Dodaj do ulubionych

Paweł Małaszyński

12.04.12, 09:43
- Naprawdę często mam ubaw, gdy słyszę plotki na swój temat. Żal mi tylko trochę ludzi, którzy je czytają i w nie wierzą - mówi Paweł Małaszyński, w pierwszym udzielonym po dwóch latach przerwy wywiadzie. - Jeżeli ktoś chce w to wierzyć, niech wierzy, ma do tego prawo. Ja mam to zwyczajnie gdzieś.
facet.interia.pl/meskie-tematy/news-pawel-malaszynski-niech-sobie-o-mnie-pisza-co-chca,nId,596649
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 09:54
      Wybitnie kiepski aktor. Nawet w reklamie Lexusa, gdzie do wypowiedzenia ma dwa zdania, brzmi jak drewno.
      • sibeliuss Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 10:02
        Może dlatego mi odpowiada suspicious
        ps. który polski aktor robi na Tobie wrażenie, polski aktor.
        • loczek62 Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 10:15
          Osobiście lubię Pawła, może przez to że w osobistym poznani jest bardzo miłym człowiekiemsmile
          • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 10:36
            loczek> absolutnie nie mam nic do powiedzenia na jego temat jako osoby, wszystkie powyzsze opinie dot tylko gry aktorskiej.
            Mozliwe, ze np w teatrze jest zupelnie inny.
            Pamietam jaka mila niespodzianke sprawil mi Piotr Szwedes, ktorego kojarzylam z byle jakiej roli w Złotopolskich, a w teatrze mnie zachwycil.
            • loczek62 Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 10:43
              Dzięki uprzejmości Pawła miałem możliwość obejrzenia spektaklu w teatrze Kwadrat w którym grał. Lekka angielska komedia z rolami Małaszyńskiego, Kotulanki, Wawrzeckiego i Siudyma. Świetna zabawasmile
              • sibeliuss Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:47
                Byłem, odlot smile
                • loczek62 Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:54
                  "Ośle lata" Michaela Fraynwink
        • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 10:35
          Oczywiscie Wieckiewicz.
          Jest to aktor wybitny, potrafiacy przyciagnac uwage widza, skupic ja na sobie a przede wszystkim przekonac do tego co robi, on jest dana postacia, nie tylko gra ale wciela sie w postac od a do z.
          Topa. Aktor niedoceniany, nie widać go za wiele ale potrafi zagrac prawdziwie, szczerze i przekonac do siebie widza. Fantastycznie zagrał w Weselu, Boisku Bezdomnych....
          Jak juz jestemy przy Boisku to nie można nie wspomnieć Marcina Dorocińskiego. To kolejny aktor, którego bardzo cenię. Potrafi grać. Postaci rózne, calkiem odmienne, także w konwencji komediowej.
          To przyklady tego mlodszego pokolenia, bo oczywiscie jest cała plejada tych, ktorzy od lat pokazuja, ze sa aktoramia nie odtworcami rol.
          Małaszynksi mnie do siebie zrazil koszmarna gra w filmie Swiadek Koronny, a jeszcze na tle Wieckiewicza.... to nei bylo dobre aktorstwo. A pozniej to juz tylko tvn'owskie komedie dla malo wybrednych z odskokiem na Katyń. Małaszynski jest sztuczny, drewniany, nie potrafi mnie do swojej roli przekonac.
    • chlodne_dlonie Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:37
      Rozsądnie powiedziane.

Co do pytania o 'wizual'wink, to najbardziej mi z naszej 'śmietanki' wspomniany tu M.Dorociński podchodzi.
      Zresztą i aktorsko również.
      Jego role w 'Róży', mini-serialu TVP2 'Głęboka woda', wcześniejszym 'Rewersie' czy choćby zeszłorocznej 'Kobiecie..' - znakomite.
      I bardzo zróżnicowane - dla mnie ogromny atut.
      Od 20 do kin wchodzi 'Lęk wysokości' - spodziewam się znów dobrej roli.
      Idę smile
      • loczek62 Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:44
        Nie zapominajmy o roli w Pitbulusmile
        • chlodne_dlonie Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:50
          Też prawda.
          'Ogród Luizy' i 'Boisko..' pominęłam również, skupiając się na ostatnich 3 latach wink
        • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:52
          A "Show"? A "Vinci"? On jest naprawdę świetny.
          No i wygląda smile
          I jeszcze nie ma przesytu jego osoba. Co np zaczęło potwornie razić w przypadku Karolaka. Bardzo go lubiłam, uważam, że jest dobrym aktorem ale... wyskakuje ostatnio zza każdego rogu....
      • sibeliuss Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:49
        chlodne_dlonie napisała:

> Rozsądnie powiedziane.
        >
        > Co do pytania o 'wizual'wink, to najbardziej mi z naszej 'śmietanki' wspomniany tu M.Dorociński podchodzi.
        >
        Świetnie gra no i jest po męsku piękny.
        • chlodne_dlonie Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 14:51
          Otóż to smile
          • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 15:01
            I głos! Ma jeszcze męski głos!
            • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 15:05
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gc/ve/zfbn/SAtL9VwmyKN2AJ5nVX.jpg
          • chlodne_dlonie ..Marcin Dorociński.. 12.04.12, 17:20
            ..
            • chlodne_dlonie Re: ..Marcin Dorociński.. 13.04.12, 08:55
              Wczoraj 'Rewers' TVP2 zapodała, news poniewczasie, ale sama nabiłam się przypadkowo

..a co do powyższego linku (mojego, 'kropkowego'), to miał to być zrzut z galerii Filmweb'u - foto no.50.
              Nie wiem dlaczego, ale nie udaje się zalinkować bezpośrednio..otwiera stronę ogólną aktora..
              Wie ktoś może (na przyszłość przydać się może wszak)..?

• sibeliuss Re: ..Marcin Dorociński.. 13.04.12, 08:59
                chlodne_dlonie napisała:

> sama nabiłam się przypadkowo
                >
                Na Dorocińskiego nabiłbym się z pełną premedytacją suspicious
                • chlodne_dlonie Re: ..Marcin Dorociński.. 13.04.12, 09:02
                  ..zerknij na to 50..albo może i niee lepiej..tongue_out
                  • loczek62 Re: ..Marcin Dorociński.. 13.04.12, 09:07
                    chlodne_dlonie napisała:

> ..zerknij na to 50..albo może i niee lepiej..tongue_out
                    >
                    50 jest niezłewink
                    • beata_z_rudy Re: ..Marcin Dorociński.. 13.04.12, 09:25
                      47 jest super: www.filmweb.pl/person/Marcin+Doroci%C5%84ski-42489/photos#picture-47

oczy, usta, brwi, włosy, zarost, szyja - o ludzie wink
                      • beata_z_rudy MD będzie gościem Kuby Wojewódzkiego (wtorek) 13.04.12, 12:44
                        pozdr. B.
                        • nioma Re: MD będzie gościem Kuby Wojewódzkiego (wtorek) 13.04.12, 12:48
                          17go?
                          • beata_z_rudy Re: MD będzie gościem Kuby Wojewódzkiego (wtorek) 13.04.12, 13:06
                            tak napisał KW na swoim fanpage`u (FB), nie ma mowy o dacie, ale jest mowa o wtorku, a zapowiedzi dotyczą najbliższych programów.
                        • chlodne_dlonie Re: MD będzie gościem Kuby Wojewódzkiego (wtorek) 13.04.12, 13:01
                          D z i ę k i za news'a - wpisane w 'kapownik' smile smile
                        • chlodne_dlonie ..MD gościem Kuby Wojewódzkiego.. 20.04.12, 10:03
                          I jak Ci się podobała rozmowa..? smile

BTW, naturalnie 'coś' mnie odciągnęło we wtorek, ale na szczęście na stronie KW są odcinki wink
                          Dla ewentualnych chętnych link.
                          • beata_z_rudy Re: ..MD gościem Kuby Wojewódzkiego.. 20.04.12, 10:27
                            Jakoś nie bardzo się ten odcinek udał...
                            Nie jest to chyba niczyja "wina", po prostu "rozmowa nie muchołapka, nie musi się kleić".

Kuba sztuczny był chwilami. Bywają rozmowy, które "idą" same z siebie. Tutaj tak nie było (wg mnie).
                            • chlodne_dlonie Re: ..MD gościem Kuby Wojewódzkiego.. 20.04.12, 10:35
                              Hmm..no a mnie się podobało - Dorociński i Linda 'zjedli' celebrytę big_grin
                              (podsumowanie mojego Przyjaciela, mam nadzieję, że nie miałby mi za złe..wink)

Choć wolę MD bez wąsa i dresu wink, to jest profi za każdym razem i bez względu na okoliczności. Chciałabym go na scenie zobaczyć.
                      • beata_z_rudy Re: ..Marcin Dorociński.. 14.04.12, 22:43
                        Obejrzałam dziś "Kobietę, która pragnęła mężczyzny". Być może się nie znam, bo na mnie film zrobił spore wrażenie, a z tego co czytałam, zebrał raczej marne oceny.

Dorociński mroczny; podobał mi się sposób gry głównej bohaterki. Mała ilość słów też na plus, ciekawe zdjęcia.

B.
                        • chlodne_dlonie ..MD w 'Kobiecie, która pragnęła mężczyzny'.. 16.04.12, 09:46
                          Byłam na 'Kobiecie..' w kinie prawie rok temu.
                          Widownia kilkuosobowa, choć w tym akurat studyjnym kinie to nie rzadkość.
                          Reakcje zróżnicowane, o dziwo (dla mnie) dwie osoby wyszły w trakcie projekcji.
                          Mnie się film podobał, uważam, że zarówno Dorociński, jak i Sonja Richter stworzyli przekonujące psychologicznie, dobre role.
                          Zdjęcia i cały klimat filmu, podobnie jak i Tobie, bardzo mi się podobał.
                          Sceny erotyczne wg mnie na miejscu, ilustrujące rodzaj relacji między bohaterami.

..a sam MD w roli Maćka - świetny.

www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-24975
                          • beata_z_rudy Re: ..MD w 'Kobiecie, która pragnęła mężczyzny'.. 16.04.12, 10:28
                            Szkoda, że MD wcielił się w postać "tego złego", ale trzeba przyznać, że w chwilach gdy to "wyszło", był wyjątkowo przystojny wink
                            • chlodne_dlonie Re: ..MD w 'Kobiecie, która pragnęła mężczyzny'.. 16.04.12, 11:23
                              Ano smile
                              • beata_z_rudy "Lęk wysokości" 20.04.12, 09:46
                                wyborcza.pl/1,101708,11570476,_Lek_wysokosci___Polska_szkola_dojrzewania.html
                                • chlodne_dlonie Re: "Lęk wysokości" 20.04.12, 09:57
                                  Od dziś na ekranach - zapowiada się znakomicie.
                                  Oprócz MD czekam na K.Stroińskiego, A.Dymną (w epizodzie, wnosząc z recenzji) - i na ukazanie prostej acz niezwykle czasem trudnej w praktyce tezy:
                                  Trzeba uczyć się żyć z problemami nierozwiązywalnymi. Trzeba z tym żyć.

..idę jutro. Też się wybierasz..? smile
                                  • beata_z_rudy Re: "Lęk wysokości" 20.04.12, 10:30
                                    Jutro szkolę się od 9 do 17, ale później - aby wrócić na właściwe tory - czemu nie smile A nawet chętnie.

ps. w niedzielę byłam na "Ostatniej miłości na ziemi" (ktoś bardzo "mądrze" przetłumaczył Perfect Sens). Ewan McGregor (o ludzie smile ), ciekawy temat, piękna (moim zdaniem) muzyka. Wg mnie warto.

pozdr. smile B.
                                    • chlodne_dlonie Re: "Lęk wysokości" 20.04.12, 10:41
                                      beata_z_rudy napisała:

> Jutro szkolę się od 9 do 17, ale później - aby wrócić na właściwe tory - czemu
                                      > nie smile A nawet chętnie.

smile

> ps. w niedzielę byłam na "Ostatniej miłości na ziemi" (ktoś bardzo "mądrze" prz
                                      > etłumaczył Perfect Sens). Ewan McGregor (o ludzie smile ), ciekawy temat, piękna (
                                      > moim zdaniem) muzyka. Wg mnie warto.

Aaa, tak. Byłam, za rekomendacją smile
                                      Tytuł polski faktycznie mało trafiony - podoba mi się oryginalny, daje szersze pole dla interpretacji. Odtwórców głównych ról dobrze się ogląda, oboje IMHO wink
                                      Samego Ewan'a widziałam ostatnio jeszcze w filmie Polańskiego, tam też dał radę, choć sam 'Ghost Writer' wzbudził we mnie mieszane odczucia.

> pozdr. smile B.

Od-pozdrawiam przedweekendowo smile
                                      • beata_z_rudy Re: "Lęk wysokości" 20.04.12, 10:44
                                        Teraz wchodzi na ekrany jakiś koleny film z Ewan`em - coś o łowieniu łososi na pustyni?

ps. starszy syn stwierdził: widać, że ten aktor lubi grać ze ślicznymi brunetkami smile (w ww. filmie kolejna piękność, podobna w typie do Evy Green).

B.
            • sibeliuss Re: ..Marcin Dorociński.. 24.04.12, 09:59
              www.styl.pl/magazyn/wywiady/news-lek-bliskosci,nId,598958
              • chlodne_dlonie Re: ..Marcin Dorociński.. 24.04.12, 10:47
                Świetna rozmowa, świetny człowiek.
                'One life, live it well', ha!!

..film bardzo, baardzo dobry..

Dzięki za linka, Marcinie.
                • beata_z_rudy Re: ..Marcin Dorociński.. 24.04.12, 11:08
                  'Film jest nie tylko o chorobie. To bardziej opowieść o tym, jak trudno nam dziś wsłuchać się w drugiego człowieka. Nie mamy czasu, nie chce się. Boimy się zaanagażować. Trwamy w przekonaniu, że to nam nic nie da, że miłość jest bezsensowna. A czasem powoduje nami duma: nie wyciągnę ręki, niech to zrobi ten drugi'.

Jeszcze nie dałam rady, ale już się szykuję na tę przyjemność smile
                  • chlodne_dlonie Re: ..Marcin Dorociński.. 24.04.12, 12:45
                    Po tym wywiadzie upewniłam się, że moja intuicyjna sympatia do MD ma swoje racjonalne uzasadnienie - bardzo sensowny, ciepły, poukładany gość smile

Czujesz czasem lęk o dzieci?
                    - Nie lubię stanów, kiedy jestem bezsilny, gdy nie mogę zaradzić. Kiedy bliskim dzieje się coś złego, to tak samo, jakbym złapał gumę na autostradzie, ale w dwóch kołach naraz. A mam tylko jedną zmianę i choćbym nie wiem co zrobił i ile krzyczał, nie pojadę dalej, i już. Bezsilność w życiu jest słaba. Na szczęście - i ja tak mam - zawsze w końcu spotyka się dobrych ludzi, zawsze się w końcu ktoś zatrzyma i ci pomoże.
                    Wiara w dobrego człowieka?
                    - Mimo wszystko tak.

Udanego seansu, Beato smile smile
                    • beata_z_rudy Re: ..Marcin Dorociński.. 26.04.12, 11:58
                      Dorociński zaczął teraz bardzo dużo grać, oby nie nastąpił przesyt, bo tego bym bardzo nie chciała:

film.onet.pl/fotoreportaze/oblawa-o-zdradzie-i-zemscie-winie-i-karze,5115283,11881097,fotoreportaz-maly.html#photo11881097
                      • chlodne_dlonie Re: ..Marcin Dorociński.. 26.04.12, 14:14
                        Na kolejny dobry film się zanosi - ciekawa jestem kreacji Stuhra i Bohosiewicz
                        za Rosati nie przepadam szczególnie, ale chętnie zobaczę co pokaże
                        a MD - hmm..dobrego nigdy dość (ja tak mam przynajmniej, więc..wink)

Dzięki za linka, B. smile
        • piotr_57 Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 17:23
          sibeliuss napisał:

> > Co do pytania o 'wizual'wink, to najbardziej mi z naszej 'śmietanki' wspomn
          > iany tu M.Dorociński podchodzi.

też wygoglałem i też niestety nie kojarzę człowieka. ale "na oko" nie w moim typie.
    • piotr_57 Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 17:22
      W cytowanym urywku ma 100% racji.
      Ale gostka nie mogę skojarzyć
      • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 18:35
        a ogladasz czasem jakies filmy? Bo on gral w wielu
        • piotr_57 Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 19:19
          nioma napisała:

> a ogladasz czasem jakies filmy? Bo on gral w wielu

Oglądam, ale ja zupełnie nie mam pamięci do twarzy.
          Tk na pierwszy rzut oka to rozpoznaję Sagala, Dzeki Czana, Stallona i Norisa.
          big_grin
          • nioma Re: Paweł Małaszyński 12.04.12, 19:40
            No tak... to Marcin w innych gra
          • sibeliuss Re: Paweł Małaszyński 13.04.12, 09:00
            A polskie i bez mordobicia?
            • piotr_57 Re: Paweł Małaszyński 13.04.12, 10:11
              sibeliuss napisał:

> A polskie i bez mordobicia?

Z żyjących?
              Cezarego Pazurę (zapamiętałem z 13 posterunku), Zelnika (miałem z nim do czynienia zawodowo w bardzo nieprzyjemnych okolicznościach), Grabowskiego (kiedyś bardzo lubiłem Kiepskich), Nowickiego (bo śmieszy mnie jego pozowanie na filozofa), oczywiście Olbrychskiego (z powodów chyba oczywistych).
              Więcej grzechów nie pamiętam big_grin
              • nioma Re: Paweł Małaszyński 13.04.12, 10:18
                Pazury nie lubię.
                Tzn. juz nie lubię.
                13 Posterunek uwielbiałam, także jego rolę w Psach i Kroluu - jako Wiaderny był genialny.
                Ostatnia fajna rola to chyba Show i spadek po równi pochełej.
                W Zelniku zakochałam sie jak oglądałam Faraona. Ale to chyba nic oryginalnego, to moje zakochanie.
                Grabowski mi nie leży.
                Olbrychski oczywiście tak.

a przy okazji tematów filmowych, genialny aktor Maciej Kozłowski, niestety zmarł... Jego Pies, przygarniety przez Maćka a właściwie uratowany po strasznych przejściach, szuka PILNIE domu. Nie może się odnalezc w stadzie, bez uklady 1:1. Jak by co to dam namiary...
                • nioma Re: Paweł Małaszyński 13.04.12, 10:22
                  to jest Morus, ktory szuka swojego Pana
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gc/ve/zfbn/leRWUuzirsYjK2hjsB.jpg

Historia psa Moruska. Został zakupiony i adoptowany przez Maćka razem z domem.Poprzednia właścicielka przywiązywała go do drzwi stajni na krótkim sznurku, spał na wilgotnych pudłach na wpół uduszony, miał odciśniętą na szyi obrożę ( szyja wytarta do krwi), był niedożywiony. Czasem udawało mu się uciec do lasu ze starszą od siebie suką dobermanką, a kiedy wracał był bity. Właścicielka wyjeżdżając na zawsze zostawiła go samego, zabrała dobermankę a on długo biegł za samochodem. To był na pewno największy jego stres w życiu. Potem wszystko się odwróciło, Morus był psem Maćka. Jeździł z nim na zakupy,do Warszawy, czekał tylko na niego. Mięta - mój kilkunastoletni posokowiec - zastąpiła mu tamtą dobermankę. Potem odszedł Maciek, a zaraz po nim Mięta. Pojawiły się inne psy, których Morus nie chce zaakceptować. Jest nerwowy, lękliwy, histeryczny, agresywny .Kiedy tylko jedzie do nas auto ma nadzieję, że to pan wrócił. Nie potrafi dzielić się właścicielem z innymi psami. W domu jest ich 5 oprócz niego. Nie nadaje się do stada, musi chodzić osobno na spacer. Nawet ze mną nie chce się oddalić od domu. Zostawia mnie na drodze i wraca pod drzwi. Cały czas czeka na kogoś, kto będzie tylko jego. Jest bardzo dobrze wychowany, chodzi świetnie na smyczy, przychodzi na wołanie, jeździ autem (uwielbia), ale nie lubi hałasu, zamieszania, nerwowości itp. Nie nadaje się do dzieci. Uwielbia pływać, aportować piłkę (ale teraz już się nie chce bawić piłką, bo ma stresa z innymi psami) .To tyle o Morusku.
    • moonflour Re: Paweł Małaszyński 25.04.12, 13:58
      sibeliuss napisał:
      - Naprawdę często mam ubaw, gdy słyszę plotki na swój temat (...) Ja mam to zwyczajnie gdzieś.

mega słuszne podejście! Mimo, że nie gustuję w aktorstwie pana M. i innych wątkowych.
      p.s. "Lata" tu nie byłam. Cóż za bogactwo nicków big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka