agnie_szka9 29.06.05, 15:53 żeby mieć, trzeba być żeby być, trzeba mieć więc? a co było pierwsze, jajko czy kura? a może kogut? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: być czy mieć... 29.06.05, 15:55 agnie_szka9 napisała: > > a co było pierwsze, jajko czy kura? > a może kogut? Kogut ma jajka - więc to się wyklucza. Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: być czy mieć... 29.06.05, 15:57 więc może właśnie kogut. skoro ma jajka. najpierw kogut, jajka, a na końcu kura ;-P Odpowiedz Link
herezja Re: być czy mieć... 18.08.05, 16:01 Stąd badzo blisko do teorii, że kura została stworzona z jajek koguta Odpowiedz Link
bloody_pincher Re: być czy mieć... 29.06.05, 15:57 agnie_szka9 napisała: > żeby mieć, trzeba być niezupełnie tak... żeby mieć, wystarczy odziedziczyć, ukraść, wygrać w totka, itp. Odpowiedz Link
dario05 Re: być czy mieć... 29.06.05, 20:39 > żeby mieć, trzeba być > żeby być, trzeba mieć No nie wiem. Zam wielu co nie mają nic a jednak są. Są i jedyne co chcą mieć to czego się napić z rana Odpowiedz Link
skiela1 Czterdziestolatek 29.06.05, 20:58 mi sie przypomnial jak to Karwoski mowi do zony-nie wazne zeby miec,wazne zeby byc. Pozniej byl 40-latek 20 lat pozniej-Karwoscy stoja pozna noca prze wystawa sklepu Mercedesa,Karwoski troche ze smetna mina-na to Karwoska...nie wazne zeby miec wazne zeby byc)) Odpowiedz Link
zettrzy Re: być czy mieć... 29.06.05, 21:37 sa tacy dla ktorych miec to byc i nie wyobrazaja sobie inaczej Odpowiedz Link
lady.oracle Re: być czy mieć... 29.06.05, 21:41 no nie wiem trochę inna jest jakość życia w domku a inna w ciasnym mieszkaniu z karaluchami przy ruchliwej ulicy, dzieci trzeba posłać do szkoły... Odpowiedz Link
lady.oracle Re: być czy mieć... 29.06.05, 22:23 ale wtedy nie ma się czasu ani ochoty na nic poza zarabianiem pieniędzy w głowie pusto... Odpowiedz Link
goonia Re: być czy mieć... 29.06.05, 22:46 Masz racje, najgorzej jak sie ludzie zapedza w bledne kolo zarabiania kasy i nie potrafaia z niej korzystac. Mieszkaja wygodnie, maja dobre samochody i nic poza tym. Ale tez trudno zarabiac powazne pieniadze pracujac kilka godzin dziennie. Ciezko jest lekko zyc Odpowiedz Link
zettrzy Re: być czy mieć... 29.06.05, 23:08 Florentynczycy zwykli byli mawiac ze pieniadze sluza wylacznie do wydawania Odpowiedz Link
spyheart Re: być czy mieć... 30.06.05, 01:16 czeba miec zeby sie liczyc w swiecie drapierznym a trzeba być ale mądrym by to mieć nie zrobiło z nas zwierzat konsumendzkich w tym swiecie nastawionym na konsumpcjonizm Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: być czy mieć... 30.06.05, 12:44 żeby być - trzeba mieć. życie, ducha w sobie to może jednak mieć? no a co z tą kurą? Odpowiedz Link
lelu Re: być czy mieć... 30.06.05, 14:06 Tak jak jest oczywistym, że lepiej być i bogatym, i zdrowym tak też dobrze jest i być, i mieć. Tu wcale nie ma żadnego paradoksu. Odpowiedz Link
lady.oracle Re: być czy mieć... 30.06.05, 14:20 zdrowym, PIĘKNYM i bogatym. ewentualnie jeszcze mądrym nie w wieku 60ciu lat tylko np 20tu Odpowiedz Link
f.l.y Re: być czy mieć... 30.06.05, 15:11 przede wszystkim być... a jak jest być, to z mieć już z górki.... Odpowiedz Link
f.l.y Re: być czy mieć... 27.07.05, 11:19 jakie mieć???? słońce za darmochę...woda w jeziorach też....gwieździste niebo...morska bryza... fale....śpiew ptaków....grzyby w lesie, jagody i poziomki.... można spać na powietrzu albo szałas sobie z gałęzi sklecić.... dojechać można stopem.... no i po co Ci ta kasa pytam? Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: być czy mieć... 27.07.05, 11:22 nooo...a tak, po nic no to zostaje tylko MIEĆ. urlop) Odpowiedz Link
antidotumm Miec mi uchem wychodzi 27.07.05, 12:10 Ciagle ta psychoza: miec, miec, miec. W reklamach, mediach (tu przoduje Wprost). BLEEEEEE, Jak nie masz potrzeb to Ci je wmowia. Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Miec mi uchem wychodzi 27.07.05, 20:29 Zdecydowanie byyyć, chociaż...wcale nie tak łatwo bez tego mieć. Odpowiedz Link
zuzanna6 Re: Miec mi uchem wychodzi 29.07.05, 14:39 wazne chyba zeby nie porównywac się z innymi, bo zawsze znajdziesz duzo biedniejszych i duzo bogatszych, to albo snobem bedziesz, albo popadniesz w kompleksy podziwam ludzi pracowitych, przbojowych....moze to im dane, tylko żle jak mają i ciągle chcą więcej i nie ma ich, są zawsze w pracy, i nie porozmawiasz z nimi o zyciu, bo tylko o pieniądzach mowią ja wolę być, nie za wszelką cenę wszystko mieć Odpowiedz Link
agnie_szka9 Być albo mieć 18.08.05, 15:55 Nowy dom Kwiatów klomb Najmodniejszy wóz Basen pełen snów Cisza ścian Wszystko mam Nowoczesny styl: Posiadaniem żyć Nie ma już nic Czego Nie mogłabym mieć Może właśnie dlatego We mnie cień W świecie cen Czy czasem nie Zgubiłam się? Zgubiłam się ... Ref. Być albo mieć Czy na pewno wiesz? Zapytało mnie dzisiaj serce Twoje szczęście ... Co to jest? Być albo mieć Czego w życiu chcesz? Zapytało mnie dzisiaj serce Twoje szczęście ... Co to jest? Czego brak Skoro mam Mam już prawie wszystko Skąd gorzki smak? Pytam się: Co dręczy mnie? Cztery ściany milczą Co dzień A tak naprawdę znam odpowiedź Tylko przyznać jakoś wstyd Skute lodem Cienie chwil Pośpiech dni Reklam sny Pieniędzy rytm A jeśli wszystko jest na sprzedaż Jaką ja cenę mam? Czy gdzieś w świecie cen Nie gubimy się? Ref. Być albo mieć.... Nie szata zdobi, ale my zdobimy ją Nie wszystko złoto, co się świeci, więc ostrożny bądź Gdy gdzieś złowisz złotą rybkę to Dobrze pomyśl nim Powiesz swoje trzy Życzenia - o czym śnisz Ref. Być albo mieć..... (Ewa Bem) wszystko przez fly! to ona mi ją przypomniała)) Odpowiedz Link
rafi.raf Re: być czy mieć... 18.08.05, 16:18 Jan Pawel IImowil, ze w dzisiejszych czasach wazne jest miec, ale to miec niepowinno przyslonic byc. sadze, ze nalezy byc. i to byc bylo na poczatku. ci co chca miec, nie maja w sobie juz byc, poniewaz ich byc jest okreslone przez miec. Odpowiedz Link