Dodaj do ulubionych

Akcja: "Tęczowe lokale"

02.06.05, 14:25
Czy są u Was w mieście tęczowe lokale?

miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2742278.html
Co myślicie o takim pomyśle?
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 14:36
      Jezeli ktos jest przyjazny to nie musi afiszowac tego naklejkami.
      Znajac polskie spoleczenstwo taki wlasciciel knajpy jeszcze straci przez to.
      U nas sa takie knajpy z nalepkami np.bar przyjazny palaczom(bo palic tak na
      prawde to nigdzie nie wolno)ale to zrozumiale,ktos nie chce sie truc to tam nie
      pojdzie,w przypadku homosekualistow to nie rozumiem...kazdy moze chodzic gdzie
      chce.A co mnie to obchodzi czy dana knajpa jest przyjazna czy nie??Jakies
      nieporozumienie.
      • zeppelia Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 14:45
        a ja myslę że cos w tym jest. Choć o zdanie najlepiej zapytać samych
        zainteresowanych.
    • hm` Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 16:10
      Mlodziez Wszechpolska bedzie miala ulatwione zadanie.
      pozdr. hm`
    • clairejoanna Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 20:03
      Nie jestem pewna, co o tym sądzić. Z jednej strony jako niehetroseksualista
      możne się czuć pewny, że tutaj Cię nikt nie zaatakuję, ale z drugiej strony to
      zawsze nowe wyróżnienie.
      A przecież cały witz w tym, żeby się jako niehetroseksualny nie czuć wyróźniony
      przez swoją oriętację seksualną. Myślę, że jakbym była w Polsce boikotowałabym
      te kawiarnie. Jest to diskriminacja w inny sposób.

Pozdrowienia,

CJ
      • skiela1 Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 20:14
        Teczowa nalepka bedzie wyrozniac,ale w zlym sensie.Zobaczy jakis beret nalepke -
        do lokalu nie wejdzie ,jeszcze mu mu sie co trafi i dopiero bedziesmile.I w tym
        momencie traci biznes klienta,tylko dlatego ze knajpa jest "friendly".Wjdzie na
        to ,ze ta nalepka przyjmie forme ostrzezenia.Kazdy mysli jak chce myslec,a
        jezeli chodzi o ta sprawe to wiadomo jacy tolerancyjni jestesmy.
        Niech bedzie normalnie.
        • clairejoanna Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 20:21
          Ja myślę, że niektórzy odbiorą te naklejki jako znak, że tutaj jest bar DLA
          gejów i lesbijek, na zasadzie "Schwulenbar" (nie mogłam tego słowa znaleść w
          słowniku).
          A przecież nie intensją kawiarnii, barów i pubów jest wystraszenie klientów;
          efekt będzie przecież taki, że klient będzie miejsce tęczowe omijać dużym
          łukiem, bo Go jeszcze jakiś gej napadnie.

Pozdrowienia,

CJ
          • skiela1 Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 20:24
            clairejoanna napisała:

> Ja myślę, że niektórzy odbiorą te naklejki jako znak, że tutaj jest bar DLA
            > gejów i lesbijek, na zasadzie "Schwulenbar" (nie mogłam tego słowa znaleść w
            > słowniku).
            > A przecież nie intensją kawiarnii, barów i pubów jest wystraszenie klientów;
            > efekt będzie przecież taki, że klient będzie miejsce tęczowe omijać dużym
            > łukiem, bo Go jeszcze jakiś gej napadnie.
            >
            > Pozdrowienia,
            >
            > CJ
            >
            I o to mi wlasnie chodzi.W Polsce jest wszystko na odwrot....ale przynajmniej
            ludzie jeszcze maja poczucie humoru z tych absurdalnych sytuacjismile
            • clairejoanna Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 03.06.05, 00:46
              Nie wiem, czy na odwrot... po prostu innaczej wink

Ja pochwalam, że ktoś w Polsce się zastawia nad prawami homoseksualistów. A to,
              że trochę źle wyszło... mój Wujek mawia tak: Chcieliśmy najlepiej, a wyszło jak
              zawsze.

Pozdrowienia,

CJ
              • gacus2 Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 03.06.05, 01:13
                dziwi mnie ta akcja co do miejsca- Krakó zawsze był konserwą- i nagle taka
                akcja tam?
                • clairejoanna Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 03.06.05, 07:45
                  Pradopodobnie chcą się teraz afiszować swoją tolerancją i nowoczesnością wink

Pozdrowienia,

CJ
    • geograf Re: Akcja: "Tęczowe lokale" 02.06.05, 23:38
      Jakiś czas temu odkryłem świetną restaurację.
      Na dodatek- na drzwiach była mała tęczowa flaga, w środku były artystyczne akty mężczyzn i kobiet.
      Po kilku miesiącach przy okazji małego przemeblowania flaga z drzwi zniknęła, zostały tylko damskie akty...
      I tyle.
      Czy to dobry pomysł?
      Jeszcze za wcześnie na coś takiego.
      No, może w Warszawie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka