Gość: ancymonka IP: 195.116.95.* 22.10.03, 10:53 Gdzie w Legnicy podają dobrą pizzę? Gdzie wydała się wam ona wyjątkowo smakowita? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivek Re: A pizzeria? 22.10.03, 11:02 Gość portalu: ancymonka napisał(a): > Gdzie w Legnicy podają dobrą pizzę? Gdzie wydała się wam ona wyjątkowo > smakowita? Pisalismy o tym w watku "kino w Legnicy". Niestety nie zawsze temat odpowiadal tam o pizzeriach, obawiam sie, ze bedziesz musiala przejrzec niemal wszystkie posty: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=112&w=7650197&a=7650197 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: A pizzeria? IP: 195.116.95.* 22.10.03, 11:08 To ja już nie mam więcej pytań :) Bo wszystko już było. Szkoda, że ta "Legnica" taka niemrawa... Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: A pizzeria? 22.10.03, 11:17 jak dla mnie najlepsze pizzerie to: 1. Bar w Auchan (na przeciw nalesnikow) - poszedlem za rada dethy i sprobowalem pizzy tam robionej 2. Pizzeria Ina na Chojnowskiej (uwaga jedna osoba nie da rady pizzy z gyrosem, ciezko ja zreszta nawet w 2 osoby pocisnac) Jest niemrawo bo malo tu forumowiczow. Nie odpisalas mi jakie to sa nalesniki francuskie. pzdr Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: A pizzeria? 22.10.03, 11:31 W sprawie naleśników też jestem ciekawy. Może ma ktoś jakiś dobry przepis? Chętnie bym spróbował. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: A pizzeria? IP: 195.116.95.* 22.10.03, 11:39 W sieci można znaleźć kilka przepisów na francuskie naleśniki. W Legnicy kiedyś coś, co się nazywało francuskimi naleśnikami, sprzedawane było w realu na pasażu - niestety, one koło francuskich nawet nie leżały. Najlepsze są w Opolu i w Szklarskiej (ale niestety tylko w lecie...). Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: A pizzeria? 23.10.03, 20:57 ivek napisał: > > jak dla mnie najlepsze pizzerie to: > 1. Bar w Auchan (na przeciw nalesnikow) - poszedlem za rada dethy i sprobowalem > pizzy tam robionej Ciesze sie,ze Ci tez smakowala ! A pokusiles sie tez na jakas salatke? Rowniez polecam.Moja ulubiona to wenecja i pizza nr.8 ----- "Jutro mozna zaczac wszystko od nowa. Jutro jest wolne od bledow" Dethy Odpowiedz Link Zgłoś
ivek dla Dethy 24.10.03, 08:26 dethy napisała: > Ciesze sie,ze Ci tez smakowala ! A pokusiles sie tez na jakas salatke? > Rowniez polecam.Moja ulubiona to wenecja i pizza nr.8 Moja ulubiona salatka w ogole i ever jest mozzarella z pomidorami i bazylia plus oliwa z oliwek - pychota. Tam jej nie widzialem, ale ze w ogole lubie salatki o wloskim rodowodzie to rowniez i ta poprobuje na pewno przy najblizszej okazji. pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: dla Dethy 25.10.03, 14:05 ivek napisał: > Moja ulubiona salatka w ogole i ever jest mozzarella z pomidorami i bazylia plu > s > oliwa z oliwek - pychota. Tam jej nie widzialem, ale ze w ogole lubie salatki o > wloskim rodowodzie to rowniez i ta poprobuje na pewno przy najblizszej okazji. > pozdrawiam, > Ivek > Tez lubie mozzarele z pomidorami :) Ale nie lubie oliwy z oliwek.Zamiast niej uzywalam olej z pestek winogron.Ostatnio sie skusilam i kupilam taki z przyprawami.Pierrrronsko ostry ! Huhhh ! Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: A pizzeria? 22.10.03, 11:16 Jak już ktoś wcześniej pisał ponoć dobra jest w AUCHAN. Mnie osobiście smakuje pizza z ul. Chojnowskiej, tuż obok fryzjera „U WOJTKA”. Można też sobie zamówić ją przez telefon i odebrać. Polecam. TO NIE JEST REKLAMA. Pozdrawiam/ Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: A pizzeria? 22.10.03, 11:21 swek1 napisał: > Jak już ktoś wcześniej pisał ponoć dobra jest w AUCHAN. Mnie osobiście smakuje > pizza z ul. Chojnowskiej, tuż obok fryzjera ?U WOJTKA?. To jest wlasnie pizzeria ina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: A pizzeria? IP: 195.116.95.* 22.10.03, 11:28 a Ada na Kościuszki? A pizzeria na Piłsudskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: A pizzeria? 22.10.03, 11:37 Gość portalu: ancymonka napisał(a): > a Ada na Kościuszki? A pizzeria na Piłsudskiego? nie bylem tam niestety moze inni Tobie cos powiedza na ten temat. Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: A pizzeria? 24.10.03, 22:14 swego czasu ta pizzeria byla nad wenecja, obecnie jest kolo palmiarni w parku. Warto (wg mnie oczywiscie) ...a lasagna jest tam rownie boska Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: A pizzeria? 24.10.03, 22:23 Uslyszalem lasagnia??? Powiedz gdzie to dokladnie jest? Jakas nowa knajpa? Jakie ceny? Szczegoly, szczegoly, szczegoly:))) Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: A pizzeria? 24.10.03, 23:16 dokladnie to jest za dyskoteka Colloseum. Zalozmy ze idziesz glowna aleja do muszli koncertowej, idziesz sobie i idziesz, mijasz pania sprzedajaca slonecznik :P, dochodzisz do dyskoteki, ale idziesz dalej. Dochodzisz do planszy szachow i w te uliczke w prawo! i juz jestes... polecam rowniez tortellini:) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: A pizzeria? 25.10.03, 14:09 nauta_ napisała: > dokladnie to jest za dyskoteka Colloseum. Zalozmy ze idziesz glowna aleja do > muszli koncertowej, idziesz sobie i idziesz, mijasz pania sprzedajaca > slonecznik :P, dochodzisz do dyskoteki, ale idziesz dalej. Dochodzisz do > planszy szachow i w te uliczke w prawo! i juz jestes... > polecam rowniez tortellini:) Naprzeciwko wejscia do palmiarni ,na tylach WSZ.Potwierdzam-pizza tam jest super,a tortellini musze sprobowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: A pizzeria? 25.10.03, 14:42 To jest rodzaj knajpki z zarciem czy raczej cos na wzor pizzeri bez piwa? Mozna tam wyskoczyc wieczorkiem? Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: A pizzeria? 25.10.03, 19:22 mozna jak najbardziej, sama jak mieszkalam w legnicy to tam czesto bywalam. Idz i powiedz jak bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: A pizzeria? 27.10.03, 11:30 Na pewno sie w ten weekend wybiore i zdam relacje. Na lca.pl jest ranking knajp, pubow itp ale jest strasznie ubogi. Moze my stworzymy wlasny? Pozdrawiam, Olus Odpowiedz Link Zgłoś