20.06.05, 16:29
Jestes w korporacji-jak pracuja mlodzi.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,2772431.html
Kiedy firma startowala 10 lat temu kierowal nami Amerykanin.Kazdemu podal
reke na powitanie,nawet sprzataczce,nie wywyzszal sie,znal imiona dzieci i
zon pracownikow.
Teraz nami rzadzi Polak.Pracowal tu jeszcze przed przeksztalceniem.Szkolili
go w Stanach,jak byc dobrym szefem ale niewiele dalo.
Traktuje nas jak bydlo do pracy,tyle ze robi to w bialych rekawiczkach.

Ps Zoladek mnie rozbolal po przeczytaniu tego artykulusad(
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Baw sie! 20.06.05, 21:01
      Przeczytałem i nawet mi szczęka nie opadła. Poczytałem to jak opowieść kogoś z
      kim pracowałem.
      • jackussi Re: Baw sie! 20.06.05, 21:04
        Jeszcze nie przeczytałem.Tez pracuję w korporacji.Na początku było super.Teraz
        jest dziwnie , czasami smiesznie , czasami tragicznie.
        • sloggi Re: Baw sie! 20.06.05, 21:13
          Boję się korporacji na wzór zachodni. To chyba juz nawet psychoza, wolę naszego
          postsocjalistycznego molocha. Tam wracam.
          • jackussi Re: Baw sie! 20.06.05, 21:17
            przeczytałem. No nie, tak nie jest jak w artykule.Prawdą jest - trzeba miec
            wyniki, jak nie masz wyników - po 2-3 latach stajesz się nikim,wymieniają na
            takiego co duzo obiecuje.
            • sloggi Re: Baw sie! 20.06.05, 21:23
              Ten artykuł jest bardzo prawdziwy, chociaż ja też mógłbym wiele powiedzieć.
              Ale do tej pory milczałem i może niech tak pozostanie. A nerwicę mam już prawie
              zaleczoną.
          • skiela1 Re: Baw sie! 20.06.05, 21:27
            Moj maz pracuje w korporacji ponad 20 lat i podziwiam go za to,ja bylabym juz na
            psychiatrii-nie nadaje sie.Zastanawiam sie jak on to robi,nie jest silny
            psychicznie,jest pracowity i bardzo uczciwy,latwowierny.Wzor korporacji
            finansowych jest wszedzie jednakowy,bez wzgledu czy to jest Kanada,USA czy
            Polska-wiec doszlam do wniosku ze sukces w utrzymaniu sie w tym szalenstwie
            zawdziecza temu,ze nie pracuje z Polakami,a nawet jak sa jacys w sasiednich
            wydzialach to trzyma sie od nich z daleka.Znane powiedzonko,ze Polak Polaka w
            lyzce wody utopi jest zawsze aktualne.
    • czarna33 Re: Baw sie! 20.06.05, 21:45
      Bardzo...bardzo podobniesad
      Może nie ma takich szczegółów jak info na ile wyszłam do toalety ale reszta
      bardzo zbliżona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka