gęby... i generalnie mimo,że mam pieniądze czuje niesmak....
          Jedno wiem na pewno.... CT to kreatywna firma...w naciągactwie..... I nigdy więcej nie chce mieć z nimi do czynienia.
          Pozdrawiam wszystkich i życze sukcesów w walce.....
          • Gość: mt2845 Re: Naciaganie przez SMS IP: 195.42.249.* 30.08.11, 13:35
            Witam,
            jakies dwa lata temu moje dziecko sciagneło sobie na komórke "darmowe " gry. Dziecko w tej grze karmiło rybke i opiekowało sie małą miss, ale oczywiście nie za darmo. Rachunek to blisko 2 tys zł. próbowałam korespondowac w Team creative ale bezskutecznie. Odpisuja , że w regulaminie jest napisane , że niektóre funkcje moga byc płatne. Ale moje 9 cio letnie wówczas dzieci twierdziły, że zadnych informacji o zapłacie nie było. Troche straciłam nadzieje, na zwrot pieniedzy. Bezskutecznie szukam pomocy w tej sprawie. Próbuję znaleźć kontakt z osobami, które odzyskały pieniądze. pozdrawiam
            MT2845@wp.pl
        • Gość: sylwia Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.12, 15:15
          witam ja tez dałam sie naciągnąc na te "darmowe" gierki .co dalej robić?czy mozna ich zaskarżyć?
    • Gość: fonta Re: Naciaganie przez SMS IP: *.rotmanka.pl 24.11.11, 19:18
      a ja dostałam smsy z róznymi reklamami, propozycjami od numeru 7228 który jak się okazuje nalezy do firmy CT Creative Team SA i nie odpowiedziałam na zadnego smsa, nie wykazałam w ogóle żadnego zainteresowania, a i tak za kazdy sms który przychodził z czestotliwościa 1na minutę a nawet 2 na minutę zapłaciłam tyle, ile miałam na koncie(telefon na kartę) i kiedy środki się skończyły smsy przestały przychodzic. Kiedy sprawdziłam sowje połaczenia na stronie operatora przezyłam lekki szok, po kontakcie z BOK okazało się iż otrzymałam smsy płatne i ze oni zablokowac numeru nie mogą, natomiast ja moge wysłac sms z hasłem STOP na numer 2800 co też uczyniłam, ale sprawa wciąz jest dla mnie niezrozumiała, jak ktos może wysłac mi płatnego smsa i za jego odebranie muszę zapłacic bez mojej zgody, jakas farsa!Czy ktos wygrał sprawę z ta firmą, jakie są sanse odzysaknia swoich skradzionych pieniedzy?
    • Gość: gosia Re: nie moze kosztowac ten sms 2 zł netto IP: *.t-mobile.pl 09.12.11, 11:38
      chyba pomyliłes numer albo kwote, bo druga cyfra po "7" mówi o koszcie netto.. czyli 9 zł netto
    • Gość: Andrzej Re: Naciaganie przez SMS IP: *.nplay.net.pl 03.02.12, 16:57
      Głupich nie sieją, sami się rodzą - dzieci neostrady.
      • Gość: MONIKA Re: Naciaganie przez SMS IP: *.satfilm.net.pl 29.12.13, 17:54
        ja nie głupia lecz oszukana
        ściągnęłam darmową grę
        potem sms napisałam stop info
        i nie anulowało to nic
        rachunek 1100zł
        • Gość: zbulwersowana Re: Naciaganie przez SMS IP: 82.177.126.* 15.01.14, 12:44
          Czy ktoś coś w tej sprawie wskórał? Jakie kroki należy podejmować by dostał z powrotem ukradzione pieniądze?? Konieczna jest droga sądowa?
        • Gość: zbulwersowana Re: Naciaganie przez SMS IP: 82.177.126.* 15.01.14, 12:45
          Czy ktoś coś w tej sprawie wskórał? Jakie kroki należy podejmować by dostać z powrotem ukradzione pieniądze?? Konieczna jest droga sądowa?
          • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 15.01.14, 16:31
            witam jest możliwość wygrania ale koszt tego wynosi około 200zl i ciekawe na jaki rachunek pania naciagneli bo u mnie było prawie na 800zl także podjalem walke z prawnikiem i pisma za pismem i sprawa wygrana policja nic nie wskóra ponieważ było napisane drobnym maczkiem i pani tego nie widziala także zrobili to z prawem zgodnym prawem ale jest jeden paragraf ale prawnik mi nie powiedział chociaż to mój znajomy
            • Gość: zbulwersowana Re: Naciaganie przez SMS IP: 82.177.126.* 16.01.14, 11:34
              Jak na razie - w porównaniu do tego co tutaj przeczytałam - jest to mała kwota w wysokości 61,50 zł. Aczkolwiek jak na "prezent" dla złodziejskiej firmy ode mnie jest to zdecydowanie za dużo. Operator heyah twierdzi, że "już" wyłączył subskrypcję, aby firma oszustów, którzy mnie okradli nie pobierała dalszych środków, jednak jak widać w dzisiejszych czasach - zaufanie jest abstrakcją i nie wiem, czy jest to wiarygodne, czy nadal będą pobierane opłaty z mojego salda :( Dodam, że posiadam tel na kartę, nie na abonament i tutaj rodzi się pytanie: czy jeśli przejdę do innej sieci, to uchronię się przed naliczaniem kolejnych złodziejskich opłat dla firmy Avantis S.A.?

Kontaktuję się z heyah i odesłali mnie do Avantis S.A. , z Avantis S.A. odsyłają mnie do innej firmy ("Simiq B.V"). Czy ktoś z Państwa też się spotkał z takim odsyłaniem od annasza do kajfasza? Bo na to wygląda, że wszystkie firmy się nagle wymywają z winy.

Pozdrawiam
              • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 16.01.14, 14:35
                witam kolego przeczytaj wszystkie wpisy dokładnie nic nie zrobisz normalnie mnie poratowal kolega prawnik ale mnie skasowal 200zl ale moje zadluzenie bulo od cholery duże także wygrałem trwalo to 3 miesiące i mam swiety spokoj z tymi gnojami
                • Gość: makaveli78 Re: Naciaganie przez SMS IP: *.telexispl.com 08.04.14, 17:54
                  ''mario'' - napisałem do Pana e-maila, bo mam podobny problem i nie wiem za bardzo jak to zacząć z nimi walkę... Pomożesz???
                  • Gość: EmAiL Re: Naciaganie przez SMS IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.14, 18:34
                    WITAM !. WIDZĘ ŻE ZŁODZIEJSTWO W NASZYM KRAJU ROZKWITA W PEŁNI . JESTEM Z ZAWODU INFORMATYKIEM I PO MIMO WIEDZY JAKĄ POSIADAM , DZIŚ DAŁEM SIĘ NABIĆ W BUTELKĘ JAK MAŁE DZIECKO . PRZY PRÓBIE POBRANIA PLIKU Z JEDNEJ ZE STRON PORTALU ONET.PL OTWORZYŁO MI SIĘ OKNO Z INFORMACJĄ O KONIECZNOŚCI WERYFIKACJI CZY JA TO OSOBA FIZYCZNA CZY JA TO PROGRAM , MAJĄCY ZŁE ZAMIARY I CHCĄCY NP.ZABLOKOWAĆ ÓW STRONĘ . NIE DOPATRZYŁEM SIĘ ŻADNYCH UKRYTYCH DZIWACTW , ZWAŻYWSZY ŻE W INFORMACJI JAKA BYŁA DOPISANA NA STRONIE WYNIKAŁO ŻE OTRZYMAM SMS NA WSKAZANY PRZE ZE MNIE NR. TEL. GSM Z KODEM POTWIERDZAJĄCYM MOJE INTENCJE. I TAK , NIEŚWIADOMY , POMYŚLAŁEM ŻE SKORO TO SERWIS PRZYŚLE MI SMS TO JA NIE PONIOSĘ ŻADNYCH KOSZTÓW ,WPISAŁEM WIĘC SWÓJ NR. TEL. , PO CHWILI OTRZYMAŁEM FAKTYCZNIE SMS Z KODEM , PRZEPISAŁEM ÓW KOD W OKIENKO NA STRONIE I .... KOLEJNY SMS Z INFORMACJĄ ŻE WŁAŚNIE WYRAZIŁEM ZGODĘ NA OTRZYMYWANIE 3 SMS-ÓW TYGODNIOWO KAŻDY ZA 5 ZŁ . NA KOŃCU SMS NAPISANE JEST ŻE MOGĘ ZATRZYMAĆ TEN PROCES OTRZYMYWANIA SMS-ÓW ALE, MUSZĘ WYSŁAĆ SMS NA NR.60474 O TREŚCI "STOP GAME" I PONOĆ NIC MNIE TO KOSZTOWAĆ NIE BĘDZIE - 0ZŁ. ALE CZY ABY NA PEWNO ??? CZY WYSYŁAJĄC KOLEJNEGO SMS-A NIE POTWIERDZĘ CZEGOŚ DZIWNEGO , JAKĄŚ KOLEJNĄ USŁUGĘ , CZY FAKTYCZNIE BĘDZIE TO MOJA REZYGNACJA I NIE BĘDĘ OTRZYMYWAĆ ŻADNYCH KOSZTOWNYCH SMS-ÓW ???!!! PARODIA W ŻYWE OCZY !!!! I CO NAJŚMIESZNIEJSZE - JEST ODNOŚNIK DO REGULAMINU NA STRONIE "WWW.TWOJSENNIKONLINE.PL" , Z KTÓREGO I TAK NIE WIELE WYNIKA . CO ROBIĆ CZY KTOŚ MIAŁ PODOBNY PRZYPADEK , I JAK TO SIĘ SKOŃCZYŁO ??? POZDRAWIAM .
                    • Gość: anonim Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.14, 19:24
                      Taak, dałam się nabrać..,a sms który rzekomo kończy to wyłudzanie pieniędzy nic nie zdziała jeśli wysyłasz sms na nieprawidłowy numer, bo taki właśnie nr podali w sms zwrotym, owy numer który tobie też wysłali..
                      A jak ty sobie poradziłeś z tym problemem?
          • Gość: maja Re: Naciaganie przez SMS IP: *.31.83.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.14, 13:31
            Piszecie ale nikt tak naprawdę nie napisał jak takie pismo reklamacyjne napisać .Jak to ma wyglądać i co zawierać jakiś wzór lub kopię tego co już ktoś pisał.Pomocy mam na firmowym tel.1000 zł do zapłaty,to prawie całe moje wynagrodzenie.
            • Gość: pomocnik Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 17.01.14, 15:20
              witam mogę pani pomoc ale proszę o emaila do mnie na adres bany317@o2.pl
              • Gość: niki Re: Naciaganie przez SMS IP: *.kielce.hypnet.pl 02.03.14, 10:59
                Ja też zostałam oszukana, syn grał w darmową gierkę w szpitalnu na SOR ze złamaną nogą a za 3 dni przyszła wiadomość że sms-y na nr 7928 przekroczyły 200 rzeczywisty rachunek był ponad 400 jestem załamana taką kwotą.
                • Gość: bamor Re: Naciaganie przez SMS IP: 82.177.203.* 02.03.14, 18:33
                  WITAM
                  KTOŚ MOŻE MI PODAĆ WŁAŚCICIELA NUMERU 7928 NAJLEPIEJ ADRES E-MAIL LUB TELEFON
                  PODOBNA SYTUACJA JAK WSZĘDZIE ''DARMOWA'' GRA A NA DRUGI DZIEŃ SMS OD OPERATORA O STANIE SALDA.U MNIE JEST 150 ZŁ ALE NIE MAM ZAMIARU TEGO PŁACIĆ PROSZE O INFO GDZIE NAJLEPIEJ ZGŁASZAĆ REKLAMACJE BO PLAY JEDYNIE ZABLOKOWAŁ SMS PRZYCHODZACE ALE REKLAMACJI NIE CHCE UWZGLEDNIĆ.CZY JEST SZANSA NA UDOWODNIENIE OSZUSTWA? MOŻE KTOŚ JUŻ Z NIM WYGRAŁ?
                • Gość: bamor Re: Naciaganie przez SMS IP: 82.177.203.* 02.03.14, 18:35
                  WITAM
                  KTOŚ MOŻE MI PODAĆ WŁAŚCICIELA NUMERU 7928 NAJLEPIEJ ADRES E-MAIL LUB TELEFON
                  PODOBNA SYTUACJA JAK WSZĘDZIE ''DARMOWA'' GRA A NA DRUGI DZIEŃ SMS OD OPERATORA O STANIE SALDA.U MNIE JEST 150 ZŁ ALE NIE MAM ZAMIARU TEGO PŁACIĆ PROSZE O INFO GDZIE NAJLEPIEJ ZGŁASZAĆ REKLAMACJE BO PLAY JEDYNIE ZABLOKOWAŁ SMS PRZYCHODZACE ALE REKLAMACJI NIE CHCE UWZGLEDNIĆ.CZY JEST SZANSA NA UDOWODNIENIE OSZUSTWA? MOŻE KTOŚ JUŻ Z NIM WYGRAŁ?BAMOR@OP.PL
    • Gość: oszukany Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.lebork.vectranet.pl 05.03.12, 19:34
      witam tez mnie podobna firama z warszawy naciągnęla z tymi samymi uslugami www.avantis.pl , napisalem już do tego dziennikarzaz forum . tez bebe drążyl ten temat . nie dajmy sie oszukiwać takim cwaniaczkom.powodzenia
      • Gość: michal Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 19:57
        Witam, tez zostałem naciągnięty przez ta firmę wysyłali mi co 2 czasem co 3 dni sms nagroda czy wygrana za 2.64 chyba,składał ktoś u nich reklamacje ? zadzwoniłem do operatora t-mobile i zablokował te połączenia
        • Gość: fenixoo_max Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 16:04
          Mi aktywowali te usługę przez co i nie korzystałem z numeru kilka mc. po tym czasie doładowałem konto i wje*ało mi prawie wszystko. Poprosiłem biuro obsługi żeby mi to wyłączyli i tak zrobili lecz ta firma przez te miesiące naliczyła mi opłaty i teraz będę się starał o wyzerowanie tego licznika.
        • Gość: joasia Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.14, 12:54
          to jest sprawa dla prokuratury, jezeli ktos wysyla ci codziennie sms "dzien dobry" i za to pobiera 0,10 groszy, to biorac pod uwagę ilość kilentow do ktorych mozna wyslac te smsy bo maja komorki, mozna wyliczyc ile pieniedzy dziennie zarabia taki naciagacz. To forma zebractwa internetowego. Zaklada ze jak zabierze ci codziennie z konta 10 groszy to taki datek jak jalmuzna, ze nawet tego nie poczujesz, ale w skali kraju to ogromne oszustwo finansowe
          • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.centertel.pl 27.01.14, 16:03
            nic im nie zrobisz ewentualnie co oddadzą jak oddadzą pieniądze ja musialem wziazc kolege prawnika z którym wywalczyłem a miałem dość spora sume do splaty ale ta firma swoja siedzibę ma w hiszpanii i grecji także robia to zgodnie z prawem ponieważ zatwierdzasz to sms a to jest napisane drobnym maczkiem ze wyrazasz zgode także rzycze powodzenia w razie co możesz pisać podam ci namiary na dobrego prawnika niedrogiego który już wie co w tym i kierunku robic i przede wszystkim zablokuj sobie sms specjalne.
      • Gość: lech Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.play-internet.pl 05.11.13, 14:23
        Dziwie sie że jeszcze tych naciągaczy nie zlikwidowano gdzie jest prokuratura pewnie tam gdzie jest nie potrzebna
      • Gość: Monika Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.13, 11:41
        Do jakiego dziennikarza, tez mam problem
        • Gość: bany317@wp.pl Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.play-internet.pl 26.11.13, 13:13
          a jaki masz ten problem
          • Gość: gość Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.194.c68.petrotel.pl 03.12.13, 23:48
            Prosze o kontakt zo można zrobić, mam podobną sytuacje. Pozdrawiam
            korzuchowski@op.pl
            • Gość: efendi Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 09:01
              Witam!
              W związku z opłatami w fakturach tel, zapytałem ZA CO TO ?:-) odpowiedział mój operator, że tel mój( nie ja) wysyła sms płatne 6 zł do firmy AVANTIS. Zadnej usługi u nich nie aktywowałem.
              Kazałem zablokować ten nur. Ale...nie chce Avantisowi odpuścić naciągactwa. Ja sobie moge pozwolic na kilka setek straty, ale dla kogoś kto ma mniej kasy może byc to problemem.
              W związku z tym mam pytanie, gdzie można zgosić to naciąganie, czy ew.można im założyć sprawę o wyłudzenie?
              Pozdrawiam
              • Gość: joasia Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.14, 01:09
                mysle podobnie jak ty, ale tez nie wiem gdzie to zglosic
                • Gość: Sylwia Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.czestochowa.um.gov.pl 17.04.14, 13:24
                  Witam
                  Czy coś zrobiliście w sprawie avantis. Bo chętnie się przyłacze i i wyślemy zbiorowy pozew do prokuratury.
      • Gość: Ciekawy Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.13, 20:12
        Naciągnęli mnie na 40 zł oferując darmowy program antywirusowy na Androida. Ta kwota nie spowoduje wszczęcia postępowania ale gdybyśmy się skrzyknęli to jest szansa. Najciekawsze, że nazwiska naciągaczy firmy Avantis S.A. wcale po polsku nie brzmią. Zarobione pieniądze wywożą za granicę a to jest karalne. Co na to CBŚ, czy zainteresują się sprawą?
      • Gość: oszukana Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 10:39
        Też mnie naciągnęli. Czy badał ktos legalność działania tej firmy? Wszyscy płaca jak barany, a jest to czyste oszustwo i podstępne wyłudzanie pieniędzy od ludzi. Może jakiś prokurator lub telewizja podejmie te sprawę????
        A operator play zbiera od nas pieniążki dla tej dziwnej firmy. Nie jest o tez uczciwe.
        • Gość: jarek Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.play-internet.pl 09.01.14, 10:06
          zgłosi się pani do email bany317@wp.pl on wszystko opisze i pomoze ja z nim wygralem
      • Gość: MAKS Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.free.aero2.net.pl 27.01.14, 16:17
        CI ZŁDZJEJE SYSTEMATYCZNIE KRADNA MOJE PIENIĄDZE DZIS UKRADLI MI 8 ZŁ.CO ROBIC
        • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.centertel.pl 27.01.14, 19:30
          zablokuj sms specjalne u operatora twojej sieci
          • Gość: ja Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.030.c73.petrotel.pl 27.01.14, 20:32
            Mario, czy moge prosić namiary na prawnika, ja mam do zapłacenia 1200zł. korzuchowska@op.pl, dziękuje
        • Gość: Zablokuj PREMIUM! Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 22:04
          Najprostsza sprawa to zablokować smsy premium u operatora (usługa bezpłatna). Ja tak zrobiłem i wszystkim tak radze. Nie raz żal że nie mogę wysłać do np. zetki sms-a ale póki nie zrobią porządku z tymi oszustami to jest najlepsze rozwiązanie.
      • Gość: emi.pow1 Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.telpol.net.pl 16.04.14, 11:04
        co to jest //? jakiś sms ,który nic nie wnosi za 30,75 to jest oszustwo a nie tylko naciąganie-
        takie ART B? czy nadal nie można stworzyć prawa i wyeliminować z rynku firmę Avansis
      • Gość: gość1234 Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.42.12.21.alfanet24.pl 26.07.14, 11:46
        Jestem kolejną osobą naciągniętą przez tą firmę
      • Gość: maryla Re: Naciaganie przez SMS Avantis S.A. Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.15, 18:52
        Mnie zerznęli z doładowania 50 zł, trzeba to zgłosić do ochrony konsumenta, nie można tego zostawiać. Wiadomo, ku... z Krakowa!
    • Gość: danielkotowski.pl Re: Naciaganie przez SMS IP: *.ip.netia.com.pl 26.04.12, 12:06
      Rozwiązanie bardzo proste: sms o treści STOP na numer 2800 i zapomnij o smsach
      • Gość: inez Re: Naciaganie przez SMS IP: *.nplay.net.pl 01.04.13, 10:42
        witam ,otrzymałem wiadomość że przekroczyłem 31 zł na nr 7928 ,oczywiście nie korzystałem z tego nr co z tym zrobić ,to jakieś oszustwo może ktoś wie co z tym robić
        • wowkow Re: Naciaganie przez SMS 07.04.13, 09:25
          te SMSy są wysyłane bez wiedzy użytkownika. Nawet nie ma ich w historii telefonu. Niestety na fakturze juz tak. Trzeba walczyć. Ja kopię się z CT Creative Team. Jestem nawet gotów pójść z tym do sądu. Regulamin (umowa) sa tak skonstruowane że niby wszystko jest jasne tylko że podczas gry niestety wygląda to nieco inaczej.
          • Gość: joanna Re: Naciaganie przez SMS IP: *.static.szczecinek.net.pl 29.04.13, 10:33
            Mnie spotkało to samo - posiadam tel, w sieci T-mobile, otrzymałam sms o możliwości pobrania za darmo gry na tel. OPERACJA RZEKA, weszłam na załączony w sms-ie link m.wapster.pl/Rzeka pojawiło się coś co zablokowało mój tel. zaczęłam klikać i jak sie później okazało zaakceptowałam grę. Córka dnia następnego zagrała tą grę - chciała wypróbować mój świeżo zakupiony telefon. Jakie było moje zdziwienie gdy tego samego dnia otrzymałam telefon od pracownika T-mobile o tym, że mam zablokowany tel. a mój rachunek opiewa na kwotę 1500 zł. Dnia następnego otrzymałam inf. w postaci sms-ów, że koszt SMS wysłanych ne nr 7428 przekroczył kwotę 31 zł, następnie 200 zł. jestem załamana, czy ktoś może wie jak ugryźć sprawę. Będę wdzięczna za każdą pomoc.
            • wowkow Re: Naciaganie przez SMS 29.04.13, 13:23
              prosze o e-mail. Walczę z CT Creative o te samą grę więc mogę podpowiedzieć co zrobiłem i co dalej.
              • Gość: joanna Re: Naciaganie przez SMS IP: *.static.szczecinek.net.pl 29.04.13, 13:26
                Mnie spotkało to samo - posiadam tel, w sieci T-mobile, otrzymałam sms o możliwości pobrania za darmo gry na tel. OPERACJA RZEKA, weszłam na załączony w sms-ie link m.wapster.pl/Rzeka pojawiło się coś co zablokowało mój tel. zaczęłam klikać i jak sie później okazało zaakceptowałam grę. Córka dnia następnego zagrała tą grę - chciała wypróbować mój świeżo zakupiony telefon. Jakie było moje zdziwienie gdy tego samego dnia otrzymałam telefon od pracownika T-mobile o tym, że mam zablokowany tel. a mój rachunek opiewa na kwotę 1500 zł. Dnia następnego otrzymałam inf. w postaci sms-ów, że koszt SMS wysłanych ne nr 7428 przekroczył kwotę 31 zł, następnie 200 zł. jestem załamana, czy ktoś może wie jak ugryźć sprawę. Będę wdzięczna za każdą pomoc. Joanna
              • Gość: joanna Re: Naciaganie przez SMS IP: *.static.szczecinek.net.pl 29.04.13, 13:29
                Podaje mój adres mailowy : joanna_salon@poczta.onet.pl
              • Gość: sylvi Re: Naciaganie przez SMS IP: *.atman.pl 07.05.13, 12:01
                Witam, również będę wdzięczna o pomoc. Zainstalowałam grę owocowe bąbelki dla dziecka. rachunek który przyszedł - ponad 600 zł. Jestem zdruzgotana, nie mogę tego odpuścić bo to zwykłe złodziejstwo! Nie wiem co dalej zrobic.
                • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.play-internet.pl 08.05.13, 21:13
                  podaje do siebe email bany317@wp.pl mogę pomoc
              • Gość: aga Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 14:10
                podaję adres i proszę o radę jak z nimi walczyć. agnieszkausiak@wp.pl
              • Gość: MONIKA Re: Naciaganie przez SMS IP: *.satfilm.net.pl 29.12.13, 17:57
                oszukana 1100 zł
        • orangeekspert1 Re: Naciaganie przez SMS 16.04.13, 15:52
          Właścicielem numeru jest firma Creative Team.
          Możesz skontaktować się z usługodawcą pisząc na adres: wapster@wapster.pl
          Samodzielnie możesz wyłączyć otrzymywanie wiadomości marketingowych poprzez odesłanie wiadomości na ten numer w treści wpisując słowo STOP oraz nazwę aktywowanego serwisu.

Pozdrawiam,
          Patryk.
    • Gość: d Re: Naciaganie przez SMS IP: *.tpnet.pl 10.06.13, 10:54
      Kodeks karny, art. 286.

§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego
      rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

[...]

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1–3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie
      następuje na wniosek pokrzywdzonego.
      • Gość: wawaj Re: Naciaganie przez SMS IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.13, 17:17
        Kilka lat temu zablokowałem smsy z ofertami erotycznymi. Teraz ponownie zaczęły przychodzić smsy z wygranymi. Do tej pory pewnie mogłem być już miionerem. Gdybym tylko odpowiadał na nie. Zarówno poprzednio, jak i teraz zadzwoniłem do BOK i poprosiłem o zablokowanie smsów reklamowych. Proste i skuteczne. Pozdrawiaj.
        • Gość: Monika Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 12.09.13, 21:19
          Kilka minut temu,niestety drogą oszustwa nakłoniono mnie do nieświadomego włączenia takiej usługi oraz pobrano za to złodziejską opłatę w wysokości 23,37 i przed chwilą zrobiłam dokładnie to samo,zablokowałam smsy extra-płatne u mojego operatora.Oszukańczy numer 91974 należy do firmy avantis z siedzibą w Warszawie przy ul.Królewskiej 16.Pozdrawiam :D
          • Gość: Zablokuj PREMIUM! Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 15:13
            widzę że przy Królewskie 16 w Warszawie znajduje się gniazdo oszustów. Tam też ma siedzibę Digital Virgo. Czyżby to zbieg okoliczności :/
            • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 24.01.14, 21:05
              to tylko biuro cala siedziba hiszpania i grecja
    • Gość: Tytus Andronikus Team Creative SA IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 08:40
      Ja też mam problem z firmą Team Creative, także naliczono opłaty za SMS-y premium. Kwota nie jest duża ale postanowiłem nie odpuścić. Mojemu operatorowi również, bo jeśli okaże się że mam rację, to operator wtedy też będzie pociągnięty do odpowiedzialności. Operator włączył mi blokadę sms premium ale sms'y reklamowe dalej przychodzą. Na infolinii dowiedziałem się że mam wysyłać sms'y na jakieś numery których nie znam, aby zablokować ten spam który wpada do skrzynki z wiadomościami prawie codziennie. Coś tu jest mocno nie halo - dlaczego ja mam wysyłać cokolwiek i udostępniać komuś swój numer żeby pozbyć się spamu. Później się okaże że wysłałem sms na zły numer i znowu jakieś opłaty zostaną pobrane. Dodatkowo przypuszczam, że operatorzy też mają na tym całkiem niezły zarobek. W końcu obracają pieniędzmi pobranymi z sms-ów premium, więc jeśli Team Creative SA działa na szkodę użytkowników operator też musi za to odpowiadać jako pośrednik.

W każdym razie zgłoszę sprawę do UKE, do wydziału PG i do UOKiK.

Jeśli ktoś ma podobne problemy poproszę o e-mail: blackheim@interia.pl
      • Gość: luki dzi Re: Team Creative SA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.17, 22:30
        Witam od grudnia 2016 ta jebana firma krzak wyjebała mi smsy na 164zł bez mojej zgody i wiedzy i to z numeru przypisanego do rutera chce również walczyć z tym kórestwem czy ktoś wie jak?
    • Gość: bany317@wp.pl Re: Naciaganie przez SMS IP: *.play-internet.pl 05.11.13, 18:47
      witaj nic nie zrobisz nabrali cie ale na mala sumke ja miałem 630zl później 340zl a następnie na 540zl gdzie nie zorientowałem się bo często jezdze za granice i często do nie dzwonią ale zglosilem do tych samych reklamacje nie uzwglednili następnie do sieci play i tez wiec wynajalem prawnika wzial groszowe kwoty na sume 200zl i wygrałem trwalo to 3 miesiące ale się udało.policjs ci nic nie pomoze większość nowych telefonow jak ja mam automatycznie laczy się z internetem i dlatego mi przyszedł az taki zajebisgty rachunek
    • Gość: mała gry wapster IP: *.krakow.sint.pl 30.12.13, 12:53
      niby gry wapster darmo a okazuje się płacisz.ja musze 100zl zaplacic za gre w która w ogole nie grałam .Złodzieje !!!
    • Gość: Wanda TVP oszukuje IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.14, 13:52
      Witam! Jak to możliwe że pod auspicjami TVP2 i w świetle jupiterów odbywają się takie oszustwa.Zachowałam na komórce treści sms ów świadczące o niespełnianiu zawartych w nich
      zapowiedzi.Wyłudzanie pieniędzy poprzez oszustwo skutecznie oduczyło mnie wysyłania smsów tzw dobroczynnych lub udziału głosowaniach TV. Nr 7311 i servis info szczęśliwie
      udało mi się zablokować dzięki pomocy Tmobile.Jestem sędziwym lekarzem emerytem
      i w swoim aktywnym życiu zawodowym nigdy nie miałam z podobnymi sprawami do czynienia.
      Dawniej to byłby dyshonor dla tvp.Pozdrawiam ciepło oszukanych.
      Wanda
    • Gość: kingaa problem z abonamentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 16:43
      mam problem! mam abonament i od 2 godzin nabiło mi już 9 zł i nie wiem dlaczego co w ciągu 2 minut nabija mi 2 złote!! nie mam telefonu z androidem a ni nic z tych rzeczy co to może być nie dzwoniłam dziś dużo i mam już tyle nabite kasy !!
    • Gość: Grażyna z Krakowa nienależne opłaty za sms - przedmiotem dochodzenia IP: *.205.128.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.14, 17:29
      Witam Wszystkich Państwa
      Jestem jedną z osób pokrzywdzonych w 2011 i 2012 roku przez T-Mobile za naliczanie opłat za tzw. sms specjalne. Nie zauważyłabym tej kwoty, gdyby nie fakt, iż ja nigdy ani nie odpowiadam na "żadne niespodziewane specjalne sms" ani też sama nie wysyłam ani nie przesyłam tego typu wiadomości.
      Przez okres kilku miesięcy naliczono mi nienależną kwotę w wysokości ponad 850 zł (w miesięcznych fakturach były to kwoty od 40 zł do ponad 100 zł).
      Oczywiście, kiedy poszłam do salonu T-Mobile w Galerii Krakowskiej w Krakowie usłyszałam opinię, iż wszystko jest zgodne z umową, ponieważ kwotę naliczył mi T-Mobile zgodnie z umową o współpracy z firmą trzecią (oczywiście nikt nie chciał podać ich nazwy) i oczywiście mogę składać reklamacje, ale to i tak nic nie da, bo wszystko jest zgodne z prawem.
      W tym czasie, jako manager project pracowałam przy evencie charytatywnym dla bardzo chorych dzieci i jednym ze sponsorów był Pan Marek (pozdrawiam go bardzo serdecznie i dziękuję za pomoc dla dzieciaków), który mi powiedział, że kilka miesięcy temu miał podobną sytuację z telefonem na kartę swojej córki. Wówczas też powiedział, mi że chodzi o wiadomą firmę na A, która jest nic innego, jak firmą krzakiem: córką T-Mobile, ale nikt nie jest wstanie nic udowodnić.
      Z uwagi na fakt, iż nie lubię, jak mnie się oszukuje w majestacie prawa (i nie tylko mnie, bo jak dowiedziałam się później są tysiące pokrzywdzonych osób, i to nie tylko przez T-Mobile), a jestem emerytowanym oficerem zajmującym się sprawami gospodarczymi, przeanalizowałam wszystkie dowody, którymi dysponowałam i opracowałam strategię działań.
      Na dzień dzisiejszy postępowanie jest wszczęte i prowadzi je jedna z krakowskich jednostek Policji pod nadzorem Prokuratury.
      Na tym etapie jestem z siebie dumna, bo z tego co wiem, jest to jedyna sprawa tego typu w Polsce. Powiedziałam sobie, że nie odpuszczę sobie jej i będę walczyć do samego końca.
      Jestem zszokowana i głęboko oburzona faktem, iż mój operator, z którym byłam związana od samego początku i nigdy nie skusiłam się na oferty innych firm oszukuje w ten sposób ludzi. Dla mnie zarówno Era, jak i T-Mobile zawsze były gwarantem wysokiej jakości usług. Ale skoro głupota i presja dodatkowych zysków zwyciężyła u osób zajmujących stanowiska kierownicze w tej firmie (posiadam informacje od pracowników firmy, iż prezesi i dyrektorzy o wszystkim dobrze wiedzieli - fakt ten podałam do protokołu zeznań wraz z podaniem konkretnych osób, które mogą ten fakt potwierdzić), należy z tą firmą skończyć także współpracę na świadczenie usług. W maju 2014 roku kończy mi się umowa, oczywiście ją wypowiadam i nie chcę mieć takiej nierzetelnej firmy, jako podmiotu, z którym przedłużam współpracę.
      "Kochany" T-Mobile, czy warto we współczesnych, ciężkich czasach, gdzie dobry klient jest na wagę złota, tak kombinować, czy raczej lepiej być wiarygodnym i rzetelnym. Chyba, że wasi analitycy obliczyli, że zyski z tych przekrętów i tak będą większe od ewentualnych kosztów. Myślę, że jednak się pomylili, bo nie uwzględnili tzw.wartości dodanej, czyli kosztów związanych z negatywnym wizerunkiem firmy.
      Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych i apeluję WALCZCIE I NIE ODPUSZCZAJCIE, nawet jeżeli spór dotyczy niewielkich kwot.
      Przepisy karne umożliwiają połączenie spraw, gdzie istnieje łączność przedmiotowa lub podmiotowa. Możecie zatem dołączyć się do mojej sprawy. W przyszłości planuję także nagłośnienie sprawy w różnych mediach. Już dawno w naszym kraju powinny zostać uchwalone przepisy, które by chroniły obywateli przed tego typu procederem. Jeżeli ten problem zostawimy samemu sobie, to kiedyś NASZE DZIECI mogą zostać w ten sposób oszukane, a do tego nie możemy dopuścić.
      Ciekawa jestem, czy te przekręty dotyczyły tylko klientów (abonentów) indywidualnych, czy także faktur z firmami?
      Grażyna Starowicz - Władowska
      • Gość: hapak_pl Re: nienależne opłaty za sms - przedmiotem dochod IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.14, 19:35
        Też jestem oszukany. Na 250 PLN przez ich partnera wapstera złodzieja.
    • Gość: abramovich pożyczki IP: *.220.69.164.vgccl.net 24.04.14, 16:15
      Czy potrzebujesz pilnej pożyczki na rozpoczęcie działalności gospodarczej? Zapewniamy edukacji pożyczki, pożyczki działalności, kredyt, kredytu, pożyczki rolnictwo osobiste, kredyt samochodowy i inne powody, dajemy pożyczki, począwszy od 2000 roku do 100 milionów, bez początkowych kosztów i bezpieczeństwa, w zależności od kwoty pożyczki, czego potrzebujesz jako wnioskodawcy powinni skontaktować się z zainteresowanymi nam ich nazwy i kwota kredytu potrzebne dla naszego e-mail: abramovichvik012@gmail.com
      • thom123 Re: pożyczki 11.09.14, 18:17
        Profesjonalne doradztwo finansowe w zakresie pożyczek z BIK oraz bez BIK.
        20 banków i 15 parabanków w jednym miejscu. Decyzja do 2 godzin.
        Bez opłat, bez poręczycieli, bez zabezpieczenia.
        Każdy wniosek rozpatrujemy indywidualnie.
        Obsługujemy całą Polskę.

Zapraszam do kontaktu
        607 818 569
        email: pozyczka.kredyt@wp.pl
    • Gość: Pau Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.14, 15:27
      Szanowni Państwo,

Jestem dziennikarką TTV. Przygotowuję reportaż o osobach naciągniętych przez smsy. Trzeba skończyć z tym procederem. Jeśli ktoś z Państwa chciałby opowiedzieć swoją historię, to bardzo proszę o pilny kontakt na adres mailowy:
      Paulipaup@hotmail.com

Pozdrawiam!
      • Gość: Cyberwojtek Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.14, 13:24
        Pani dziennikarko proszę przygotować też reportaż o tych którym nagrody zostały wydane, piszę tak ponieważ zaliczam się do grona tych osób, też myślałem że to ściema kiedy zadzwonili do mnie z loterii kumulacja, ale okazało się że pieniądze trafiły na konto i to w dodatku nie mało bo ponad 10.000 zł. A z tego co widziałem na liście zwycięzców ludzie wygrywali i po 40 tys. zł. Podsumowując udział w loterii jest dobrowolny a sierotki które wysyłały smsa a później marudzą że z konta pieniądze są pobierane niech wogle wyrzucą swoje komurki do kosza, wszystko dla ludzi ale trzeba z tego rozsądnie korzystać, opinie tego typu że ktoś kogoś okrada mnie śmieszą bo w społeczeństwie zawsze znajdą się jednostki które wszędzie problem znajdą tylko nie u siebie. Ja wysłałem jednego smsa na 73025, koszt mojego udziału w loterii wyniusł 3,69zł!!!! Podrawiam loterię KUMULACJA!!!!!!
      • Gość: berkut Re: Naciaganie przez SMS IP: *.play-internet.pl 04.10.14, 16:36
        Tą informacje należy skopiować , przesłać do wszystkich .

Przyszedł mi dziś na kompa taki sms
        Numer: 6000
        Treść:
        Usluga FUN na pl.funsolo.net zostala uruchomiona. Oplata za kazdy odebrany SMS Specjalny to 3.69 brutto. Otrzymasz 1 SMS dziennie. Aby wylaczyc wyslij STOP FUN na numer 60333. Regulamin xxxxxxx
        Poleciałem z awanturą do operatora , pani dała mi do podpisania dwa kwity że chcę blokady takich gówien, podpisałem kwity , pani coś porobiła w kompie i dostałem 3 nowe SMS.
        Treść:
        UWAGA: Usluga FUN zostanie wylaczona ze wzgledu na aktywna blokade prenumerat lub innych uslug premium. Aby usunac blokade, wyslij STOP na 8005
        Treść:
        Aktywacja blokady zostala zlecona.
        Numer: 8002
        Treść:
        Blokada PREMIUM zostala wlaczona.
        Ch...e mi tylko ciśnienie podniosły

Tu jest adres tych sku...synów współpracujących z Play
        www.avantis.pl/
        a tu regulamin robienia w ch...a klienta przez Play
        www.play.pl/resources/pdf/Regulamin_uslugi_Prenumerata_swiadczonej_przez_Avantis_z_dnia_01-01-11.pdf
        • Gość: NiewPlay Re: Naciaganie przez SMS IP: *.play-internet.pl 06.10.14, 17:18
          Ja też to dostałam i w taki sam sposób, czyli na neta, którego mam z Play.
          Jednak telefon mam w Orange.
          Czy mam się obawiać, że coś mi zaczną przysyłać?
        • mama_pinki Re: Naciaganie przez SMS 08.10.14, 07:25
          Natychmiast zgłaszajcie to do reklamacji to oszustwo ponieważ nikt tej usługi nie uruchamiał wchodźcie na facebooka niech wiedzą o oszustwie mam to samo ale takiej usługi nie uruchamiałem, albo to kradzież danych albo błąd ich systemu ale zgłaszać trzeba ja już napisałem reklamację poprzez ich stronę play24.
          • Gość: marcinlodz Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 11.10.14, 12:19
            Mam to samo w internecie Orange, lacznie okolo 100zl za jakies niezamowione bzdury przychodzace na karte przypisana do internetu. Walcze z nimi i nie mam zamiaru tego tak zostawic.
          • Gość: roksanka12 Re: Naciaganie przez SMS IP: *.play-internet.pl 27.11.14, 20:58
            Jestem kolejną ofiarą oszustów w białych rękawiczkach...nigdy nie aktywowałam żadnej usługi,a fakturę otrzymałam o "stówkę" wyższą...nie zamierzam płacić,złożyłam reklamację i czekam na odpowiedź z Playa.Jeśli będzie rozpatrzona negatywnie złożę skargę do UKE...za sms-we śmieci nie zapłacę ani grosza!!!
            • Gość: xyz Re: Naciaganie przez SMS IP: *.netrunner.com.pl 08.02.15, 18:15
              A wystarczy złoży dyspozycję u operatora (PLUS< PLAY T-Mobile) o zablokowanie tzw. usługi premium tj. Usługi o podwyższonej opłacie zaczynającej się od nr 50 lub 60, to są takie usługi, gdzie płaci się za smsy przychodzące. Usługa blokady zgodnie z prawem telekomunikacyjnym jest bezpłatna. Takie naciągane usługi Premium 50/60, nie mylić z usługą Premium zaczynająca się na nr 70 (np. ZETka, RMF, itp), gdzie nie płaci się za przychodzące smsy, tylko za wychodzące jak ktoś gra o te 400 tys. :-). Oprócz tego można założyć limit na połaczenia/smsy wychodzące do usług premium, jakby ktoś się zatracił w tych konkursach za 400 tys. :-) Założenie limitu także jest bezpłatne. Mam nadzieję że pomogłam. A tak przy okazji - na tych naciągaczy jeden tylko sposób UOKiK że naruszają interesy zbiorowe konsumentów, poprzez celowe wprowadzenie w błąd, jak dostana karę jak NC+ to może się opamietają. Lub pozew zbiorowy do sądu. Pojedynczo nic się nie zdziała.
        • oszukiwany51 Re: Naciaganie przez SMS 01.12.14, 13:05
          ... że na takich w tym kraju nie ma silnych, oszukują w majestacie prawa i mają się dobrze, dlaczego nie zainteresują się tym procederem odpowiednie organa tego kraju....
        • Gość: felus Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.15, 10:01
          może będzie innym oszukanym pomocne: Treść reklamacji, która została uznana przez T-mobile.pl
          Proszę o wyjaśnienie za co mam ponosić takie opłaty: 13-05-2015 07:06 Transmisja danych WAP Specjalny OCHRONA 60513 0 B 6,15 zł, 13-05-2015 11:06 Transmisja danych WAP Specjalny OCHRONA 60513 0 B 6,15 zł.
          O godz. 7:06 nie mam żadnego wysłanego sms, a o godz. 11:06 odwalałam brak zgody na wiadomości handlowe, przy czym nikt mnie wcześniej nie pytał o jej wyrażenie.
          Postępując w ten sposób ze swoimi klientami naciągacie mnie na koszty, na które nie wyrażam akceptacji. Proszę o szczegółowe i wyczerpujące wyjaśnienia.
          cd. reklamacji
          O godz. 7:06 otrzymałam 2 sms od poniższych oszustów, ze mam pobrać i włączyć aplikacje G-data i aktywacja ochrony na 1 rok oraz informacje: Użytkownik otrzyma max. 3 SMSy/tydzień oraz dodatkowy SMS po aktywacji subskrypcji. Żeby zrezygnować, Użytkownik wysyła SMS o treści STOP OCHRONA na numer 60513 – SMS bezpłatny).
          Nie pobrałam żadnej aplikacji, ani nie aktywowałam ich usługi. Wysłałam tylko jeden sms o godz. 7:09 i treści STOP OCHRONA, a zatem bezpłatny.
          Z regulaminu oszustów: Reklamacje dotyczące opłat za Serwis mogą być składane bezpośrednio do Operatora właściwego dla osoby składającej reklamację i w trybie określonym przez tego Operatora.
          Usługodawcą i podmiotem realizującym dodatkowe świadczenie jest Digitaran S.L.U. (Madryt, ES-28002, Calle de Velazquez, 157 1ª Planta, Hiszpania), wpisana do Registro Mercantil de Madrid, al tomo 3.006, folio 218, sección 8ª, Hoja: M-51482 Madryt, ES-28002, Calle de Velazquez, 157 1ª Planta, Hiszpania. Adres e-mail do kontaktu i reklamacji: reklamacje@globile.co
          Użytkownik będzie otrzymywał max. 3 płatne SMS/tydzień przez czas nieokreślony + 1 płatny
          SMS po rejestracji (6,15 zł brutto za otrzymany SMS). Opłaty pobierane przez operatorów
          telekomunikacyjnych. Rezygnacja w każdym czasie - wysłanie SMS o treści STOP OCHRONA
          na numer 60513 (0 zł) z numeru telefonu dla którego Serwis został zamówiony.
          W związku z powyższym niniejszym składam reklamację odnośnie naliczenia kwoty 13,30 zł i oczekuję jej uznania oraz ochrony operatora przed oszustami.
          Należy aktywować usługę: Blokada Wap Specjalny dla telefonu w celu ochrony przed oszustami. W T-mobile aktywacja jest bezpłatna
      • Gość: Ewa Re: Naciaganie przez SMS IP: *.204.59.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.14, 22:45
        Właśnie dostałam kolejny rachunek do zapłaty za usługę o której w ogóle nie miałam pojęcia.Mam internet bezprzewodowy w T-mobile i rachunek mi przyszedł prawie 300 zł.Nic nie włączałam i nie wiem skąd to się wzięło.Proszę o pomoc powinnam płacić według umowy niecałe 200 zł a tu szok niewiele zarabiam sama wychowuję dziecko a tu takie złodziejstwo.Czy oni są bezkarni?
        • s_m_s Re: Naciaganie przez SMS 07.11.14, 18:02
          Mialem podobną sytuacje tyle ze tylko 57 zł (wczoraj dostałem rachunek) godzina gnebienia agenta na hotlinii i udzielili mi rabatu na ta kwote, Grozilem skierowaniem sprawy do UKE w sprawie nieudolnej ochrony konsumenta i współudział w oszukiwaniu klientow.
    • marylkaka wapster- naciagacze 31.07.15, 18:50
      Wapster oszukała mnie w taki oto sposób: pobrałam "darmową grę" Milionerzy pograłam sobie może 15 min w kolejce do lekarza następnego dnia zadzwonili ludzie z obsługi mojego operatora telefonii T- mobila! i CHWAŁA IM PNIE ZA TO! bo.. tylko dzięki temu mój rachunek został obciążony na... 600 zł!!! do ciężkiej cholery czemuż ci oszuści jeszcze wciąż istnieją! i właściwie to chciałabym wiedzieć za co niby jest to obciążenie??? kto pozwala w tym kraju na tak lichwiarskie złodziejskie stawki!??? przecież ustawy regulować będą nawet stawki usług roamingu, będzie też lepsza czy gorsza ustawa anty- lichwiarska .... a z takim g... nie można zrobić porządku?????????
    • Gość: macia Re: Naciaganie przez SMS IP: *.pl 17.01.17, 13:49
      Wszyscy którzy nieświadomie maja taka usługę (smsy premium),od firmy MOBILTEK, zalecam składać reklamacje do nich ja wygrałem zwrócili mi kasę za smsy .Trzeba walczyć o swoje co prawda trwało to ponad 2 m-ce ale się udało. Wzór reklamacji jest w Internecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka