Dodaj do ulubionych

Świąteczne iluminacje

08.01.11, 18:03
swiecsie.gazeta.pl/swiecsie/1,103666,8876130,II_etap_Plebiscytu_iluminacji_miejskich.html
Nie jestem zwolennikiem przesadnego dekorowania domów światełkami, takiego na modłę amerykańską. Jednak bardzo urokliwa i nastrojowa jest wieczorna jazda przez wsie, gdzie na prawie każdym podwórku widać ubranego w światełka iglaka, inne drzewo czy chociażby poręcz na balkonie. Nie należy oczywiście przesadzać z ilością światełek ale generalnie podoba mi się takie świąteczne dekorowanie.
Podobnie w mieście. Praktycznie każde miasto jest na święta dekorowane – mosty, drzewa przy głównych ulicach, deptaki, place, rynki itp. Kiedyś tego nie robiono i chyba trochę smutniej było. Odrobina światła przy szarej miejskiej zimie potrafi rozweselić smile

Ubieracie w światełka coś poza choinką w domu?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Świąteczne iluminacje 08.01.11, 18:09
      Czasem taras, ale nie w tym roku.
    • kriss67 Re: Świąteczne iluminacje 08.01.11, 18:15
      Czołem Mattsmile

Moja Mamencja co roku ozdabia lampkami balkon. I z domu, i z ulicy, bardzo ładnie to wygląda.

Pozdro
      Krzysztof
      • anoagata Re: Świąteczne iluminacje 08.01.11, 21:15
        Matt.j może byłeś w pobliżu mego domu,bo u mnie tego mnogo,bo mam aż za dużo ale mąż elektryk..
        • matt.j Re: Świąteczne iluminacje 08.01.11, 21:59
          To u ciebie tak błyska ? smile
          www.youtube.com/watch?v=GUiS2oyPZO0

Na Sylwestra jechaliśmy w czwartek wieczorem takimi drogami przez wsie, jakieś 100km. Śnieg, wielkie zaspy, nawet droga trochę zasypana ale widząc z daleka te świecące kolorowo posesje naprawdę przyjemnie się jechało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka