Dodaj do ulubionych

Aparat korygujący zęby

23.11.10, 10:54
Kiedyś do ortodontów zgłaszały się mamy z dziećmi. Dziś często przychodzą osoby dorosłe, które mają najzwyczajniej w świecie dość swoich krzywych zębów. Wyprostować zęby można niemal w każdym wieku. Ta operacja, choć kosztowna, naprawdę się opłaca.
www.logo24.pl/Logo24/1,86375,8634695,Proste_jak_drut.html
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Aparat korygujący zęby 23.11.10, 15:19
      Ostatnio Lisowa paraduje w aparacie.
      Czyzby miala kompleksy?smile
      • moonflour Re: Aparat korygujący zęby 23.11.10, 15:54
        moja 30 letnia kolezanka rowniez ma.
        po Nicholsonowsku "Lepiej pózno, niz pozniej" smile
    • matt.j Re: Aparat korygujący zęby 23.11.10, 21:03
      Nosiłem przez 2 lata. W zasadzie bardziej za namową dentysty-ortodonty niż z faktycznej potrzeby korekty – nie miałem żadnego zęba krzywego cyz nierównego a zjechany (w granicach normy) zgryz. Fakt, trochę poprawiło mi go ale jak zaczęły mi rosnąć 8’mki to znowu mi się lekko zmieniło ustawienie szczęki. Ponoć wtedy to była jedna z lepszych przychodni ortodontycznych w Krakowie. W latach 2001-2003 całość z wizytami kosztowała ponad 5 tys. Na pewnych etapach bolało nie do wytrzymania, przez pierwsze 2 tygodnie noszenia nic nie byłem w stanie wziąć do ust. Przy czym aparat poniszczył mi dolne zęby trzonowe, na których były pierścienie – tzn. prawdopodobnie były źle nałożone/zaciśnięte/zdejmowane co spowodowało mikropęknięcia szkliwa i demineralizację.
      Dziś wiem, że przy tak niewielkiej wadzie zgryzu nigdy nie zdecydowałbym się.

Z doświadczenia mogę powiedzieć, że wbrew obiegowej opinii Nostromo nie przeszkadza przy całowaniu smile
    • wawa.1 Re: Aparat korygujący zęby 27.11.10, 17:31
      Dorosli nie wiedza,ze najlepszy efekt i szybszy jest po usunieciu osemek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka