piotr_57 05.01.12, 11:14 wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-18-letnia-matka-zabila-napastnika-za-rada-poli,1,4990071,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:23 tak? To by z 40 milionow Polakow moze by polowa zostala.... Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:47 1zorro-bis napisał: > tak? To by z 40 milionow Polakow moze by polowa zostala.... Oddzieliło by się ziarno od plew. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 12:43 Ty Piotrze to masz takie ciagotki jak.....chlopcy Adolfa. Ten tez oddzielal.... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > tak? To by z 40 milionow Polakow moze by polowa zostala.... > > Oddzieliło by się ziarno od plew. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 13:13 1zorro-bis napisał: > Ty Piotrze to masz takie ciagotki jak.....chlopcy Adolfa. > Ten tez oddzielal.... > Rozmowa z Tobą jest bez sensu. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 13:43 jest bez sensu bo nie podzielam Twoich skrajnych pogladow? Gdzies to juz slyszalem....Ale na innym forum. piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > Ty Piotrze to masz takie ciagotki jak.....chlopcy Adolfa. > > Ten tez oddzielal.... > > > Rozmowa z Tobą jest bez sensu. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:16 1zorro-bis napisał: > jest bez sensu bo nie podzielam Twoich skrajnych pogladow? Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami. Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny (i kosztowny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasięgiem jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie. Ty nie. I to jest powód dla którego rozmowa z Tobą jest bez sensu. > Po prostu nie umiesz argumentować nie obrażając rozmówcy, ot taka "przypadłość" umysłowa. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:24 co??!! Przepraszam Cie bardzo, ale jesli Ty piszesz ze to jest dobry sposob - czytaj samosad i strzelanie do ludzi - aby odzielic ziarno od plewu - i piszesz to juz na drugim watku (!!!) to tylko takie porownanie przychodzi mi do glowy. Wiec albo uscislisz swoje mysli albo bedziesz narazony - i nie tylko z mojej strony pewnie - na tego typu komentarze. A "jurysdykcja" to Ty mnie nie musisz straszyc, bo to smieszne.... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > jest bez sensu bo nie podzielam Twoich skrajnych pogladow? > > Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami. > Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny (i kosz > towny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasięgiem > jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie. Ty nie. I to jest powód dla którego > rozmowa z Tobą jest bez sensu. > > Po prostu nie umiesz argumentować nie obrażając rozmówcy, ot taka "przypa > dłość" umysłowa. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:48 1zorro-bis napisał: albo bedziesz narazony - i nie tylko z mojej st > rony pewnie - Nie widzę tu więcej ćwierć inteligentów, nie potrafiących odróżnić samosądu od obrony koniecznej. Ale nawet jeśli, to mnie to nie przeraża. Nigdy nie zabiegam o sympatie rozmówców na forach. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:00 "nie widze tutaj wiecej cwiercinteligentow"..... O....! dziekuje za komplement! Ja caly czas myslaem, ze ja jestem 1/(.... Ale wracajac do Ciebie moja Ty Alfo & Omega.... W nNemczech trzech rabusiow napadlo w domu zamoznego 70-cio latka. Zostal pobity. Udalo mus ie wyrwac i dostac do swojej broni myslíwskei. Mial oczywiscie zezwolenie na bron bo byl mysliwym. Postrzelil (w brzuch) jednego z napastnikow, ktory w szpitalu zmarl. Facet po kilku rozprawach dostal wyrok 2 lata w zawieszeniu na 5 lat poniewaz Sad uznal, ze mimo ze dzialal w obronie wlasnej w swoim domu - jako doswiadczony mysliwy - mogl postrzekic faceta w nogi a nie w brziuch co spowodowalo jego smierc. Ale niemiecki sedzia to tez pewnie cwiercinteligent..... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > albo bedziesz narazony - i nie tylko z mojej st > > rony pewnie - > > Nie widzę tu więcej ćwierć inteligentów, nie potrafiących odróżnić samosądu od > obrony koniecznej. Ale nawet jeśli, to mnie to nie przeraża. Nigdy nie zabiegam > o sympatie rozmówców na forach. Odpowiedz Link
matt.j Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:33 piotr_57 napisał: > Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami. > Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny (i kosz > towny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasięgiem > jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie. Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobliwie coś potrafisz napisać Odrobinka dystansu do siebie MuchoMachoPiotrze Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:37 pieeeeekne! matt.j napisał: > piotr_57 napisał: > > Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami. > > Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny ( > i kosz > > towny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasi > ęgiem > > jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie. > > Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobliwie co > ś potrafisz napisać > > Odrobinka dystansu do siebie MuchoMachoPiotrze > Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:53 matt.j napisał: > Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobliwie co > ś potrafisz napisać Poznać mądrego po śmiechu jego. > Nie napisałem, że ten proces wygram, czy że jego w tiurmu zaprowadzę. Ale mogę każdemu w takiej sytuacji zafundować trudny i kosztowny proces cywilny. W tym, mniej więcej stylu: www.ryszardbender.pl/publikacje/1998/czas_7.html Ja mogę w nieskończoność mnożyć czynności procesowe i "reprezentować się przed sądem sam. On do wszystkiego musi najmować prawników, a to kosztuje. Mam dość dużą wprawę. Wygrałem (przed warszawską okręgówka) już kilkanaście procesów o naruszenie dóbr, w tym między innymi np. z UPC TP, czyli dość dużymi instytucjami mającymi całe sztaby prawnicze. Poradziłbym sobie i z nim. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:57 Mysle, ze nie poradzilbys sobie..... Mam dwoch doskonalych prawnikow..... I stac mnie na takie "zabawy".... piotr_57 napisał: > matt.j napisał: > > > > Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobli > wie co > > ś potrafisz napisać > > Poznać mądrego po śmiechu jego. > > Nie napisałem, że ten proces wygram, czy że jego w tiurmu zaprowadzę. Ale > mogę każdemu w takiej sytuacji zafundować trudny i kosztowny proces cywilny. W > tym, mniej więcej stylu: > www.ryszardbender.pl/publikacje/1998/czas_7.html > Ja mogę w nieskończoność mnożyć czynności procesowe i "reprezentować się przed > sądem sam. On do wszystkiego musi najmować prawników, a to kosztuje. > Mam dość dużą wprawę. Wygrałem (przed warszawską okręgówka) już kilkanaście pro > cesów o naruszenie dóbr, w tym między innymi np. z UPC TP, czyli dość dużymi in > stytucjami mającymi całe sztaby prawnicze. Poradziłbym sobie i z nim. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Piotrze.... 06.01.12, 14:06 przeczytalem i ...sie usmialem. To Ty....pieniacz jestes! Bez urazy.... Odpowiedz Link
matt.j Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 14:38 > Ja mogę w nieskończoność mnożyć czynności procesowe i "reprezentować się przed > sądem sam. On do wszystkiego musi najmować prawników, a to kosztuje. > Mam dość dużą wprawę. Wygrałem (przed warszawską okręgówka) już kilkanaście pro > cesów o naruszenie dóbr, w tym między innymi np. z UPC TP, czyli dość dużymi in > stytucjami mającymi całe sztaby prawnicze. Poradziłbym sobie i z nim. Tak, tak, wiemy. Jesteś super świetny i w ogóle i w szczególe. Tylko dlaczego w takim razie na każdym kroku udowadniasz swoją męskość i idealność tego nie rozumiem. To, że jesteś wartościowym człowiekiem, masz dużą wiedzę w pewnych dziedzinach, do tego popartą doświadczeniem jak najbardziej doceniam. Ale nie jesteś na każdym polu i poletku guru, nikt z nas nie jest... a wszyscy z tym żyjemy -------------------------------- Samochwała w kącie stała I wciąż tak opowiadała: "Zdolna jestem niesłychanie, Najpiękniejsze mam ubranie, Moja buzia tryska zdrowiem, Jak coś powiem, to już powiem, Jak odpowiem, to roztropnie, W szkole mam najlepsze stopnie, Śpiewam lepiej niż w operze, Świetnie jeżdżę na rowerze, Znakomicie muchy łapię, Wiem, gdzie Wisła jest na mapie, Jestem mądra, jestem zgrabna, Wiotka, słodka i powadna, A w dodatku, daję słowo, Mam rodzinę wyjątkową: Tato mój do pieca sięga, Moja mama - taka tęga Moja siostra - taka mała, A ja jestem - samochwała!" Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 14:52 to jeste zdaje sie "syndrom emeryta".... Cieple kapcie & duzo wolnego czasu..... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 14:56 Ty to masz tupet,chyba luster w domu nie masz . A ten wierszyk to kiedys mialam zadedykowac Tobie Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:39 Dobrze, że masz grzeczne dzieci Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:48 sibeliuss napisał: > Dobrze, że masz grzeczne dzieci Ale już na swoich wnuków, a szczególnie młodszego, nie postawiłbym nawet złamanego grosza. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:54 sibeliuss napisał: > Może nie są bici? Chciałbyś bić 100kg 18-nastolatka większego od Ciebie o głowę? Odpowiedz Link
anoagata Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 13:35 Zastanawiam się nad psychiką ich i naszą.W takim momencie rozmawiać 20 min... uspokoić trzy miesięczne dziecko... Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:18 anoagata napisała: > Zastanawiam się nad psychiką ich i naszą.W takim momencie rozmawiać 20 min... u > spokoić trzy miesięczne dziecko... A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się czym bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta. Jeżeli to nie jest jakaś kaczka dziennikarska to zachowanie tej młodej kobiety jest imponujące. Odpowiedz Link
anoagata Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:24 Oczywiście jest wszystko imponujące,a nawet niedorzeczne,że w wieku 18-tu lat już była wdową,chyba to jednak kaczka,bo to jakieś kacze jest. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:45 anoagata napisała: > Oczywiście jest wszystko imponujące,a nawet niedorzeczne,że w wieku 18-tu lat j > uż była wdową To akurat mogę sobie wyobrazić. Znam przypadki zgonów na raka (szczególnie białaczkę czy ziarnice) w ciągu 2 tygodni i to w wieku młodszym niż 18lat. , chyba to jednak kaczka,bo to jakieś kacze jest. Też mam takie wrażenie. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:25 imponujacy jest SAMOSAD?! No, rany....na jakim swiecie Ty zyjsz? piotr_57 napisał: > anoagata napisała: > > > Zastanawiam się nad psychiką ich i naszą.W takim momencie rozmawiać 20 mi > n... u > > spokoić trzy miesięczne dziecko... > > A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się czym > bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta. Jeżeli to nie jest jakaś kaczka dz > iennikarska to zachowanie tej młodej kobiety jest imponujące. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:49 1zorro-bis napisał: > imponujacy jest SAMOSAD?! No, rany....na jakim swiecie Ty zyjsz? > piotr_57 napisał: > Imponujące są pokłady Twojej ignorancji. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:01 i tutaj bym sie spieral o "palme pierwszenstwa".... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > imponujacy jest SAMOSAD?! No, rany....na jakim swiecie Ty zyjsz? > > piotr_57 napisał: > > > Imponujące są pokłady Twojej ignorancji. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:52 A ja tym razem poprę Piotra. Jeżeli bandzior włamuje się do mojego domu, w dodatku jest uzbrojony, mam prawo strzelić. I w chwili tak ogromnego napięcia i strachu nie ma czasu celować w nóżkę. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:55 jestes za ogolnym dostepem obywatela do broni? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:56 strzelalas kiedys do czlowieka? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:05 Na pewno łatwiej by mi było strzelić do atakującego mnie niż np. dziabnąć nożem. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:09 strzelalas kiedys? Widzialas z bliska co pocisk robi z ....dynia? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:15 Owszem, strzelam nawet nieźle. Jest mi obojętne, co w sytuacji zagrożenia mojego życia pocisk zrobi z ... dynią. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:25 a jesli dynia to bedzie ....glowa? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:40 ?! Samosad nie ma nic wspolnego z samoobrona.... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:46 A mnie zastanawia co robila policja w ciagu tych 20 minut Kawe pili? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:15 no wlasnie.... skiela1 napisała: > A mnie zastanawia co robila policja w ciagu tych 20 minut > Kawe pili? Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:25 skiela1 napisała: > A mnie zastanawia co robila policja w ciagu tych 20 minut > Kawe pili? To też ciekawe, ale zupełnie bez wpływu na prawa i zachowanie tej kobiety. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:26 prawo nie zezwala na zabijanie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:35 Nie wiem jakie jest prawo w Oklahomie ale wiem ,ze jest pozwolenie na posiadanie kazdego rodzaju broni. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:36 skiela1 napisała: > Nie wiem jakie jest prawo w Oklahomie ale wiem ,ze jest pozwolenie na posiadani > e kazdego rodzaju broni. To federalne (konstytucyjne) prawo do obrony. Jeden z filarów amerykańskiej konstytucji. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:01 piotr_57 napisał: > To federalne (konstytucyjne) prawo do obrony. Jeden z filarów amerykańskiej kon > stytucji. II i IV poprawka do konstytucji, które "weszły" w pakiecie z 15.12.1791. pl.wikipedia.org/wiki/Lista_poprawek_do_Konstytucji_Stan%C3%B3w_Zjednoczonych 2. Prawo posiadania i noszenia broni 25 września 1789 15 grudnia 1791 4. Prawo do nietykalności osobistej i materialnej, zasady nakazów rewizji 25 września 1789 15 grudnia 1791 Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:04 i chwala Bogu, ze przynajmniej raz Polska Konstytucja jest bardziej cywilizowana.... piotr_57 napisał: > piotr_57 napisał: > > > To federalne (konstytucyjne) prawo do obrony. Jeden z filarów amerykański > ej kon > > stytucji. > > II i IV poprawka do konstytucji, które "weszły" w pakiecie z 15.12.1791. > pl.wikipedia.org/wiki/Lista_poprawek_do_Konstytucji_Stan%C3%B3w_Zjednoczonych > 2. Prawo posiadania i noszenia broni 25 września 1789 15 grudnia 1791 > 4. Prawo do nietykalności osobistej i materialnej, zasady nakazów rewizji 25 > września 1789 15 grudnia 1791 Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:02 i dobrze, ze nie w Polsce... skiela1 napisała: > Nie wiem jakie jest prawo w Oklahomie ale wiem ,ze jest pozwolenie na posiadani > e kazdego rodzaju broni. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:35 1zorro-bis napisał: > prawo nie zezwala na zabijanie. Bzdura totalna. Prawo wszystkich cywilizowanych krajów (a USA w szczególności) zezwala na zabicie napastnika, w obliczu zagrożenia życia lub zdrowia. A w USA w dodatku w obronie mienia. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:03 jakich krajow? Bo chyba nie w Europie. A USA akurat nie sa przykladem cywilizowanego kraju.... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > prawo nie zezwala na zabijanie. > > Bzdura totalna. Prawo wszystkich cywilizowanych krajów (a USA w szczególności) > zezwala na zabicie napastnika, w obliczu zagrożenia życia lub zdrowia. > A w USA w dodatku w obronie mienia. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:57 Intruz z nozem w moim!! domu? jedna kula, to za malo.. dwie, zeby miec pewnosc, ze bydle nie nadaje sie do reanimacji. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:05 a potem prokurator i ...."pudlo" ... Na pare lat. rudka-a napisała: > Intruz z nozem w moim!! domu? jedna kula, to za malo.. > dwie, zeby miec pewnosc, ze bydle nie nadaje sie do reanimacji. > Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:09 1zorro-bis napisał: > a potem prokurator i ...."pudlo" ... > Na pare lat. Obrona własna jest kontratypem. A, że nie chce mi się tłumaczyć Ci co to za "bydle", to masz linka i poczytaj sobie sam. pl.wikipedia.org/wiki/Obrona_konieczna > > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:19 a Ty sobie tutaj poczytaj. Przekroczenie granic obrony koniecznej Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:24 1zorro-bis napisał: > a Ty sobie tutaj poczytaj. > Przekroczenie granic obrony koniecznej Zacząłeś zachowywać się jak kompletny kretyn, to już na dobre kończy rozmowę. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 22:23 Piotrze....potrafisz cos jeszcze oprocz ublizania? Przejales teraz role Czarka na tym forum? No, gratuluje..... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > a Ty sobie tutaj poczytaj. > > Przekroczenie granic obrony koniecznej > > Zacząłeś zachowywać się jak kompletny kretyn, to już na dobre kończy rozmowę. > Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:05 rudka-a napisała: > Intruz z nozem w moim!! domu? jedna kula, to za malo.. > dwie, zeby miec pewnosc, ze bydle nie nadaje sie do reanimacji. Witaj Rude. > Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:15 piotr_57 napisał: > Witaj Rude. > > > Pokazałaś mi się na skypie, zadzwoniłem ale nie odebrałaś Odpowiedz Link
rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:40 Witaj Piter We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mnie w moim azylu...a dom niewatpliwie nim jest. Podziwiam za cierpliwosc ) od kiedy ja masz dla idiotow? ) Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:47 rudka-a napisała: > Witaj Piter > We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mnie w m > oim azylu...a dom niewatpliwie nim jest. > > Podziwiam za cierpliwosc ) od kiedy ja masz dla idiotow? ) Tak naprawdę to nie mam z kim podyskutować,( zaczynam tęsknić za Europą ). A forum prawnicze mnie męczy. Podobno u Ciebie dzisiaj -15 , u nas wiatr i deszcz. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 22:25 Piotrze....moze sie do Zanzibaru przeniesiesz? Tam znajdziesz sluchaczy.... piotr_57 napisał: > rudka-a napisała: > > > Witaj Piter > > We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mn > ie w m > > oim azylu...a dom niewatpliwie nim jest. > > > > Podziwiam za cierpliwosc ) od kiedy ja masz dla idiotow? ) > > Tak naprawdę to nie mam z kim podyskutować,( zaczynam tęsknić za Europą ). A > forum prawnicze mnie męczy. > Podobno u Ciebie dzisiaj -15 , u nas wiatr i deszcz. > > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 05:38 > Tak naprawdę to nie mam z kim podyskutować,( zaczynam tęsknić za Europą ). A > forum prawnicze mnie męczy. > Podobno u Ciebie dzisiaj -15 , u nas wiatr i deszcz. O, tak...trzeba przyznac, ze dzielnie potrafila uczestniczyc w dyskusji Nieee...bylo naprawde, jak na styczen znosnie..temp na plusie, slonko gdzies tam przeswitywalo, ale z wiatrem - 27 juz bylo ) teraz, o 23.42 jest - 3 st Oby do wiosny ) Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:53 rudka-a napisała: > We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mnie w m > oim azylu...a dom niewatpliwie nim jest. > To nie musi być w domu. Idziesz nocą przez park, napadnie Cię dwóch podpitych 17latków, jeden wyjmuje nóż. Wyciągasz kopyto i strzelasz jak do kaczek. Do zmiany w kk takie zachowanie było traktowane jako "przekroczenie", teraz jest w 100% uzasadnione. > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 06:20 Jedno jest pewne..kazdy z nas chcialby wyjsc z takiej sytuacji zywy! I nie zastanawia sie nad ewentualnymi konsekwencjami. Instynktownie broni sie. Oczywiscie, ze uzylabym..mialabym bezwolnie dac sie pociac? Nie bylam jeszcze w Lazienkach ) ale tam chyba nie napadaja? ) Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 22:24 Rudka....Dolaczasz do "klubu"? Super! Gratuluje. "Kultura" w Polsce kwitnie, jak widze.... rudka-a napisała: > Witaj Piter > We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mnie w m > oim azylu...a dom niewatpliwie nim jest. > > Podziwiam za cierpliwosc ) od kiedy ja masz dla idiotow? ) > Odpowiedz Link
matt.j Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:38 piotr_57 napisał: > A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się czym > bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta. Mnie tez to zastanawia. Jak się połączy fakty to niewątpliwie dziewczyna wychowywała się w "dobrym domu" i "dobrej dzielnicy" i jak każda amerykańska nastolatka z dobrego domu ma w wieku 18 lat dziecko, umie się świetnie posługiwać bronią i ma przynajmniej dwie spluwy przy łóżku… Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:55 i przez 20 minut Policja nie przyjezdza..... matt.j napisał: > piotr_57 napisał: > > A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się > czym > > bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta. > > Mnie tez to zastanawia. Jak się połączy fakty to niewątpliwie dziewczyna wychow > ywała się w "dobrym domu" i "dobrej dzielnicy" i jak każda amerykańska nastolat > ka z dobrego domu ma w wieku 18 lat dziecko, umie się świetnie posługiwać broni > ą i ma przynajmniej dwie spluwy przy łóżku… > Odpowiedz Link