Dodaj do ulubionych

Tak powinno być i u nas.

05.01.12, 11:14
wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-18-letnia-matka-zabila-napastnika-za-rada-poli,1,4990071,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:23
      tak? To by z 40 milionow Polakow moze by polowa zostala....smirk
      • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:47
        1zorro-bis napisał:

> tak? To by z 40 milionow Polakow moze by polowa zostala....smirk

Oddzieliło by się ziarno od plew.
        • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 12:43
          Ty Piotrze to masz takie ciagotki jak.....chlopcy Adolfa.smirk
          Ten tez oddzielal....cool
          piotr_57 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
          >
          > > tak? To by z 40 milionow Polakow moze by polowa zostala....smirk
          >
          > Oddzieliło by się ziarno od plew.
          • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 13:13
            1zorro-bis napisał:

> Ty Piotrze to masz takie ciagotki jak.....chlopcy Adolfa.smirk
            > Ten tez oddzielal....cool
            >
            Rozmowa z Tobą jest bez sensu.
            • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 13:43
              jest bez sensu bo nie podzielam Twoich skrajnych pogladow?smirk
              Gdzies to juz slyszalem....Ale na innym forum.cool
              piotr_57 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
              >
              > > Ty Piotrze to masz takie ciagotki jak.....chlopcy Adolfa.smirk
              > > Ten tez oddzielal....cool
              > >
              > Rozmowa z Tobą jest bez sensu.
              • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:16
                1zorro-bis napisał:

> jest bez sensu bo nie podzielam Twoich skrajnych pogladow?smirk

Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami.
                Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny (i kosztowny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasięgiem jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie. Ty nie. I to jest powód dla którego rozmowa z Tobą jest bez sensu.
                > Po prostu nie umiesz argumentować nie obrażając rozmówcy, ot taka "przypadłość" umysłowa.
                • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:24
                  co??!! Przepraszam Cie bardzo, ale jesli Ty piszesz ze to jest dobry sposob - czytaj samosad i strzelanie do ludzi - aby odzielic ziarno od plewu - i piszesz to juz na drugim watku (!!!) to tylko takie porownanie przychodzi mi do glowy. Wiec albo uscislisz swoje mysli albo bedziesz narazony - i nie tylko z mojej strony pewnie - na tego typu komentarze. A "jurysdykcja" to Ty mnie nie musisz straszyc, bo to smieszne....smirk
                  piotr_57 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                  >
                  > > jest bez sensu bo nie podzielam Twoich skrajnych pogladow?smirk
                  >
                  > Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami.
                  > Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny (i kosz
                  > towny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasięgiem
                  > jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie. Ty nie. I to jest powód dla którego
                  > rozmowa z Tobą jest bez sensu.
                  > > Po prostu nie umiesz argumentować nie obrażając rozmówcy, ot taka "przypa
                  > dłość" umysłowa.
                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:48
                    1zorro-bis napisał:

albo bedziesz narazony - i nie tylko z mojej st
                    > rony pewnie -

Nie widzę tu więcej ćwierć inteligentów, nie potrafiących odróżnić samosądu od obrony koniecznej. Ale nawet jeśli, to mnie to nie przeraża. Nigdy nie zabiegam o sympatie rozmówców na forach.
                    • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:00
                      "nie widze tutaj wiecej cwiercinteligentow".....
                      O....! dziekuje za komplement! Ja caly czas myslaem, ze ja jestem 1/(....big_grin
                      Ale wracajac do Ciebie moja Ty Alfo & Omega....smirk
                      W nNemczech trzech rabusiow napadlo w domu zamoznego 70-cio latka.
                      Zostal pobity. Udalo mus ie wyrwac i dostac do swojej broni myslíwskei. Mial oczywiscie zezwolenie na bron bo byl mysliwym. Postrzelil (w brzuch) jednego z napastnikow, ktory w szpitalu zmarl. Facet po kilku rozprawach dostal wyrok 2 lata w zawieszeniu na 5 lat poniewaz Sad uznal, ze mimo ze dzialal w obronie wlasnej w swoim domu - jako doswiadczony mysliwy - mogl postrzekic faceta w nogi a nie w brziuch co spowodowalo jego smierc.
                      Ale niemiecki sedzia to tez pewnie cwiercinteligent.....smirk
                      piotr_57 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                      >
                      > albo bedziesz narazony - i nie tylko z mojej st
                      > > rony pewnie -
                      >
                      > Nie widzę tu więcej ćwierć inteligentów, nie potrafiących odróżnić samosądu od
                      > obrony koniecznej. Ale nawet jeśli, to mnie to nie przeraża. Nigdy nie zabiegam
                      > o sympatie rozmówców na forach.
                • matt.j Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:33
                  piotr_57 napisał:
                  > Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami.
                  > Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny (i kosz
                  > towny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasięgiem
                  > jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie.

Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobliwie coś potrafisz napisać smile

Odrobinka dystansu do siebie MuchoMachoPiotrze smile
                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:37
                    pieeeeekne!big_grinbig_grinbig_grin
                    matt.j napisał:

> piotr_57 napisał:
                    > > Nie, bo próbujesz mnie obrazić kretyńskimi porównaniami.
                    > > Gdybyś był w Polsce i powiedział mi to w oczy, miałbyś na głowie trudny (
                    > i kosz
                    > > towny!) proces cywilny. Człowiek cywilizowany, nawet jeśli jest poza zasi
                    > ęgiem
                    > > jurydykatury rozmówcy zachowuje się godnie.
                    >
                    > Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobliwie co
                    > ś potrafisz napisać smile
                    >
                    > Odrobinka dystansu do siebie MuchoMachoPiotrze smile
                    >
                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:53
                    matt.j napisał:

> Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobliwie co
                    > ś potrafisz napisać smile

Poznać mądrego po śmiechu jego.
                    > Nie napisałem, że ten proces wygram, czy że jego w tiurmu zaprowadzę. Ale mogę każdemu w takiej sytuacji zafundować trudny i kosztowny proces cywilny. W tym, mniej więcej stylu:
                    www.ryszardbender.pl/publikacje/1998/czas_7.html
                    Ja mogę w nieskończoność mnożyć czynności procesowe i "reprezentować się przed sądem sam. On do wszystkiego musi najmować prawników, a to kosztuje.
                    Mam dość dużą wprawę. Wygrałem (przed warszawską okręgówka) już kilkanaście procesów o naruszenie dóbr, w tym między innymi np. z UPC TP, czyli dość dużymi instytucjami mającymi całe sztaby prawnicze. Poradziłbym sobie i z nim.

• 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:57
                      big_grinbig_grinbig_grin
                      Mysle, ze nie poradzilbys sobie.....smirk
                      Mam dwoch doskonalych prawnikow.....big_grin
                      I stac mnie na takie "zabawy"....big_grinbig_grinbig_grin
                      piotr_57 napisał:

> matt.j napisał:
                      >
                      >
                      > > Ale się obśmiałem. Piotr, nawet nie sądziłem, że ty nawet czasem żartobli
                      > wie co
                      > > ś potrafisz napisać smile
                      >
                      > Poznać mądrego po śmiechu jego.
                      > > Nie napisałem, że ten proces wygram, czy że jego w tiurmu zaprowadzę. Ale
                      > mogę każdemu w takiej sytuacji zafundować trudny i kosztowny proces cywilny. W
                      > tym, mniej więcej stylu:
                      > www.ryszardbender.pl/publikacje/1998/czas_7.html
                      > Ja mogę w nieskończoność mnożyć czynności procesowe i "reprezentować się przed
                      > sądem sam. On do wszystkiego musi najmować prawników, a to kosztuje.
                      > Mam dość dużą wprawę. Wygrałem (przed warszawską okręgówka) już kilkanaście pro
                      > cesów o naruszenie dóbr, w tym między innymi np. z UPC TP, czyli dość dużymi in
                      > stytucjami mającymi całe sztaby prawnicze. Poradziłbym sobie i z nim.
                      >
                    • 1zorro-bis Piotrze.... 06.01.12, 14:06
                      przeczytalem i ...sie usmialem.big_grin
                      To Ty....pieniacz jestes! Bez urazy....smirk
                    • matt.j Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 14:38
                      > Ja mogę w nieskończoność mnożyć czynności procesowe i "reprezentować się przed
                      > sądem sam. On do wszystkiego musi najmować prawników, a to kosztuje.
                      > Mam dość dużą wprawę. Wygrałem (przed warszawską okręgówka) już kilkanaście pro
                      > cesów o naruszenie dóbr, w tym między innymi np. z UPC TP, czyli dość dużymi in
                      > stytucjami mającymi całe sztaby prawnicze. Poradziłbym sobie i z nim.

Tak, tak, wiemy. Jesteś super świetny i w ogóle i w szczególe. Tylko dlaczego w takim razie na każdym kroku udowadniasz swoją męskość i idealność tego nie rozumiem.
                      To, że jesteś wartościowym człowiekiem, masz dużą wiedzę w pewnych dziedzinach, do tego popartą doświadczeniem jak najbardziej doceniam. Ale nie jesteś na każdym polu i poletku guru, nikt z nas nie jest... a wszyscy z tym żyjemy wink

--------------------------------

Samochwała w kącie stała
                      I wciąż tak opowiadała:
                      "Zdolna jestem niesłychanie,
                      Najpiękniejsze mam ubranie,
                      Moja buzia tryska zdrowiem,
                      Jak coś powiem, to już powiem,
                      Jak odpowiem, to roztropnie,
                      W szkole mam najlepsze stopnie,
                      Śpiewam lepiej niż w operze,
                      Świetnie jeżdżę na rowerze,
                      Znakomicie muchy łapię,
                      Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
                      Jestem mądra, jestem zgrabna,
                      Wiotka, słodka i powadna,
                      A w dodatku, daję słowo,
                      Mam rodzinę wyjątkową:
                      Tato mój do pieca sięga,
                      Moja mama - taka tęga
                      Moja siostra - taka mała,
                      A ja jestem - samochwała!"
                      • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 14:52
                        to jeste zdaje sie "syndrom emeryta"....big_grin
                        Cieple kapcie & duzo wolnego czasu.....big_grinbig_grinbig_grin
                      • skiela1 Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 14:56
                        Ty to masz tupet,chyba luster w domu nie masz .
                        A ten wierszyk to kiedys mialam zadedykowac Tobiesmile
    • sibeliuss Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:39
      Dobrze, że masz grzeczne dzieci smile
      • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:48
        sibeliuss napisał:

> Dobrze, że masz grzeczne dzieci smile

Ale już na swoich wnuków, a szczególnie młodszego, nie postawiłbym nawet złamanego grosza.
        • sibeliuss Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:52
          Może nie są bici?
          • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 11:54
            sibeliuss napisał:

> Może nie są bici?

Chciałbyś bić 100kg 18-nastolatka większego od Ciebie o głowę?
            • anoagata Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 13:35
              Zastanawiam się nad psychiką ich i naszą.W takim momencie rozmawiać 20 min... uspokoić trzy miesięczne dziecko...
              • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:18
                anoagata napisała:

> Zastanawiam się nad psychiką ich i naszą.W takim momencie rozmawiać 20 min... u
                > spokoić trzy miesięczne dziecko...

A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się czym bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta. Jeżeli to nie jest jakaś kaczka dziennikarska to zachowanie tej młodej kobiety jest imponujące.
                • anoagata Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:24
                  Oczywiście jest wszystko imponujące,a nawet niedorzeczne,że w wieku 18-tu lat już była wdową,chyba to jednak kaczka,bo to jakieś kacze jest.
                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:45
                    anoagata napisała:

> Oczywiście jest wszystko imponujące,a nawet niedorzeczne,że w wieku 18-tu lat j
                    > uż była wdową

To akurat mogę sobie wyobrazić. Znam przypadki zgonów na raka (szczególnie białaczkę czy ziarnice) w ciągu 2 tygodni i to w wieku młodszym niż 18lat. ,

chyba to jednak kaczka,bo to jakieś kacze jest.

Też mam takie wrażenie.
                • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:25
                  imponujacy jest SAMOSAD?! No, rany....na jakim swiecie Ty zyjsz?cool
                  piotr_57 napisał:

> anoagata napisała:
                  >
                  > > Zastanawiam się nad psychiką ich i naszą.W takim momencie rozmawiać 20 mi
                  > n... u
                  > > spokoić trzy miesięczne dziecko...
                  >
                  > A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się czym
                  > bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta. Jeżeli to nie jest jakaś kaczka dz
                  > iennikarska to zachowanie tej młodej kobiety jest imponujące.
                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 14:49
                    1zorro-bis napisał:

> imponujacy jest SAMOSAD?! No, rany....na jakim swiecie Ty zyjsz?cool
                    > piotr_57 napisał:
                    >
                    Imponujące są pokłady Twojej ignorancji.
                    • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:01
                      i tutaj bym sie spieral o "palme pierwszenstwa"....big_grin
                      piotr_57 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                      >
                      > > imponujacy jest SAMOSAD?! No, rany....na jakim swiecie Ty zyjsz?cool
                      > > piotr_57 napisał:
                      > >
                      > Imponujące są pokłady Twojej ignorancji.
                      • ewa9717 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:52
                        A ja tym razem poprę Piotra. Jeżeli bandzior włamuje się do mojego domu, w dodatku jest uzbrojony, mam prawo strzelić. I w chwili tak ogromnego napięcia i strachu nie ma czasu celować w nóżkę.
                        • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:55
                          jestes za ogolnym dostepem obywatela do broni?smirk
                          • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 15:56
                            strzelalas kiedys do czlowieka?smirk
                            • ewa9717 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:05
                              Na pewno łatwiej by mi było strzelić do atakującego mnie niż np. dziabnąć nożem.
                              • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:09
                                strzelalas kiedys?smirk Widzialas z bliska co pocisk robi z ....dynia? cool
                                • ewa9717 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:15
                                  Owszem, strzelam nawet nieźle. Jest mi obojętne, co w sytuacji zagrożenia mojego życia pocisk zrobi z ... dynią.
                                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:25
                                    a jesli dynia to bedzie ....glowa?big_grin
                                    • ewa9717 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:29
                                      Tym gorzej dla głowy.
                                      • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:40
                                        ?!smirk
                                        Samosad nie ma nic wspolnego z samoobrona....smirk
                                        • skiela1 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 16:46
                                          A mnie zastanawia co robila policja w ciagu tych 20 minut
                                          Kawe pili?
                                          • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:15
                                            no wlasnie....big_grin
                                            skiela1 napisała:

> A mnie zastanawia co robila policja w ciagu tych 20 minut
                                            > Kawe pili?
                                          • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:25
                                            skiela1 napisała:

> A mnie zastanawia co robila policja w ciagu tych 20 minut
                                            > Kawe pili?

To też ciekawe, ale zupełnie bez wpływu na prawa i zachowanie tej kobiety.
                                            • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:26
                                              prawo nie zezwala na zabijanie. smirk
                                              • skiela1 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:35
                                                Nie wiem jakie jest prawo w Oklahomie ale wiem ,ze jest pozwolenie na posiadanie kazdego rodzaju broni.
                                                • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:36
                                                  skiela1 napisała:

> Nie wiem jakie jest prawo w Oklahomie ale wiem ,ze jest pozwolenie na posiadani
                                                  > e kazdego rodzaju broni.

To federalne (konstytucyjne) prawo do obrony. Jeden z filarów amerykańskiej konstytucji.
                                                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:01
                                                    piotr_57 napisał:

> To federalne (konstytucyjne) prawo do obrony. Jeden z filarów amerykańskiej kon
                                                    > stytucji.

II i IV poprawka do konstytucji, które "weszły" w pakiecie z 15.12.1791.
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Lista_poprawek_do_Konstytucji_Stan%C3%B3w_Zjednoczonych
                                                    2. Prawo posiadania i noszenia broni 25 września 1789 15 grudnia 1791
                                                    4. Prawo do nietykalności osobistej i materialnej, zasady nakazów rewizji 25 września 1789 15 grudnia 1791
                                                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:04
                                                    i chwala Bogu, ze przynajmniej raz Polska Konstytucja jest bardziej cywilizowana....cool
                                                    piotr_57 napisał:

> piotr_57 napisał:
                                                    >
                                                    > > To federalne (konstytucyjne) prawo do obrony. Jeden z filarów amerykański
                                                    > ej kon
                                                    > > stytucji.
                                                    >
                                                    > II i IV poprawka do konstytucji, które "weszły" w pakiecie z 15.12.1791.
                                                    > pl.wikipedia.org/wiki/Lista_poprawek_do_Konstytucji_Stan%C3%B3w_Zjednoczonych
                                                    > 2. Prawo posiadania i noszenia broni 25 września 1789 15 grudnia 1791
                                                    > 4. Prawo do nietykalności osobistej i materialnej, zasady nakazów rewizji 25
                                                    > września 1789 15 grudnia 1791
                                                • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:02
                                                  i dobrze, ze nie w Polsce...smirk
                                                  skiela1 napisała:

> Nie wiem jakie jest prawo w Oklahomie ale wiem ,ze jest pozwolenie na posiadani
                                                  > e kazdego rodzaju broni.
                                              • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 17:35
                                                1zorro-bis napisał:

> prawo nie zezwala na zabijanie. smirk

Bzdura totalna. Prawo wszystkich cywilizowanych krajów (a USA w szczególności) zezwala na zabicie napastnika, w obliczu zagrożenia życia lub zdrowia.
                                                A w USA w dodatku w obronie mienia.
                                                • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:03
                                                  jakich krajow? Bo chyba nie w Europie. A USA akurat nie sa przykladem cywilizowanego kraju....smirk
                                                  piotr_57 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                                                  >
                                                  > > prawo nie zezwala na zabijanie. smirk
                                                  >
                                                  > Bzdura totalna. Prawo wszystkich cywilizowanych krajów (a USA w szczególności)
                                                  > zezwala na zabicie napastnika, w obliczu zagrożenia życia lub zdrowia.
                                                  > A w USA w dodatku w obronie mienia.
                                                  • rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 18:57
                                                    Intruz z nozem w moim!! domu? jedna kula, to za malo..
                                                    dwie, zeby miec pewnosc, ze bydle nie nadaje sie do reanimacji.
                                                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:05
                                                    a potem prokurator i ...."pudlo" ...big_grin
                                                    Na pare lat.smirk
                                                    rudka-a napisała:

> Intruz z nozem w moim!! domu? jedna kula, to za malo..
                                                    > dwie, zeby miec pewnosc, ze bydle nie nadaje sie do reanimacji.
                                                    >
                                                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:09
                                                    1zorro-bis napisał:

> a potem prokurator i ...."pudlo" ...big_grin
                                                    > Na pare lat.smirk

Obrona własna jest kontratypem. A, że nie chce mi się tłumaczyć Ci co to za "bydle", to masz linka i poczytaj sobie sam.
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Obrona_konieczna
                                                    >
                                                    >
                                                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:19
                                                    a Ty sobie tutaj poczytaj.big_grin
                                                    Przekroczenie granic obrony koniecznej
                                                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:24
                                                    1zorro-bis napisał:

> a Ty sobie tutaj poczytaj.big_grin
                                                    > Przekroczenie granic obrony koniecznej

Zacząłeś zachowywać się jak kompletny kretyn, to już na dobre kończy rozmowę.

• 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 22:23
                                                    Piotrze....potrafisz cos jeszcze oprocz ublizania?
                                                    Przejales teraz role Czarka na tym forum?
                                                    No, gratuluje.....smirk
                                                    piotr_57 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                                                    >
                                                    > > a Ty sobie tutaj poczytaj.big_grin
                                                    > > Przekroczenie granic obrony koniecznej
                                                    >
                                                    > Zacząłeś zachowywać się jak kompletny kretyn, to już na dobre kończy rozmowę.
                                                    >
                                                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:05
                                                    rudka-a napisała:

> Intruz z nozem w moim!! domu? jedna kula, to za malo..
                                                    > dwie, zeby miec pewnosc, ze bydle nie nadaje sie do reanimacji.

Witaj Rude. big_grin

>
                                                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:15
                                                    piotr_57 napisał:

> Witaj Rude. big_grin
                                                    >
                                                    > > Pokazałaś mi się na skypie, zadzwoniłem ale nie odebrałaś smile

• rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:40
                                                    Witaj Piter smile
                                                    We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mnie w moim azylu...a dom niewatpliwie nim jest.

Podziwiam za cierpliwosc smile) od kiedy ja masz dla idiotow? wink)
                                                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:47
                                                    rudka-a napisała:

> Witaj Piter smile
                                                    > We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mnie w m
                                                    > oim azylu...a dom niewatpliwie nim jest.
                                                    >
                                                    > Podziwiam za cierpliwosc smile) od kiedy ja masz dla idiotow? wink)

Tak naprawdę to nie mam z kim podyskutować,( zaczynam tęsknić za Europą big_grin). A forum prawnicze mnie męczy.
                                                    Podobno u Ciebie dzisiaj -15 smile, u nas wiatr i deszcz.
                                                    >
                                                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 22:25
                                                    Piotrze....moze sie do Zanzibaru przeniesiesz? Tam znajdziesz sluchaczy....cool
                                                    piotr_57 napisał:

> rudka-a napisała:
                                                    >
                                                    > > Witaj Piter smile
                                                    > > We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mn
                                                    > ie w m
                                                    > > oim azylu...a dom niewatpliwie nim jest.
                                                    > >
                                                    > > Podziwiam za cierpliwosc smile) od kiedy ja masz dla idiotow? wink)
                                                    >
                                                    > Tak naprawdę to nie mam z kim podyskutować,( zaczynam tęsknić za Europą big_grin). A
                                                    > forum prawnicze mnie męczy.
                                                    > Podobno u Ciebie dzisiaj -15 smile, u nas wiatr i deszcz.
                                                    > >
                                                  • rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 05:38
                                                    > Tak naprawdę to nie mam z kim podyskutować,( zaczynam tęsknić za Europą big_grin). A
                                                    > forum prawnicze mnie męczy.
                                                    > Podobno u Ciebie dzisiaj -15 smile, u nas wiatr i deszcz.

O, tak...trzeba przyznac, ze dzielnie potrafila uczestniczyc w dyskusji smile
                                                    Nieee...bylo naprawde, jak na styczen znosnie..temp na plusie, slonko gdzies tam przeswitywalo, ale z wiatrem - 27 juz bylo smile) teraz, o 23.42 jest - 3 st
                                                    Oby do wiosny wink)
                                                  • piotr_57 Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 19:53
                                                    rudka-a napisała:

> We wlasnym domu mam czuc sie bezpiecznie i nikt nie ma prawa nachodzic mnie w m
                                                    >
                                                    To nie musi być w domu. Idziesz nocą przez park, napadnie Cię dwóch podpitych 17latków, jeden wyjmuje nóż. Wyciągasz kopyto i strzelasz jak do kaczek. Do zmiany w kk takie zachowanie było traktowane jako "przekroczenie", teraz jest w 100% uzasadnione.

>
                                                  • rudka-a Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 06:20
                                                    Jedno jest pewne..kazdy z nas chcialby wyjsc z takiej sytuacji zywy! I nie zastanawia sie nad ewentualnymi konsekwencjami. Instynktownie broni sie. Oczywiscie, ze uzylabym..mialabym bezwolnie dac sie pociac?

Nie bylam jeszcze w Lazienkach wink) ale tam chyba nie napadaja? wink)
                                                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 05.01.12, 22:24
                                                    Rudka....Dolaczasz do "klubu"? Super! Gratuluje. "Kultura" w Polsce kwitnie, jak widze....smirk
                                                    rudka-a napisała:

> Witaj Piter smile
                                                    >
                                                    > Podziwiam za cierpliwosc smile) od kiedy ja masz dla idiotow? wink)
                                                    >
                • matt.j Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:38
                  piotr_57 napisał:
                  > A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się czym
                  > bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta.

Mnie tez to zastanawia. Jak się połączy fakty to niewątpliwie dziewczyna wychowywała się w "dobrym domu" i "dobrej dzielnicy" i jak każda amerykańska nastolatka z dobrego domu ma w wieku 18 lat dziecko, umie się świetnie posługiwać bronią i ma przynajmniej dwie spluwy przy łóżku…
                  • 1zorro-bis Re: Tak powinno być i u nas. 06.01.12, 13:55
                    i przez 20 minut Policja nie przyjezdza.....big_grin
                    matt.j napisał:

> piotr_57 napisał:
                    > > A mnie zastanawia to, że 18-latka ma dwa legalne pistolety! Ma się
                    > czym
                    > > bronić i prawidłowo ze swoich praw korzysta.
                    >
                    > Mnie tez to zastanawia. Jak się połączy fakty to niewątpliwie dziewczyna wychow
                    > ywała się w "dobrym domu" i "dobrej dzielnicy" i jak każda amerykańska nastolat
                    > ka z dobrego domu ma w wieku 18 lat dziecko, umie się świetnie posługiwać broni
                    > ą i ma przynajmniej dwie spluwy przy łóżku…
                    >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka