sloggi Re: odrzut 14.10.04, 18:36 olo53 napisał: > czemu? A możesz tak pełnym zdaniem? Odpowiedz Link
eulalija Re: odrzut 14.10.04, 21:05 Już to widziałam rano, trochę się zdziwiłam. Też czekam na rozwinięcie ... Odpowiedz Link
sloggi Re: odrzut 14.10.04, 21:39 Może to głupio zabrzmi, ale słowo odrzut-rozrzut kojarzy mi się trywialnie: roztrząsarka do gnoju ma duży rozrzut Odpowiedz Link
zo_h Re: odrzut 14.10.04, 22:36 Nie no to straszne skojarzenie ... ja mam kompletnie inne. Jakoś nieodmiennie odrzut kojarzy mi się z zabawą z bronią i takimi tam innymi militarimi. No chyba ze potraktujemy ten temat jak odrzut ... i weźmiemy przy jego rozpatrywaniu pod uwagę względy "higieny" forum a w zasadzie jego "czystości". To faktycznie wtedy temat może być całkiem sympatycznym "odrzutem". PS. Sorry że mam strasznie duży tematyczny rozrzut, ale chyba godzina nie sprzyja racjonalnemu myśleniu. Odpowiedz Link
axsa Re: odrzut 15.10.04, 08:18 Myślę, że to pytanie o słowo określające S@lon. Jeśli tak to wyjaśnienia widziałam, chyba na wątku jubileuszowym. Odpowiedz Link
reniatoja Re: odrzut 15.10.04, 15:54 W kazdym razie ja, ilekroc najade oczami na Forum Odrzuconych (w ulubionych mam) to mi sie w glowie przypomia taka piosenka jakas z kosciola, chyba psalm: Kamien odrzucony przez budujacyyyyych Stał się kamieniem wegielnym Zawsze myslałam, że ten kamień stał się węglem, no takim czarnym, wegiel na opał na przykład. A to sie okazało, że stał sie kamieniem pod budowę węgła. Odpowiedz Link
sloggi Re: odrzut 16.10.04, 10:10 Dobrze, że nie myślisz o akcie erekcyjnym - grzeczna dziewczynka jesteś. Odpowiedz Link
pbd2 Odrzut z eksportu??? 16.10.04, 10:36 Było kiedyś coś takiego. W miarę trzymające jakość produkty socjalistycznego przemysłu polskiego szły tylko na eksport, a jak coś nie spełniało norm zachodnich, to sprzedawano to po wyższych cenach w Polsce, bo i tak było lepsze, niż towar przeznaczony z góry na rynek krajowy, więc się polowało na te odrzuty... Tak mi się jakoś historycznie skojarzyło. Odpowiedz Link
sloggi Re: Odrzut z eksportu??? 16.10.04, 10:54 Oj było takie coś - lepsze jakością niż produkty z KRLD. Odpowiedz Link
reniatoja Re: Odrzut z eksportu??? 16.10.04, 19:14 Owszem. Ja osobiście miałam nabyte z odrzutów sztruksy zielone. Boszzz, nasze dzieci w ogóle nie mają pojecia co to były za przepiekne czasy ta komuna. Nie wiem czy im (dzieciom) wspólczuć czy zazdrościć. Kiedys w prezencie na dzień matki dałam mamie.... talon na buty. Kurka blada. w szkole był przydział talonów na buty i on sie normalnie mnie nalezał, ten talon, ale na dzień matki od ust, tfu, nóg sobie odjęłam i oddałam mamie. Czy jakiekolwiek dziecko dzisiaj to zrozumie? Ile taki talon znaczył? Odpowiedz Link