lubinianka24 21.01.13, 21:28 Pomogę kontakt przez gazetę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t_rymaniuk Re: Pit 37 23.10.13, 15:18 Chyba nie ma w czym tutaj pomagać. PIT 37 jest dosyć prostym formularzem i wystarczy przeczytać (info o PIT-37) żeby zrozumieć gdzie co wpisać. Albo wybrać e-deklaracje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia29_2 Re: Pit 37 24.10.13, 10:33 Zapewniam Cię, że ciągle dużo osób korzysta z pomocy, ponieważ boją się popełnienia błędu. Poza tym nie wszyscy sprawnie poruszają się po sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
seren1 Re: Pit 37 28.10.13, 18:24 A kto o tej porze roku wypełnia PIT-37 ? Należało go złożyć do końca kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lubinianka24 Re: Pit 37 28.10.13, 20:14 a widzicie że ogłoszenie dała w styczniu, ktoś go podbił :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka891 Re: Pit 37 05.04.14, 14:07 Nic prostszego jak wypełnić pit przez program. Za darmo i bez kolejek. Przepłacanie w biurze księgowym zdarza się każdego dnia, ale to już teraz możesz liczyć na darmowy program, który zrobi to za księgowego. Na stronie Obywatelskiej Fundacji Pomocy Dzieciom- pomocdzieciom.eu znalazłem darmowy program do rozliczeń każdego pita. Wystarczy wypełnić podstawowe dane, a resztę obliczy program. W trakcie rozliczeń oddaj tak jak ja swój 1% na rzecz Fundacji, przez wpisanie KRS 0000140007 Odpowiedz Link Zgłoś
ekomariol Re: Pit 37 04.02.15, 19:56 Nie wiem czy dobrze trafiłam ale zapytam Mam następujące pytanie Pierwsza umowa o prace na 3 msc: -Koszty uzyskania przychodu z PIT11 to 333,75 (nie dojeżdżałam do pracy) Druga umowa o pracę (nierównocześnie z poprzednią umową) -Koszty uzyskania przychodu z PIT 11 to 1112,48 (dojeżdżałam do pracy) 1. Proszę mi pomóc ustalić limit KUP (Czy w PIT 37 powinnam zaznaczyć ,, z więcej niż jednego stosunku pracy (stosunków pokrewnych podwyższone w związku z zamieszkiwaniem podatnika poza miejscowością, w której znajduje się zakład pracy'' ??) 2. Obie umowy były od dwóch różnych pracodawców. Którego z pracodawców powinnam ująć w PIT 37?? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
seren1 Re: Pit 37 02.11.13, 16:49 marchew 1099, co Ty tutaj tworzysz ? Po co chcesz komuś pomagać przy wypełnianiu PIT-u, w dodatku za darmo ? W sieci jest tyle programów do jego wypełnienia, że średnio inteligentny internauta poradzi sobie z tym bez problemu. Ja już od 5 lat korzystam z tych programów przez neta i po ich wysłaniu otrzymuję UPO ( Urzędowe Potwierdzenie Odbioru). Z reguły po 2 tygodniach od wysłania , otrzymuję zwrot ewentualnej nadpłaty. Całą tę procedurę wykonuję w domu na kompie, nie wychodząc do Urzędu Skarbowego. Wydaje mi się, że średnio rozgarnięty internauta sam sobie poradzi z wypełnieniem PIT-a, bez Twojej pomocy. Ja mam 67 lat i żadnego problemu w tym nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
seren1 Re: Pit 37 02.11.13, 16:54 marchew 1099 sorry, ale wcześniejszy post źle zaadresowałem. On dotyczy lubinianka24, a nie Ciebie. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lizon Re: Pit 37 05.12.13, 14:47 To prawda, o ile nie masz do rozliczenia 10 różnych pracodawców i co za tym idzie PITów 11. Wtedy już nie jest tak prosto... A dolicz jeszcze ulgi, wspólne rozliczenie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
ekomariol Re: Pit 37 04.02.15, 19:58 Mam następujące pytanie Pierwsza umowa o prace na 3 msc: -Koszty uzyskania przychodu z PIT11 to 333,75 (nie dojeżdżałam do pracy) Druga umowa o pracę (nierównocześnie z poprzednią umową) -Koszty uzyskania przychodu z PIT 11 to 1112,48 (dojeżdżałam do pracy) 1. Proszę mi pomóc ustalić limit KUP (Czy w PIT 37 powinnam zaznaczyć ,, z więcej niż jednego stosunku pracy (stosunków pokrewnych podwyższone w związku z zamieszkiwaniem podatnika poza miejscowością, w której znajduje się zakład pracy'' ??) 2. Obie umowy były od dwóch różnych pracodawców. Którego z pracodawców powinnam ująć w PIT 37?? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
seren1 Re: Pit 37 20.02.15, 16:23 Zadzwoń do Urzędu Skarbowego i wszystko Ci wytłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś