bartoszcze 14.05.06, 21:11 Jak rodzice homoseksualisty powinni mówić o zalegalizowanym partnerze swojego dziecka? W przypadku geja - synowy? W przypadku lesbijki - ziętka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woodpecker_from_mars Re: jak się mówi.. 14.05.06, 21:19 obawiam się, że ten problem jeszcze daleko przed nami Odpowiedz Link
gacus Re: jak się mówi.. 15.05.06, 10:02 nijak. chłopak mojego syna.... lub partner. Choć w gwarze gejowskiej używa sie określeni: mój mąż, moja żona, ale raczej w formie żartobliwej. Odpowiedz Link
petrolot44 Re: jak się mówi.. 15.05.06, 10:22 Dziewczyna/chłopak, albo po prostu po imieniu, to tak się wydaje najmniej niezręcznie. Odpowiedz Link
kklamerka Wydaje mi się, że to nie chodzi o konkretne wyrazy 15.05.06, 10:49 ale z szacunkiem. a gdybym miała partnerkę i Bliscy nazywaliby ją "Córkową" (odpowiednik Synowej), Partnerka, po imieniu, czy inaczej - nie byłoby dla mnie ważne. Odpowiedz Link
bartoszcze Re: Wydaje mi się, że to nie chodzi o konkretne w 17.05.06, 10:37 Córkowa bardzo mi się podoba) Myślę, że w odniesieniu do kobiety pasowałoby też "moja zięć". Z facetami gorzej, ale być może ten zięć mógłby sie ogólnie przyjąć jako bardzo wieloznaczny. Oczywiście problem jest na razie czysto akademicki) Odpowiedz Link
carrramba Re: jak się mówi.. 15.05.06, 13:53 Oj Bartoszcze, Ty to masz problemy ))) Cmok, cmok, cmok )) Odpowiedz Link