jackussi 30.10.04, 18:10 czyli spania na wersalkach , finkach,kanapach itp urządzeniach. dzisiaj kupiłem prawdziwe łóżko. W końcu spi sie prawie 1/3 doby i to powinno być wygodne "urządzenie". A Wy jak śpicie? pzdr jackuss Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_1 Re: Dosyć tego.... 30.10.04, 18:13 Spie zdecydowanie za krotko. Jakies 5-6 godzin, a spioch jestem generalnie. Ale za to spie sobie wygodnie. Lozko ma bardzo dobry materac I czesto nie chce sie z niego zwlekac Odpowiedz Link
frida2 Re: Dosyć tego.... 30.10.04, 19:38 ja śpię po 6 godzin, to mi wystarcza. jedynie w weekend robię mały odchył od normy a kanapę mam bardzo wygodną, dużą... i tylko dla siebie... (hahaha..) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dosyć tego.... 30.10.04, 19:41 Rok temu wymieniłam wersalkę na prawdziwe łóżko, takie z materacem ze sprężynami i różnymi dziwnymi dodatkowymi warstwami. Mój kręgosłup odżył Odpowiedz Link
sloggi Re: Dosyć tego.... 30.10.04, 21:10 Od ponad roku śpię na Becie (bywalcy starego salonu wiedzą kim jest Beata). Śpi mi się rewelacyjnie. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dosyć tego.... 31.10.04, 01:22 virgin_black napisała: > a samej Beacie jest wygodnie?)) Ponieważ jeszcze się nie rozsypała, czyli nie jest najgorzej. Odpowiedz Link
candycandy Re: Czy Beata jest Szwedką?:) 02.11.04, 16:35 Bo ja spałam kiedyś na Stefanie - całkiem, całkiem Odpowiedz Link
reniatoja Re: Dosyć tego.... 31.10.04, 13:04 Łóżko to podstawa. Nie uznaję spania na jakichś rozkładanych kanapach, które w ciągu dnia służą za miejsca do siedzenia dla domowników i gości. Nie uznaję chowania pościeli do szafy czy komory wersalki, bo na dzień trzeba z łóżka robić fotel. Porządny materac, dużo miejsca do rozrzucenia kończyn, czysta posciel czesto zmieniana, żeby zawsze pachniała, codzienne wietrzenie sypialni, nawet, a może zwłąszca wtedy, gdy sypia sie po cztery godziny na dobę. Zadnych telewizorów w sypialni też nie uznaję. Niestety z braku innej opcji w sypialni mam komputer, ale wolałabym móc go postawic w innym pomieszczeniu. Łóżku i sypialni należa się specjalne wzgledy, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link
oochatka Re: Dosyć tego.... 31.10.04, 13:10 no cóż, fajnie jest mieć sypialnię i łóżko, którego nie trzeba składać. ale jak się nie ma, co się lubi to się lubi, co się ma. więc mam duże łóżko, rozpostrzeć na nim kończyny jest gdzie, ale w dzień robi za kanapę. pamiętam jak kupiłam to łóżko, to pierwszej nocy obudziłam się górną połową ciała na fotelu stojącym obok Odpowiedz Link
f.l.y Re: Dosyć tego.... 31.10.04, 13:49 teraz sypiam na wygodnym materacu w wygodnym dużym łóżku i przechodzą mnie ciarki, bo za 2-3 tygodnie zamienię to łóżko na łóżko polowe....brr.... oczywiście do czasu, kiedy kupię sobie łóżko do mojej nowej sypialni /a do wypłaty caaały miesiąc / Odpowiedz Link
sloggi Re: Dosyć tego.... 31.10.04, 23:51 Często budzę się z nogami stojącymi na ziemi (nawet przez sen kapcie zakładam). Odpowiedz Link
jackussi Re: Dosyć tego.... 01.11.04, 07:13 wczoraj dokupiłem jeszcze spejalną nakładkę na materac Odpowiedz Link
sloggi Re: Dosyć tego.... 01.11.04, 18:47 jackussi napisał: > wczoraj dokupiłem jeszcze spejalną nakładkę na materac Poproszę o więcej szczegółów. Odpowiedz Link
kraksa2 Re: Dosyć tego.... 31.10.04, 18:53 A ja spie na duzym, wygodnym lozku, z drewna i zelaza. No piekne po prostu... )) I co najwazniejsze, spie na nim sama, i cale szczescie, bo nie znosze swiadomosci, ze ktos lezy obok mnie. Nie, nie jestem bryla lodu :p po prostu musze spac sama. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dosyć tego.... 31.10.04, 19:16 Łóżko drewniane z porządnym materacem, 1.60 na dwoje. Wystarcza. Przenisłam się na nie 5 lat temu z narożnika, który służył również za siedzenie. Cudowna odmiana. Odpowiedz Link
adhamah Re: Dosyć tego.... 01.11.04, 22:06 Na wygodnym tapczaniku o odpowiedniej twardości, ale zdecydowanie za krótko Odpowiedz Link
martuha Re: Dosyć tego.... 02.11.04, 16:52 ja tez prosze o szczegoly nakladki na materac. sama takowej potrzebuje od jakiegos miesiaca! Odpowiedz Link
jackussi Re: Dosyć tego.... 02.11.04, 17:59 martuha napisała: > ja tez prosze o szczegoly nakladki na materac. sama takowej potrzebuje od > jakiegos miesiaca! Juz piszę. Kupiłem coś co jest białe, wygląda jak cienki spiwór , zawiera 52% sztucznej tkaniny a 48% naturalnej,na rogach ma szeroką gumę do umocowania na materacu i jest dokłądnie w rozmiarze materaca. jak się nazywa- nie pamiętam teraz a kupiłem to w Arkadii za 59 zeta ) Odpowiedz Link