Dodaj do ulubionych

Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdrowe?

01.10.10, 09:26
Kobiety, pragną wyglądać seksownie, często przy tym narażają na szwank swoje własne zdrowie. Niestety moda nie zawsze idzie w parze ze zdrowym stylem życia.
kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,8431766,Rurki__stringi__balerinki__modne__ale_czy_zdrowe_.html
Obserwuj wątek
    • ulinezja Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 01.10.10, 10:05
      No właśnie, to wszystko prawda.
      Tylko co zrobić, żeby niektórzy zaczęli się kierować w życiu rozsądkiem, a nie modą...?
      • ralphie Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 01.10.10, 10:28
        ulinezja napisała:

> No właśnie, to wszystko prawda.
        > Tylko co zrobić, żeby niektórzy zaczęli się kierować w życiu rozsądkiem, a nie
        > modą...?

Kazać dyktatorom mody zwracać koszty leczenia albo od razu nałożyć podatek medyczny od każdego szkodliwego zdrowiu elementu garderoby wink Może przestaną wydziwiać...
        • dede43 Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 02:29
          Nad zdrowiem to się człowiek zastanawia po latach. Jak jest młody nie takie rzeczy mu w głowie. Chce być modny i na topie, nie odbiegać wyglądem od większości rówieśników, a nawet się pozytywnie wyróżniać. Dzisiejsze babcie tez maja w młodości swoje grzeszki - cienkie rajstopy i mini przy 20-stopniowych mrozach, do tego wąziutkie w stopie 15 cm szpilki lub nieco później plastikowe kozaczki. (Żadnych legginsów, które dziś przy mini zastępują niegdysiejsze ciepłe majtki). Goła głowa, brak szalika. Wcięty płaszczyk z rękawami 3/4 i długie, nieocieplane skórkowe rękawiczki.Tyle, że brzuchy zakryte, bo biodrówki-dzwony to chyba dopiero wczesne lata siedemdziesiąte. Dopiero kilka lat później na mini lub popularne szorty nosiło się płaszcze maxi, czyli do kostek i już tak nie marzło się zima na przystankach.
    • warszawianka_jedna Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 15:38
      bardzo "mądry" artykuł. Najlepiej wrócić do gorsetów i barchanowych gaci pranych raz na tydzień.
      Szczególnie rozczulił mnie opis zagrożeń związany z noszeniem stringów. Żeby złapać te wszystkie choroby trzeba by w jednej parze chodzić przez kilka dni bez zdejmowania i mycia się.
      Dla panów noszenie obcisłej bielizny i spodni może skutkować obniżeniem płodności, ale o tym tu nie napisali.
      Zalecam rozsądek zarówno dziennikarzom jak i czytelnikom.
      • anoagata Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 15:51
        Jasne, jetem za barchanami,przynajmniej wiadomo co to jest i do czego służy,pewnego razu rozwieszałam pranie i nie mogłam rozplątać co to jest ,gdzie to powiesić i co z tym zrobić.
        • skiela1 Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 23:33
          anoagata napisała:

,pew
          > nego razu rozwieszałam pranie i nie mogłam rozplątać co to jest ,gdzie to powie
          > sić i co z tym zrobić.

Po co wieszac,w reku wyschniebig_grin
      • sibeliuss Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 23:22
        Nosząc stringi czujesz się bardziej kobieca?
    • katja_24 Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 18:13
      Z tych wszystkich "cudow" nosze tylko stringi (nie znosze majtow na cala d.upe, jesy mi niewygodnie) i czasem szpilki (jesli wiem, ze nie bede duzo chodzic). Kiedys w butach na obcasie pomykalam calymi dniami, ale chyba troche zmadrzalam na stare lata wink
      • czarna9610 Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 21:49
        Czasem nosze stringi a balerinki bardzo lubię. Fajnie się robi w nich zakupy czy spaceruje z psem, pasują do dłuższej spódnicy
    • iuo Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 23:26

raz w zyciu zalozylem i to bylo tragiczne hujostwo.po prostu sie wrzynaja w dupe i nie mozna wytrzymac przez caly dzien jak ktos durny i pujdzie tak gdzies
      • skiela1 Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 23:36
        Podobno za male tak sie wrzynaja.
        • iuo Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 23:46
          nawet takiej prostej rzeczy nie umiem spostrzec
          • skiela1 Re: Rurki, stringi, balerinki: modne, ale czy zdr 02.10.10, 23:49
            iuo napisał:

> nawet takiej prostej rzeczy nie umiem spostrzec

Odpowiedni rozmiar majtek to nie taka prosta sprawa.
            Jezeli chodzi o stringi to zwykle dziewczyny kupuja za ...duze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka