sloggi 28.07.05, 11:33 Pytanie może dość wścibskie, ale być może możecie polecić współrezydentom bank z którego sami jesteście zadowoleni? Ja posiadam rachunek w Lukas Banku i póki co (3 lata) jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rembert Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 11:35 jak domniemuje ze stanu rachunku? Odpowiedz Link
sloggi Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 11:37 Nie rozśmieszaj mnie. Mam rachunek "elektroniczny" i konto jest normalnie oprocentowane. Odpowiedz Link
rembert Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 11:38 no no no. Ja podobnie jak fly. Odpowiedz Link
f.l.y Re: BPH 28.07.05, 11:36 BPH PBK - ogólnie nie narzekam....dostęp przez internet, darmowe przelewy he..he... ale za to 15,95 zł co miesiąc za prowadzenie rachunku Srebrny Sezam i haracz w postaci 2,5 zł za używanie karty a jak nie używacie to dodatkowo 2 zł... jednym słowem jak nie wydajecie swojej kasy to was każą opłatą 4,5 zł/mc jak słyszę - ludzie chwalą sobie mBank....duży procent...dostępność przez net... pewnie bym się przeniosła jakbym miała z czym Odpowiedz Link
towita Re: BPH 28.07.05, 11:40 My też narzekamy na ten bank. Dodam, że kiedyś przysłali nam kartę kredytową, o którą nie prosiliśmy. Po czym przysłali umowę. My ciemne ludzie zamiast wszystko odesłać to daliśmy dziecku do zabawy (kartę oczywiście nie umowę). No i musieliśmy zapłacić 75 zł za wyżej wymienioną kartę. Myślę, że Jasiek wolałby ciuchcię za te pieniądze Odpowiedz Link
f.l.y Re: BPH 28.07.05, 11:42 mnie tez przysyłają ciągle te karty, jakby nie widzieli stanu mojego konta Odpowiedz Link
rembert Re: BPH 28.07.05, 11:43 mi nie przysłali ale nie cierpię i nie korzytam z tego typu ułudy. Odpowiedz Link
gagunia Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 12:13 PEKAO SA. Korzystam od ok 4lat. Za prowadzenie konta nic nie place, ale od jesieni korzystam z pekao24 czyli konta internetowego i za to pobieraja mi 8 albo 8,5 miesiecznie. Place dopiero od lipca, bo przez 3 miesiace byla promocja, a pozniej zapomnieli o tej oplacie Przelewy sa darmowe. Za karte place jednorazowo przy wymianie na nowa ok 30zl. Jestem na pewno bardziej zadowolona niz z gdanskiego (teraz chyba zachodni) i pko bp, gdzie mialam konta wczesniej. mBank mnie zniechecil telefonicznym zakladaniem konta- pani laczyla od jednej do drugiej, u kazdej inne hasla, numerki, cyferki. W koncu gdzies mi zwialo z biurka te wszystkie hasla. Jak znalazlam to juz nie wiedzialam ktore do czego i co mam z nimi zrobic. Dzwonie do nich,pytam, facio mnie laczy z kims tam... masakra. W koncu nie skorzystalam z ich uslug ani razu. Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 12:19 no właśnie te 8,50 które płacisz, to opłata za prowadzenie konta... zmyłam się z pekao sa po 4 latach. to był jakiś koszmar. brak kompetencji, wysokie prowizje i opłaty itp. plus - to wysyp bankomatów i internet. wszyscy moi znajomi podziękowali pekao sa za usługi) Odpowiedz Link
f.l.y multibank? 28.07.05, 12:36 a więcej agus na temat tego banku? co Cię tak zadawala? Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: multibank? 28.07.05, 12:48 wyprowadzając się z pekao sa, poszukiwałam innego banku. przede wszystkim interesowała mnie bankowość internetowa, ale też możliwość załatwienia niektórych spraw w oddziale. ilość placówek banku i bankomatów opłaty związane z prowadzeniem i użytkowaniem konta opinie klientów banku i jego pozycja na rynku międzybankowym no i padło na multibank. miła, kompetentna obsługa w banku, zero problemów z przelewami i usługami (odpukać), niskie opłaty... mogę z czystym sumieniem polecić ten bank. znajomi chwalą również BPH i Lukas Odpowiedz Link
sorbet Re: multibank? 28.07.05, 12:54 mBank. Mam już od kilku lat. Wtedy to jedyny bank, który założył cudzoziemcowi konto złotówkowe. Jest spoko Lukas też chwalą znajomi. Najgorszy to chyba Millenium? Pekao jest poza konkurencją))) Odpowiedz Link
f.l.y Millenium to... 28.07.05, 13:00 w Millenium mam kredyt mieszkaniowy.... jak mam cos tam załatwić, to padam na twarz....wszystko trzeba osobiście, w oddziale gdzie się brało kredyt.... nieczytelne wyciągi....przychodzą jak chcą.... kopnę ten bank niedługo, jak znajdę inny który sfinansuje mój kredyt w Millenium.... - nie polecałabym... Odpowiedz Link
gagunia Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 15:19 Owszem place, ale tylko za korzystanie z opcji internetowej. Kiedy ta usluga nie byla mi potzrebna konto prowadzono mi za darmo (do jesieni 2004) - sama sie zdecydowalam na zmiane, bo nie mam banku w obecnym miejscu zamieszkania. Prowizji i oplat mi nie pobieraja od zwyklych przelewow robionych przez net i wyplat w bankomacie, a innych operacji nie dokonuje. Fakt, ze lokaty terminowe mialam slabo oprocentowane, ale tez nie byly one na tyle wysokie, zeby zakladac konto w innym banku dla kilkudziesieciu zlotych roznicy. Nie mam stalych dochodow, czasem przez kwartal konto jest puste i nikt mi za to glowy nie suszy. Na obsluge nie narzekam- w banku nigdy nie ma kolejek, zawsze otwarte jest kilka stanowisk, a na podpisywanie rozniastych papierkow umawialam sie telefonicznie i na godzine. Przychodzilam, a kobieta juz czekala z wydrukami gotowymi do podpisu. Dla moich obecnych potzreb ten bank jest ok. Ja sie zmylam z pko bp - nie znam gorszego banku jesli chodzi o obsluge, opieszalosc i kosmiczne kwoty pobierane od wszystkiego. Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 15:41 O, no proszę. jakieś pozytywy nt. pekao sa) skoro jestes zadowolona, to oby tak dalej ps. no tak, oprocentowanie konta też mnie odstraszyło! Odpowiedz Link
adhamah Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 14:21 mam trzy rachunki 1) eKonto w mBanku tam mam to czego staram sie nie wydawac kasa na przyjemnosci i czarniejsze godziny zero oplat, obsluga konta przez net, karta 2) eMax w mBanku tam trzymam to o czym chce zapomniec ze mam, aby nie kusilo nie mam do niego nawet karty, dosc duzo oprocentowanie 3) studencki w PKO BP jedyne konto za ktore musze placic, ale trzymam je ze wzgledu na duza ilosc bankomatow najczesciej uzywane Odpowiedz Link
skiela1 Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 17:19 adhamah napisał: > mam trzy rachunki > > 1) eKonto w mBanku > tam mam to czego staram sie nie wydawac > kasa na przyjemnosci i czarniejsze godziny > zero oplat, obsluga konta przez net, karta > > 2) eMax w mBanku > tam trzymam to o czym chce zapomniec ze mam, aby nie kusilo > nie mam do niego nawet karty, dosc duzo oprocentowanie > > 3) studencki w PKO BP > jedyne konto za ktore musze placic, ale trzymam je ze wzgledu na duza ilosc > bankomatow > najczesciej uzywane > Tak z ciekawosci pytam,jakie jest oprocentowanie na tych trzech kontach?? Odpowiedz Link
adhamah Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 17:52 cholera, sprawdzilem i sie zdziwilem eKonta 1% (myslalem ze 3,9 bo tyle bylo ostatnio) eMax 2,5 (myslslem ze ponad 4) PKO nie wiem dokladnie, kiedys bylo 0,1%, wiec teraz pewnei 0,0000000000...001% pzdr. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 14:42 mam trzy konta: 1. inteligo - srednio zadowolony jestem, ale sie przyzwyczailem. 2. multibank - super bank. mam te same wrazenia co aga (darmowe przelewy, dostep do funduszy inwestycyjnych - miodzio. nie mam w nim karty. nie chce, aby ktokolwiek, kiedykolwiek zabral mi pieniadze z niego 3. mbank - internetowa bankowosc, ktora nic nie kosztuje na ten rachunek przelewam kase na biezace wydatki. Odpowiedz Link
yoma Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 14:48 Kredyt zwłaszcza od kiedy wypłaty z bankomatów banków spółdzielczych i Euronetu są bez prowizji. Cała Polska moja. Odpowiedz Link
eulalija BPH 28.07.05, 16:29 Od 14 lat. Nigdy mi krzywdy nie zrobili a opłaty za prowadzenie konta i tak są niższe niż koszty przelewów, ktych w miesiącu mam sporo. Najbardziej to mnie cieszy bankowość internetowa i telefoniczna, bardzo mało bywam w oddziale, zasadniczo raz do roku by odebrać PIN do karty. Odpowiedz Link
ejno A ja jestem pracownikiem banku ... 28.07.05, 17:43 i się chyba nie wypowiem....bo właśnie ktoś mnie lekko niechcący obraził... Odpowiedz Link
aankaa Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 19:10 BZ WBK - drogie przelewy (a zlecenia stałe to już ździerstwo w biały dzień) - dość wysoka opłata za prowadzenie konta ale jestem leniuchem i nie będę dla 30-40 zł miesięcznie przenosiła wieloletniej historii do innego banku a jak już się zjawiam w swoim oddziale to od drzwi wymieniamy z obsługą okrzyki radości "że wreszcie się widzimy" (prawie 100% spraw załatwiam przez net) Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: PKO BP... 28.07.05, 20:48 z sentymentu i lenistwa, ale najbardziej cenię sobie dostępność do bankomatów .Przymierzam się zmienić, więc chętnie poczytam Wasze opinie o innych bankach. Odpowiedz Link
zo_h Re: W jakim banku macie rachunek? 28.07.05, 21:49 Inteligo ... w sumie zadowolony ... kłopotów brak, niskie opłaty. Odpowiedz Link