Dodaj do ulubionych

Macanie Fotygi - bezcenne.

23.03.12, 10:57
Standardowa kontrola nie wystarczyła. Anna Fotyga, która pojawiła się wczoraj na lotnisku w Gdańsku Rębiechowie, musiała przejść kontrolę manualną. Posłanka PiS, która wybierała się do Warszawy, była oburzona zachowaniem ochrony i dała temu wyraz w rozmowie z pracownikami lotniska.
wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/384325,anna-fotyga-zatrzymana-na-lotnisku-w-gdansku-rebiechowie-poslanka-pis-przeszla-kontrole-manualna.html
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 10:58
      kretynka. Byl juz taki jeden, "premier z Krakowa" co to go "Niemce bili"....big_grinsmirk
    • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:08
      Bezcenne? To dla mnie perwersja niepojęta...
      • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:15
        Wyrażam serdeczne współczucie funkcjonariuszce która musiała to zrobić...
        • sibeliuss Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:31
          Hmm, ciekawe czy ta wielka patriotka nosi gacie uszyte w Chinach przez małe, niewinne rączki.
          • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:36
            No co TY? Taka "dama" to pewnie "pikardeny*" mawink

*Pewna ekspedientka w Domach Towarowych Centrum tak mi powiedziała jak oglądałem gatki firmowane przez Pierre Cardin. " Pan bierze to są przecież "pikardeny"wink
            • sibeliuss Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:51
              Na Hallera w odzieżowym koleżanka pyta czy są rajstopy z dużym klinem. Na co pani odpowiada - są ale tylko bejgowe.
              • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:52
                "Bejgowe"big_grin to znaczy jakie?
                • xyz_111 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:58
                  beżowe.
                  • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:02
                    xyz_111 napisał:

> beżowe.
                    Tak podejrzewałemuncertain
          • matt.j Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 24.03.12, 10:47
            sibeliuss napisał:
            > Hmm, ciekawe czy ta wielka patriotka nosi gacie uszyte w Chinach przez małe, ni
            > ewinne rączki.

Sib, ale nikt jej nie rozbierał. Kontrola manualna oznacza, że celnik przejeżdża ci rekami po ubraniu i nic więcej.
      • jedzoslaw Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:36
        "Dodaje, że w przypadku posłanki PiS nie chodziło o żadne szczególne przesłanki dla kontroli. System co jakiś czas losowo wybiera osobę i sygnalizuje konieczność przeprowadzenia kontroli. Tym razem wypadło na Annę Fotygę."

No to już wiemy, by z tego lotniska nie korzystać. Czemu ma służyć to losowanie? Nie znoszę Fotygi, ale trudno nie przyznać jej racji. Idiotyzm do kwadratu.
        • sibeliuss Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:51
          Nie przywiązuję do takich sytuacji żadnej wagi. Jest taki wymóg to sprawdzają - amen.
          • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 11:52
            sibeliuss napisał:

> Nie przywiązuję do takich sytuacji żadnej wagi. Jest taki wymóg to sprawdzają -
            > amen.
            Amen.
            • jedzoslaw Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:03
              Tak, tylko czemu to losowanie służy? Czy podnosi bezpieczeństwo czy też raczej sprawia wrażenie, że dbamy o nie?
              • sibeliuss Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:10
                Podejrzewasz mnie o taką wiedzę?
                • jedzoslaw Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:55
                  sibeliuss napisał:

> Podejrzewasz mnie o taką wiedzę?

big_grin
              • skiela1 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:27
                Sprawia wrazenie.
                • nioma Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:32
                  o ile pamietam, to min z powodu nieprzestrzegania procedur i lekcewazenia zasad bezpieczenstwa, zwalił sie samolot w Smolensku....
                  jakby głupia Fotyga byla w Stanach, to po dwoch sekundach lezalaby skuta na glebie.
                  • skiela1 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:06
                    Dlatego wszystkich powinno sie traktowac jednakowo czy to Fotyga czy Hindus w turbanie...

Jakis czas temu czytalam o innym przypadku kiedy to polski dyplomata (nie pomne nazwiska) wylatywal ze Stanow i tez mial jakies problemy na przejsciu.Tylko wtedy to sie krzyczalo 'glupie amerykany'.
              • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:49
                Właśnie w TV usłyszałem że to "losowanie" to robi "bramka" przez którą się przechodzi. Jeśli pasażer po 2 krotnym wróceniu się bo za każdym razem piszczy "bramka z automatu" daje "rozkaz" do kontroli osobistej. I wychodzi na to że pracownicy portu lotniczego trzymali się procedur, bez żadnej samowoli...
                • nioma Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:55
                  Dokladnie, ale ze zero jakim jest Fotyga ma zbyt wysokie mniemanie o samej sobie, to robi afere. Bo przeciez poslanka PIS jest rowniejsza od innych obywateli. To buta w najgorszej postaci. I powinno to takie gnidy eliminowac dozywotnio z polityki.
                  • jedzoslaw Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:48
                    nioma napisała:

> Dokladnie, ale ze zero jakim jest Fotyga ma zbyt wysokie mniemanie o samej sobi
                    > e, to robi afere. Bo przeciez poslanka PIS jest rowniejsza od innych obywateli.
                    > To buta w najgorszej postaci. I powinno to takie gnidy eliminowac dozywotnio z
                    > polityki.

Zgadza się, tylko jeśli badanie osobiste jest na zasadzie "na kogo wypadło na tego bęc", choć bramka nie wykazała problemów to nie wiem, czemu ma to służyć. Po prostu nie widzę celowości.
                    • skiela1 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:53
                      jedzoslaw napisał:

> Zgadza się, tylko jeśli badanie osobiste jest na zasadzie "na kogo wypadło na t
                      > ego bęc", choć bramka nie wykazała problemów to nie wiem, czemu ma to służyć. P
                      > o prostu nie widzę celowości.
                      >

Celowoscia jest wzbudzenie w Tobie strachu bo a nuz...i nic wiecej .
                    • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:58
                      Ale przeczytałeś mój wpis powyżej o tym "na kogo bęc"?
                    • matt.j Kontrola manualna to nie kontrola osobista n/t 24.03.12, 10:56
                      • 1zorro-bis Bylo kiedys takie fajne haslo..... 24.03.12, 12:01
                        "pieczywo macane nalezy do macanta"....big_grin
                        Moze Fotyga chciala by powtorki? "Fotyga macana nalezy do.....brrrrr!"big_grinbig_grinbig_grin
                • jedzoslaw Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:56
                  Tylko, że u niej ponoć piszczało tylko raz smile
                  • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 12:59
                    jedzoslaw napisał:

> Tylko, że u niej ponoć piszczało tylko raz smile
                    Dobrze to ująłeś "ponoć"...
                    • nioma Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:06
                      sa procedury i trzeba sie do nich stosowac.
                      to nie jest tak, ze pan Kowalski z ochrony sam sobie wymysla zasady i sam je moze zmieniac.
                      on ma wytyczne wg ktorych pracuje. i juz.
                      jesli komus nie podobaja sie zasady bezpieczenstwa panujace na lotniskach to wybiera pociag lub samochod. proste? jak dla mnie tak.
                      ostatnio lecialam do Mediolanu, w Warszawie procedura byla standardow: bramka, bez paska w spodniach. Luz.
                      Z powrotem: musialam zdjac buty, cala bizuterie, kolczyki, nawet bluzke z jakas tam aplikacja. Sprawdzali mnie wyjatkowo dlugo. I co? Nic. Tak po prostu jest.
                      • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:13
                        nioma napisała:

> sa procedury i trzeba sie do nich stosowac.
                        > to nie jest tak, ze pan Kowalski z ochrony sam sobie wymysla zasady i sam je mo
                        > ze zmieniac.
                        > on ma wytyczne wg ktorych pracuje. i juz.
                        > jesli komus nie podobaja sie zasady bezpieczenstwa panujace na lotniskach to wy
                        > biera pociag lub samochod. proste? jak dla mnie tak.
                        > ostatnio lecialam do Mediolanu, w Warszawie procedura byla standardow: bramka,
                        > bez paska w spodniach. Luz.
                        > Z powrotem: musialam zdjac buty, cala bizuterie, kolczyki, nawet bluzke z jakas
                        > tam aplikacja. Sprawdzali mnie wyjatkowo dlugo. I co? Nic. Tak po prostu jest.
                        >

Amen.
                      • skiela1 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:29
                        Oczywiscie zgadzam sie,ja tez nie protestuje.
                        Ja chyba nigdzie nie jestem tak milczaca jak na lotnisku.Yes sir" No sir" bez zbednej dyskusji.
                        A z drugiej strony sobie tak mysle ,ze niezle nas terrorysci wytresowali."Terrorysta rulezzz",niestety.
                        • nioma Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:44
                          skiela1> wiesz, jesli ja dzieki tej drobiazgowej kontroli i karnosci wobec sluzb lotniskowych, nie wylece w powietrze, to mi to nie przeszkadza. Naprawde. Moge isc nawet na osobista kontrole.
                          To nie jest tak, ze pan A z panem B wymyslili cos, co ma uprzykrzyc ludziom zycie. To jest tak, ze pan A z panem B wymyslili cos, co ma zminimalizowac zagrozenie dla milionow pasazerow.
                          Powtarzam: jak komus to nie odpowiada, moze zawsze wybrac inny srodek transportu.
                          Te procedury sa powszechnie znane, skoro wiec kupujemy bilet na samolot, musimy sie podporzadkowac.
                          I nie traktuje tego tak, ze nas terrorysci wytresowali, raczej tak, ze MY pokazalismy tym skoorwysynom, ze nie tak prosto nas pokonac.
                          • czerwona-malpa Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:49
                            swiete slowa. Jak sie pani Fotydze nie podoba to moze jezdzic pociagiem. Albo rowerem. Cos dla zdrowia.
                          • skiela1 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:51
                            Ja absolutnie nie jestem temu przeciwna,zycie mi milesmile
                            Jednak ja tego tak nie widze
                            "ze MY pokaz
                            > alismy tym skoorwysynom, ze nie tak prosto nas pokonac."

Oni nam pokazali jak mamy tanczyc .
                            • xyz_111 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 24.03.12, 10:53
                              Niestety, i smutny to stan - żyjemy tak, jak nam dyktują silniejsi od nas. A terroryści są silniejsi, przyjmując nawet proste stwierdzenie: są o krok przed nami.
                      • loczek62 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 14:02
                        W latach osiemdziesiątych zdarzało mi się latać na trasie Warszawa-Wrocław-Warszawa (to te czasy gdy loty z Warszawy do Wrocławia czy Poznania kończyły się w Berlinie Zach.) i nie było takiego lotu bym nie trafił na osobistą. Jest przepis nie dyskutuję tylko się podporządkowuję.smile
    • ijeba Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 13:57
      wnoszę o powołanie nadzwyczajnej sejmowej komisji śledczej pod przewodnictwem Antoniego M. che che che
    • maria_3 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 15:14
      Polaskotali ja troche,tylko po co te nerwy.
      • 1zorro-bis Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 15:23
        to na pewno byla prowokacja Tuska....smirkbig_grin
        • maria_3 Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 15:24
          1zorro-bis napisał:

> to na pewno byla prowokacja Tuska....smirkbig_grin
          Dobrebig_grin
          • nioma Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 15:34
            i Putina.
            dobrze, ze mgly na lotnisku nie bylo
            • ijeba Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 16:07
              i Wałęsy,bo to jego imienia lotnisko
              • czerwona-malpa Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 18:39
                a czy wokól tego lotniska nie rosna przypadkiem wierzby? Na miejscu tej pani unikalbym takich lotnisk.
                • iwa_ja Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 22:24
                  brzozy...
                  • szary_ludz Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 23.03.12, 23:06
                    Jak jej nie pasują wymogi bezpieczeństwa na lotnisku to niech nie lata samolotem. Może niech rowerem dojeżdża to będzie kolejna szansa że ją ktoś samochodem trzepnie i będzie spokój.
    • in.cambio Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 24.03.12, 00:08
      Może ona się obraziła o to, że to kobieta ją macała a chciałoby się męskich rąk zaznać ?
    • matt.j Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 24.03.12, 10:52
      Przeprasza ale to jest żałosne. I co złego się stało, że celniczka przejechała jej rekami w rękawiczkach po ubraniu.
      To nie kontrola osobista, nikt jaj nie brał na bok i nie rozbierał.
      Podejrzewam, że najbardziej mogło ją zaboleć to, że ludzie w kolejce widzieli jak wielką, niegdyś ważną, z zadartym nosem damę polityczną traktuje się teraz tak samo jak każdego obywatela. Spadek z piedestału ją boli, i to jeszcze na oczach pospólstwa.

Ostatnio jak leciałam miałem taka kontrolę manualną, trwa dosłownie chwilkę i naprawdę nie jest w żaden sposób uwłaczająca, nawet mnie, który bardzo nie lubi jak obcy mnie dotykają smile
      Kobiecie poprzewracał się we łbie i tyle.
      • czerwona-malpa Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 24.03.12, 12:09
        bo tej pani sie zapewne wydaje, ze ona jest ponad wszystko i wszystkich. Wedlug niej jest tak znana osobistoscia, ze kazdy celnik przed nia powinien stac na bacznosc. Wydaje mi sie ze wszyscy z PISu tak maja.
        • matt.j Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 24.03.12, 14:20
          czerwona-malpa napisał:
          > Wydaje mi sie ze wszyscy z PISu tak maja.

Rozciągnąłbym to na sporą część naszych polityków. Oczywiście jedni maja bardziej porobione na swoim punkcie inni mniej. Rokita przecież dokładnie przez takie samo podejście do swojej osoby miał problemu w samolocie.
          • czerwona-malpa Re: Macanie Fotygi - bezcenne. 24.03.12, 14:34
            oj tak. Pan Rokita ma z tego powodu zamkniety szlaban do Lufthansy i na niemieckie lotniska. Jak kiedys mu sie zdazy w jednym z tych miejsc sie pojawic to wyladuje w areszcie. Na dluzszy czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka