sloggi 23.11.05, 23:37 Zimno, brrrrrrr. (po chleb w nocnym byłem) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczisss Re: Uszy mi zmarzły 23.11.05, 23:50 Zmarzluch, ja rowerkiem jeszcze śmigam i nie narzekam)) Odpowiedz Link
sloggi I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 23.11.05, 23:55 Kuba podwyższyła w środę ceny energii elektrycznej, które do tej pory były subsydiowane przez państwo. Podwyżki, które sięgają 333 procent, mają na celu większą oszczędność energii, której chronicznie w tym kraju brakuje. Braki energii są na Kubie powszechne, gdyż dostarczające jej generatory termoelektryczne, zbudowane przed kilkoma dekadami, są przestarzałe i mało wydajne. Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:09 No, a jaki to ma związek z marznięciem??? Odpowiedz Link
sloggi Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:18 Tam nie byłoby mnie stać na rozgrzanie Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:21 No tak, ale od tego trzeba zacząć, że by Ci one nie zmarzły, więc nie musiałoby Cie stać!!! Odpowiedz Link
sloggi Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:30 Czasami trzeba myślec abstrakcyjnie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:33 koczisss napisał: > No tak, ale od tego trzeba zacząć, że by Ci one nie zmarzły, więc nie musiałoby > Cie stać!!! > Teraz jest tam okres huraganow i jest dosc zimno.Oni,jezeli maja ogrzewanie to tylko elektryczne. Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:42 Zimno, czyli Santiago de Cuba Airport 23° Havanna Airport 22° Holguin AP 20° Varadero Airport 20° To mało??? A było to o godzinie 18 czasu lokalnego, czyli w Havanie)) Odpowiedz Link
sloggi Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:44 A chciaż sprawne termomentry mieli? Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:48 Sprawne i to jak, a na przyszły tydzień zapowiadane są upały, a w nocy to około 20 stopni)) Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:52 Jak takie dokladne,to mi powiedz jaka bedzie pogoda dla Toronto Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:59 W przypadku Białegostoku info podawane na stronie odzwierciedla to co jest za oknem)) A w Toronto było -1 o 18.00 czasu lokalnego, czyli o 00.00 czasu polskiego)) Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:03 koczisss napisał: > W przypadku Białegostoku info podawane na stronie odzwierciedla to co jest za o > knem)) > A w Toronto było -1 o 18.00 czasu lokalnego, czyli o 00.00 czasu polskiego)) > Bylo,fakt.Ale z tym wiatrem,ktory za oknami swiszcze temperatura wynosi -10. Tutaj podaja 'wind chill'bo wlasciwie tylko to nas interesuje.Silniejszy wiatr,wiadomo piec wlacza sie czesciej. Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:06 To się zwie temperatura odczuwalna, a nie faktyczna, a to jest różnica. Bo temperatura powietrza może mieć + 5 stopni celsjusza, a odczuwalna będzie - 7, ale i tak woda nie zamarznie, bo faktyczna temperatura jest wyższa od zera, a w zerze dopiero woda zamarza)) Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:09 A nie podają temperatury faktycznej??? Bo ona jest ważna, jak już wspomniałem, dopiero poniżej zera woda zamarza, a jak nie wiadomo jaka jest faktyczna, to nie bardzo można się zorientować, czy jest np. gołoledź, czy nie)) Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:13 Pewnie,ze podaja)) Ale mnie bardziej interesuje czy mi nos zamarznie od wiatru czy nie Zawsze podaja dwie temp.np.jest -12 a odczuwalna -35. Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:14 Acha, Wszystko jasne, ale idę już spać, bo u mnie 1:14, a u Ciebie dopiero 19:14)) Więc, DOBRANOC)) Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:15 koczisss napisał: > Acha, > Wszystko jasne, ale idę już spać, bo u mnie 1:14, a u Ciebie dopiero 19:14)) > Więc, DOBRANOC)) > Dobranoc Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:14 sloggi napisał: > A chciaż sprawne termomentry mieli? Tam taka bieda,termometru nie znajdziesz. Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:50 koczisss napisał: > To mało??? > A było to o godzinie 18 czasu lokalnego, czyli w Havanie)) > Wg.CNN dzis w Hawanie bylo 13 stopni.Dodaj do tego chlodzacy wiatr od oceanu.Zimno jest. Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:51 A ja mam dane z tej strony www.weatheronline.co.uk sama sprawdź)) Odpowiedz Link
skiela1 Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 00:57 Wiesz,z ta pogoda to jest tak jak wiatr zawieje. Odpowiedz Link
koczisss Re: I tak jest dobrze, na Kubie mają przerąbane 24.11.05, 01:01 Źródło jest wiarygodne, a dane są zbierane ze stacji meteorologicznych z całego świata)) Zgadza się, z pogodą jes różnie, ale ta strona nie kłamie)) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Uszy mi zmarzły 24.11.05, 14:42 Uszy i wszystko i rece mi zgrabialy tez. Dzis z rana bylo skrobanie z lodu wszystkich szyb w samochodzie . Juz nie wiem czy mi zimno czy goraco. Odpowiedz Link