1zorro-bis 09.01.12, 07:48 czy to sie kiedys skonczy?! Kary za male? wyborcza.pl/1,76842,10931254,Jak_dlugi_weekend__to_pijani_na_drogach.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jhbsk Re: Polski HORROR..... 09.01.12, 09:24 Raczej poczucie bezkarności. Zastanawiam się jaki odsetek pijanych łapią. Bo nie mam wątpliwości, że złapana zostaje znacząca mniejszość pijanych za kierownicą. Większości się udaje. Odpowiedz Link
1zorro-bis Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 07:35 i Policja nie moze sobie z tym poradzic.... Dla mnie to paranoja. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 09:39 1zorro-bis napisał: > i Policja nie moze sobie z tym poradzic.... Policja nie jest od tego żeby sobie "radziła" tylko żeby wykonywała obowiązki zgodnie z procedurami! Radziła sobie milicja za czasów ustroju szczęśliwie minionego. Zgodnie z art.146 ustawy zasadniczej, za wszystko odpowiada, a więc radzić sobie musi, rząd! > Dla mnie to paranoja. Masz do wyboru dwie rzeczy. Albo się leczyć, albo zacząć zgłębiać wiedzę (na temat państwa i prawa) zanim zaczniesz się na ten temat wypowiadać. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 09:48 a Ty rowniez jestes Piotrze lekarzem, ze wydajesz "fachowa" opinie na temat mojego zdrowia? Bo to, ze jestes "blyskotliwym i wszystkowiedzacym" prwnikiem to juz wiemy. Dla Twojej wiadomosci - Policja (nie Rzad) w Niemczech, Austrii i Wloszech bardzo dobrze sobie z tym problemem poradzila.... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > i Policja nie moze sobie z tym poradzic.... > > Policja nie jest od tego żeby sobie "radziła" tylko żeby wykonywała obowiązki z > godnie z procedurami! Radziła sobie milicja za czasów ustroju szczęśliwie minio > nego. > Zgodnie z art.146 ustawy zasadniczej, za wszystko odpowiada, a więc radzić sobi > e musi, rząd! > > > Dla mnie to paranoja. > > Masz do wyboru dwie rzeczy. Albo się leczyć, albo zacząć zgłębiać wiedzę (na te > mat państwa i prawa) zanim zaczniesz się na ten temat wypowiadać. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 10:06 1zorro-bis napisał: > Dla Twojej wiadomosci - Policja (nie Rzad) w Niemczech, Austrii i Wloszech bard > zo dobrze sobie z tym problemem poradzila.... No i co z tego skoro w Ameryce biją Murzynów? > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 10:45 oj, zebys Ty faktycznie cos madrego odpowiedzial w temacie..... Dobrze by czasem bylo.... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > Dla Twojej wiadomosci - Policja (nie Rzad) w Niemczech, Austrii i Wloszec > h bard > > zo dobrze sobie z tym problemem poradzila.... > > No i co z tego skoro w Ameryce biją Murzynów? > > Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 10:50 1zorro-bis napisał: > oj, zebys Ty faktycznie cos madrego odpowiedzial w temacie..... Nie mogę,, nie powalasz mi na to, zawsze dostosowuję się do poziomu rozmówcy! To już takie skrzywienie zawodowe. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 11:00 acha.... To pobelkoczemy sobie dalej? Ble, ble, ble.... Jezykiem....Jarka?! piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > oj, zebys Ty faktycznie cos madrego odpowiedzial w temacie..... > > Nie mogę,, nie powalasz mi na to, zawsze dostosowuję się do poziomu rozmówc > y! > > To już takie skrzywienie zawodowe. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 14:58 "Dla Twojej wiadomosci - Policja (nie Rzad) w Niemczech, Austrii i Wloszech bardzo dobrze sobie z tym problemem poradzila.." A w jaki sposob? Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 15:04 skiela1 napisała: > A w jaki sposob? To mnie ważne, bo sposobów sam umiem wymyślić kilka. Ważne jest kto wyposażył policje wymienionych krajów w skuteczne procedury? Policja jest służbą wykonawczą, sama z siebie nie może niczego wdrożyć, niczemu "zaradzić"!, może tylko wykonywać to, co jej zlecono. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 15:10 a to ciekawe moj Ty najmadrzejszy..... W Polsce Policja tez jest upowaznieona do wielu dzialan . I co? P.S Chyba zaczne Ciebie Piotrze czcic..... O moj Ty wielki i madry...O TY, o Ty.... piotr_57 napisał: > skiela1 napisała: > > > A w jaki sposob? > > To mnie ważne, bo sposobów sam umiem wymyślić kilka. > Ważne jest kto wyposażył policje wymienionych krajów w skuteczne procedury? > Policja jest służbą wykonawczą, sama z siebie nie może niczego wdrożyć, > niczemu "zaradzić"!, może tylko wykonywać to, co jej zlecono. > > Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 15:19 1zorro-bis napisał: > a to ciekawe moj Ty najmadrzejszy..... > W Polsce Policja tez jest upowaznieona do wielu dzialan . I co? Do czego jest upoważniona, a nie robi tego ?? > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 15:33 no, to chyba Ty - o moj najmadrzejszy - powinienes wiedziec.... piotr_57 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > a to ciekawe moj Ty najmadrzejszy..... > > W Polsce Policja tez jest upowaznieona do wielu dzialan . I co? > > Do czego jest upoważniona, a nie robi tego ?? > > > > > Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 15:55 Policja robi to na co im prawo pozwala,a ze w Polsce prawo jest jakie jest to i jest jak jest. Powidz mi w jaki sposob policjant moze zabrac komus auto? No nie znam sie na tym ...ale chyba musi miec najpierw do dego prawo, a pozniej nakaz konfiskacji...czy jak to sie tam nazywa... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 16:00 we Wloszech czy w Polsce? Biora auto, odstawiaja na parking policyjny, delikwenta kieruja na badanie krwi. Jezeli ma powyzej 1,5 promiala, sprawa laduje w Sadzie i...po zabawie. W Niemczech auta Ci nie skonfiskuja. Ale zabiora klúczyki, odstawia auto na parking policyjny a potem dostajesz dodatkowy raachunek za wszystkie czynnosci. A to tanie nie jest. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 16:42 w Polsce? Wiec co za problem zabrac delkiwentowi, ktory jest "pod wplywem" kluczyki od samochodu, zamowic mu taksowke a auto odstawic na parking policyjny? I auto odbierze dopiero po uiszczeniu wszystkichj oplat.... Tylko ze trzeba chciec.... A polska Policja to jest jeszcze w duzym stopniu skorumpowana az do bólu.... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 16:45 > w Polsce? Wiec co za problem zabrac delkiwentowi, ktory jest "pod wplywem" kluc > zyki od samochodu, To w Polsce tak jest ,ze pijanemu daja mandat i puszczaja w dalsza droge? Watpie. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 16:56 nie. ale pozwalaja zadzwonic po sasiada albo krewnego, ktory przyjezdza i zabiera auto wraz delikwentem do domu, albo czesto za pierwszy zakret., gdzie pijaczek dalej jedzie sam.... I dodatkowych kosztow ZERO. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 17:00 W poprzednim wpisie podales ,ze to policja ma zabrac auto. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 17:28 zawsze jestes taka precyzyjna? Oczywiscie, ze Policja ZABIERA auto przy pomocy POMOCY DROGOWEJ a o jego KONFISKACIE decyduje Sad na podstawie RAPORTU Policji. Czy wystarczajaco precyzyjnie czy cos jeszce pominalem? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 18:03 1zorro-bis napisał: > zawsze jestes taka precyzyjna? Oczywiscie, ze Policja ZABIERA auto przy pomocy > POMOCY DROGOWEJ a o jego KONFISKACIE decyduje Sad na podstawie RAPORTU Policji. > Czy wystarczajaco precyzyjnie czy cos jeszce pominalem? W Polsce? Zawsze staram sie czytac ze zrozumieniem i jestem precyzyjna w granicach rozsadku. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 18:25 nie w Polsce. We Wloszech! W Polsce pisalem jak to wyglada... Odpowiedz Link
matt.j Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 20:18 piotr_57 napisał: > Policja jest służbą wykonawczą, sama z siebie nie może niczego wdrożyć, > niczemu "zaradzić"!, może tylko wykonywać to, co jej zlecono. W polskich warunkach w szczególności wziąć w łapę albo przymknąć oko ponieważ prowadzącym był znajomy znajomego... Tego zdaje się nikt policji nie zalecał a jednak są to działania nagminnie powtarzające się w przypadku kierowców pod wpływem alkoholu. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 11.01.12, 02:16 .............................................................................................................. matt.j napisał: > piotr_57 napisał: > > Policja jest służbą wykonawczą, sama z siebie nie może niczego wdr > ożyć, > > niczemu "zaradzić"!, może tylko wykonywać to, co jej zlecono. > > W polskich warunkach w szczególności wziąć w łapę albo przymknąć oko ponieważ p > rowadzącym był znajomy znajomego... Tego zdaje się nikt policji nie zalecał a j > ednak są to działania nagminnie powtarzające się w przypadku kierowców pod wpły > wem alkoholu. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 15:08 nie wiesz? We wloszech "zlapany delkiwent" majacy powyzej 1,5 promila alkoholu traci prawo jazdy i....samochod. Nawet jesli jest to Ferrari. W Niemczech i Austrii jesli spowodujesz pod wplywem alkoholu wypadek ubezpieczenie nie placi ani za Twoj samochod ani za auto drugiego. Lapowkarstwo u Policjantow w Niemczech i Austrii nie istnieje. Wszelki eproby "negocjacji" z Polcja sa raczej bez sensu.... skiela1 napisała: > "Dla Twojej wiadomosci - Policja (nie Rzad) w Niemczech, Austrii i Wloszech bar > dzo dobrze sobie z tym problemem poradzila.." > > A w jaki sposob? > Odpowiedz Link
matt.j Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 10.01.12, 20:15 1zorro-bis napisał: > a Ty rowniez jestes Piotrze lekarzem, ze wydajesz "fachowa" opinie na temat moj > ego zdrowia? Bo to, ze jestes "blyskotliwym i wszystkowiedzacym" prwnikiem to j > uz wiemy. To, że ktoś w pracy miał jakieś związki z prawem i w wybranych aspektach prawa orientuje się lepiej niż przeciętny obywatel to jeszcze nie czyni go prawnikiem... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 11.01.12, 02:15 ale za takiego SUPER fachowca Piotr sie na tym forum uwaza..... Wiec wedlug mnie ma przynajmniej "katedre na prawie".... matt.j napisał: > 1zorro-bis napisał: > > a Ty rowniez jestes Piotrze lekarzem, ze wydajesz "fachowa" opinie na tem > at moj > > ego zdrowia? Bo to, ze jestes "blyskotliwym i wszystkowiedzacym" prwni > kiem to j > > uz wiemy. > > To, że ktoś w pracy miał jakieś związki z prawem i w wybranych aspektach prawa > orientuje się lepiej niż przeciętny obywatel to jeszcze nie czyni go prawnikiem > ... > Odpowiedz Link
matt.j Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 11.01.12, 10:35 1zorro-bis napisał: > ale za takiego SUPER fachowca Piotr sie na tym forum uwaza..... > Wiec wedlug mnie ma przynajmniej "katedre na prawie".... Jakby nie patrzeć ma chyba jednak największe obycie z sądownictwem wśród wszystkich tutejszych forumowiczów, tego ciężko mu odmówić. A to, że jednak i woda sodowa pod każdym względem i w każdym temacie to już inna sprawa... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 11.01.12, 11:32 mysle, ze Piotrus to taki emerytowany prawnik.... Duzo wolnego czasu i sporo kompleksow. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dlaczego Polacy "za kolkiem" tak chleja? 11.01.12, 12:00 i to jest wlasnie to, o czym ja pisze. Polska Policja.... wyborcza.pl/1,75248,10942805,Megaproces_policjantow__Tylko_jeden_zostal_w_komendzie.html Odpowiedz Link