zzdorka 18.10.04, 18:24 Co sadzicie o tym filmie? Bylam wczoraj i jeszcze sie nie moge otrzasnac. Najbardziej porazila mnie scena z ..... (noooooo, co ma macki????).... Choc nie lubie Tarantino, to film byl naprawde dobry. Kawal ciekawego kina. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magurka Re: Film Old Boy 19.10.04, 08:38 a co ma z tym wspolnego Tarantino? Film jest niesamowity, klimatyczny, bosko nakrecony... Ogladalam w Cieszynie, ale wybiore sie jeszcze raz Odpowiedz Link
zzdorka Re: Film Old Boy 19.10.04, 19:41 magurka napisała: > a co ma z tym wspolnego Tarantino? No wlasnie nie wiem. Ale na wszystkich reklamach stoi wyraznie: "Ten film jest bardziej tarantinowski ...." i jakos dalej nie wnikalam. > Film jest niesamowity, klimatyczny, bosko nakrecony... Ogladalam w Cieszynie, > ale wybiore sie jeszcze raz Moj maz tez chce isc jeszcze raz. Mi wystarczy! Odpowiedz Link
geograf Re: Film Old Boy 19.10.04, 22:21 zzdorka napisał: > > a co ma z tym wspolnego Tarantino? > > No wlasnie nie wiem. Ale na wszystkich reklamach stoi wyraznie: "Ten film >jest bardziej tarantinowski ...." i jakos dalej nie wnikalam. A szkoda. Na plakacie są napisane słowa samego Tarantina: "Film jest bardziej „tarantinowski” niż wszystko, co sdo tej pory zrobiłem" www.gutekfilm.com.pl/old-boy/ Ot, po prostu mu się spodobało Odpowiedz Link
candycandy Re: Old Boy 20.10.04, 18:26 Bardzo koniecznie muszę zobaczyć! Oczywiście wypowiedź Tarantino to typowy wabik dla kinomaniaków-amatorów, ale film ze streszczeń zapowiada się nieźle Odpowiedz Link
koaa Re: Old Boy 24.10.04, 22:29 a dla mnie ten film to kompletne dno nic w nim ciekawego - nawet mam wrazenie ze pomysł odswiezony -obejrzałem na kompie 40 min. i przełaczyłem na równie beznadziejny cube2 Odpowiedz Link
zzdorka Re: Old Boy 25.10.04, 14:06 Rozumiem, ze wedlug ciebie 1/3 filmu jest denna? Bo skoro nie dotares nawet do polowy, to "troche" tresci ci umknelo i na jej temat niewiel mozesz miec do powiedzenia. Natomiast zgodze sie, ze Cube2 jest d niczego. Po Cube1, marna proba kontynuacji niewiadomo czego. Odpowiedz Link
koaa Re: Old Boy 25.10.04, 18:39 a po co miałem go ogladac do konca dla zaliczenia filmu? dla kilku kolejnych marnych scenek ? (walki były wyjatkowo słabe, a wyrywanie czy macki tanie efekciarstwo i tyle) nie rozumiem jak ten film mógł dostac 5 gwiazdek Odpowiedz Link
zzdorka Re: Old Boy 25.10.04, 21:14 koaa napisał: > a po co miałem go ogladac do konca dla zaliczenia filmu? Nie. Ale, przynajmniej ja, nie oceniam calego dziela, widzac tylko jego 1/3. Odpowiedz Link
candycandy Re: Film Old Boy 02.11.04, 16:56 Mocna rzecz, wyrazisty, brutalny, dramatyczny obraz. Dea-su to skrzyżowanie Tytusa Andronikusa z Homo Faberem. Odpowiedz Link