skiela1 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 17:07 sloggi napisał: > Czy zna ktoś? Tak-kaczka z jablkami. Nie jestem smakoszka kaczki-za tlusta i ten zapach taki ......kaczy Odpowiedz Link
sunny_day Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 23:45 skiela1 napisała: > Nie jestem smakoszka kaczki-za tlusta i ten zapach taki ......kaczy A czym powinna pachniec kaczka??? Kotem??? ))))))))) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 17:08 moze tez byc kaczka z frytkami,ale ten kawal to znasz Odpowiedz Link
sloggi Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 17:10 Po tym weekendzie dojdzie Kaczka z parówą w dziobie Odpowiedz Link
skiela1 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 17:13 sloggi napisał: > Po tym weekendzie dojdzie Kaczka z parówą w dziobie to bedzie parowa a la kaczka? Odpowiedz Link
vitalia Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 18:36 Kaczka dziwaczka cała w buraczkach.. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 18:39 Kaczka z jabłkami Kaczkę (ok. 1,8 kg) oczyszczoną natrzeć z zewnatrz i wewnątrz solą, zmielonym pieprzem, rozmarynem, przykryć i odstawic w chłodne miejsce na 1-2 godz. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyc kaczkę. 75 dag jabłek umyć, obrać, pokroić na czastki, wymieszac z 1-2 łyżeczkami majeranku i nadziac kaczkę, spiąć wykałaczkami. Ułożyc w brytfannie, piec 1-1,5 godz. w temp. 220C, polewajac sosem, 15 min. Przed końcem można obok położyć jabłka i pokrojoną pomarańczę. Kaczka pieczona Kaczkę oczyszczoną nadziac jabłkami, pomarańczami i rodzynkami. Nadziać na rożen, piec, osolić. Odpowiedz Link
lekia Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 18:56 Jakbyś gdzieś dorwał kaczke nadziewaną śliwkami to polecam Odpowiedz Link
gacus2 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 19:03 Kaczka nadziewana bananami...mmm Odpowiedz Link
tomek854 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 19:04 Ja tam mam nadzieje, ze na najblizszych wyborach Polacy zrobia Kaczke z butem w tyłku. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 22:47 kaczka po tajsku... ped ob, moja ulubiona, same zrace gardlo przyprawy i klaczki mieska z kaczki... pyszotka Odpowiedz Link
sunny_day Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 10.06.05, 23:51 Jadłam kiedyś rewelacyjnie przyrządzoną "Kachnę po starocesku" w Pradze, jesli dobrze sobie przypominam to restauracja nazywala się 'Footbol' i miescila sie na ul. Kozi, ale numeru nie pamiętam. Odpowiedz Link
gorszycielka Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 00:27 Ale kaczuszka powinna byc mloda i chuda, zeby byla smaczna. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 00:46 gorszycielka napisała: > Ale kaczuszka powinna byc mloda i chuda, zeby byla smaczna. chuda... nie, ja wole tluszczyk na kaczuszce Odpowiedz Link
mangold Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 09:33 Najlepsza z kaczki jest czernina... nie znam przepisu, ale na poczatku to chyba trzeba gardło poderżnąć, bo krew będzie potrzebna... D Odpowiedz Link
towita Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 10:26 Przepisy, przepisy. Najpierw trzeba kaczkę "wyluzować". Tzn. ponacinać skórkę i delikatnie powyciągać wszystkie kości i kosteczki. Odpowiedz Link
pep-per Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 17:50 towita napisała: > Przepisy, przepisy. Najpierw trzeba kaczkę "wyluzować". Tzn. ponacinać skórkę i > > delikatnie powyciągać wszystkie kości i kosteczki. Ta kaczka jest niejadalna. A właściwie można coś z niej przygotować, ale nei będzie to miało zbyt wielkich walorów smakowych. Zbyt dużo tłuszczu i za stara... Odpowiedz Link
groha Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 13:54 Wiecie co, ta Kaczka jest zupełnie niejadalna... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 17:52 groha napisała: > Wiecie co, ta Kaczka jest zupełnie niejadalna... kaczka po staropolsku niejadalna? Odpowiedz Link
impostor Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 18:03 kaczka utluczona na kwasne jablko. polecam Odpowiedz Link
ewka5 Re: Przepisy na potrawy z Kaczki 13.06.05, 18:07 Slog, dlaczego mi to robisz, he?!? Ilekroc tu wlaze, zawsze natykam sie na jakies zarelko i musze migiem odejsc od komputera, zeby ssanie zatkac jakims jadlem. Pies Pawlowa? Na to wyglada. Odpowiedz Link