cienmotyla 04.04.06, 06:17 Niech Wam słońce świeci bo u mnie to deszcz cholera jasna) heh od dziś bede tu pogode opisywać a co!! kto powiedział ze pogoda to nie jest ciekawy temat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cienmotyla ejj co tak poźno już.... 04.04.06, 06:19 ja musze sie iść myć... jeszcze "kawa czy herbata" leci z maturami chca mnie załamać Odpowiedz Link
dimanche Re: ejj co tak poźno już.... 04.04.06, 10:01 no to miłego dnia, miłej kąpieli i czego sobie życzysz - a to Ty maturę masz? ja tez kiedys miałam, dzis się z tego smieje, ale powiadają:"mądry Polak po szkodzie". Odpowiedz Link
towita Re: ejj co tak poźno już.... 04.04.06, 10:07 Ojejku, matura, kasztany, platoniczne miłości... Och, rozmarzyłam się Odpowiedz Link
dimanche Re: ejj co tak poźno już.... 04.04.06, 10:10 towita napisała: > Ojejku, matura, kasztany, platoniczne miłości... > Och, rozmarzyłam się przydałyby się jeszcze kremówki do tych wspomnień, mogą być warszawskie dla odmiany.. Odpowiedz Link
mrouh Re: ejj co tak poźno już.... 04.04.06, 11:02 Cieniu, trzymam kciuki, ja też mam maturę, tylko z drugiej strony biurka i boje się razy pięć i za swoich uczniów w liczbie 4 Będę trzymać kciuki Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Miłego Dnia:) 04.04.06, 11:54 trzymam kciuki za wszystkich maturzystow,jeszcze troche i zakwitna kasztany Odpowiedz Link
cienmotyla ja pisze za rok ale za to jaka:PP 04.04.06, 16:17 Polski , Angielski , Historia , Wos i wszystko rozszerzone prucz angola.. za bardzo sie boje.... heh najsmieszniejsze ze Wosu jeszcze nie mam a jestem w II klasieP to bedzie zapierdziel po wakacjach... dzieki za kciuki, kochani jestescie... za mało mam pewności siebie widocznie.. ustny to dla mnie problem jak cholera... Odpowiedz Link
cienmotyla Żegnam się... 05.04.06, 08:36 obym kiedyś wróciła... a tymczasem zycze wszystkim duzo słonka, ciepła, pogody ducha, optymizmu i jak to sie mówi.... niech kazdy twój nastepny dzien bedzie lepszy od poprzedniego... do usłyszenia.... Odpowiedz Link
rene8 Wracaj szybko! 05.04.06, 08:40 A ja Ci zycze pogody ducha i duzo słoneczka. Idz na te rekolekcje ,mymódl się i wracaj. Pozdrawiam. Renia Odpowiedz Link
cienmotyla :) dziekuje:) bede tesknić:P 05.04.06, 08:49 heh powiedzmy ze to reolekcje... Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Żegnam się... 05.04.06, 12:09 cienmotyla napisała: > a tymczasem zycze wszystkim duzo słonka, ciepła, pogody ducha, optymizmu i > jak to sie mówi.... > niech kazdy twój nastepny dzien bedzie lepszy od poprzedniego... miodowe życzenia i tobie wzajemnie))))))))) Odpowiedz Link
cienmotyla A ja zaspałam do szkoły:P 10.04.06, 06:50 no nic... Każdemu może się zdarzyć Odpowiedz Link
cienmotyla Wcale nie miłego!!!!! 11.04.06, 08:24 Cholera no mam 4 budzikia i tak zasypiam!!!!! Nie kumam tego! i jeszcze zaspałam na spr na który sie tyle uczyłam wrrrrrr Odpowiedz Link
f.l.y Re: Wcale nie miłego!!!!! 11.04.06, 08:48 e tam! zaraz niedobrego... miłego, ależ miłego dnia dla wszystkich.... i bez buntów proszę to ma być kolejny fajny dzień i już! Odpowiedz Link
cienmotyla wydałam oszczednosci:D:D 11.04.06, 12:00 to jest miły dzin) w koncu kupiłam cos spontanicznie po prostuzauwazyłam i kupiłam ale sie ciesze takie rzeczy podobaja sie mi 100 razy bardziej niz takie zaplanowane zakupy tylko zazwyczaj to kasy nie maPP Odpowiedz Link
pianome Re: wydałam oszczednosci:D:D 11.04.06, 12:03 A co kupiłaś,jesli można wiedzieć ? Odpowiedz Link
cienmotyla Re: wydałam oszczednosci:D:D 11.04.06, 12:24 bluzeczke na ramiaczka biała (rózowe to mójwróg)) kosmetyki i bielizne z bieliny jestem najbardziej zadowolona a i ide do fryzjera ale po południu Odpowiedz Link
yannis Re: wydałam oszczednosci:D:D 11.04.06, 14:21 cienmotyla napisała: > bluzeczke na ramiaczka biała (rózowe to mójwróg)) > kosmetyki i bielizne > z bieliny jestem najbardziej zadowolona > a i ide do fryzjera ale po południu Rasowa kobieta!! nie ma to jak zakupy i fryzjer na poprawę humoru. Zwłaszcza, ze wiosna zabłądziła w tym roku Odpowiedz Link
cienmotyla a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 09:49 tez kwietniowy , deszczowy( u mnie) dzien... nie wiem czy tez macie tyle obowiazków co ja.. ale jesli tak to szczerze współczujePP Odpowiedz Link
wadera3 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 09:51 ooo, nie idziesz do szkoły? Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 10:05 dzis mam tylko dodatkowe zajecia szkołe mam z głowy dooo hmm do wtorku a co? Odpowiedz Link
dimanche Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 10:06 dziwne, że nie jesteś w szkole, przecież matura za pasem, nie wolno tak sobie lawirowac... Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 10:09 ale ja jestem w 2 klasie... a maturke juz miałam próbna a do szkoły nie pojde bo szkoła z okzaji swiat jest zamknieta... ejj noo co chodzi... Odpowiedz Link
wadera3 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 10:25 cienmotyla napisała: > ale ja jestem w 2 klasie... a maturke juz miałam próbna a do szkoły nie pojde > bo szkoła z okzaji swiat jest zamknieta... ejj noo co chodzi... próbna chyba w trzeciej jest Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 15:54 w 3 tez jest ale u nas w szkole robia jeszcze taka dodatkowa w drugiej zeby wiedziec nad czym trzeba popracować...ja uwazam ze to nawet dobre jest... tyle ze była z niektórych tematów których nie przerabialismy i lipa... Odpowiedz Link
skiela1 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 13:58 cienmotyla napisała: > nie wiem czy tez macie tyle obowiazków co ja.. ale jesli tak to szczerze > współczujePP ZWykle przed swietami jest wiecej obowiazkow. Zakupy troszke wieksze trzeba zrobic,....a kto za mnie zrobi? No i jakies ciasto upiec...do mazurka sie przymierzam A Ty co bezdiesz piekla?a moze kupisz gotowca? Odpowiedz Link
frida2 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 14:02 skiela1 napisała: > No i jakies ciasto upiec...do mazurka sie przymierzam Elcia, to podziel się przepisem, co? )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 14:34 frida2 napisała: > skiela1 napisała: > > > No i jakies ciasto upiec...do mazurka sie przymierzam > > Elcia, to podziel się przepisem, co? )) Zaraz musze wyjsc do pracy na pare godzin(jutro u nas swieto)pozniej do polskiego sklepu po "waderowe krowki").Zobaczymy co mi z tej masy wyjdzie.. Jezeli chodzi o wypieki to zwykle eksperymentowalam..a ile na smietniku wyladowalao)(teraz rzadko pieke) Odpowiedz Link
wadera3 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 19:47 frida2 napisała: > Elcia, to podziel się przepisem, co? )) ciasto kruche: 1/2 kg mąki krupczatki, 3 żółtka, 1 całe jajko, 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10dkg cukru, 25 dkg masła, zapach lub cukier waniliowy, Ciasto wyrabiamy na stolnicy. Masło z mąką posiekać nożem. Dodać resztę składników. Szybko zagnieść i odstawić do lodówki na 1 - 1 1/2 godziny to przepis na spód do mazurka, ale z tej ilości to wydzie wieelki "mazur", bo mazurki po pierwsze najładniejsze są małe, a po drugie ciasto wałkuje się cieniutko, bo cały dowcip polega na przyozdobieniu wylanej na ów spód masy, w moim wypadku "krówkowej" do ozdoby używam skórki pomarańczowej (samodzielnie usmażonej w cukrze), rozpuszczonej czekolady,rodzynków, migdałów i innych bakalii, robię też lukier z białek Odpowiedz Link
skiela1 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:07 Dzieki Co spojrze na Twoja sygnaturke to czytam Kolobrzeg.... Odpowiedz Link
wadera3 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:13 lenistwo)) już sie naprawiło (chyba) pomyślności w wypiekach Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:40 ehh nie rozumiem... jakos sie mnie ... przepraszam za wyrazenie ale czepiasz.. Odpowiedz Link
wadera3 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:42 cienmotyla napisała: > ehh nie rozumiem... jakos sie mnie ... przepraszam za wyrazenie ale czepiasz.. ja????????? wnioski wyciągam, słonko... Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:44 ale fałszywe, oskarzajace mnie...i mimoze powiedziałamco i jak to nadal cos jest nie tak.. nie rozumiem... ale nie bede sie juz tłumaczyc, nie musze i tylko winny sie tłmaczy Odpowiedz Link
wadera3 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:45 cienmotyla napisała: > ale fałszywe, oskarzajace mnie...i mimoze powiedziałamco i jak to nadal cos > jest nie tak.. > nie rozumiem... ale nie bede sie juz tłumaczyc, nie musze > i tylko winny sie tłmaczy )) Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 15:55 ja za bardzo jak juz wczesniej wspominałąm piec i gotowac nie umiem... ale zeby zrobic przyjemnosc młodemu do chyba karpatke upieke... pozycze mikser od sasiadów:PP Odpowiedz Link
skiela1 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 18:22 karpatka jest z budyniem ...prawda? Odpowiedz Link
rubeus Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 18:29 Tak... Lubie to ciasto Kiedyś było b. modne w mojej rodzinie, dziś niestety poszło w odstawkę... Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:00 no z budyniem a co?? tez robisz? Odpowiedz Link
skiela1 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:06 cienmotyla napisała: > no z budyniem a co?? tez robisz? nieee w zyciu karpatki nie robilam... i nigdy nie wiem czy to z kremem czy z budyniem tak samo myli mi sie stefanka z w-zetka.nigdy nie wiem ktora to ktora. Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:40 hmm bo to w gruncie zeczy jest i z kremem i z budyniem... bo zeby krembył lepszy dodaje sie do niego budyń)) Odpowiedz Link
skiela1 Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:51 cienmotyla napisała: > hmm bo to w gruncie zeczy jest i z kremem i z budyniem... bo zeby krembył > lepszy dodaje sie do niego budyń)) no mowie,ze nigdy nie pieklam) Krem to mi sie kojarzy taki jak na tort...ale byloby to za tluste Odpowiedz Link
cienmotyla Re: a tak w ogole to Witam wszystkich w... 13.04.06, 20:54 tampowinno być w gruncie RZeczy sory za błedy ... no to ja zycie powodzenie tez bym zrobiła ale nie mam piekarnika dobrego Odpowiedz Link
cienmotyla No i jak dla mnie... 19.04.06, 07:07 ... zaczeła sie szkoła... 3 spr z których pewnie kazdy przełozymy,bo przeciez nie da sie uczyc w swieta... ale cóz miłego dnia zycze ja i tak mam dobry humorek bo widze ze słonko wstało bedzie ciepło i przyjemnie Odpowiedz Link