Dodaj do ulubionych

czy to jest sztuka ?

10.12.11, 20:59
https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-8g-d296.jpg
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 21:18
      jest to malarstwo Lipowczana.
      Czy mnie sie podoba?
      Nie.
      • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 21:28
        Mi też nie. Podobają mi się tematy Boscha jeśli już. Lubię abstrakcję ale to to dziadostwo moim zdaniem, jakiś fircyk nie wiadomo co prezentujący smile żałosny portret.
        • ewa9717 Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 22:16
          No to szczęście, ze nie ma obowiązku w konstytucji zapisanego, że wszystkim musi się to samo podobać.
          • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 22:35
            o.....Czarek koneser?I nauczyl sie kopiowac? Widac, steskinil sie za Kalejdoskopem.....smirk
            Kurcze Czarus....Ty chlopie to sie juz na wszystkim znasz, na poliz´tyce, na ekonomii, na wojsku i teraz...na sztuce! A to po ilu malpkach? smirk
            Bo ja bym takiego badziewia nawet na trzezwo nie kopiowal.....big_grinbig_grinbig_grin
    • m.maska Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 22:56
      Ja mam tylko jedno pytanie, czy Czarek_777 ma zgode Artysty na umieszczenie tego oto obrazu na publicznym forum....

Tak sie sklada, ze Artysta mieszka w Niemczech a tutaj prawami autroskimi nikt nie odwazy sie pomiatac.

Przepraszam za wejscie... ale jak widze, nie wszyscy zdaja sobie z tego sprawe.
      • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 22:59
        Ciebie Maseczko skopiowal? Popatrz, popatrz a mowi ze Kalejdoskopu nie czyta....big_grinbig_grinbig_grin
        Moze sie czegos nauczy? Ja juz mu u mnie "fuche" przy kafelkach zaproponowalem. 15 Euro za godzine place...smirk
        To co Czarek, jak bedzie?big_grinbig_grinbig_grin
        • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 23:02
          Czarek....nie jest to przypadkiem Twoj portret?Pozowales u Dudy-Gracza???big_grinbig_grinsmirksmirk
          polscy-malarze.pl/duda-gracz/duda-gracz_5.jpg
          • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 23:05
            Czarus....a to ...zona??!
            big_grinbig_grinbig_grin
            polscy-malarze.pl/duda-gracz/duda-gracz_3.jpg
      • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 00:49
        m.maska napisała:

> Ja mam tylko jedno pytanie, czy Czarek_777 ma zgode Artysty na umieszczenie teg
        > o oto obrazu na publicznym forum....
        >
        > Tak sie sklada, ze Artysta mieszka w Niemczech a tutaj prawami autroskimi nikt
        > nie odwazy sie pomiatac.
        >
        > Przepraszam za wejscie... ale jak widze, nie wszyscy zdaja sobie z tego sprawe.
        >
        >

Artysta moze sobie mieszkac gdzie chce,a my mozemy sobie na forum ogladac (i komentowac) jego dziela.Zadna zgoda artysty nie jest nam potrzebna.
      • zapomi-najka Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 01:13
        m.maska napisała:
        > Ja mam tylko jedno pytanie, czy Czarek_777 ma zgode Artysty na umieszczenie teg
        > o oto obrazu na publicznym forum....
        >
        > Tak sie sklada, ze Artysta mieszka w Niemczech a tutaj prawami autroskimi nikt
        > nie odwazy sie pomiatac.

Masko, nie rozumie Twojego oburzenia, bo na Kalejdoskopie podajesz Lipowczana „ na tacy“; wklejasz fotki jego obrazow (bez podania zrodla) i Twoje komentarze obrazaja inteligencje czytajacych (niby-nikt-nie-wie). Zorro powinien zabezpieczyc prawa autorskie, jeden klik wystarczy, zeby sprawdzic, ze tego nie zrobil ….
        • m.maska Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 01:27
          Mam nadzieje, ze wiesz co teraz zrobilas......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • zapomi-najka Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 01:32
            Maseczko, ja tylko wiernie kopiuje Twoje wpisy ;D
            • m.maska Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 01:39
              no to sie przekopiowalas i to mocno... zglosilam to co zrobilas... zegnam i przectan za mna chodzic - masz obsesje na moim punkcie, jeszcze jedna?
              • zapomi-najka Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 01:52
                m.maska napisała:
                > no to sie przekopiowalas i to mocno... zglosilam to co zrobilas... zegnam i prz
                > ectan za mna chodzic - masz obsesje na moim punkcie, jeszcze jedna?

Moje konto w porownaniu z Twoimi 3 zoltymi kartkami, to ... pikus maseczko ;D czysta jestem jask lza big_grin
              • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 02:01
                m.maska napisała:

> no to sie przekopiowalas i to mocno... zglosilam to co zrobilas... zegnam i prz
                > ectan za mna chodzic - masz obsesje na moim punkcie, jeszcze jedna?

Masakrabig_grin
                • m.maska Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 04:17
                  rzeczywiscie masakra... tak sie sklada, ze ani to nie ja chodze za nia... tylko przesladuje mnie juz od miesiecy... nie sposob sie uwolnic... dlatego jest u nas zbanowana.

forum.gazeta.pl/forum/w,92835,129784131,129784131,_Urocza_Zapominajka.html
                  • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 05:07
                    tak sie sklada, ze ani to nie ja chodze za nia... tylko
                    > przesladuje mnie juz od miesiecy... nie sposob sie uwolnic... dlatego jest u n
                    > as zbanowana.

Ojjej zabanowalas i sie nie mozesz uwolnic?
                    To nie chodz za nia.
                    Proste.
                    /tak samo za czarkiem/
                  • sibeliuss Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 05:27
                    O ile znam Twoja historię forumową to obie jesteście siebie warte. A od czarka777 bardzo proszę się przynajmniej na tym forum odspawać.
                    • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 07:35
                      "zlot czarownic"?smirk
                      Ale jaja....big_grin
                      A ja jestem ten "artycha"?big_grinbig_grin
                      Jeszcze lepiej!smirkcool
                      W sumie dlaczego nie? Lepsze to niz kladzenie glazury ludziskom w lazienkach....big_grinbig_grinbig_grin
                      A ze Czarus sie doksztalca? Tez dobrze!
                      A moze on sam sest "pedzio" ze mu tak cos przeszkadza?
                      Pedzio - Czarek? Nawet fajnie brzmi.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                      • 1zorro-bis Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 07:37
                        Czarus....a to Cie bierze?
                        zachowaj.blox.pl/resource/Tomek_Setowski0.JPG
                        • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 07:38
                          a co powiesz Czarus na to?big_grinbig_grinbig_grin
                          3.bp.blogspot.com/_uLo2jpR2wvc/SmWPDiFVFJI/AAAAAAAAZTc/deRMaveVMdI/s400/6.jpg
                          • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 07:50
                            teraz Czarek do Torunia na skarge poleci....big_grinbig_grinbig_grin
                            4.bp.blogspot.com/_yfRYdTRW2AQ/S6Z13uzFApI/AAAAAAAAAYo/OX-jYhFY0mc/s400/zdzislaw_beksinski_1970.jpg
                            • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 07:51
                              no iak Czarus? Doksztalcasz sie cos?big_grinbig_grinbig_grin
                              2.bp.blogspot.com/_yfRYdTRW2AQ/S65spBS5iSI/AAAAAAAAAc8/fvWcdY4JC9k/s1600/72_14712.jpg
                              • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 07:53
                                tylko Czarus zonie nie pokazuj....smirk
                                images.artnet.com/images_US/magazine/features/edelman/edelman4-21-10-8.jpg
                                • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 08:57
                                  no, Czarus...to ci sie powinno podobac!
                                  Twoj portret?smirk widze, ze zostajesz koneserem sztuki! to mi sie zaczyna podobac-!big_grinbig_grinbig_grin
                                  www.arteinformado.com/documentos/eventos/29241/Wilhelm_Sasnal.jpg
                                  • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 08:59
                                    a teraz Czarus znowu teraz ja Ci tego Lipowczana puszcze....big_grinbig_grinbig_grin
                                    Do Torunia na skarge!cool
                                    www.pepiniera.pl/galeria/bawarska-sielanka-czyli-7-grzechow-glownych-6129.html
                                    • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 09:05
                                      Czarek....pozowales z zona???!big_grinbig_grinbig_grin
                                      3.bp.blogspot.com/-14uLKWhAVfk/TohKOJOq0vI/AAAAAAAAFa8/DtaQFXE2vCo/s1600/FernandoBotero_ManAndWoman.jpg
                                    • czarek_777 Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 10:03
                                      1zorro-bis napisał:

> a teraz Czarus znowu teraz ja Ci tego Lipowczana puszcze....big_grinbig_grinbig_grin
                                      > Do Torunia na skarge!cool
                                      > www.pepiniera.pl/galeria/bawarska-sielanka-czyli-7-grzechow-glownych-6129.html

A to mi się nawet podoba smile przynajmniej jest jakaś treść i przekaz.
                                      • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 10:10
                                        tresc i przekaz? W bambuko ze mna grasz? Dziecko wlazlo czarnemu pod sutanne.
                                        I to jest przekaz?smirk
                                        To jest przekaz:big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                        www.historiasztuki.com.pl/images/NAIWNA/NAIWNA_15_Dwurnik_02.jpg
                                        • czarek_777 Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 10:15
                                          1zorro-bis napisał:

> tresc i przekaz? W bambuko ze mna grasz? Dziecko wlazlo czarnemu pod sutanne.
                                          > I to jest przekaz?smirk
                                          > To jest przekaz:big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                          A gdzie ta sutanna Zorro ,chyba mole ją zeżarły big_grin big_grin

> www.historiasztuki.com.pl/images/NAIWNA/NAIWNA_15_Dwurnik_02.jpg
                                        • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 11:31
                                          nie znalazles? No to masz....big_grin
                                          www.pepiniera.pl/galeria/bawarska-sielanka-czyli-7-grzechow-glownych-6129.html
                              • czarek_777 Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 10:01
                                1zorro-bis napisał:

> no iak Czarus? Doksztalcasz sie cos?big_grinbig_grinbig_grin
                                > 2.bp.blogspot.com/_yfRYdTRW2AQ/S65spBS5iSI/AAAAAAAAAc8/fvWcdY4JC9k/s1600/72_14712.jpg

Niby co to ma być ? kostucha rodzi małą kostuchę big_grin
                                • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 10:07
                                  no to masz....Tylko sie nie podniecaj!big_grinbig_grinbig_grin
                                  Podobno lubisz "klimaty Boscha"....smirk
                                  2.bp.blogspot.com/_yfRYdTRW2AQ/TLI3XVp5HHI/AAAAAAAABmM/5OkOUM8wikw/s1600/1986+002289.jpg
                        • czarek_777 Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 09:59
                          1zorro-bis napisał:

> Czarus....a to Cie bierze?
                          > zachowaj.blox.pl/resource/Tomek_Setowski0.JPG

Nie bierze ale podoba mi się smile akt, wizerunek kobiety ,namalowany z podkreśleniem /ale i wyczuciem/ tego czego trzeba zawsze będzie piękny smile i co, łyso Ci ?
                          • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 10:06
                            mnie, lyso? Moze w koncu sie czegos nauczysz....big_grinbig_grinbig_grin
                            A to? Cos ci to przypomina? Bo mnie sie podoba....big_grinbig_grinbig_grin
                            th.interia.pl/30,bc7b0bd811286909/dwurnik_antabus.jpg
                            • czarek_777 Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 10:18
                              1zorro-bis napisał:

> mnie, lyso? Moze w koncu sie czegos nauczysz....big_grinbig_grinbig_grin
                              > A to? Cos ci to przypomina? Bo mnie sie podoba....big_grinbig_grinbig_grin
                              > th.interia.pl/30,bc7b0bd811286909/dwurnik_antabus.jpg

Dobre smile tylko łeb trzyma trochę za wysoko. Przy porządnej trzęsionce z takiej odległości w życiu nie trafiłby w sedes smile
                              • 1zorro-bis Re: Czy to jest sztuka,...Czarek? 11.12.11, 11:32
                                mowisz to pewnie z wlasnego doswiadczenia.....big_grinbig_grinsmirk
                      • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 09:18
                        no to doksztalcamy Czarka....big_grin+
                        A to Czarus? Jako koneser powinienes sie wypowiedziec....big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                        raster.art.pl/tygodnik/numer11/dwurnik.jpg
        • sibeliuss Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 05:24
          zapomi-najka napisała:

> na Kalejdoskopie

Nie życzę sobie przenoszenia spraw z innego forum na S@lon, jeśli nie brzmi to odpowiednio dobitnie zostaną zastosowane nożyczki. Co to za jakiś sabat czarownic i robienie z tego forum kazalnicy. Proszę swoje sprawy zostawić na swoim forum.
    • m.maska Re: czy to jest sztuka ? 10.12.11, 23:07
      forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
      5
      Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na stronach Forum Gazeta.pl oraz w komentarzach pod artykułami:
      a) przekazów reklamowych, z zastrzeżeniem postanowień pkt 11,
      b) wszelkich materiałów chronionych prawem autorskim, do których rozpowszechniania użytkownik nie jest uprawniony.
      • sibeliuss Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 05:25
        A możesz zastosować to na swoim forum?
        Co to za jakieś dziwne wizyty?
        • maska-only Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:41

sibeliuss napisał:

> A możesz zastosować to na swoim forum?
          > Co to za jakieś dziwne wizyty?
          nie moge zastosować, bo bym forum musiała zamknąć!
      • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:03
        m.maska napisała:
        > b) wszelkich materiałów chronionych prawem autorskim, do których
        > rozpowszechniania użytkownik nie jest uprawniony.

Po twoim poście z ciekawości poszukałem jak to jest z prawem autorskim w stosunku do zobrazowań obrazów… i mam tu niestety pewien problem z brakiem konkretnych wytycznych. Rozumiem, ze jesteś oblatana w temacie także byłbym wdzięczny jakbyś mogła przywołać konkretny przepis w polskim prawodawstwie określający/wyjaśniający tu zaistniałą sytuację.
        • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:07
          tez nie znalazlemsmirk
          Ale przyzwoitosc nakazuje zeby podac autora. Czarek tego nie zrobil i stad cala afera.big_grin
          Bo dla Czarka ....autor to pedzio.big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          Na dodatek skopiowal z Kalejdoskopu bez zezwolenia....big_grin
          • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:12
            1zorro-bis napisał:

> tez nie znalazlemsmirk
            > Ale przyzwoitosc nakazuje zeby podac autora. Czarek tego nie zrobil i stad cala
            > afera.big_grin
            > Bo dla Czarka ....autor to pedzio.big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            > Na dodatek skopiowal z Kalejdoskopu bez zezwolenia....big_grin

Oczywiście Ty moje posty z innego wątku na Kalejdoskopie kopiowałeś za moim pozwoleniem smile czy wiesz że jesteś nie tylko prowokatorem ale i hipokrytą ? smile
            • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:19
              Czarus...nie wykrecaj sie.smirk
              Ktos Ciebie w maliny wpuscil a Ty teraz jak piskoz sie wijesz....big_grin
              Owszem, kopiowalem Twoje durne wpisy ale Ty nie skopiowales mnie tylko jakis obrazek Lipowczana bez zezwolenia autora i Maski. Wiec dopusciles sie....wykroczenia. Jezeli ja RAZ skopiowalem wierszyk Kogucika bo mi sie podobal - a nie zeby robic jakas zadyme - to musielismy go potem w imieniu Kalejdoskopu przepraszac. Dotarlo do Twojej lepetyny?smirk
              • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:34
                1zorro-bis napisał:

> Czarus...nie wykrecaj sie.smirk
                > Ktos Ciebie w maliny wpuscil a Ty teraz jak piskoz sie wijesz....big_grin
                > Owszem, kopiowalem Twoje durne wpisy ale Ty nie skopiowales mnie tylko jakis ob
                > razek Lipowczana bez zezwolenia autora i Maski. Wiec dopusciles sie....wykrocze
                > nia. Jezeli ja RAZ skopiowalem wierszyk Kogucika bo mi sie podobal - a nie zeby
                > robic jakas zadyme - to musielismy go potem w imieniu Kalejdoskopu przepraszac
                > . Dotarlo do Twojej lepetyny?smirk

A wypchaj się trocinami z tymi swoimi wypocinami smile czepiasz się tyko i prowokujesz. Wiesz jakie to już nudne ? a co ma Maska do tego ,kupiła ten obraz czy co ? no to niech mnie pozwie, niech mnie ciąga po sądach w eurokołchozie jak psa smile
                • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:43
                  Czarus....jak Ci brakuje argumentow to zaczynasz byc niegrzeczny. Jak do tego jeszcze "malpki" dochodza to zaczynasz chamic.smirk
                  A ja Ci zadalem proste pytanie: znasz Lipowczana zeby twierdzic, ze to pedzio?smirk
                  Czekam na prosta odpowiedz.big_grin
                  Jesli zalozyles ten watek ze skopiowanym obrazkiem Lipowczana z Kalejdoskopu zeby Masce "fdokopac" to Ci nie wyszlo.
                  A narobiles sporo dziadostwa. Obrzucasz ludzi naookolo blotem i patrzysz ile sie przylepi....smirk
                • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:45
                  Czarku, przecież ty sam prowokujesz. Czemu innemu miał służyć ten wątek jak nie prowokacji. A teraz masz sam pretensje do innych, że uważają twoje pokręcona i zabobonne myślenie za śmieszne i irracjonalne.
                  Chłopie, sam się prosisz a potem masz pretensje, że dostajesz to o co się prosisz.
                  • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:50
                    on tak od zawsze. A na proste pytania nie potrafi odpowiedziec.smirk
                  • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:52
                    matt.j napisał:

> Czarku, przecież ty sam prowokujesz. Czemu innemu miał służyć ten wątek jak nie
                    > prowokacji. A teraz masz sam pretensje do innych, że uważają twoje pokręcona i
                    > zabobonne myślenie za śmieszne i irracjonalne.
                    > Chłopie, sam się prosisz a potem masz pretensje, że dostajesz to o co się prosi
                    > sz.
                    >

Każdy nowo założony wątek prowokuje by odnieść się do tematu. I czy tematem tym będzie jakiś obraz, homoseksualizm, cokolwiek - zawsze temat prowokuje do odniesienia się do niego. Więc nie rozumiem Ciebie Matt ni w ząb, o co Tobie chodzi smile a pretensji to ja nie mam żadnych, bo niby o co co i do kogo miałbym je mieć.

Zorro !! ale ja do Maski nic nie mam, czy odpowiedziałem Jej ? nie. Więc w czym masz problem ?
                    • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:56
                      Czarku....no problem jest w tym, ze skopiowales z Kalejdoskopu obrazek Lipowczana bez zgody Maski (i pewnie tez autora) i w dodatku nazwales autora .- czyli Lipowczana - pedziem.
                      W realu ten czyn kwalifikuje sie do sprawy z powodztwa cywilnego.smirk
                      Nie rozumiesz tego?big_grin
                      • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:11
                        1zorro-bis napisał:

> Czarku....no problem jest w tym, ze skopiowales z Kalejdoskopu obrazek Lipowcza
                        > na bez zgody Maski (i pewnie tez autora) i w dodatku nazwales autora .- czyli L
                        > ipowczana - pedziem.
                        > W realu ten czyn kwalifikuje sie do sprawy z powodztwa cywilnego.smirk
                        > Nie rozumiesz tego?big_grin

Taaaaak, takiś mundry ? a na Kalejdoskopie to niby skąd wziął się ten obraz ? czy wiesz że w realu ten czyn kwalifikuje sie do sprawy z powodztwa cywilnego ? nie rozśmieszaj mnie Zorro smile i wara od moich kwiatków i motyli smile
                        • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:31
                          po raz kolejny zadaj Ci pytanie, zebys czlowieczku smieszny uniknal na przyszlosc klopotow. smirk
                          Skad wiesz ze Lipowczan to pedzio? Znasz go?
                          Rozmawialem uz Maska i wyobraz sobie, ze Maska go zna, ma od niego zgode na umieszczanie obrazkow na ktore sa "copy right"...smirk
                          Wiec czekam na odpowiedz, skad go znasz zeby tak twierdzic?smirk
                          • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:39
                            1zorro-bis napisał:

> po raz kolejny zadaj Ci pytanie, zebys czlowieczku smieszny uniknal na przyszlo
                            > sc klopotow. smirk
                            > Skad wiesz ze Lipowczan to pedzio? Znasz go?
                            > Rozmawialem uz Maska i wyobraz sobie, ze Maska go zna, ma od niego zgode na umi
                            > eszczanie obrazkow na ktore sa "copy right"...smirk
                            > Wiec czekam na odpowiedz, skad go znasz zeby tak twierdzic?smirk

A czekaj sobie. Tępakowi wiadro oleju wlać do głowy a i tak będzie durak, prostych rzeczy nie pojmie smile
                            • maska-only Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:45
                              > 1zorro-bis napisał:
                              >
                              > > po raz kolejny zadaj Ci pytanie, zebys czlowieczku smieszny uniknal na pr
                              > zyszlo
                              > > sc klopotow. smirk
                              > > Skad wiesz ze Lipowczan to pedzio? Znasz go?
                              > > Rozmawialem uz Maska i wyobraz sobie, ze Maska go zna, ma od niego zgode
                              > na umi
                              > > eszczanie obrazkow na ktore sa "copy right"...smirk
                              > > Wiec czekam na odpowiedz, skad go znasz zeby tak twierdzic?smirk

a skąd 1zorro-bis wie, że nie jest pedziem?
                              • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:47
                                maska-only napisał:

> > 1zorro-bis napisał:
                                > >
                                > > > po raz kolejny zadaj Ci pytanie, zebys czlowieczku smieszny uniknal
                                > na pr
                                > > zyszlo
                                > > > sc klopotow. smirk
                                > > > Skad wiesz ze Lipowczan to pedzio? Znasz go?
                                > > > Rozmawialem uz Maska i wyobraz sobie, ze Maska go zna, ma od niego
                                > zgode
                                > > na umi
                                > > > eszczanie obrazkow na ktore sa "copy right"...smirk
                                > > > Wiec czekam na odpowiedz, skad go znasz zeby tak twierdzic?smirk
                                >
                                >
                                > a skąd 1zorro-bis wie, że nie jest pedziem?

No właśnie Zorro, skąd wiesz że nie jest ? big_grin big_grin
                                • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 15:08
                                  Czarek a Ty jestes zlodziej i kombinator? Odpowiedz, dobrze? No i jak przyjemnie?smirk
                            • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 15:05
                              Czarus ...to ja powiem: czy bedzie w porzadku jakbym powiedzial zes Ty to lajdak i zlodziej a Twoja zona to dziwka? Oczawiscie ja tak nie twierdze, ale czy uwazasz, ze to bylo by w porzadk?smirk
                              • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 15:19
                                1zorro-bis napisał:

> Czarus ...to ja powiem: czy bedzie w porzadku jakbym powiedzial zes Ty to lajda
                                > k i zlodziej a Twoja zona to dziwka? Oczawiscie ja tak nie twierdze, ale czy uw
                                > azasz, ze to bylo by w porzadk?smirk

Nie bądź bezczelny Zorro, nie przeginaj. Won Ci od mojej rodziny.
                                • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 17:32
                                  cz Ty Czarek rozumiesz co jak pisze??smirk
                                  Ja sie Ciebie pytam - czy Tobie byloby przyjemnie gdybym ja cos takiego na serio napisal?smirk
                                  Ja nie wiem, w jakim jezyku do Ciebie trzeba mowic?smirk
                                  czarek_777 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                                  >
                                  > > Czarus ...to ja powiem: czy bedzie w porzadku jakbym powiedzial zes Ty to
                                  > lajda
                                  > > k i zlodziej a Twoja zona to dziwka? Oczawiscie ja tak nie twierdze, ale
                                  > czy uw
                                  > > azasz, ze to bylo by w porzadk?smirk
                                  >
                                  > Nie bądź bezczelny Zorro, nie przeginaj. Won Ci od mojej rodziny.
                                  >
                                  >
                          • maska-only Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:40
                            a tobie, synus, kto dał "copy right" od Beksińskiego? maska? maska ma copy right od beksinskiego?
                            nie rżnij głupa z siebie, synus. bo już i tak wstyd przynosisz mamusce!
                            • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:49
                              maska-only napisał:

> a tobie, synus, kto dał "copy right" od Beksińskiego? maska? maska ma copy righ
                              > t od beksinskiego?
                              > nie rżnij głupa z siebie, synus. bo już i tak wstyd przynosisz mamusce!

Z netu to dziadostwo ściągnąłem - Mamusiu smile
                            • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 15:06
                              m-only....Jesli Ty nie rozruzniasz "krowy od slonia" to ja na Twoja inteligenckje nic nie poradze.
                      • matt.j Zorro litości - i jak jest z prawami autorskimi... 11.12.11, 15:27
                        1zorro-bis napisał:
                        > Czarku....no problem jest w tym, ze skopiowales z Kalejdoskopu obrazek Lipowcza
                        > na bez zgody Maski (i pewnie tez autora) i w dodatku nazwales autora .- czyli L
                        > ipowczana - pedziem.
                        > W realu ten czyn kwalifikuje sie do sprawy z powodztwa cywilnego.smirk
                        > Nie rozumiesz tego?big_grin

Wg mnie Zorro czepiacie się pierdoły i niesłusznie. Zarówno ty jak i ta laska. Prosiłem o podstawę prawną skoro taka pewna, że zostały tu naruszone prawa autorskie ale niestety nie łaskawa mi była odpowiedzieć i uzasadnić swojej pewności. Z ciekawości jak to jest sam podstawy szukałem ale się do tego przypadku nie za bardzo kwalifikuje to co znalazłem.

Rozumiem, że Czarek jest dziwny i często ma popieprzone podejście do wielu spraw ale o wszystko jak leci nie należy się go czepiać bo się wychodzi na takiego samego jak on czepiający się Tuska. Także w temacie zamieszczenia tego obrazka tu na forum to sobie może odpuść bo chyba się tylko ośmieszasz.
                        • 1zorro-bis Re: Zorro litości - i jak jest z prawami autorski 11.12.11, 17:35
                          od spraw autorskich - ja nie jestem "fachowiec".
                          Wiem tylko jedno, ze ja sie cos kopiuje to trzeba przynajmniej podac zrodlo i autora. Natomiast o ile wiem nie wolno nic dorabiac ani dopisywac bo wtedy (bez zgody autora) moze byc hryja....
                          Moj znajomy mial przed laty taki przypadek i sporo go to kosztowalo...smirk
                          No ale Czarek mysli ze za swoje glupoty do konca zycia moze byc bezkarny.cool
                          • 1zorro-bis Zorro litości - i jak ....Matt tu masz! 11.12.11, 17:42
                            big_grin
                            Chyba mi Maska glowy nie urwie....big_grinsmirk
                            Re: Jack Lipowczan - Malarstwo
                            Autor: m.maska ☺ 11.12.11, 15:01
                            Dodaj do ulubionych
                            Odpowiedz cytując Odpowiedz
                            Wlasnie rozmawialam z Autorem obrazow, ktore tutaj zaprezentowalam... prawo BRD(Bundesrepublik Deutschland) zabezpiecza prawa autorskie... zabronione jest powielanie i propagowanie prac artysty bez jego zgody. Artysta nie jest zobowiazany na kazdym obrazie umieszczac napisu "copyright" bo kazdy o tym wie - a jesli nie wie, to winy za to nie ponosi Artysta, tylko ten kto popelnia wykroczenie. Artysta ma prawo udostepnic swoje obrazy z jednym jednak zastrzezeniem - kazdorazowo musi zostac podany autor, ale Artysta moze tez wyrazic sprzeciw - zwlaszcza w przypadku, jesli ktos wysuwa insynuacje, zreszta dalece na wyrost i przesmieszne...
                            Trzeba byc skonczonym balwanem, ktory nie dosyc, ze kradnie od NAS watki - bo to przeciez nie pierwszy raz... kiedys ukradl post Majeczki i zalozyl na tej podstawie nowy watek na innym forum - ja nawet rozumiem, ze chce blysnac pomyslami, skoro wlasnych nie ma....to na dodatek wkracza w kolizje z prawem niemieckim... przy czym nie sadze, zeby pod tym wzgledem roznilo sie ono szczegolnie od prawa polskiego.

To czy komus dane malarstwo sie podoba czy nie... nie ma nic do rzeczy... ale pisanie o Artyscie - pedzio - to juz kiedys zesmy to przerabiali.
                            Ow osobnik tak juz ma... w roku 2007 pozwolil sobie na napisanie takiego czegos do nauty o nicku Cloud... a kiedy doszlo do konfrontacji Solidaruch jak sie wtedy nazywal rzucil ze strachu oskarzenie na Ulissesa, ktory jakoby ukradl mu nicka - i zaczela sie jazda...
                            Dzisiaj wiadomo, kto wtedy to zrobil i kto robi to teraz....
                            Jakos Uli - nigdy czegos takiego nie napisal - a Czarek bezmyslny jaki jest w kazdym widzi "pedzia".
                            • matt.j Matt tu masz! - niestety tylko paplanina ogólna :( 11.12.11, 18:42
                              Sorry Zorro ale to jakiś stek ogólników a nie powołanie na konkretne przepisy. A ja właśnie chciałem coś konkretnego. Pytanie czy gdy np. zrobisz zdjęcie dziełu to możesz to zdjęcie opublikować w necie – wg mnie przepisy tu nie ograniczają mnie.

Mamy prawa autorskie osobiste jak i prawa autorskie materialne, które są zbywalne. Różne ograniczenia dotyczą różnych sytuacji. Dlatego pytam o konkrety.

Skoro twoja koleżanka z forum pisze takie ogólniki to wygląda na to, że sama za bardzo nie orientuje się w przepisach. Szczególnie, że pozwolenie na publikacje czyichś, już sprzedanych jak słychać dzieł, uzyskuje ustnie a nie pisemnie. Swoją drogą skoro pan artysta sprzedał swoje dzieło to pozbył się praw autorskich majątkowych do niego i nie ma prawa nimi rozporządzać - To tak na marginesie. Gdybyś choć trochę grzebnął za tymi informacjami w necie to wiedziałbyś.
                              • 1zorro-bis Re: Matt tu masz! - niestety tylko paplanina ogól 11.12.11, 18:48
                                mnie sie o to nie pytaj. Ja na glazurze to sie jeszcze znam. Ale prawnik ze mnie zaden....big_grin
                                Ale...wejdz na Kalejdoskop i z nia porozmawiaj.big_grin
                                • czarek_777 Re: Matt tu masz! - niestety tylko paplanina ogól 11.12.11, 20:52
                                  1zorro-bis napisał:

> mnie sie o to nie pytaj. Ja na glazurze to sie jeszcze znam. Ale prawnik ze mni
                                  > e zaden....big_grin
                                  > Ale...wejdz na Kalejdoskop i z nia porozmawiaj.big_grin

I znów leżysz na deskach frajerze big_grin big_grin człowieku spadaj lepiej stąd smile
                                  • 1zorro-bis Re: Matt tu masz! - niestety tylko paplanina ogól 11.12.11, 21:55
                                    Czarus powiem Ci jedno: TCHORZ z Ciebie i AFERZYSTA.big_grin
                              • skiela1 Re: Matt tu masz! - niestety tylko paplanina ogól 11.12.11, 20:46
                                Jest cos takiego jak prawo przedruku i prawo cytatu.

"Prawo autorskie czyni ukłon w stosunku do społecznej potrzeby szybkości obiegu informacji. Wykorzystywanie w mediach cudzych tekstów dozwolone jest w ramach prawa przedruku i to bez uzyskiwania zgody autora. Prawo przedruku jest jedną z form dozwolonego użytku publicznego utworów chronionych. W skrócie, przedrukiem możemy nazwać prawo rozpowszechniania już upublicznionych utworów w celach informacyjnych. Swoboda czerpania z innych niż własne źródła mieścić się musi w zakresie wynikającym z dozwolonego użytku, sprecyzowanym w przepisach ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych."

/Kancelaria prawnaGlowacki/
                  • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:10
                    matt.j napisał:

> Czarku, przecież ty sam prowokujesz. Czemu innemu miał służyć ten wątek jak nie
                    > prowokacji.

Jest tak samo prowokacyjny jak ten zalozony przez zorro o homoseksualizmie.
                    Jak na innym forum go zabanowali to niech nie chodza za nim z pretensjami .
                    • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:29
                      tak uwazasz kolego? A kogo ja wy tym watku zaatakowalem?big_grin
                      Zadalem TYLKO pytanie co o tym mysla inni. Masz jakis problem ze zrozumieniem Skiela?big_grin
                      skiela1 napisała:

> matt.j napisał:
                      >
                      > > Czarku, przecież ty sam prowokujesz. Czemu innemu miał służyć ten wątek j
                      > ak nie
                      > > prowokacji.
                      >
                      > Jest tak samo prowokacyjny jak ten zalozony przez zorro o homoseksualizmie.
                      > Jak na innym forum go zabanowali to niech nie chodza za nim z pretensjami .
                      >
                      >
                      >
                      >
                      • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:33
                        1zorro-bis napisał:

> tak uwazasz kolego? A kogo ja wy tym watku zaatakowalem?big_grin
                        > Zadalem TYLKO pytanie co o tym mysla inni. Masz jakis problem ze zrozumieniem S
                        > kiela?big_grin

A czy ja gdzies napisalam ,ze zaatakowales?
                        Masz problem ze zrozumieniem ?
                        /i nie do Ciebie byl skierowany wpis/
                    • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 15:33
                      skiela1 napisała:
                      > Jest tak samo prowokacyjny jak ten zalozony przez zorro o homoseksualizmie.

Masz racje Skiela, tak samo. Tylko, że to nie Zorro a Czarek teraz się skarży, że inni prowokują...
                      Przecież to Czarak napisał:
                      czarek_777 napisał:
                      > czepiasz się tyko i prowokujesz. Wiesz jakie to już nudne ?

A ja tylko zwróciłem uwagę, że sam robi dokładnie to samo co wytka Zorro smile
                      • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 17:36
                        smirkcool.......................................piwo.........................................................big_grin
                        matt.j napisał:

> skiela1 napisała:
                        > > Jest tak samo prowokacyjny jak ten zalozony przez zorro o homoseksualizmi
                        > e.
                        >
                        > Masz racje Skiela, tak samo. Tylko, że to nie Zorro a Czarek teraz się skarży,
                        > że inni prowokują...
                        > Przecież to Czarak napisał:
                        > czarek_777 napisał:
                        > > czepiasz się tyko i prowokujesz. Wiesz jakie to już nudne ?
                        >
                        > A ja tylko zwróciłem uwagę, że sam robi dokładnie to samo co wytka Zorro smile
                        >
                      • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 17:55
                        >
                        > A ja tylko zwróciłem uwagę, że sam robi dokładnie to samo co wytka Zorro smile

Oni sie musza bardzo kochacsmile
                        • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:17
                          niekoniecznie. Ale staram sie ciagle Czarka "wychowywac".....
                          Po pierwsze - ma nie chamic
                          Po drugie - ma nie rzucac falszywych oskarzen, jesli nie ma dowodow
                          Po trzecie - ma byc tolerancyjny - w religii i polityce
                          Po czwarte - ma "malpki" zostawic w spokoju. No, ewentiualnie na urlopie ale...bez kompa!big_grinbig_grinbig_grin
                          • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:22
                            Najlepiej jak kazdy zastosuje to do siebie.
                            Tutaj nikt nic nie musi ,nawet odpowiadac na pytania nie musi.
                            • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:28
                              musi to sie umrzec. I pare innych rzeczy tez. Ale w cywilizowanym swiecie wsrod ludzi ktorzy jakas dyskusje na poziomie chca PROWADZIC TO PEWNE FORMY TRZEBA ZACHOWYC; NIE SADZISZ ?
                              Oczywiscie odpowiedz na moj "pytajnik" jest dobrowolna...big_grinbig_grinbig_grin
                              • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:34
                                W cywilizowanym swiecie moze i tak ale na forum nikt nic nie musi.Wiec daruj sobie to wychowywanie i najlepiej zajmij sie soba.Zeby prowadzic rozmowe na poziomie trzeba najpierw samemu ten poziom zachowac.
                                • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:44
                                  Skiela...uwazasz, ze nie zachowuje? Poprosze o argumenty.smirk
                          • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:29
                            1zorro-bis napisał:

> niekoniecznie. Ale staram sie ciagle Czarka "wychowywac".....
                            > Po pierwsze - ma nie chamic
                            > Po drugie - ma nie rzucac falszywych oskarzen, jesli nie ma dowodow
                            > Po trzecie - ma byc tolerancyjny - w religii i polityce
                            > Po czwarte - ma "malpki" zostawic w spokoju. No, ewentiualnie na urlopie ale...
                            > bez kompa!big_grinbig_grinbig_grin

Całuj mie w dupę Zorro /na kolanach smile/ i spadaj na Kalejdoskop prowokatorze . Jakiś Ty nudny i denny.
                            • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:35
                              czarek_777 napisał:

> Całuj mie w dupę Zorro /na kolanach smile/

Przeciez nie lubiszbig_grin
                              • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:39
                                skiela1 napisała:

> czarek_777 napisał:
                                >
                                >
                                > > Całuj mie w dupę Zorro /na kolanach smile/
                                >
                                > Przeciez nie lubiszbig_grin

Dla niego zrobię wyjątek, powiedzmy że zmuszę się big_grin big_grin
                                >
                                >
                                • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:46
                                  widze, Czarus, ze przechodzimy do...sovoir-vivre....big_grinbig_grinbig_grin
                                  czarek_777 napisał:

> skiela1 napisała:
                                  >
                                  > > czarek_777 napisał:
                                  > >
                                  > >
                                  > > > Całuj mie w dupę Zorro /na kolanach smile/
                                  > >
                                  > > Przeciez nie lubiszbig_grin
                                  >
                                  > Dla niego zrobię wyjątek, powiedzmy że zmuszę się big_grin big_grin
                                  > >
                                  > >
                                  >
                                  >
                              • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:45
                                pelen Wersal....big_grin
                                Taki....Lepperowskicool
                                skiela1 napisała:

> czarek_777 napisał:
                                >
                                >
                                >
                                >
                                >
                              • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:47
                                skiela1 napisała:
                                >

Oficjalnie nie lubi. Ale jak już wielokrotnie stwierdził wyobraża sobie różne rzeczy. Pewnie to takie skryte marzenia smile Choć jak widać właśnie się z nimi Czaruś odkrył smile
                                • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:49
                                  Czarek jako....pedzio? Nie moze byc!big_grin
                            • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:43
                              Czarus...widze, ze "malpki" weszly juz do akcji....big_grin

Bo zaczynasz chamic.cool
                        • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:45
                          skiela1 napisała:
                          > Oni sie musza bardzo kochacsmile

Ale myślę, że i tak nie przebijają mojej miłości do Ciebie wink
                          • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:49
                            no...chlopaki, to mi sie podoba!big_grin
                            • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 18:55
                              1zorro-bis napisał:

> no...chlopaki, to mi sie podoba!big_grin

Zorro !! przeproś Skielę bo brzydko do Niej się odnosiłeś. Przeproś a z kolan podniosę i w dupę całować nie każę smile
                              • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 19:01
                                dobrze sie czujesz?big_grin Chyba juz pora spac.smirk
                                Bo o sztuce podobno dysputy chciales prowadzc...big_grinbig_grin
                                To jak, juz ci Czarus przeszlo? Czy para sie w gwizdek zamienila?smirk
                                • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 19:07
                                  1zorro-bis napisał:

> dobrze sie czujesz?big_grin Chyba juz pora spac.smirk
                                  > Bo o sztuce podobno dysputy chciales prowadzc...big_grinbig_grin
                                  > To jak, juz ci Czarus przeszlo? Czy para sie w gwizdek zamienila?smirk

O jakiej sztuce frajerze smile bujaj się Zorro prowokatorze. Już cie tu wszyscy poznali. Przeprosiłeś Skielę za swoje chamskie zachowanie wobec Niej ? przeproś i spadaj na Kalejdoskop oki ?
                                  • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 21:53
                                    Czarus...nie chlej juz tych "malpek"....Za duzo na dzisiaj.smirk
                                    • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 21:58
                                      1zorro-bis napisał:

> Czarus...nie chlej juz tych "malpek"....Za duzo na dzisiaj.smirk

Całuj mnie w dupę łosiu smile
                                      • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 22:04
                                        Czarus....ja gustuje w kobietach. I to takich co maja cos w glowie a nie w dupie. Ty za to nie masz ani tu, ani tam....big_grinbig_grinbig_grin
                                        • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 22:11
                                          1zorro-bis napisał:

> Czarus....ja gustuje w kobietach. I to takich co maja cos w glowie a nie w dupi
                                          > e. Ty za to nie masz ani tu, ani tam....big_grinbig_grinbig_grin

A gówno mnie to obchodzi smile spadaj łosiu.
                                          • matt.j Zorro i Czarek 12.12.11, 19:38
                                            Panowie, obaj jesteście siebie warci, jeden większy prowokator i prostak od drugiego. Chyba dobry pomysł miał Sibelius, żebyście sobie swoje przekomarzania na maila wymieniali.
                                            Czaruś, to, że wyzwiesz kogoś wcale nie zrobi z ciebie kogoś wyższych lotów, wręcz przeciwnie. Chociaż, chłopie, niżej upaść z kulturą osobistą niż ty podpity to ciężko.
                                            • 1zorro-bis Matt.... 13.12.11, 09:02
                                              wiesz co moj drogi...prowokator to moze jestem, nie ukrywam ale prostak? A mozesz wyjasnic co to znaczy wedlug Ciebie ...PROSTAK?
                                              Bo moze sam nim jestes jesli tak twierdzisz?smirk
                                              • 1zorro-bis Re: Matt....nauka jezyka polskiego 13.12.11, 10:10
                                                smirk
                                                prostak
                                                prostak (język polski)[edytuj]

wymowa:
                                                IPA: [ˈprɔstak], AS: [prostak]
                                                znaczenia:

rzeczownik, rodzaj męskoosobowy

(1.1) człowiek prymitywny, zachowujący się w sposób niekulturalny, chamski

odmiana:
                                                przykłady:
                                                (1.1) Przestań jeść palcami. Zachowujesz się jak prostak.
                                                składnia:
                                                kolokacje:
                                                synonimy:
                                                (1.1) chamidło, burak, cham, buc, gbur
                                                • matt.j Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 14:25
                                                  Czy według ciebie ciągnięcie tej wymiany pozbawionych jakiegokolwiek sensu, złośliwych i rozkołatanych myśli z Czarkiem przez kilkadziesiąt postów to nie jest prostackie? Sorry, ale wyglądało to tak jakbyś zszedł do jego poziomu. Także nie rozumiem dlaczego tak zadziwiła cię moja opinia.

PS. Sprawdź sobie w słowniku co mam na myśli wink
                                                  • 1zorro-bis Re: Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 14:52
                                                    nie "ech Zorro" - tylko albo nie znasz znaczenia slowa -"PROSTAK" albom szafujesz tego tyou epitetami jak ten czlowieczek.smirk
                                                    Dlatego prosilbym o uzasadnienie.
                                                  • matt.j Re: Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 18:51
                                                    Wybacz ale nie dam się wpuszczać w kanał kretyńskich dyskusji z tobą tak jak Czarek.
                                                    Uzasadnienie masz wyżej, nie rozumiesz to trudno. Prościej chyba ciężko.
                                                  • 1zorro-bis Re: Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 19:04
                                                    Matt...ja rozumiem, ale Ty widocznie nie znasz znaczenia slowoa ROSTAK.
                                                    A tak najprosciej...jak sie nie ma argumentow to rakiem, rakiem do tylu.smirk
                                                    A tak na przyszlosc - jezeli juz uzywasz publicznie takiego okreslenia wobec kogos to miej przygotowane uzasadnienie. Przyda Ci sie rowniez w realu.cool
                                                  • matt.j Re: Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 19:17
                                                    1zorro-bis napisał:
                                                    > Matt...ja rozumiem, ale Ty widocznie nie znasz znaczenia slowoa ROSTAK.

Masz racje nie znam znaczenia słowa ROSTAK

> A tak na przyszlosc - jezeli juz uzywasz publicznie takiego okreslenia wobec ko
                                                    > gos to miej przygotowane uzasadnienie.

forum.gazeta.pl/forum/w,11207,131444566,131520626,Eh_Zorro_.html
                                                  • 1zorro-bis Re: Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 19:25
                                                    P R O S T A K ....jasne? Nie czapiaj sie literowek, bo to sa kiepskie ´kontrargumenty.
                                                    Tutaj masz TWOJ wpis o ktorego wytlumaczenie Ciebie poprosielemsmirk
                                                    A czytac i rozumiec teksty pisane po polsku jeszcze potrafie:

Zorro i Czarek
                                                    Autor: matt.j ☺ 12.12.11, 19:38
                                                    Dodaj do ulubionych
                                                    Odpowiedz cytując Odpowiedz
                                                    Panowie, obaj jesteście siebie warci, jeden większy prowokator i prostak od drugiego. Chyba dobry pomysł miał Sibelius, żebyście sobie swoje przekomarzania na maila wymieniali.
                                                    Czaruś, to, że wyzwiesz kogoś wcale nie zrobi z ciebie kogoś wyższych lotów, wręcz przeciwnie. Chociaż, chłopie, niżej upaść z kulturą osobistą niż ty podpity to ciężko.
                                                  • matt.j Re: Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 19:44
                                                    1zorro-bis napisał:
                                                    > A czytac i rozumiec teksty pisane po polsku jeszcze potrafie

Jak widać nie potrafisz...
                                                  • 1zorro-bis Re: Eh, Zorro.... ;) 13.12.11, 22:39
                                                    wiesz co? Ja wychodze z Twojej piaskownicy.big_grin
                                                    Lopatke i wiaderko Ci zostawiam.smirk
                          • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 19:25
                            matt.j napisał:

> skiela1 napisała:
                            > > Oni sie musza bardzo kochacsmile
                            >
                            > Ale myślę, że i tak nie przebijają mojej miłości do Ciebie wink
                            >

ciiiicho bo sie wydasuspicious
                            • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 12.12.11, 19:34
                              Kiedyś pewnego mieszkańca krajów arabskich, który przyjechał do Polski na praktyki wyedukowaliśmy jak rozróżniać polskie imiona żeńskie i męskie. Otóż żeńskie w większości kończą się an literkę "a". Zdarzają się też takie męskie ale to wyjątki.
          • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:28
            1zorro-bis napisał:
            > tez nie znalazlemsmirk

Tyle, że mnie naprawdę interesuje regulacja prawna tego zagadnienia. Dlatego liczę, że koleżanka podzieli się swoją wiedzą.
            • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 13:40
              to ja sie kolezanki Maski na Kalejdoskopie spytam....big_grin
    • matt.j Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 00:02
      czarek_777 napisał:
      > Dla mnie ten gość to jakiś pedzio

Czy wszystko do czego masz zastrzeżenia to jest „pedzio”?
      Słyszałem ciekawe rozmowy lumpów, gdzie co trzecie słowo to była „k…”. Używane było jako przecinek, kropka oraz jako każde brakujące słowo w zasobie słownictwa dyskutantów. Jak widać gdy tobie brakuje słowa to używasz „pedzio” wink
      Podpowiem ci jak nazywa się ta postać – to arlekin. Taka postać komiczna w renesansowej commedia dell’arte. Półmaska, wdzianko w rąby, twarz i inne charakterystyczne dla tej postaci detale jak np. drewniany miecz mają dość istotne znaczenia i odzwierciedlają przerysowane cechy i historię tej postaci. Widzisz, jednak warto się edukować a nie zamykać w jakimś hermetycznym pudełku uciekając przed nieznanym światem.

Gdybys Czarku bardzo zapragnął posiadać ten obraz to wystarczy 9500zł (Jacek Lipowczan, "Czas na pokaz", 2005, olej na desce, 65 x 50 cm) smile
      • m.maska Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 00:32
        Obraz juz dawno zostal sprzedany - niestety galerie czesto publikuja zupelnie nieaktualne dane.

Ale... dziekuje za polozenie nacisku na tego "pedzia"...przypomniala mi sie w zwiazku z tym, bardzo stara historia, ktorej glownym bohaterem byl wlasnie w/w....

Przy czym porownanie malarstwa J.Lipowczana i H.Boscha nasuwa na mysl chec porownania J.S.Bacha z E.Presleyem....
        • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 08:23
          https://www.twojewiadomosci.com.pl/sites/default/files/imagecache/galeria_image/galeria/8/2011_riders_of_the_apocalypse.kopia__0.jpg

Ja nie twierdzę że Lipowczan to marny malarz ale Jego twórczość nie musi mi się podobać. Oto dwa z wielu komentarzy dotyczących jak wyżej.

He, he, he.... "uwielbiam"
          Lipowczan Jacek, śr., 08/24/2011 - 11:35
          He, he, he....
          "uwielbiam" rozmawiac ze znawcami. Ja bym nie miel naprawde dzisiaj odwagi, patrzac na to co sie dzieje dzisiaj w sztuce wokolo powiedziec : "to jest sztuka a to nie, to jest dobre a to zle".
          Jedyne kryteria jakie dzisiaj moga obowiazywac to "podoba mi sie lub nie"...i to by bylo na tyle.
          Bo czy "rekin pomalowany na zloto" w formalinie to sztuka? A kosztuje 1,5 mln $...
          Czy kupa gruzu zwalona w Galerii w kacie to sztuka?
          Czy "genitalia w Krzyzu" to obraz?
          Ludzie, zastanowcie sie i nie dajcie sie krytykom w balona robic! Kupujcie lub nie obrazy TYLKO te ktore Wam sie podobaja!
          Wilhelma Sasnala wylansowal Satchi wbrew opiniom wszystkich krytykow, ktorzy twierdzili, ze to badziewie. A dzisiaj ci sami krytycy pieja peany na jego czesc.....Warto sie czysem zastanowic.

W pełni popieram
          Grażyna Kosma, czw., 10/20/2011 - 11:29
          W pełni popieram całą wypowiedź!

Jest tylko 1 małe 'ale', a mianowicie mocno już wypaczony gust potencjalnych kupców. Chała zalewa nas zewsząd, badziewie jest promowane nachalnie, a prace o faktycznych walorach artystycznych spychane w kąt. Konsumpcyjny sposób życia hamuje kształtowanie dobrego smaku i gustu; większość idzie skrótami wierząc w to, co im wmawiają krzykliwi, pewni siebie pseudo-znawcy sztuki. Wielka szkoda, że prawdziwi koneserzy i eksperci unikają dyskusji z takimi. Na tym traci całe społeczeństwo.
          • maska-only Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:42
            bluzgi na innych Artystów? bluzgi na innych Artystów!
            zgłosić do administracji!!!!
            • sibeliuss Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 14:49
              Wynocha z mojego forum, bo zbanuję i jeszcze każę IP zablokować.
              • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 15:08
                to do mnie Sibeliusie?smirk
                sibeliuss napisał:

> Wynocha z mojego forum, bo zbanuję i jeszcze każę IP zablokować.
                • sibeliuss Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 15:42
                  Ustaw sobie "drzewko" to będziesz widział do kogo piszę. Chyba, że jesteś wielonikowcem - wtedy żal.pl
        • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 21:46
          m.maska napisała:

> Obraz juz dawno zostal sprzedany - niestety galerie czesto publikuja zupelnie n
          > ieaktualne dane.
          >
          > Ale... dziekuje za polozenie nacisku na tego "pedzia"...przypomniala mi sie w z
          > wiazku z tym, bardzo stara historia, ktorej glownym bohaterem byl wlasnie w/w.
          > ...
          >
          > Przy czym porownanie malarstwa J.Lipowczana i H.Boscha nasuwa na mysl chec poro
          > wnania J.S.Bacha z E.Presleyem....

'Z przyjemnoscia doradze Artyscie, zeby wystapil na droge sadowa....'

buhahahaha. Jak najszybciej niech to zrobi smile a Ciebie trzymam za słowo Masko. Będę się upominał o ten proces smile
          • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 21:57
            wiesz co Czarus? Mysle, ze na takiego wypierdka jak Ty to chyba facet czasu tracil nie bedzie. No chyba, ze sie kiedys przy budce z piwem spodkacie. Wtedy Ci facjate pewnie oklepie....big_grinbig_grinbig_grin
            • czarek_777 Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 22:01
              1zorro-bis napisał:

> wiesz co Czarus? Mysle, ze na takiego wypierdka jak Ty to chyba facet czasu tra
              > cil nie bedzie. No chyba, ze sie kiedys przy budce z piwem spodkacie. Wtedy Ci
              > facjate pewnie oklepie....big_grinbig_grinbig_grin

Całuj mnie w dupę ciulu smile
              • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 11.12.11, 22:06
                o.....widze Czarus, ze "Wersal" juz leci na calego....big_grinbig_grinbig_grin
                Ale to taki raczej "Wersal" z serialu Kiepscy, co? Twoj ulubiony bohater tam gra.....smirk
                Wzor pewnie....big_grinbig_grinbig_grin
                • jedzoslaw Re: czy to jest sztuka ? 12.12.11, 20:57
                  Na pewno lepsza to sztuka niż obrazki z AntyKomora, łącznie z tym, gdzie Tusk, Michnik i Komorowski są w strojach demonów.
                  Nie, to nie "pedzio. Mnie to wygląda na bliskie surrealizmowi.
                  • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 13.12.11, 09:05
                    wedlug niektorych ten to tez na pewno....pedzio.big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                    polowki.pl/wp-content/uploads/2010/05/Salvador-Dali-300x385.jpg
                    • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 13.12.11, 15:44
                      a nie?
                    • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 13.12.11, 15:54
                      Dali? Nie.smirk
                      • skiela1 Re: czy to jest sztuka ? 13.12.11, 15:55
                        Pewny jestes?
                        • 1zorro-bis Re: czy to jest sztuka ? 13.12.11, 19:02
                          w tym srodowisku to mozna byc tylko jednego pewnym: ze wszycy musza umrzec.
                          Ale Dali mial swoja Gale....wiec?
                          smirk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka