Dodaj do ulubionych

Odradzam..!!!!!!!!!!!

25.04.08, 12:58
Z pewnoscia odradzam fryzjera"LOREAL" w Legnicy na Chojnowskiej..moze sa to profesjonaliści ,przynajmniej tak o sobie mówią ale ja uważam że oszukują! robiłam u nich balejaż na krótkie włosy i tylko jeden kolor,gdzie w cenniku jest napisane OD 89 zl.ale ja zapłaciłam 150!!! nie wiem czemu,zapytana pani odpowiedziała ze to nie ma znaczenia ze jeden kolor i ze na krótkie włosy..to co kosztuje 89?? strzyżenie-mycie powinno kosztować 39zl ale na moim paragonie jest 49zl.uważam to za nieprofesjonalne i dodam ze nie tylko ja miałam wątpliwości co do ceny ich usług.
proponuje wszystkim paniom najpierw sie upewnić która cena jest akurat aktualna a ja jeszcze będę pytać ich szefowa o co chodzi bo czuje sie oszukana!!!
Obserwuj wątek
    • nastyyy Re: Odradzam..!!!!!!!!!!! 25.04.08, 17:48
      Wydaje mi się, że od razu powinnaś to załatwić, nie ma szefowej? To nie płacisz.
      Na pewno nie można dać się tak oszukać. A w tym salonie jest to powszechne..
    • hejah Re: Odradzam..!!!!!!!!!!! 30.04.08, 14:24
      zgodnie z ustawą o świadczeniu usług zakłady usługowe zobowiazane sa do umieszczania w widocznym miejscu cennika .
      informacja od wydaje mi sie sprzeczna z ta ustawą. od moze byc napisane na koszu w sklepie gdize na kazdym z produktów musi byc umieszczona cena.
      jesli masz na paragonioe napsiane np strzyzenie i placisz np 40 zl a na cenniku w salonie jest 30 to to jest niezgodnosc. powinnas zglosic to do rzecznika konsumentow lub do Inspekcji handlowej na ul skarbka 3. zrób foto cennika jako dowód.
      pracownik powinien poinformowc o cenie przed rozpoczeciem strzyzenia.

niezgodnosc co do oznaczenia mają także w auchanie: słowo strzyzenie kreatywne interpretują róznie a cena za te usługe jest znacznie wyższa.

cennik powinien byc czytelny i zrozumialy dla klienta.
      pozdrawiam
    • hejah Re: Odradzam..!!!!!!!!!!! 30.04.08, 14:28
      Rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie szczegółowych zasad uwidaczniania cen towarów i usług oraz sposobu oznaczania ceną towarów przeznaczonych do sprzedaży z dnia 10 czerwca 2002 r. (Dz. U. 99, poz. 894)

Na podstawie art. 12 ust. 3 ustawy z dnia 5 lipca 2001 r. o cenach (Dz. U nr 97, poz. 1050) zarządza się, co następuje:

§ 10.

1. Ceny za usługi podaje się wraz z dokładnym określeniem rodzaju i zakresu usługi. Jeżeli jest to zgodne z praktyką obrotu, ze względu na rodzaj świadczonej usługi, zamiast cen za usługę można podawać; cenę jednostkową za jednostkę usługi.

§ 11.

1. W zakładach świadczących usługi w miejscu widocznym i ogólnodostępnym powinien znajdować się cennik wraz z dokładnym określeniem rodzaju i zakresu usług.

a tu masz linka do ustawy :

strefa.org/przepisy-prawne/cena-za-uslugi-i-towary.html
      • awa32 Re: Odradzam..!!!!!!!!!!! 30.04.08, 17:42
        O dzięki,za wszystkie szczegółowe informacje,przydadzą mi się na przyszłość.a
        tu też zamierzam złożyć reklamacje,tylko nie bardzo wiedziałam gdzie..a w
        salonie szefostfo podobno wyjechało..
        w tym salonie cennik jest na szybie ale prawdopodobnie różni się od tego w
        środku.swoją drogą cały czas mnie zastanawia cena usługi "OD...."DLACZEGO NIE MA
        WIDEłEK DO..rozumiem że te panie same decydują i mi akurat podały najwyższą
        cenę.na pewno będę tam interweniować.
    • hejah Re: Odradzam..!!!!!!!!!!! 05.05.08, 07:46
      piszesz ze maja 2 rózne cenniki?
      jesli ceny sa rózne np na szybie a w cenniku wewnatrz salonu to jest to już złamanie ustawy!

sam widizalem na szybie ten cennik i nie zauwazylem zeby byla cena od , wiec gdybym sie tam strzygł i by zarzadali ceny znacznie wyzszej to bym sie powolywal na cennik na szybie bo taki dla klienta jest widoczny a nikt przed strzyzeniem mnie nie poinformowal o innej cenie !
      zaklad musi ci udowodnic ze mial racje a tu bedize mial problem bo nikt ci chyba nie powiedizal przed zabiegiem ile to bedize kosztiowac. widzialas cene na witrynie np 40 zl i tak myslalas ze zaplacisz tyle.

idz do rzecznika konsumentow do urzedu miasta , albo do inspekcji handlowej(ul skarbka 2 , 2 pietro ) - porady bezplatne
      Ps jesli klient nie zna swoich praw odejdzie jak szara myszka , ja walcze z wieloma sieciami i czasem mnie smiesza wypowiedzi sprzedawcow . kiedys uslsyzalem tekst typu ja nie przyjme reklamacji: sprzedawca ma OBOWIĄZEK przyjac towar do reklamacji bez gadania!a w ciagu 14 dni dac znac czy uznal cyz nie , jesli minie 14 dni reklamacja jesli nikt z toba sie nie kontaktowal jest uznana :)
      pozdro
    • ulik20 Re: Odradzam..!!!!!!!!!!! 19.01.16, 22:39
      Tragedia , uważajcie niszczą włosy .
      Ja byłam pierwszy raz z celem zmiany fryzury , pokazałam zdjęcie jaką chcę fryzurę kolor ustaliłam z fryzjerką. Pani która minie szczygła powiedziała , że ona mi nie zrobi takiej fryzury , ponieważ nie będzie mi dobrze i ona zrobi mi tak abym była zadowolona ok pomyślałam zaufam fachowcowi ....
      Brak słów jestem tak zirytowana bo efekt końcowy jest taki , że włosy wycięte nie wiadomo w co ręce włożyć , powycinane siano brak kształtu nadania fryzury a kolor jak bym nie był nakładany. Dodam tylko , że za tą usługę zapłaciłam 196 zł.i robiła mi to ukrainka . Przemyślcie decyzję zanim ktoś wybierze ten salon .
    • lolololola Re: Odradzam..!!!!!!!!!!! 05.08.16, 14:51
      faktycznie z cenami bywa różnie, jednak w tym salonie nie trzeba się bać oszpecenie, jak to się przydarza w innych, usługi są na dobrym poziomie, może szału nie ma, ale jest ok, lepiej zapłacić więcej niż potem płakać po tym jak się powierzy głowę jakiemuś nieudolnemu beztalenciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka