Dodaj do ulubionych

To ma być hazard?

11.07.13, 14:12
Pięć rozpraw, opinia biegłego informatyka, grube tomy akt, przesłuchani świadkowie i wreszcie jest wyrok: kataryniarz ze Starego Miasta, którego papuga wyciągała losy za 5 zł, winny handlu bez zezwolenia. - Jadę pracować do Gdańska - oznajmił Piotr Bot

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,14211552,Kataryniarz_winny__choc_bez_kary___Wyjezdzam_z_Warszawy_.html#TRrelSST
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: To ma być hazard? 15.07.13, 08:18
      I w ten prosty sposób Warszawa pozbyła się jednego ze swoich symboli.
      • ewa9717 Re: To ma być hazard? 15.07.13, 15:33
        Fantastyczne sądy mamy. Bronią prawa i nie ustąpią choćby o milimetr, gdy idzie o takiego kataryniarza, uposledzonego chłopaka zbierajacego złom ( w tej sprawie wspaniały sedzia odwlekał co się dało, bo np. miał kaprys przesłuchać dodatkowego swiadka, który mieszka gdzieś poza Polską) czy emeryta sprzedajacego pęczek natki pietruszki z działki.
      • gazeta_mi_placi Re: To ma być hazard? 15.07.13, 17:54
        Kraków zaprasza.
        • sibeliuss Re: To ma być hazard? 15.07.13, 18:53
          gazeta_mi_placi napisała:

> Kraków zaprasza.

Na?
          • gazeta_mi_placi Re: To ma być hazard? 15.07.13, 19:22
            Zaprasza kataryniarza.
    • marcin_rz Re: To ma być hazard? 15.07.13, 16:28
      Dlatego, że prawo stanowi tak, a nie inaczej. Prawo w POlsce często jest nieżyciowe.
      A co do Kataryniarza, to wszystko przez zakompleksionego matoła ze straży miejskiej, który postanowił się wykazać i na własną rękę łapać "przestępców".
      Myślę, że nazwisko strażnika w służbie jej eminencji Hanny Gronkiewicz powinno być podane do wiadomości publicznej. NIech pospólstwo wie, kto tak dzielnie walczy z bezprawiem na warszawskich ulicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka