Dodaj do ulubionych

Papa Dance

11.09.04, 13:52
Kupiłem w największym slepie muzycznym stolicy płytę Papa Dance.
I znów jest rok 1986, mam 13 lat i podkochuję się w Agnieszce. Jeżdzimy razem
176 do szkoły, wszystko jest prostsze i bardziej kolorowe....

To co widzę pełno chmur,
na poduszce leży kurz,
co robimy w środku dnia,
na tym zdjęciu,
Ty i ja....
Obserwuj wątek
    • iwusia Re: Papa Dance 11.09.04, 14:35
      Sloggi dokładnie tydzień temu razem Martuha przeżywałyśmy stare czasy i te
      wspomnienie z papa dance w tle hihihi. Tez mam płyte i się rozczulam jak jej
      słuchamsmile)
      • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 14:09
        iwusia napisała:

> Sloggi dokładnie tydzień temu razem Martuha przeżywałyśmy stare czasy i te
        > wspomnienie z papa dance w tle hihihi. Tez mam płyte i się rozczulam jak jej
        > słuchamsmile)

Przyżywałyście w realu?
        • iwusia Re: Papa Dance 14.09.04, 17:00
          sloggi napisał:

> Przyżywałyście w realu?

niomsmile
    • reniatoja Re: Papa Dance 11.09.04, 15:09
      Sloggi, myslalam, ze w wieku 13 lat podkochiwales sie w jakims Krzysku albo
      Grzesku, a ty w Agnieszce?? ?? ??
      • ulalka Re: Papa Dance 11.09.04, 17:34
        he he he.. jakis miesiac wczesniej dostalam od kolegi netem wlasnie piosenke
        jedna papa dance big_grin jak mysmy sie z kolezankami kochaly w panu Pawelku :"P
      • sloggi Re: Papa Dance 11.09.04, 20:36
        reniatoja napisała:

> Sloggi, myslalam, ze w wieku 13 lat podkochiwales sie w jakims Krzysku albo
        > Grzesku, a ty w Agnieszce?? ?? ??

To była Agnieszka, później były jeszcze różne panny, później były zaręczyny z
        Moniką, a jakiś czas później był Darek tongue_out
        • ulalka Re: Papa Dance 11.09.04, 22:12
          sloggi napisał:

> reniatoja napisała:
          >
          > > Sloggi, myslalam, ze w wieku 13 lat podkochiwales sie w jakims Krzysku al
          > bo
          > > Grzesku, a ty w Agnieszce?? ?? ??
          >
          > To była Agnieszka, później były jeszcze różne panny, później były zaręczyny z
          > Moniką, a jakiś czas później był Darek tongue_out

a w Panu Pawelku nie kochales siem?? big_grin
          • sloggi Re: Papa Dance 11.09.04, 22:14
            Nie, to kiedys był kumpel, dzis ktoś ze wspomnień.
            Gdzieś jest winylowa płyta z serdeczną dedykacją.
            To nie mój typ urody tongue_out
            • reniatoja Re: Papa Dance 12.09.04, 10:10
              A ja kochałam Grześka Wawrzyszczaka właśnie! Pamietacie kto to był? Po
              rozpadzie pierwotnego papa dance spiewal w konkurencyjnym ex dance. To byly
              emocje!
              • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 14:07
                Grzesio Wawrzyszak ma chyba dwójkę dzieci i już nie mieszka na Petofiego.
                To były czasy, kasetę mam do dziś.
                • reniatoja Re: Papa Dance 12.09.04, 14:22
                  Kurcze, i czym sie teraz zajmuje? W google nie znalazlam nic na temat
                  Wawrzyszczaka, a ja go naprawde kochalam (hihi) to chcialabym wiedziec, jak mu
                  leci. Jak cos wiesz to powiedz.
                  • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 14:27
                    Z tego co wiem to pierwsze dziecko (chłopczyk) to była "awaria" w bardzo młodym
                    wieku, później ślub i mieszka gdzieś pod Warszawą. Ponoć ma powstać strona o
                    Papa Dance, moze tam coś napiszą. Fajne miał te kędziorki - prawda?
                    • reniatoja Re: Papa Dance 12.09.04, 14:45
                      Oj tak, w te kędziorki włożyłam mu kiedyś rękę i zmierzwiłam. Bo ja go naprawde
                      kochałam i raz na koncercie wybiegłam na scenę i mu się na szyję rzuciłam. I w
                      te kędziorki. Obok Limahla to był mój najwiekszy idol smile
                      • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:03
                        Mam nadzieję, że Grzesiek wygląda obecnie lepiej niż Limahl.
    • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 11:06
      Pokazali dziś Papa Dance w teledysku z lat 80 tych. Błyszczące za duże
      garnitury, na nogach adidaski, włosy na cukier - wieś tańczy i śpiewa uncertain
      • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 14:08
        very_famous napisała:

> Pokazali dziś Papa Dance w teledysku z lat 80 tych. Błyszczące za duże
        > garnitury, na nogach adidaski, włosy na cukier - wieś tańczy i śpiewa uncertain

Patrząc z dzisiejszej perspektywy to my też byliśmy wówczas wiochmenami tongue_out
        • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 14:22
          Pewnie że tak tongue_out
          Moda z lat 80 niestety była wyjątkowo obrzydliwa.
          • reniatoja Re: Papa Dance 12.09.04, 14:26
            pamiętasz spódniczki tzw bombki? Albo były modne takie spodnie, które miały
            krok w kolanach, dosłownie. Ale nie takie jak teraz chłopcy sobie chodzą w
            opuszczonych spodniach, tylko normalnie od pasa do kolan wisiała płachta
            materiału a potem szła wąska nogawka do kostki. Załamanie. Albo spodnie zwężane
            na maksa. KAżde spodnie, jakie kupiło się w sklepie trzeba było najpierw
            zwęzyć tak, zeby były praktycznie obcisłe w kostcce. Zwłaszcza dziny. Brrr. A
            pózniej przyszły piramidy - dziny marmurki z zakldkami w pasie. Yuk!
            • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 14:28
              A buty "sashki"? Takie niby kozaki z zamszowatego czegoś?
              • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 14:30
                Sashki były nawet fajne tongue_out
                Za to szerokie w ramionach marynary i plastikowa biżuteria + brokat na włosach
                to kwintesencja tamtych lat smile
                • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 14:32
                  Miałem taką czerwoną marynarę z podszewką w kwiaty - dziś jak patrzę na foty to
                  umieram ze śmiechu. Byłem bardzo cool.
                  • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 14:34
                    Ja miałam wizerunek punkówy obwieszonej agrafkami i z punkiem na głowie.
                    Okropność smile))))))
                    • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 14:43
                      very_famous napisała:

> Ja miałam wizerunek punkówy obwieszonej agrafkami i z punkiem na głowie.
                      > Okropność smile))))))

Poproszę o prezentację jakiejś foty z tamtego okresu tongue_out
                      • reniatoja Re: Papa Dance 12.09.04, 14:46
                        A pamietacie fryzuje na popersa? Jejuuuu! smile)
                        • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:07
                          reniatoja napisała:

> A pamietacie fryzuje na popersa? Jejuuuu! smile)

Ta monstrualna grzyweczka? (Kris01 mógłby Cię powalić swoimi zdjęciami tongue_out)
                      • gagunia Re: Papa Dance 12.09.04, 14:50

z czasow papa dance to pamietam swoje rozowe spodnie zwezane do dolu i zolta
                        luzna bluze, ktorej sie robale czepialy - koniecznie razem to musialam nosicsmile

aaa, no i koniecznie dzety i cwieki w dzinsach smile)
                        • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:09
                          A jaką miałaś fryzurę?
                          • gagunia Re: Papa Dance 13.09.04, 09:37

w 85 mialam 10 lat smile ale fryzure mialam cos laa limahl tyl byl dluzszy od gory
                            • sloggi Re: Papa Dance 14.09.04, 20:45
                              Dziecinko, ja na tym etapie miałem mega grzywkę smile)))
                      • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 15:06
                        O yezu ! to będzie straszne smile)))))))))))))))))))))))
                        • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:12
                          very_famous napisała:

> O yezu ! to będzie straszne smile)))))))))))))))))))))))

Liczę na dobrą zabawę.
                          • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 15:13
                            Mam nadzieję,że tez wyciągniesz zdjęcia z przed kilkunastu lat.... tongue_out
                            Pośmiejemy się razem wink)
                            • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:17
                              Mało tego jest, ale spoko tongue_out
                              • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 15:18
                                No to jesteśmy umówieni tongue_out
                                • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:23
                                  very_famous napisała:

> No to jesteśmy umówieni tongue_out

Katalog Ikei Ci wtedy dam.
                                  Czy my w latach 80-tych wiedzieliśmy co to Ikea?
                                  • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 15:28
                                    OK
                                    Bladego pojęcia nie mieliśmy - nie tylko o Ikei. I pomyśleć że to były czasy
                                    bez komórek, komputerów i Internetu...
                                    • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:31
                                      No, ale kawałek wielkiego świata leżał na półkach Pewexu i Baltony. Czego to się
                                      wówczas nie kupowało (a jak się przepłacało).
                                      • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 15:34
                                        Oj tak - wspomniane marmurkowe dzinsy chociażby... ja kupiłam z takiego czegoś
                                        kurtkę. Jaki to był szpan... uncertain
                                        • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:49
                                          Nie marmurkowe tylko "dekatyzy" się mówiło tongue_out
                                          • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 15:52
                                            No fakt tongue_out
                                            • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 15:55
                                              Miałem taki komplecik - kurtka i spodzień, o kosulkach nie wspomnę - takie były
                                              urodne.
                                              • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 16:03
                                                To tak jak ja uncertain tylko do kompletu dorzucałam jeszcze spódnicę.

Pamiętasz taką modę na b. szerokie gumowe paski?? Zakładało się toto na talię uncertain
                                                • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 16:07
                                                  Paski jak paski - ale te sprzączki, powalały.
                                                  A zegarki, wieś tańczy i śpiewa.
                                                  • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 16:12
                                                    Powalały makijaże! Takie jak w teledyskach Trojanowskiej albo Lombardu big_grin
                                                  • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 16:15
                                                    Ilość i jakość kosmetyków.
                                                    Pół autobusu linii M śmierdziało Currarą firmy Comindex.
                                                  • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 16:22
                                                    Chyba najlepsze z tamtego czasu sa filmy..
                                                  • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 16:25
                                                    Filmy Barei smile
                                                  • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 16:28
                                                    Przede wszystkim smile
                                                  • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 16:33
                                                    Dirty Dancing czyli Wirujący Sex i Top Gun.
                                                  • very_famous Re: Papa Dance 12.09.04, 17:07
                                                    Tłumaczenie tytułu Dirty Dancing na Wirujący Sex było przednie big_grin
                                                  • sloggi Re: Papa Dance 12.09.04, 20:54
                                                    very_famous napisała:

> Tłumaczenie tytułu Dirty Dancing na Wirujący Sex było przednie big_grin

O ile to można nazwać tłumaczeniem.
                                                    Skad komuś taka głupota przyszła do głowy?
                                                  • iwusia Re: Papa Dance 14.09.04, 17:08
                                                    pamietam szał na ten film. Patrick był wtedy moim ukochanym i wszystkie
                                                    uczyłyśmy sie mambo w domu przed lustrem. Ciuchy to była dopiero jazda! Włosy
                                                    pamiętam stawiałam sobie na cukier, oczywiście koniecznie spodnie maksymalnie
                                                    wąskie, pantofle lakierki z kokardką do tego sweter "nietoperz" ewentualnie
                                                    kurtka dekatyz z zieloną podszewką, rekawy koniecznie podwinięte he he ehe. To
                                                    była moda!smile)
                                                  • sloggi Re: Papa Dance Iwa 14.09.04, 20:48
                                                    To to byłaś mega modniara.
                                                    Te prumele z kokardą (najczęściej lakiery) to była jazda, teraz to racze nie
                                                    nałożyłabyś ich na spacer z psem, a co dopiero na tournee.
                                                  • asci Re: Papa Dance Iwa 15.09.04, 14:38
                                                    sloggi napisał:

> To to byłaś mega modniara.
                                                    > Te prumele z kokardą (najczęściej lakiery) to była jazda, teraz to racze nie
                                                    > nałożyłabyś ich na spacer z psem, a co dopiero na tournee.

Ja to bym takich nie założyła nawet do kopania grządek. Ale wtedy...
                                                  • iwusia Sloggi 15.09.04, 16:47
                                                    wtedy to bym dała się zabic za te kokardki no i za Papa Dancesmile)
                                                    pamiętacie fryzure "palemke"? wszystkie panny ja wtedy nosiły.
                                                  • ivy26 Re: Sloggi 15.09.04, 19:11
                                                    iwusia napisała:

> wtedy to bym dała się zabic za te kokardki no i za Papa Dancesmile)
                                                    > pamiętacie fryzure "palemke"? wszystkie panny ja wtedy nosiły.

palemka?
                                                    a jak to wyglądało????
                                                  • siwapp Re: Sloggi 15.09.04, 22:35
                                                    iwusia napisała:

> wtedy to bym dała się zabic za te kokardki no i za Papa Dancesmile)
                                                    > pamiętacie fryzure "palemke"? wszystkie panny ja wtedy nosiły.

Nie wszystkie - ja nie smile
                                                  • sloggi Re: Sloggi 15.09.04, 23:39
                                                    Palemkę???
    • siwapp Re: Papa Dance 13.09.04, 19:45
      sloggi napisał:

> Kupiłem w największym slepie muzycznym stolicy płytę Papa Dance.
      > I znów jest rok 1986, mam 13 lat i podkochuję się w Agnieszce. Jeżdzimy razem
      > 176 do szkoły, wszystko jest prostsze i bardziej kolorowe....

Stare czasy... Wszystko było prostsze, ale chyba jednak mniej kolorowe, a takie
      bardziej szare...
      • sloggi Re: Papa Dance 13.09.04, 21:59
        Pomyśl ile szary miał wówczas odcieni.
        • siwapp Re: Papa Dance 13.09.04, 22:46
          Więcej, niż teraz jest kolorów - to fakt. Ale to kwestia innego odbierania
          świata...
          • sloggi Re: Papa Dance 13.09.04, 23:28
            siwapp napisała:

> Więcej, niż teraz jest kolorów - to fakt. Ale to kwestia innego odbierania
            > świata...

Jak wspomnę tamte czasy to nie myślę w kategoriach lepiej-gorzej, było po prostu
            inaczej.
            • siwapp Re: Papa Dance 14.09.04, 09:26
              sloggi napisał:

> siwapp napisała:
              >
              > > Więcej, niż teraz jest kolorów - to fakt. Ale to kwestia innego odbierani
              > a
              > > świata...
              >
              > Jak wspomnę tamte czasy to nie myślę w kategoriach lepiej-gorzej, było po
              prost
              > u
              > inaczej

Było. Ja też nie rozpatruję tego w tych kategoriach. Fajnie jest mieć 13 lat smile
              PS. Ja się wtedy podkochiwałam w Marcinie smile
              • sloggi Re: Papa Dance 14.09.04, 20:49
                A co teraz z tym Marcinem?
                • siwapp Re: Papa Dance 14.09.04, 20:50
                  A co teraz z tą Agnieszką? wink
                  • sloggi Re: Papa Dance 14.09.04, 20:53
                    siwapp napisała:

> A co teraz z tą Agnieszką? wink

Mieszka od nie tak dawna blisko mojej Mamecji. Ma brzydkiego męża i dwóch
                    fajnych synów, już dużych chłopców.
                    • siwapp Re: Papa Dance 14.09.04, 20:55
                      No dobra - on ma ładną żonę i fajnego synka. Mieszka daleko stądsmile
                      • sloggi Re: Papa Dance 14.09.04, 21:44
                        siwapp napisała:

> No dobra - on ma ładną żonę i fajnego synka. Mieszka daleko stądsmile

I żyli długo i szczęśliwie....
                        A teraz z kim są dance?
                        • siwapp Re: Papa Dance 14.09.04, 22:00
                          Aleś Ty ciekawski... wink
                          • sloggi Re: Papa Dance 14.09.04, 22:36
                            siwapp napisała:

> Aleś Ty ciekawski... wink

Czemu nie?
                            tongue_out
                            • siwapp Re: Papa Dance 15.09.04, 22:35
                              Hmmm... A czemu tak? wink)
                              • sloggi Re: Papa Dance 15.09.04, 23:42
                                siwapp napisała:

> Hmmm... A czemu tak? wink)

Ok, skoro to tajemnica, to nie nalegam.
                                • siwapp Re: Papa Dance 16.09.04, 11:05
                                  Żadna tajemnica - dance jest od 8 lat z tym samym facetemsmile
                                  • sloggi Re: Papa Dance 16.09.04, 23:50
                                    siwapp napisała:

> Żadna tajemnica - dance jest od 8 lat z tym samym facetemsmile

Pogubiłem się, kto jest z facetem od 8 lat?
                                    • siwapp Re: Papa Dance 17.09.04, 01:31
                                      Jasmile Ale pogubiliśmy się chyba oboje...
                                      • sloggi Re: Papa Dance 17.09.04, 20:29
                                        siwapp napisała:

> Jasmile Ale pogubiliśmy się chyba oboje...

Kto jest z tym chłopem 8 lat?
                                        • siwapp Re: Papa Dance 18.09.04, 11:24
                                          No właśniesmile
                                          • sloggi Re: Papa Dance 19.09.04, 22:07
                                            Jesteśmy podejrzanie zgodni.
    • sloggi Re: Papa Dance powraca 23.01.05, 00:48
      muzyka.onet.pl/mr,1041600,wiadomosci.html
      21 marca ukaże się kolejna, nowa płyta zespołu Papa Dance.
      Grupa właśnie podpisała kontrakt, wydawcą jej nowego krążka będzie wytwórnia
      Warner Music Poland.

Na krążku znajdzie się co najmniej 10 premierowych utworów, a pierwszym singlem
      promującym album będzie utwór "Czarny śnieg". Jego radiowa premiera odbędzie się
      w całej Polsce już pod koniec stycznia.

Według najświeższych informacji materiał będzie nawiązywał do słynnego brzmienia
      zespołu z lat 80., a skład grupy to obecnie: Paweł Stasiak (śpiew), Waldemar
      Kuleczka (gitara basowa), Jacek Szewczyk (gitara), Tadeusz Łyskawa (instr.
      perkusyjne) oraz współpracujący z grupą Marcin Tywoniuk (instr. klawiszowe) i
      Darek Piskorz (perkusja).
      • reniatoja Re: Papa Dance powraca 23.01.05, 22:39
        Czy panowie beda wystepowac w srebrnych marynarkach i z grzywkami na popersa?
        Nie wiem jak Wy, ale dla mnie tskie coming backi sa troszeczke... no nie wiem,
        zalosne. Mysle sobie, ze takie stare dziadki zaczely widziec dno portfela, wiec
        na chama wciskaja sie w stara foremke, bo moze jelenie to kupia i moze uda sie
        na badziewiu zarobic troche kasy na stere lata bazujac na cieniach przeszlosci.
        Dla mnie Limahl, Papa Dance i ine Shakiny stevensy, skoDczyly sie wtedy gdy
        sluch o nich zaginal i na pewno nie bede kupowac teraz ich wytworow po latach.
    • muress a było nam tak bardzo naj.... ;-) 24.01.05, 07:21
      w kwestii fryzur , to ja się stylizowałam (khm khm) na "Powrót do Edenu".
      Palemka to nie dla mnie. Lakierki były, jak najbardziej.
      • sloggi Re: a było nam tak bardzo naj.... ;-) 24.01.05, 22:59
        Moje kwieciste koszule i czerwona marynara smile
    • sloggi Re: Papa Dance 18.02.05, 22:37
      "Czarny śnieg" nowość w Zetce (radio) smile
      • frida2 Re: Papa Dance 18.02.05, 22:39
        Nie słyszałam jeszcze.
        • sloggi Re: Papa Dance 18.02.05, 22:42
          frida2 napisała:

> Nie słyszałam jeszcze.
          >
          Przyjemnie mi się słuchało smile
          Taka machina czasu.
          • frida2 Re: Papa Dance 18.02.05, 22:49
            U mnie od rana gra Jill Scott na przemian z Ivą Mendes.
            • sloggi Re: Papa Dance 18.02.05, 23:00
              U mnie radio.
              • sloggi Re: Papa Dance - Powrót po 15 latach 21.03.05, 00:21
                W poniedziałek, 21 marca, ukaże się płyta "1 000 000 fanek nie mogło się mylić"
                zespołu Papa Dance, którą grupa powraca na scenę muzyczną po 15-letniej
                przerwie. W latach 80. zespół określano mianem "polskich Beatlesów".

Nowy dwupłytowy album zawiera 11 utworów i dodatkowe siedem przebojów z lat 80.
                "Dodaliśmy stare piosenki w nowych wersjach. To popowa muzyka z gitarą i
                perkusją w rockowym brzmieniu" - powiedział Paweł Stasiak.

Powstała w 1984 roku grupa rozpoczęła karierę po roku istnienia, kiedy dołączył
                do niej Paweł Stasiak. Z nowym wokalistą w składzie do końca 1990 r. zespół
                sprzedał pół miliona płyt i kaset, a jego 15 piosenek trafiło na pierwsze
                miejsca list przebojów. W kraju istniało ponad 50 fanklubów Papa Dance i Stasiaka.

W 1990 r. zespół rozpadł się. "Byliśmy zmęczeni sobą" - powiedział muzyk, który
                następnie występował solo jako Mister Dance. "W 2000 r. zaprosił nas na koncert
                jeden z klubów polonijnych, żebyśmy się przypomnieli po dziesięciu latach. Wtedy
                postanowiliśmy powrócić na rynek" - wyjaśnił Stasiak.

"Plany koncertowe na ten rok mamy zapewnione do końca września, prawdopodobnie
                wystąpimy też w Austrii i Niemczech" - powiedział wokalista. "Marzymy teraz,
                żeby wydać kolejne płyty. Album »1 000 000...« ma być naszym drugim wejściem na
                rynek" - dodał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka