loczek62 01.06.12, 13:33 Czy opłaty za "usługi" notariusza można "negocjować"? Przeczytałem że to co mnie interesuje kosztuje max 400 pln. Jeśli jest stawka max to znaczy że jest obowiązująca? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loczek62 Re: Notariusz. 01.06.12, 13:41 1zorro-bis napisał: > "Bog zaplac"..... Brak mi słów by opisać poziom twojego skretynienia... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Notariusz. 01.06.12, 14:31 tak? Panu Bogu tez braklo...... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > "Bog zaplac"..... > > Brak mi słów by opisać poziom twojego skretynienia... > > Odpowiedz Link
mad_telepath Re: Notariusz. 01.06.12, 13:44 Może Ci się przyda: wieszjak.pl/wskazniki/90722,taksa-notarialna.htm Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Notariusz. 01.06.12, 14:37 Loczusiu....a ja myslalemm, ze Ty ociupnke poczucia humoru posiadasz..... Odpowiedz Link
mad_telepath Re: Notariusz. 01.06.12, 13:39 Taksa notarialna określa, jaką maksymalną kwotę może z Ciebie zedrzeć notariusz. Można negocjować. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Notariusz. 01.06.12, 13:41 mad_telepath napisał(a): > Taksa notarialna określa, jaką maksymalną kwotę może z Ciebie zedrzeć notariusz > . Można negocjować. Dziękuję tak też mi się wydawało Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Notariusz. 01.06.12, 13:41 loczek62 napisał: > Czy opłaty za "usługi" notariusza można "negocjować"? Przeczytałem że to co mni > e interesuje kosztuje max 400 pln. Jeśli jest stawka max to znaczy że jest obow > iązująca? Można negocjować! Tu masz stawki maksymalne w monitorze : www.monitorprawniczy.pl/index.php?mod=m_aktualnosci&cid=18&id=684 Możesz negocjować od tego w dół Ale ja nie znam notariusza który nie "jechałby" na stawkach maksymalnych! , a korzystam z usług notariusza kilkanaście razy w miesiącu. Możesz przyjąć, że stawki w tabelach to stawki (za jednym razem) i maksymalne, i minimalne i realne i jedyne i jakie tylko jeszcze chcesz Notariusz nie może żądać więcej niż w tabeli!!!! Odpowiedz Link