sloggi 02.08.05, 00:27 www.muzeumdobranocek.pl/index2.htm Wzruszyłem się. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 00:41 Balbinki nikt z Was nie zna.Agatki tez nie. A co Wy pamietacie z PRL-u???????? U mnie w domu przez ostatni tydzien slysze na okraglo deszcze niespokojne....zezu dorwal filmy i oglada.Marusi glos byl slodki) Odpowiedz Link
sloggi Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 00:59 skiela1 napisała: > Balbinki nikt z Was nie zna.Agatki tez nie. No momentr, taki młody to ja nie jestem. Nie pamiętam tylko "Misia z okienka". Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 01:05 sloggi napisał: > skiela1 napisała: > > > Balbinki nikt z Was nie zna.Agatki tez nie. > > No momentr, taki młody to ja nie jestem. > Nie pamiętam tylko "Misia z okienka". Taaki mlody to nie.Misia to nawet ja przez mgle pamietam,ale to chyba dlatego,ze pozno telewizor mielismy)) Przez weekend czytalam F.Herbata z musztardowki. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 01:11 Powspominałaś - i jakie wnioski? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 01:27 sloggi napisał: > Powspominałaś - i jakie wnioski? Jak szybko sie zapomina-taki wniosek. No i zastanawialo mnie to w jaki sposob tyle mlodych ludzi" pamieta"czasy PRL-u. Zastanawiajace. Ps.Jakim sposobem zzdorka i ja mialysmy ta sama nauczycielke od rosyjskiego.Przeciez ona to jeszcze dziecie))..../tak na marginesie odnosnie Forum z herbata/ Odpowiedz Link
frida2 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 00:44 Pszczółkę Maję znam Pankracego się ogladało i kilka innych też )) Odpowiedz Link
groha Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 01:33 Pamiętam prawie wszystkie. To bardzo pozytywne zjawisko - nie mam jeszcze sklerozy) Miałam 3 lata, gdy rodzice kupili telewizor marki Turkus, pierwszy w okolicy, więc na Jacka i Agatkę zlatywała się cała dzieciarnia. W ogóle fajne miałam dzieciństwo. Te dobranocki mi o tym przypomniały. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 01:41 To ja chyba juz sklerozuje,bo ostatnio wlasnie tyle roznosci mi przypomniano A gralasw tiki tiki czy cos takiego...widzisz skleroza) Odpowiedz Link
wadera3 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 12:40 tiki tak....a może pamiętasz słonie....takie z kokardką na ogonie? różowe-w biało czarnej TV,cholera nie ogę sobie tego przypomnieć....w okolicach Jacka i Agatki-w niedzielnym programie dla dzici..... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 15:44 Sloni z kokakardkami nie moge sobie przypomniec).....ale skad wiesz,ze one byly rozowe jak TV bylo czarno-biale?? Odpowiedz Link
wadera3 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 17:53 bo spiewały...cholera a może to były zielone słonie...? Odpowiedz Link
groha Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 01:55 Jeśli tiki-tiki, to takie dwie kulki na sznureczkach, którymi się stukało, to pewnie, że grałam Nawet na końcówkę mody na hoola-hoop zdążyłam się załapać i miałam takie małe, plastikowe. A sińce po nim (na tych kościach, co potem przeistoczyły się w biodra, hehe), to był powód do dumy. Ależ to były cudne, beztroskie lata. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 05:49 Tak..na sznurkua jak bolalo gdy sie w palca wcelowalo uuuuuuuuu Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 08:47 Bardzo bolało, ale ile śmiechu przy tym było, eeeh jakież to były fajne beztroskie lata. Mnie najczęściej wspomnienia nachodzą pod wpływem muzyki i zapachu nie obrazu. Ostatnio na jakimś kanale nadawali "Żwirka i Muchomorka" od razu wspomnienia z dzieciństwa wróciły jak usłyszałam te dźwięki. Odpowiedz Link
zdzicha Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 10:51 Kto wyprodukował Psczółkę Maję? Odpowiedz Link
skiela1 Japonskie Anime 02.08.05, 16:02 zdzicha napisała: > Kto wyprodukował Psczółkę Maję? Hiroshi Saito(ten od Muminkow..tez)i Iseji Endo. Odpowiedz Link
zdzicha Re: Japonskie Anime 02.08.05, 21:37 Nie no, Wodecki nie był na mojej liscie podejrzanych. Ale ze smutkiem stwierdzam, że cały czas aż do wczoraj była przede mną ukrywana okrutna prawda, że Maja nie jest polska. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Japonskie Anime 02.08.05, 21:43 Wlasciwie to pszczolka jest niemiecka,serial zrobiony jest przez japonczykow. Odpowiedz Link
gagunia Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 10:58 To sa bajki niesmiertelne. Teraz moje dziecko namietnie oglada Krecika, Bolka i Lolka, "Matoła" i filmowa wersje Tytusa. Niedlugo mu koiksy podrzucimy Odpowiedz Link
rembert Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 11:22 ja dzięki mojej Ziuni jestem na bieżąco. No cóż jak jej nie ma a przełącze przypadkiem na bajkę to zaczyna mnie mdlić Z Żoną łapiemy się na tym, że włączamy bajkę dla córki, ona w międzyczasie przestaje oglądać, wychodzi do innego pokoju, a my siedzimy wpatrzeni. Odpowiedz Link
antidotumm Nadal 02.08.05, 12:32 Nadal wiekszosc z tych bajek leci w telewizji: Slon Dominik, Uszatek, Matolek i kot Filemon np. w MiniMini. Odpowiedz Link
barti111 Re: Dobranocki naszego dzieciństwa :) 02.08.05, 17:58 Wilk i zając !!!!!!!!potem konkurencją były dopiero Smerfy i Gumisie..i chyba też głównie ze względu na długość odcinków. Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Rumcajs 02.08.05, 19:25 O kurcze... o Rumcajsie zapomniałam, toż to była moja ulubiona bajka )) Odpowiedz Link