Dodaj do ulubionych

Podwyżka biletów MPK

18.09.07, 09:05
witam
od dzisiaj płacimy więcej za przejazd komunikacja miejską ! bilet normalny zdrożał o 20 gr. jestem oburzony tym! Przecierz MPK czerpie kasę z reklam na autobusach i z usług innych,wiec nie wiem dlaczego miała miejsce podwyżka? ponoć radni tak uchwalili ;-/ czy ktoś wie kto głosował za tym?

we wrocławiu sie płaci za normalny bilet 2 zł i mozna jechac na duże odległości! a u nas? chyba 02 buhahhah
to jakiś nonsens

pozdro
Obserwuj wątek
    • konim691 Re: Podwyżka biletów MPK 18.09.07, 09:50
      Z czystej ciekawości pytam dlaczego bilety ulgowe są tańsze niz studenckie?:D
      • nastyyy Re: Podwyżka biletów MPK 18.09.07, 10:51
        A czym się różni ulgowy od studenckiego? Jak dobrze, że nie muszę korzystać z mpk.
    • olus_stad Re: Podwyżka biletów MPK 18.09.07, 16:29
      Zwroc uwage jaki tabor ma Wroclaw a jaki Legnica, to raz, a dwa jaka jest
      roznica skali.
      • nastyyy Re: Podwyżka biletów MPK 18.09.07, 17:17
        Co nie zmienia faktu, że tam, za tą złotówkę (przy ulgowym) masz dużo więcej, no
        i tam autobusy i tramwaje nie jeżdżą całe poobklejane a w środku pełne reklam..
        Tam mają więcej autobusów, więcej tras, pieniędzy, ale i wydatków typu benzyna,
        czystość. Takie rzeczy są proporcjonalne do siebie, i powinno to być brane pod
        uwagę. (a w sumie nawet większe wydatki tam mają, bo przecież płacisz złotówkę,
        a jedziesz powiedzmy pół godziny, u nas zazwyczaj przejazd to parę minut - trasy
        dużo krótsze, więc mniej benzyny!)
        • swek1 Re: Podwyżka biletów MPK 18.09.07, 19:37
          Z tego, co pamiętam inicjatorem zmiany cen biletów był nasz
          prezydent.
          Niestety ze względu na ceny biletów poruszam się samochodem. Władza
          robi wszystko bym nie musiał przesiadać się do pojazdów mpk.
          Pozdrawiam.
    • hejah Re: Podwyżka biletów MPK 19.09.07, 07:19
      no ja czuje że też niebaem zrezygnuje z MPK.

ciekawe czym sie motywowali na posiedzeniu rady miejskiej chcąc podnieśc ceny biletów? ma ktos może jakieś wieści?

pozdro
      • iskaska Re: Podwyżka biletów MPK 21.09.07, 20:53
        Moi drodzy! Ja już dawno przerzuciłam się na rowerek, jeżdżę nim do
        pracy. I zdrowo, i tanio, i schudłam. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka