Dodaj do ulubionych

czy można podzielic posiłki?

19.06.09, 11:49
mam pytanko (jak w temacie): czy obiad można podzielić na dwa posiłki? i dzień
wyglądałby mniej więcej tak:
8 - śniadanie
11 1/2 obiadu
14 1/2 obiadu
18 kolacja?
będę wdzięczna za odpowiedź, bo obawiam się, że godziny pomiędzy posiłkami
będą dla mnie za długie
pozdrawiam i życzę wytrwałości
Obserwuj wątek
    • al9 Re: czy można podzielic posiłki? 19.06.09, 11:53
      mozna tylko po co?
      o 11 zjedz przekąskę a nie pół obiadu
      Obiad powinien być mały (bardziej lunch niz dwudaniowa tłusta
      masakra jaka sie jada w Polsce)
      o 17 podwieczorek
      kolacja lekka i co drugi dzień..
      pozdro
      al
      • cvia Re: czy można podzielic posiłki? 19.06.09, 12:11
        chyba się nie zrozumiałyśmy:) a może ja nie byłam precyzyjna
        czy można podzielić posiłki na diecie kopenhadzkiej?
        przykładowo dzień pierwszy:
        1 posiłek: kawa, cukier
        2 posiłek: jajko pół porcji szpinaku, pół pomidora
        3 posiłek: jajko pół porcji szpinaku, pół pomidora
        4 posiłek: jak w rozpisce
        dzięki
        • al9 Re: czy można podzielic posiłki? 19.06.09, 12:13
          aaaaaa
          jasne - możesz
          :-)
          powodzenia!
          al
          • cvia Re: czy można podzielic posiłki? 19.06.09, 12:14
            dzięki i pozdrawiam:)
            • la_pink Re: czy można podzielic posiłki? 19.06.09, 12:15
              moim skromnym zdaniem nie powinno sie dzielić posiłków, ale decyzja
              należy do Ciebie
              pocztaj : www.dietakopenhaska.westld.com/kopenhaska-
              jadlopis.php
              • la_pink link raz jeszcze 19.06.09, 12:15
                www.dietakopenhaska.westld.com/kopenhaska-jadlopis.php
                • cvia Re: link raz jeszcze 19.06.09, 12:21
                  od tej strony zaczęłam edukację:) ale ponieważ nie znalazłam odpowiedzi na
                  nurtujące mnie pytanie, zadałam je tu, na forum. Nie bardzo wiem, gdzie tam jest
                  info o dzieleniu (lub nie) posiłków. Chyba, że coś przegapiłam
                  cvia
                  • la_pink Re: link raz jeszcze 19.06.09, 12:28
                    dieta polega na przyjmowaniu trzech posiłków , powinno się zjadać to
                    co w jadłospisie- a ponieważ przeprowadzałam tą dietke juz 3 razy
                    wiem, że nie warto dzielic czy zamieniać posiłków bo najlepszy
                    efekt - 9 kg osiągnęłam trzymając sie dokładnie zalecień. Dzielę sie
                    swoimi spostrzeżeniami jak pisałam decyzja należy do Ciebie.
                    • cvia Re: link raz jeszcze 19.06.09, 12:47
                      kurczaki...
                      to nie podzielę ich w takim razie
                      dzięki za odpowiedź:)
                      p.s. a dlaczego robiłaś trzy razy? czy za każdym razem wracałaś do początkowej
                      wagi? i jeżeli tak to w jakim okresie czasu?
                      • al9 cvia 19.06.09, 14:40
                        nie przejmuj się ortodoksyjnymi zwolenniczkami ścisłego trzymania
                        się litery jadłospisu
                        dookoła prościutkiej przeciez diety buduje się całą ideologię, wartą
                        tyle co zeszłoroczne siki - ta dieta jest nieskodyfikowana,
                        niepolecana przez żadnego dietetyka, 200 razy przepisywana z netu..
                        rób jak chcesz i czujesz
                        pozdro
                        al
                        • la_pink Re: cvia 19.06.09, 15:29
                          zauważyłam, że na tym forum czepiasz się prawie każdej wypowiedzi
                          więc odpuszczę sobie dyskusję z Tobą bo nie ma to sensu. Sam robiłeś
                          dietę więc wiesz co i jak. Forum jest aby sobie doradzać , pomagać i
                          analizwować. Każdy ma prawo opisać swoje doswiadczenia czy też
                          rozwiać obawy. Nie jestem ortodoksyjną zwolenniczką diety uważam
                          natomiast, ze jeżeli za coś się brać to porządnie i skoro 13 dni
                          trzeba się "męczyc" to chyba po to aby efekty były jak najlepsze.
                          pozdrawiam
                          • al9 la pink 19.06.09, 16:12
                            natomiast, ze jeżeli za coś się brać to porządnie i skoro 13 dni
                            > trzeba się "męczyc" to chyba po to aby efekty były jak najlepsze.
                            ----------------------------------------
                            • la_pink Re: la pink 19.06.09, 17:50
                              tak tak ja mam swoja opinię a Ty swoją, ale robi się z tego rozmowa
                              o niczym dlatego odpusćmy sobie to bla bla bla nie wiem ile
                              skończyłeś szkół i mało mnie to interesuje nie jestem ekspertką od
                              dk Ty pewnie też nie, pozostaje nam jedynie dzielić się w sposób
                              KULTURALNY swoimi doświadczeniami ( czytając inne Twoje wypowiedzi
                              obstaję jednak przy tym, że się czepiasz )
                              pozdrawiam
                              • agamadrid Re: la pink 19.06.09, 17:58
                                daruj sobie la pink -nie ruszysz gówna to nie będzie śmierdziało:D
                                powiedz lepiej kiedy ci wypada koniec twojej 5-dniowki i od kiedy
                                zaczynasz nastepną...jak narucham jakis substytut serka ziarnistego
                                to moze sie szarpne na dietowanie z wami...
                                • la_pink Re: la pink 19.06.09, 18:06
                                  ostatni dzień w poniedziałek a następna od wtorku :) także czekam na
                                  Ciebie i działamy bo do urlopu musze mieć 8 kilosów na minusie :)))
                                  i będę miała :D
                                  • agamadrid Re: la pink 20.06.09, 16:01
                                    dietnę sie z wami;)
                                    a co mi tam... dzisiaj, jutro, troszke popije ten koktajl, pojem
                                    owockow,ogranicze wszystko co "be" zeby nie umrzec z glodu w
                                    przyszlym tygodniu... polece na jogurtach naturalnych jednak
                                    (zamiast tego serka) ile chudłyscie srednio przez te 5 dni?
                                    3kiloski mam do sprzedania;)
                                • al9 la pink na koniec 20.06.09, 10:06
                                  daruj sobie la pink -nie ruszysz gówna to nie będzie śmierdziało
                                  --------
                                  mnie zarzucasz brak kultury, a język agamadrid ci nie przeszkadza?
                                  te qrwy, skad sobie narucham, masz w mózgu gówno itd....
                                  Zadzwiająca ambiwalencja...
                                  pozdrawiam
                                  al
                                  • agamadrid Re: 20.06.09, 15:56
                                    widocznie jej nie przeszkadza
                                    i co? żal ci dupe ściska?
                      • la_pink Re: link raz jeszcze 19.06.09, 15:25
                        robiłam co pół roku (wiem wiem mozna raz na dwa lata) ale za
                        pierwszym razem zamieniałam posiłki (schudłam tylko 3 kg) a za
                        drugim razem kombinowałam tak jak Ty chciałaś czyli dzieliłam
                        jedzenie, żeby jeść częściej a mniej ( - 2 kg) ostatni raz trzeci
                        trzymałam sie jadłospisu i schudłam 9 po dk nie wróciło mi ani grama
                        to, że przytyłam ostatnio 3 kg to wina tego jak znowu zaczęłam
                        jeść ;/ kfc, gyros itp ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka