sibeliuss 13.01.10, 17:29 www.tvn24.pl/12690,1637812,0,1,nie-maja-na-chleb-dostali-kare-za-galezie-z-lasu,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr-55 Re: Oto Polska... 13.01.10, 17:38 oglądalem wczoraj ten program w TV. Chcieliśmy wjechać traktorem. To wziął mój chłop wyciął i już - mówi Zofia. ONI CHCIELI! Nie zastanowiło Cie po co im traktor(i to na chodzie)? Ilu znasz głodujących staruszkow posiadajacych traktor? Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Oto Polska... 13.01.10, 17:47 Jak nie mają na chleb można sprzedać traktor. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Oto Polska... 13.01.10, 18:06 Ten traktor to pewnie amerykanskiej marki John Deere. Dlaczego nie mieliby miec tego traktora? Rower pewnie tez maja. i dach nad glowa tez,co nie zmienia faktu ,ze sa to bardzo biedni ludzie. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Oto Polska... 13.01.10, 18:10 Biedni tak,ale czy naprawdę głodujący polemizowałabym. Jednakże uważam,że karę ze względu na wiek i w sumie ciężką sytuację finansową powinni im darować. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Oto Polska... 13.01.10, 18:20 Przeciez te galezie zbieraja do palenia ,a nie do jedzenia. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Oto Polska... 13.01.10, 18:26 Dzięki że mnie uświadomiłaś.Na to bym nie wpadła Odpowiedz Link
luccio1 Re: Oto Polska... 13.01.10, 20:57 Mnie zawsze tłumaczono, że gałęzie z lasu należy zbierać - aby szkodniki nie miały gdzie się rozmnażać. Odpowiedz Link
anoagata Re: Oto Polska... 13.01.10, 21:25 Ha ha czym dalej w las tym więcej drzew.Polakowi daj palec to złapie cie za rękę.Pozwolono sprzątnąć gałęzie a te dwa drzewka???,które utrudniały dojazd do czego pytam?? drogi nie było?? a ten co zrobił te gałęzie to był na spadochronie??Szkoda staruszków ale to jest normalna kradzież. Odpowiedz Link
piotr-55 Re: Oto Polska... 13.01.10, 21:46 Trzymaja traktor bo kradna drzewo z lasu albo klusuja te "straszne dziki". A lesnicy nie mogli ich "sięgnąć " za nic innego to ich sięgli chociaz za te patyki. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Oto Polska... 13.01.10, 21:49 Na zbiorke tych patykow mieli pozwolenie soltysa Odpowiedz Link
anoagata Re: Oto Polska... 13.01.10, 22:01 To jest teoria i teoretycznie macie rację,ja znam to z niemal codziennej praktyki ponieważ mieszkam przy lesie i w pobliżu leśniczówki i wiem dokładnie jak to jest i jacy są ludzie niestety. Odpowiedz Link
piotr-55 Re: Oto Polska... 13.01.10, 22:10 Brat mojej tesciowej posiał kukurydze pod lasem. Przychodzi lesniczy i pyta : - czyś ty kalinowski zidiociał? Przeciez przyjda sarny dziki, ani ziarnka nie zbierzesz - nuuu niech przyjdą, niech przyjdą . Odpowiedz Link