Dodaj do ulubionych

Posłanka Pawłowicz

08.08.12, 09:09
To grzech. Nikt nie rodzi się homoseksualistą. – Pani wierzy w Boga, więc powinna pani wiedzieć, że Bóg stworzył też homoseksualistów. – Nie stworzył. Stworzył Adama i Ewę – odpowiedziała Pawłowicz i dokonała egzegezy słowa rodzina: – Rdzeń pochodzi od rodzić. To jednostka, która ma zrodzić życie. Państwo popiera funkcje prokreacyjne, dziecko musi mieć matkę i ojca.
wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/karabin-maszynowy-pis,1,5210604,kiosk-wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Posłanka Pawłowicz 08.08.12, 09:36
      A może tu leży przyczyna?
      "W licznych życiorysach Krystyny Pawłowicz nie ma jednak ani słowa o tym, czy sama ma rodzinę. Gdy postanawiam uściślić tę informację i dzwonię, odsyła mnie do swojego życiorysu. – Tej informacji akurat nie ma. Czy pani ma dzieci? – Nie – odpowiada chłodno. – Jestem osobą samotną. W głosie wojowniczki o rodzinę nie słychać zadziorności. Jakby nagle uszło z niej powietrze."
      • sibeliuss Re: Posłanka Pawłowicz 08.08.12, 11:07
        Po Hoojarskiej, Sobeckiej i Fotydze moja uwaga zawisła na posłance Pawłowicz. Dziewica jak nic.
    • king.james Re: Posłanka Pawłowicz 08.08.12, 10:52
      Środowiska prawicowe zdają się skupiać osoby, które w mniejszym stopniu chcą kreować rzeczywistość, a bardziej ją zaczarować.
      • anoagata Re: Posłanka Pawłowicz 08.08.12, 11:18
        Chciałabym obejrzeć program w TV, w którym są dwie posły /sobie/ Pawłowicz i Kempa.
    • marcin_rz sfiksowałyście, bo żeście dawno chlopa nie miały.. 08.08.12, 11:55
      "sfiksowałyście, bo żeście dawno chłopa nie miały.."
      tak mi się nasunęło jak ją usłyszałem kiedyś...

A co do związków partnerskich i ewentualnej adopcji dzieci przez "wspólników" to w pełni się z nią zgadzam.Stanowczo przeciwko takiej komórce społecznej.

Zresztą, zamiast zajmowac się sprawami mało istotnymi, to szanowni posłowie mogli by zainteresować się problemami nepotyzmu u siebie i swoich kolegów.
      • sibeliuss Re: sfiksowałyście, bo żeście dawno chlopa nie mi 08.08.12, 11:59
        Jestem przeciwnikiem domów dziecka, a Ty?
        • marcin_rz Re: sfiksowałyście, bo żeście dawno chlopa nie mi 08.08.12, 12:56
          > Jestem przeciwnikiem domów dziecka, a Ty?

ja też

Myślisz, że adopcja przez związki partnerskie M+M albo K+K rozwiąże problem domów dziecka?
          Zreszta już widze, jak pary homo garną sie do masowej adopcji. TO jest fajny i nośny temat a im dłużej w mediach, tym bardziej ludzi oswaja się z nowa jednostką społeczną. Więc, fajnie gonić tego króliczka, ale nie łapać.

istnieją inne sprawdzone instytucje, jak "rodzinne domy dziecka" "rodziny zastępcze"
          zamiast wspierać drogie i nieskuteczne społecznie domy dziecka, to państwo mogło by przeznaczyć środki na w/w instytucje
          • opuncja.figowa Re: sfiksowałyście, bo żeście dawno chlopa nie mi 14.08.12, 15:17
            Zgadzam się. Adopcja dzieci przez pary gejowskie nijak się ma do być albo nie być domów dziecka, bo przebywające tam dzieci w zdecydowanej większości nie kwalifikują sie do adopcji , wiec nie jest problemem brak chętnych. Przy okazji, obecnie wdrażane sa kierunki tworzenia tzw. rodzinek odchodzące od przestarzałych form. A instytucje przez ciebie wymienione, mimo że pożądane - też nie są tanie, pierwsza wersja ustawy o pieczy zastępczej o mało co nie zrujnowała samorządów.
            • jedzoslaw Re: sfiksowałyście, bo żeście dawno chlopa nie mi 14.08.12, 17:24
              opuncja.figowa napisała:

> Zgadzam się. Adopcja dzieci przez pary gejowskie nijak się ma do być albo nie b
              > yć domów dziecka, bo przebywające tam dzieci w zdecydowanej większości nie kwal
              > ifikują sie do adopcji , wiec nie jest problemem brak chętnych. Przy okazji, o
              > becnie wdrażane sa kierunki tworzenia tzw. rodzinek odchodzące od przestarzały
              > ch form. A instytucje przez ciebie wymienione, mimo że pożądane - też nie są t
              > anie, pierwsza wersja ustawy o pieczy zastępczej o mało co nie zrujnowała samor
              > ządów.

Dokładnie tak samo uważam. Dychotomia: domy dziecka albo adopcja przez gejów jest dychotomią fałszywą, bo domy dziecka są pełne z innych przyczyn. Natomiast optymalną opcją są wioski dziecięce i rodzinne domy dziecka i w tym kierunku powinniśmy iść.
    • mk968 Re: Posłanka Pawłowicz 08.08.12, 13:56
      niech tam sobie żyje jak i ob Sobecka .a co do państwa to nasze państwo niech wezmie przykład z Republiki Czeskiej od opieki nad rodziną po kościół Katolicki i jego kapłanów.
    • sibeliuss Re: Posłanka Pawłowicz 13.08.12, 08:49
      Ostre słowa nowego "aniołka PiS" o prezydencie Bronisławie Komorowskim, który "nie wyróżnia się niczym oprócz gaf", a "zakompleksione i wykorzenione społeczeństwo popiera go, bo to taki swój chłop", wywołały spore zamieszanie.
      wiadomosci.wp.pl/title,Prof-Pawlowicz-o-swojej-krytyce-prezydenta-nie-przekroczylam-granic,wid,14838544,wiadomosc.html?ticaid=1efa8
      • loczek62 Re: Posłanka Pawłowicz 13.08.12, 08:52
        "zakompleksione i wykorzenione społeczeństwo..."
        Bardzo ważne że użyła sformułowania "społeczeństwo", wszak oni są "Narodem"wink
        • anoagata Re: Posłanka Pawłowicz 13.08.12, 10:55
          A wszak,ona do tego społeczeństwa również należy,które tworzy jeden Naród a dwa plemiona;
          -Tusku Tusku
          -Kaczku Kaczku.
          • loczek62 Re: Posłanka Pawłowicz 13.08.12, 12:14
            W swoim poście odniosłem się do wypowiedzi żony Kurtyki niejakiej Zuzanny która brzmiała tak:

"Musimy podejść do naszej przyszłości bardziej merytorycznie. Musimy się zastanowić, co zrobić, by nasz kraj nie został zniszczony. We wczorajszym dniu rząd Platformy Obywatelskiej nie został wybrany przez naród, tylko przez społeczeństwo. Narodem jesteśmy my! Dla narodu, ojczyzna ma swoją wartość, a suwerenność jest rzeczą najwyższą.

Ja w tym parlamencie naprawdę bym się nie odnalazła. Nie odnalazłabym się w senacie razem z Bogdanem Klichem. Nie odnalazłabym się z posłami i senatorami, którzy głosowali, by nad katastrofą smoleńską rozciągnąć parasol milczenia.

Musimy mieć własne media! Bez tego nie ruszymy. Inaczej, nie mamy szans w dzisiejszym świecie. Prawda jest taka, że ten ma władzę, kto ma media, przekonaliśmy się o tym po raz kolejny."

Jak sama widzisz w ocenie PiSowców Naród to oni reszta to społeczeństwo (często bardzo przypadkowe)...
      • skiela1 Re: Posłanka Pawłowicz 13.08.12, 15:54
        "Dziwisz przeszedł na jasną stronę mocy. "

To niby ona reprezentuje ta jasna strone...
        Chryyste..widzisz i nie grzmisz.
    • sibeliuss Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 12:29
      wyborcza.pl/1,75478,12306626,Poslanka_PiS__smierci_Madzi_winne_feministki.html
      • loczek62 Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 13:45
        To jest mocne:
        "Jeśli jednak homoseksualista ma dziecko z innego, heteroseksualnego związku i wychowuje je w związku homoseksualnym, to dzieje się temu dziecku wielka krzywda i odpowiedzialne w sprawach ochrony praw dzieci organy powinny interweniować" - mówiła posłanka.

To trzeba powołać w Polsce "Amt für Kinder, Jugend und Familie". To instytucja wprawiona w odbieraniu dzieci...

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,12306626,Poslanka_PiS__smierci_Madzi_winne_feministki.html#ixzz23WIu0n9e
        • jan.kran Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 14:46
          Rzyg do kwadratu.
          Mam nadzieje ze ta kobieta to jakis dinozaur i niedlugo ta odmiana zniknie ...
          Pomijajac jej tytul profesorski nadany chyba przez kolejnego kretyna w pijanym widzie.
          Ja z reguly sie nie wstydze ze jestem Polka a nawet jestem dumnasmile)
          Ale jakby jakas zachodnia gazeta dopadla te wypowiedz to nie wiadomo gdzie sie schowactongue_outPP
          Moi norwescy znajomi to fogle by ne zalapali o co chodzi...
          XXI wiek , Europatongue_outPPPPP
          • skiela1 Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 16:09
            jan.kran napisała:

> Ale jakby jakas zachodnia gazeta dopadla te wypowiedz to nie wiadomo gdzie sie
            > schowactongue_outPP
            > Moi norwescy znajomi to fogle by ne zalapali o co chodzi...
            > XXI wiek , Europatongue_outPPPPP

Och _Ach a zachod to sie nie ma za co wstydzic...? W kazdej partii znajdzie sie taka zdewociala poslanka.
            Najlepiej jak kazdy sie bedzie wstydzil za siebie.
            • jedzoslaw Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 17:28
              Jasny gwint, po prostu cyrk. "Titanic" PiS staje się pancernikiem, ale zamiast łatać dziury to oni wiercą następne... Wprawdzie Kapitan wywalił swego przydu... pardon, majtka od szczekania pod pokład (on też swoje dziury wiercił), ale toleruje większych szkodników. Brawo, oby tak dalej.
              Szkoda tylko, że PO może nadal pławić się w samozadowoleniu.
              • anoagata Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 19:20
                Wczoraj słyszałam w TV wypowiedz pewnego prof. /nie pamiętam nazwiska / że Prezes wyciągnął 'toto' z piwnicy z siódmego worka z ziemniakami.
              • keepersmaid Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 20:18
                Jedzoslaw, dzieki, zabiles mnie tym "przydu.. pardon, majtkiem od szczekania".
                Cytat dnia!
                • czarna9610 Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 14.08.12, 21:14
                  To ja czego tu nie rozumiem, bo jeśli PIS chce wygrać następne wybory, to powinni jakoś się starać zdobyć zaufanie społeczeństwa ( nie narodu ? ) i staranniej wybierać wśród swoich posłów osoby komentujące wydarzenia. Bo posłanka Pawłowicz to raczej przeciętnego człowieka zniechęci do tej partii
      • loczek62 Re: Posłanka PiS: śmierci Madzi winne feministki 15.08.12, 17:37
        www.wprost.pl/ar/339524/Senyszyn-radzi-poslance-PiS-wroc-do-kuchni-polityke-zostaw-innym/
    • loczek62 Re: Posłanka Pawłowicz 15.08.12, 17:45
      Dzięki Porannejkawie1 mamy ciekawy obraz :
      "Dowiaduję się, że Krystyna Pawłowicz, według mojej oceny, osoba niezrównoważona, jest byłą sędzią Trybunału Stanu i profesorem nadzwyczajnym prawa UW.
      Zupelnie jak Lech Kaczyñski - profesorem nadzwyczajnym przy zero dorobku naukowego - na UG.
      Teraz rozumiem dlaczego Polska jest krajem bezprawia...
      To kompromitacja nie tylko w/w instytucji, to kompromitacja nas wszystkich. Idiotycznych wypowiedzi tej pani nie powinno się pokazywać w mediach.
      Są przecież jakieś granice ludzkiej głupoty.
      W tym klinicznym przypadku granica debilizmu została przekroczona wielokrotnie.
      Można przejść obojętnie nad wywodami też żałosnej kobiety . Niestety pojawia się uparcie myśl , że tym samym dajemy naszą legitymację osobom pełniącym istotne funkcje publiczne a głoszącym takie horrendalne brednie !
      Oczekuję stosownej reakcji władz Uniwersytetu Warszawskiego gdzie ta osoba kształci młodzież pobierając pensję pochodzącą z naszych podatków !
      Pani Pawłowicz jest również członkiem Krajowej Rady Sądownictwa. Czy to możliwe by ktoś aktywnie oddziałujący na stan polskiego sądownictwa mógł mieć tak niskiej jakości umysł ?
      Co ta pani osiągnęła w swoim życiu zawodowym - bo w nauce jest ZEREM!
      Wystarczy zajrzeć do najprostszej bazy naukowej, np Publish or Perish aby zobaczyć że przy nazwisku "Pani Prof" author impact widnieje 0, czyli ta Pani w światowej nauce w ogóle nie istnieje.
      To oczywiście wyjaśnia, dlaczego ta Pani trzyma się tak pis.
      Bolszewickie metody promowania, biernych ale wiernych dają szansę że ta Pani, dzięki wiernej służbie PIS, będzie mogła ulegać dalej mani tytułomani i opowiadać te swoje pseudonaukowe koszałko-opałki dla ociemniałych wyborców pisu.
      W świecie, ta pani mogła by jedynie wyprowadzać kury szcz.ć, jak mawiał Marszałek. "
      • skiela1 Re: Posłanka Pawłowicz 15.08.12, 18:04
        Pomijajac obraz..smile
        Kto to jest porannakawa?
        • loczek62 Re: Posłanka Pawłowicz 15.08.12, 19:13
          skiela1 napisała:

> Pomijajac obraz..smile
          > Kto to jest porannakawa?
          Forumowicz jak Ty ja i inni....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka