sloggi 31.05.05, 13:40 Podczas wizyty u kogoś po coś wyczytałem, że do ustępu nie wolno wrzucać papieru toaletowego - hmmm, to co z nim zrobić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitalia Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 13:42 sloggi napisał: > Podczas wizyty u kogoś po coś wyczytałem, że do ustępu nie wolno wrzucać > papieru toaletowego - hmmm, to co z nim zrobić? Tylko nie mów,że to było w prywatnym mieszkaniu?? Odpowiedz Link
vitalia Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 13:52 sloggi napisał: > To było na tablicy ogłoszeń na parterze. W takim razie powinni tam jeszcze woreczki powiesić ...na odpadki. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 13:59 vitalia napisała: > nie no.... to jakaś paranoja.. Dokładnie tak. W czym to trzymać? Odpowiedz Link
geograf Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 20:47 W Grecji jakoś radzą sobie z tym. Chociaż tam przyczyną są wąskie rury, u nas nie (tylko z jakiego powodu na tym osiedlu?). Po prostu trzeba często wymieniac worek w koszu obok klozetu Odpowiedz Link
chaladia Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 21:10 geograf napisał: "W Grecji jakoś radzą sobie z tym. Chociaż tam przyczyną są wąskie rury, u nas nie (tylko z jakiego powodu na tym osiedlu?). Po prostu trzeba często wymieniac worek w koszu obok klozetu" W Grecji tez problemem są te rury tylko do czasu zakupu rozdrabniacza z pompką. Kosztuje to równowartość 500 zł i miele całą zawartość miski klozetowej na taką papkęk, że i prze dwucalowe rurki daje się przpechnąć. Niestety, na Rodos na przykład idea wrzucania zużytego papieru toaletowego do kosza obok sedeu tal weszła ludziom w krew, że nawet tam, gdzie nie ma takiej koniecznośći stoją w WC kosze (no i odpowiednio tam pachnie). Odpowiedz Link
gorszycielka Re: Dziwne osiedle 02.06.05, 00:15 W niektorych krajach nie wolno, bo maja cienkie rurki kanalizacyjne, ale ja i tak wrzucam. Odpowiedz Link
sloggi Re: może... 31.05.05, 13:50 mir-elka napisała: > > byłeś na jachcie, > z toaletą chemiczną? W trzypiętrowym bloku Odpowiedz Link
mir-elka aha... 31.05.05, 13:54 no to na pewno chodziło o to, by nie wrzucać całych rolek Odpowiedz Link
f.l.y Re: aha... 31.05.05, 13:59 he..he... sloggi był na moim osiedlu... uśmiałam się... w moich blokach można wyrzucać papier toaletowy do wc... mamy słabe pompy...ale żeby aż tak??? Odpowiedz Link
f.l.y Re: sloggi...a? 31.05.05, 14:03 a co na to ludzie u których byłeś? potwierdzili tę informację??? Odpowiedz Link
procesor Re: sloggi...a? 31.05.05, 14:07 tylko raz w Polsce cos takiego usłyszałam - gdzies w wioseczce tak jakos prawie w Bieszczadach.. bo u sasiadów zewschodu to i owszem - ale tam uzasadniono mi ze to dlatego zeby pamietali ze tam nie wolno nic wrzucac (czytaj - reczników, gruzu, potłucznych talerzy..) Odpowiedz Link
sloggi Re: sloggi...a? 31.05.05, 14:08 f.l.y napisała: > a co na to ludzie u których byłeś? potwierdzili tę informację??? Tak. Powiedzieli, że trzeba papier drzeć na bardzo drobno. Odpowiedz Link
sloggi Re: sloggi...a? 31.05.05, 14:29 matya napisała: > przed uzyciem czy po?? No przed Odpowiedz Link
f.l.y Re: sloggi...a? 31.05.05, 14:32 mateczko kozłowska... to oni muszą jeszcze gorsze te pompy mieć... płacą po 200 tys za mieszkania i takie hece mają? ale numer... Odpowiedz Link
procesor Re: sloggi...a? 31.05.05, 14:17 sloggi napisał: > Tak. > Powiedzieli, że trzeba papier drzeć na bardzo drobno. Blee. Miłe zajęcie............... Odpowiedz Link
groha Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 14:12 Tak, to są niestety posowieckie obyczaje. Tak okropne, że aż śmieszne. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 15:04 No nie,kabaret od samego rana?? Ty Sloggi to wiesz jak czlowieka wybudzic gdy nawet kawa nie pomaga) Odpowiedz Link
very_famous Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 20:24 A co robić z tym papierem? Zabierać ze sobą???? Zdziwiona Very Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 20:30 very_famous napisała: > A co robić z tym papierem? Zabierać ze sobą???? > Zdziwiona Very )))))no chyba tak....ladnie zlozyc i do kieszeni Odpowiedz Link
very_famous Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 20:33 Do wielokrotnego użycia jak znalazł Bleeeeee.... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 20:35 very_famous napisała: > Do wielokrotnego użycia jak znalazł > > Bleeeeee.... Cos mi sie wydaje ,ze Sloggi robi sobie z nas jaja i ma dobry ubaw Odpowiedz Link
rene8 Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 20:42 Chwileczkę! Obejrzałam całą klatkę z przerażeniem. To nie u mnie! Slogguś fantazja Cie poniosła? p.s.mieszkam na parterze Odpowiedz Link
very_famous Re: Dziwne osiedle 31.05.05, 20:55 Sloggi robi sobie z nas jaja? Żartujesz? Odpowiedz Link
herezja Re: Dziwne osiedle 01.06.05, 00:10 Śmiejcie się, ale na Ukrainie w większości odwiedzanych przeze mnie przybytków, były specjalne kosze na zużyty papier Przy dość wysokich temperaturach, do kibelka na mieście można było trafić po zapachu Odpowiedz Link
skiela1 W Japonii 01.06.05, 00:25 sa najnowoczesniejsze kibelki.Nie dosc,ze siadasz plecami do drzwi to mozesz zakonczyc cala ta procedure masazem albo lewatywa na zyczenie. Turysci sa troszke zagubieni bo trudno przeczytac instrukcje obslugi ,nie kazdy kuma te ich krzaczki-no ale jak potrzeba przypili to sie wciska wszystkie te guziczki i mamy na zyczenie wszystko co mozliwe...otrzymac w toalecie Odpowiedz Link
zettrzy Re: Dziwne osiedle 01.06.05, 04:49 w prywatnym mieszkaniu to fakt nie, ale turystycznie na obszarach zapoznionych hydraulicznie spotkalam sie z praktyka kosza na szczescie w moj ustep mozna splukac nawet wiorki po kotku oraz resztki z konserw Odpowiedz Link
edward401 Re: Dziwne osiedle 01.06.05, 09:26 sloggi napisał: > Podczas wizyty u kogoś po coś wyczytałem, że do ustępu nie wolno wrzucać > papieru toaletowego - hmmm, to co z nim zrobić? Gdzie to było ? w dawnych czasach słyszałem, ze we wspaniałym związku radzieckim norma na rury, którymi odprowadza sie nieczystości z wc byla taka, ze w efekcie te rurki były zbyt wąskie i wciąż sie zapychały. Dlatego np w domu znajomych moich rodziców w Rydze (gdy to jeszcze było ZSRR) obok wc stało wiaderko, gdzie te papierki się wyrzucało, a gospodarz domu co kilka godzin palił to wszytsko ..... FEEEEEEEEEEEEE! Odpowiedz Link
f.l.y to było.... 01.06.05, 09:35 to było na jednym nowym warszawskim osiedlu na Białołęce ładne, strzeżone osiedle domów dwupiętrowych... mieszkam w takim domku u mnie jednak zarząd wspólnoty 'puścił' maila, żeby nie wyrzucać do wc innych rzeczy...o tych właściwych nie było mowy też jestem mocno zdziwiona i zaskoczona.... co do pomp, to mam swoje podejrzenia że może są to urządzenia (podobne mamy w pracy) które, za przeproszeniem wdawania się w szczegóły, mielą to wszystko na potrzeby kanalizacji wewnętrznej... byc może taką mamy, bo teren podmokły i może inna, czytaj: porządna nie wchodziła w rachubę? niemniej ciekawostką jest to, o czym napisał sloggi.... zapewniam Cię sloggi, że jak w końcu uda nam się kiedys spotkać u mnie, to nie wyjdziesz ode mnie z papierem tojletnym w kieszeni Odpowiedz Link
edward401 Re: to było.... 01.06.05, 09:37 f.l.y napisała: > zapewniam Cię sloggi, że jak w końcu uda nam się kiedys spotkać u mnie, to nie > wyjdziesz ode mnie z papierem tojletnym w kieszeni Hm, no podobno goście wynoszą z imprez różne rzeczy, ale papier ?????? ))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
zettrzy Re: to było.... 02.06.05, 03:22 edward401 napisał: > Hm, no podobno goście wynoszą z imprez różne rzeczy, ale > papier ?????? co mi przypomnialo impreze, w dwa dni po ktorej gospodyni zadzwonila do mnie pytajac czy wyszlam na pewno we wlasnym plaszczu... jakas goscia bowiem twierdzila ze nie mogla znalezc swojego plaszcza i doszla do wniosku ze ktos przez pomylke ubral sie w jej a zostawil swoj Odpowiedz Link