sibeliuss 08.03.12, 10:43 Przypominam, że jesteśmy też w wersji fejsowej www.facebook.com/pages/Slon-Odrzuconych/130334603682805?v=wall Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 10:55 sibeliuss napisał: > Przypominam, że jesteśmy też w wersji fejsowej Ja nie mogę opanować pisania na FB. Dla mnie zbyt skomplikowane. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 11:11 sibeliuss napisał: > Tam nie pogadasz o polityce Tak na prawdę to ja nigdzie i nigdy nie gadam o polityce . Raczej o prawie, o administracji, o urzędach. To nie ma nic wspólnego z polityką. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 11:21 sibeliuss napisał: > Polityką społeczną też nie? Raczej pisze o koncepcjach politycznych ( w ujęciu filozoficznym), o historii państwa i ustroju. Polityka jest sztuka planowania, a ja raczej odnoszę się do faktów, czyli do czasu "już dokonanego". Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 11:21 FB....to sie tam wszyscy znaja.... To nie jest takie anonimowe jak tutaj. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 11:29 1zorro-bis napisał: > To nie jest takie anonimowe jak tutaj. O tak, i wtedy wiele osób milknie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 12:15 no wlasnie....Ja na FB jestem. i to od dawna. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 11:22 sibeliuss napisał: > Nie każdy ma prosty....drut. A dodatkowo każdy ma swój, i poziom, i obszary niekompetencji. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 11:29 Grunt to umieć głośno powiedzieć - nie znam się Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 12:06 sibeliuss napisał: > Grunt to umieć głośno powiedzieć - nie znam się U mnie to się może zmienić! Tylko wcześniej musi mi się udać złapać któregoś z moich wnuków Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 12:16 z wnukami to Ty szans nie masz. Wiedza wszystko lepiej. piotr_57 napisał: > sibeliuss napisał: > > > Grunt to umieć głośno powiedzieć - nie znam się > > U mnie to się może zmienić! > Tylko wcześniej musi mi się udać złapać któregoś z moich wnuków Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: S@lon na FB 08.03.12, 13:59 Problem polega też na tym, że zazwyczaj nie wiemy, z kim rozmawiamy, bo przecież nie znamy raczej nazwisk naszych forowych rozmówców Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:14 jedzoslaw napisał: > Problem polega też na tym, że zazwyczaj nie wiemy, z kim rozmawiamy, bo przecie > ż nie znamy raczej nazwisk naszych forowych rozmówców Moje znają chyba wszyscy Przez prawie rok, jako nika, używałem nazwiska. > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: S@lon na FB 08.03.12, 21:56 > Moje znają chyba wszyscy > Przez prawie rok, jako nika, używałem nazwiska. No właśnie, zależy kiedy to było, chyba nie śledziłem dokładnie Twoich losów Podobnie było z Sibem, bo kiedy przyszedłem na stałe do Salonu to nie znałem dokładnych losów nicka Założyciela i nie wiedziałem, że Sib to dawny Sloggi Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 22:28 jedzoslaw napisał: > > No właśnie, zależy kiedy to było, chyba nie śledziłem dokładnie Twoich losów @ Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:17 Ale czy mam się przedstawiać komuś, ko za wszelką cenę chce pozostać anonimowy? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:22 loczek62 napisał: > Ale czy mam się przedstawiać komuś, ko za wszelką cenę chce pozostać anonimowy? Odpowiedz Link
skiela1 Re: S@lon na FB 08.03.12, 13:42 Jednak mozliwosci dyskusji sa marne,w porownaniu do forum (od strony technicznej) FB (z tego co zauwazylam)nie sluzy dyskusji a wysylaniu sygnalow o nas samych. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 13:46 No tak, ale tam z kolei łatwiej podzielić się lubianą muzyką, fotką etc. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:38 Bzdura. Jako jedna z niewielu osób nie dbam o prywatność Odpowiedz Link
jhbsk Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:44 Coś mi się nie zgadza. Na FB Sibeliuss występuje imiennie. Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:45 sibeliuss napisał: > Bzdura. Jako jedna z niewielu osób nie dbam o prywatność I ja również, mój wizerunek na profili gazeta.pl jest moim wizerunkiem Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:54 sibeliuss napisał: > Aby się ukrywać trzeba mieć powody. I ja też tak sobie to tłumaczę... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:05 Teraz on się pyta czy mam powody do ukrywania się - skoro się nie ukrywam. Odpadam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:11 nie ukrywasz sie? Nie zauwazylem na FB Twojego imienia , nazwiska i "fotki".... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:28 dlatego ja preferuje forme zwracania sie do kogos besposrednio....Sibeliussie.... Wtedy pomylka wykluczona. Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:11 sibeliuss napisał: > Teraz on się pyta czy mam powody do ukrywania się - skoro się nie ukrywam. Odpa > dam No cóż niektórzy już tak mają. Żal... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:03 masz takie? sibeliuss napisał: > Aby się ukrywać trzeba mieć powody. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:04 Czy Ty czytasz ze zrozumieniem, czy lubisz tak sobie popierdolić? : Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:10 popierdolic tez. Ale czytac lubie. Tylko nie bardzo pojmuje czy dana odpowiedz jest do mnie czy do przedmowcy.... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:18 To co wklejam i tam piszę jest jak tutaj - podzielone. Tu są dwa salony, tam blokada dla znajomych. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:29 tam blokada dla znajomych? nie rozumiem.... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:25 Kiedyś pewna forumowiczka oczekiwała, że będę miał w stopce imię i nazwisko - na pytanie jak się nazywa napisała, że ona nie ma potrzeby pisać pod swoim nazwiskiem - zapytałem, dlaczego ja mam mieć taką potrzebę odpisała - bo tak. Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:55 1zorro-bis napisał: > kazdy moze wejsc na ten Twoj FB? Takim pytaniem pokazujesz że jesteś ignorantem w dziedzinie fejsa... Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 16:28 1zorro-bis napisał: > jestem. Pol.... Zaczynamy grę "W wisielca"? Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 16:55 Myślałem że swoim nie dokończonym wpisem rozpoczynasz grę w to: pirazyzaba.blox.pl/2008/05/Gra-w-wisielca.html Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: S@lon na FB 08.03.12, 17:19 zorro przestań ściemniać widziałem ciem tam kilka sekund temu.... img2.cda.pl/giwera/35427_02b30ffd74d039b8f32b319b29aa6f71.gif Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 17:51 nie moglem byc tak, bo bylem tu.... www.youtube.com/watch?v=xxhud0q5FOE&feature=related Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 08.03.12, 17:54 www.youtube.com/watch?v=SbPBi77CTtI&feature=related Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 08.03.12, 15:32 sibeliuss napisał: > Kiedyś pewna forumowiczka oczekiwała, że będę miał w stopce imię i nazwisko - n > a pytanie jak się nazywa napisała, że ona nie ma potrzeby pisać pod swoim nazwi > skiem - zapytałem, dlaczego ja mam mieć taką potrzebę odpisała - bo tak. > Czy takie "bo tak" jest spowodowane wyłączeniem funkcji myślenia? Odpowiedz Link
skiela1 Re: S@lon na FB 08.03.12, 18:49 sibeliuss napisał: > Bzdura. Jako jedna z niewielu osób nie dbam o prywatność Chyba male nieporozumienie tu zaszlo. Na FB admini Salonu Odrzuconych nie wystepuja pod swoimi nazwiskami . W kazdym badz razie ja tez nazwisk nie widze tylko ikonke S@lonu reprezentujaca admina. Odpowiedz Link
skiela1 Re: S@lon na FB 08.03.12, 18:41 sibeliuss napisał: > No tak, ale tam z kolei łatwiej podzielić się lubianą muzyką, fotką etc. Tak samo jak i tutaj Odpowiedz Link
anoagata Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:15 A mnie tam nie ma a gdybym była skąd wiecie ze to ja.Jestem blondynką. Odpowiedz Link
skiela1 Re: S@lon na FB 08.03.12, 21:16 anoagata napisała: > A mnie tam nie ma a gdybym była skąd wiecie ze to ja.Jestem blondynką. A wtedy to jest taka zgaduj zgadula Rozmawiasz z kims,ale tak naprawde to nie wiesz jaki kto ma nick s@lonowy Odpowiedz Link
skiela1 Re: S@lon na FB 08.03.12, 22:10 Niektorych tak i owszem jednak strona odrzuconych to dla mnie zagadka Odpowiedz Link
nioma Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:16 hm... chyba to do mnie nie przemawia, na FB siedze od lat praktycznie non stop ale oddzielam forum od prywatnych spraw. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 08.03.12, 14:39 Bzdura, tak się nie da Ale skoro uważasz, że się da - ok. Odpowiedz Link
chlodne_dlonie Re: S@lon na FB 08.03.12, 17:25 O, to to - albo na trzepaku na ten przykład (powtarzam mojej Młodej ) Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 21:27 sibeliuss napisał: > Przypominam, że jesteśmy też w wersji fejsowej Powiem tak FB to najbardziej popierdolony portal jaki znam . Bez specjalnego przeszkolenia nie daje się na nim ani pisać, ani złożyć strony, ani umieścić informacji, ani napisać komentarza. Mogą mnie co ino w dupę pocałować! howgh! Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: S@lon na FB 08.03.12, 21:58 > Powiem tak FB to najbardziej popierdolony portal jaki znam . > Bez specjalnego przeszkolenia nie daje się na nim ani pisać, ani złożyć strony, > ani umieścić informacji, ani napisać komentarza. Mogą mnie co ino w dupę pocał > ować! > howgh! Właśnie dlatego przez dłuższy czas FB był portalem niejako elitarnym, podczas gdy nasza-klasa była bardziej plebejską wersją Facebooka Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 08.03.12, 22:09 jedzoslaw napisał: > Właśnie dlatego przez dłuższy czas FB był portalem niejako elitarnym, podczas g > dy nasza-klasa była bardziej plebejską wersją Facebooka > To można to było napisać w nagłówku, nie pchałbym się!! Ja jestem pszenno-buraczany i mam głęboko w dupie takie pseudo inteligenckie zagrywki!! Właśnie udało mi się zlikwidować konto. To jedyna rzecz która mi się na fb udała. Co zaś do elitarności to przytoczę Ci coś co zwykł powtarzać prof. Władysław Tatarkiewicz : Inteligenta poznaje się nie po tym jak mądrze mówi, tylko ilu ze słuchaczy go rozumie! Trawestując to powiedzenie twierdzę, że portal społecznościowy, którego nie potrafię "obsługiwać" jest gówno wart. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: S@lon na FB 08.03.12, 23:48 Widzę, że poczucie humoru czasem u Ciebie szwankuje Zbyt osobiście traktujesz to, co napisałem. Miałem na myśli choćby to, iż do niedawna towarzystwo w rodzaju dresów czy gimnazjalnych "dziuń" wolało prezentować swoje wdzięki na n-k, podczas gdy FB nie był wtedy jeszcze tak "trendy". W porównaniu z n-k, FB był bardziej surowy, a mniej kolorowo-gadżeciarski. Teraz się to już prawie wyrównało. Ale FB jest skomplikowany, to fakt. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: S@lon na FB 09.03.12, 10:55 jedzoslaw napisał: > Widzę, że poczucie humoru czasem u Ciebie szwankuje Zbyt osobiście traktujes > z to, co napisałem. Ja nie odnosiłem się do Twojej wypowiedzi, tylko informowałem Cię o swoich spostrzeżeniach > Ale FB jest skomplikowany, to fakt. No i o to chodzi. Ja nie mam nic przeciwko funkcjom wymagającym wiedzy, niech sobie będą. Uważam jednak, że podstawą portalu społecznościowego powinny być funkcje podstawowe, które potrafi obsługiwać dżdżownica. Jeżeli jest napis :"wpisz komentarz" to wpisuje, pokazuje się napis "dołącz komentarz", klikam a komentarz się nie pokazuje, to ja pier.olę taki portal. Wczoraj pół dnia próbowałem założyć nową stronę. Wszystko co chciałem umieścić na tej stronie wpierdzielało się na mój profil! I za chińskiego uja nie chciała się utworzyć nowa strona, mimo, że wchodziłem w zakładkę "utwórz nową stronę". Co byś nie chciał zrobić to Ci się nie udaje, nie ma żadnej podpowiedzi. Nawet jak chciałem skasować profil, to musiałem skorzystać z informacji zewnętrznej, bo na portalu takich informacji nie możesz znaleźć.. Ja rozumiem, że nie wszystko jest dostępne dla laików. tylko nie mówmy wówczas o portalu społecznościowym. Zachowania twórców fb są skrajnie chamskie, by nie powiedzieć bydlęce. > Odpowiedz Link
sibeliuss Re: S@lon na FB 09.03.12, 11:14 piotr_57 napisał: > musiałem skorzystać z informacji zewnętrznej, bo na portalu takich informacji nie możesz znaleźć.. > > To święta prawda. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 09.03.12, 11:25 skomplikowane troche jest, FAKT. Ale, mozna sie przez to przegryzc....Ale zarzutu chmstwa i zbydlecenia co do FB to nie rozumiem.... Odpowiedz Link
loczek62 Re: S@lon na FB 09.03.12, 13:44 1zorro-bis napisał: > Ale zarzutu chmstwa i zbydlecenia co do FB to nie rozumiem.... I ja nie rozumiem... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 09.03.12, 06:53 jak patrzalem na NK na kolezanki z klasy to mi sie czasem slabo robilo...... I dlatego wole FB. Odpowiedz Link
ptasiek_777 Re: S@lon na FB 09.03.12, 07:26 A na siebie też czasem patrzysz ? choćby w lusterko wszyscy się zmieniamy, wszystkim latka lecą kiedyś jest się młodym i pięknym a po latach już pomarszczoną starą babą albo garbatym szczerbatym dziadem miłego ,lecę do lekarza bo mnie w biodrze łamie ,pewnie z racji wieku jeszcze trochę i też pewnie będę jakimś tam garbusem Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 09.03.12, 07:39 ja jestem mlodym, przystojnym chlopakiem, Czarus.... Nie wiedziales o tym? Odpowiedz Link
ptasiek_777 Re: S@lon na FB 09.03.12, 09:53 No to pokaż nam swoją buziuchnę i figurkę, co Ci szkodzi.....też Dziadku Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: S@lon na FB 09.03.12, 09:57 prosze bardzo. Ten pierwszy z lewej..... www.youtube.com/watch?v=7vNpm6mPHsY&feature=related Odpowiedz Link
ptasiek_777 Re: S@lon na FB 09.03.12, 10:03 Sierżant Garsija no no, przyjstojniacha z Ciebie jak się patrzy za Garsiją Panny sznurem do później. Odpowiedz Link
anoagata Re: S@lon na FB 09.03.12, 13:26 1zorro-bis napisał: > prosze bardzo. Ten pierwszy z lewej..... > www.youtube.com/watch?v=7vNpm6mPHsY&feature=related No to jesteśmy w domu,jeżeli to ten gruby w niebieskim uniformie. Odpowiedz Link