Dodaj do ulubionych

Uszy mi zmarzły

23.11.05, 23:37
Zimno, brrrrrrr.
(po chleb w nocnym byłem)
Obserwuj wątek
    • frida2 Re: Uszy mi zmarzły 23.11.05, 23:42
      A czapki nosić nie łaska? tongue_out
    • lekia Re: Uszy mi zmarzły 23.11.05, 23:48
      to ja skoczę do Mercurego po kuraka : )
    • koczisss Re: Uszy mi zmarzły 23.11.05, 23:50
      Zmarzluch, ja rowerkiem jeszcze śmigam i nie narzekamsmile))
      • sloggi I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 23.11.05, 23:55
        Kuba podwyższyła w środę ceny energii elektrycznej, które do tej pory były
        subsydiowane przez państwo. Podwyżki, które sięgają 333 procent, mają na celu
        większą oszczędność energii, której chronicznie w tym kraju brakuje. Braki
        energii są na Kubie powszechne, gdyż dostarczające jej generatory
        termoelektryczne, zbudowane przed kilkoma dekadami, są przestarzałe i mało wydajne.
        • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:09
          No, a jaki to ma związek z marznięciem???
          • sloggi Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:18
            Tam nie byłoby mnie stać na rozgrzanie smile
            • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:21
              No tak, ale od tego trzeba zacząć, że by Ci one nie zmarzły, więc nie musiałoby Cie stać!!!
              • sloggi Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:30
                Czasami trzeba myślec abstrakcyjnie.
              • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:33
                koczisss napisał:

> No tak, ale od tego trzeba zacząć, że by Ci one nie zmarzły, więc nie musiałoby
                > Cie stać!!!
                >
                Teraz jest tam okres huraganow i jest dosc zimno.Oni,jezeli maja ogrzewanie to
                tylko elektryczne.
                • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:42
                  Zimno, czyli

Santiago de Cuba Airport 23°
                  Havanna Airport 22°
                  Holguin AP 20°
                  Varadero Airport 20°

To mało???
                  A było to o godzinie 18 czasu lokalnego, czyli w Havaniesmile))
                  • sloggi Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:44
                    A chciaż sprawne termomentry mieli?
                    • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:48
                      Sprawne i to jak, a na przyszły tydzień zapowiadane są upały, a w nocy to około 20 stopnismile))
                      • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:52
                        Jak takie dokladne,to mi powiedz jaka bedzie pogoda dla Torontosmile
                        • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:59
                          W przypadku Białegostoku info podawane na stronie odzwierciedla to co jest za oknemsmile))
                          A w Toronto było -1 o 18.00 czasu lokalnego, czyli o 00.00 czasu polskiegosmile))
                          • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:03
                            koczisss napisał:

> W przypadku Białegostoku info podawane na stronie odzwierciedla to co jest za o
                            > knemsmile))
                            > A w Toronto było -1 o 18.00 czasu lokalnego, czyli o 00.00 czasu polskiegosmile))
                            >
                            Bylo,fakt.Ale z tym wiatrem,ktory za oknami swiszcze temperatura wynosi -10.
                            Tutaj podaja 'wind chill'bo wlasciwie tylko to nas interesuje.Silniejszy
                            wiatr,wiadomo piec wlacza sie czesciej.
                            • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:06
                              To się zwie temperatura odczuwalna, a nie faktyczna, a to jest różnica. Bo temperatura powietrza może mieć + 5 stopni celsjusza, a odczuwalna będzie - 7, ale i tak woda nie zamarznie, bo faktyczna temperatura jest wyższa od zera, a w zerze dopiero woda zamarzasmile))
                            • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:09
                              A nie podają temperatury faktycznej???
                              Bo ona jest ważna, jak już wspomniałem, dopiero poniżej zera woda zamarza, a jak nie wiadomo jaka jest faktyczna, to nie bardzo można się zorientować, czy jest np. gołoledź, czy niesmile))
                              • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:13
                                Pewnie,ze podajasmile))
                                Ale mnie bardziej interesuje czy mi nos zamarznie od wiatru czy niesmile
                                Zawsze podaja dwie temp.np.jest -12 a odczuwalna -35.
                                • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:14
                                  Acha,
                                  Wszystko jasne, ale idę już spać, bo u mnie 1:14, a u Ciebie dopiero 19:14smile))
                                  Więc, DOBRANOCsmile))
                                  • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:15
                                    koczisss napisał:

> Acha,
                                    > Wszystko jasne, ale idę już spać, bo u mnie 1:14, a u Ciebie dopiero 19:14smile))
                                    > Więc, DOBRANOCsmile))
                                    >
                                    Dobranocsmile
                    • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:14
                      sloggi napisał:

> A chciaż sprawne termomentry mieli?
                      Tam taka bieda,termometru nie znajdziesz.
                  • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:50
                    koczisss napisał:

> To mało???
                    > A było to o godzinie 18 czasu lokalnego, czyli w Havaniesmile))
                    >
                    Wg.CNN dzis w Hawanie bylo 13 stopni.Dodaj do tego chlodzacy wiatr od
                    oceanu.Zimno jest.
                    • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:51
                      A ja mam dane z tej strony www.weatheronline.co.uk sama sprawdźsmile))
                      • skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:57
                        Wiesz,z ta pogoda to jest tak jak wiatr zawieje.smile
                        • koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:01
                          Źródło jest wiarygodne, a dane są zbierane ze stacji meteorologicznych z całego światasmile))
                          Zgadza się, z pogodą jes różnie, ale ta strona nie kłamiesmile))
    • skiela1 Re: Uszy mi zmarzły 24.11.05, 14:42
      Uszy i wszystko i rece mi zgrabialy tez.
      Dzis z rana bylo skrobanie z lodu wszystkich szyb w samochodzie .
      Juz nie wiem czy mi zimno czy goraco.
    • frida2 Re: Uszy mi zmarzły 13.12.05, 18:07
      Już mi nie marzną, kupiłam czapkę.
    • lekia Re: Uszy mi zmarzły 19.12.05, 13:52
      głowę otulam kapturem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka