frida2 Re: ...a na obiad będzie: 30.11.06, 17:19 Spaghetti. Dopiero teraz mam czas żeby zjeść. Cały dzień dzisiaj zajmują porządki. Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 30.11.06, 17:23 Kluchy spageciarskie, mniam, mniamI jaki sosik do spaghetii? U mnie Fridziu dzis strajk głodowy. Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 30.11.06, 17:27 kriss67 napisał: > Kluchy spageciarskie, mniam, mniamI jaki sosik do spaghetii? Taki "neapolitański" sos własnej produkcji, bez żadnych fixów ale przepyszny. > U mnie Fridziu dzis strajk głodowy. Ale jak to tak? Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 30.11.06, 17:38 Fridka, Neapolitański czyli jaki?Jakie składniki? A tak to: mam scisłą diete poszpitanlą, poza tym miałem dzis tak cieżki dzień, że tylko sie zastrzelić..... Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
skiela1 Re: ...a na obiad będzie: 10.01.07, 16:19 pomyslu nie mam a w ogole to ostatnio nie chce mi sie gotowac:] Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 27.01.07, 14:37 Smażone filety z pangi, surówka z kiszonej kapusty, mniam Odpowiedz Link
skiela1 Re: ...a na obiad będzie: 26.02.07, 00:53 dzis powinno byc dietetycznie. Ale jeszcze nie wiem co Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 26.02.07, 08:51 Wczoraj było mało dietetycznie: -ryba zapiekana z szalotką, ziemniaki pieczone w mundurkach, sos serowy, masło czosnkowe, cacyki i sałata Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: ...a na obiad będzie: 26.02.07, 09:25 Krzysiu, ja poproszę dokładny opis...mniam Aha, nie wiem co to są...cacyki? Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: ...a na obiad będzie: 26.02.07, 09:27 U mnie dzisiaj mielońce i buraczki. Zabrakło mi weny twórczej Odpowiedz Link
skiela1 Re: ...a na obiad będzie: 26.02.07, 15:51 Przeczytalo mi sie ..'ryba zapiekana z szarlotka')) a co to sa cacyki? Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: ...a na obiad będzie: 26.02.07, 16:07 Buraczki? Proszę bardzo)) A ja poproszę tą rybkę z szarlotką. Tylko dużo jabłuszek ma być Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 26.02.07, 16:12 skiela1 napisała: > a co to sa cacyki? Krzyśkowi chodziło chyba o tzatziki czyli taki grecko sos do róznych potraw. Istotnym składnikiem jest ogórek. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 10.06.07, 21:25 frida2 napisała: > > Krzyśkowi chodziło chyba o tzatziki czyli taki grecko sos do róznych potraw. > Istotnym składnikiem jest ogórek. Nieprawda,,tylko tak spontan)) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 11.06.07, 21:42 rico-chorzow napisał: > Nieprawda,,tylko tak spontan)) Powiedział, co wiedział Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 12.06.07, 10:20 frida2 napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Nieprawda,,tylko tak spontan)) > > Powiedział, co wiedział Tutaj masz przepis Ty - powiedział co wiedział ,który ja znam,oczywiście są różne warianty,a mnie chodziło więcej o słowo - spontan ,którego używasz,a ja nie potrafię go znaleść w PWN,nie egzystuje. 40 dkg ogórka 15 dkg jogurtu 20 dkg twarogu 1 mała łyżeczka soku cytrynowego 1 stołowa łyżka oleju z oliwek 1 stołowa łyżka koperku Pieprz,sól,czosnek Dill Knoblauch Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 12.06.07, 11:52 rico-chorzow napisał: > a mnie chodziło więcej o słowo - spontan ,którego używasz,a j > a nie potrafię go znaleść w PWN,nie egzystuje. A gdzie ja ostatnio go użyłam? Spontan - spontaniczność ;p p.s. dzięki za przepis Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 12.06.07, 12:03 Witaj, Ty naprawdę chcesz żebym przeszukał całe forum?,pewnie chcesz się mnie pozbyć,a propos,co dzisiaj na obiad? Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 12.06.07, 12:06 rico-chorzow napisał: > Witaj, Cześć > Ty naprawdę chcesz żebym przeszukał całe forum? Sama poszukam, z ciekawości. > pewnie chcesz się mnie pozbyć Bynajmniej. > a propos,co dzisiaj na obiad? Obiad jeszcze nie wymyślony Odpowiedz Link
parachute Re: ...a na obiad będzie: 27.02.07, 15:15 a ja jadę na obiad, taki prawdziwy najprawdziwszy, normalny, ciepły,na talerzu z dokładką i pachnący, do domu mojego! za dwa tygodnie... Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: ...a na obiad będzie: 27.02.07, 15:35 Jakąś tęsknotę słychać w głosie, Parachutku... Odpowiedz Link
parachute Re: ...a na obiad będzie: 27.02.07, 15:38 ...e tam....fcale mi ńe sależy na smacznych pahnoncych cieplutkich obiatkah...z sosikiem...ziemniaczkami...mienskiem...fcale...i tej fersji bede sie czymał... Odpowiedz Link
rene8 Re: ...a na obiad będzie: 27.02.07, 15:53 A ja flaczki, A ON dieta-cycki z kury i brokuły Odpowiedz Link
skiela1 Re: ...a na obiad będzie: 27.02.07, 16:02 ciotkamatylda napisała: > Jakąś tęsknotę słychać w głosie, Parachutku... teskni teskni)) Odpowiedz Link
parachute Re: ...a na obiad będzie: 27.02.07, 16:05 ...e tam...wydaje Wam się...wydaje daje aje je je e ee eeee.......ech... Odpowiedz Link
skiela1 Re: ...a na obiad będzie: 27.02.07, 16:01 frida2 napisała: > Spaghetti! Przejadlo mi sie Odpowiedz Link
skiela1 Re: ...a na obiad będzie: 06.03.07, 15:10 Pieczen z ziemniakami:] i ogorkiem kiszonym. Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 10.03.07, 16:01 Penne capricciosa. W wykonaniu mojej Mamy to niebo w gębie. Odpowiedz Link
leez5 Re: ...a na obiad będzie: 10.03.07, 18:49 Wlasnie sie zastanawiam. Najlepiej cos dietycznego Odpowiedz Link
niewidzialna_l Re: ...a na obiad będzie: 10.06.07, 21:29 przeglad lodówki z makaronem,, Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 11.06.07, 21:51 Uuu, fatalnie. Ja dzisiaj zjadłam dwa, żebym wiedziała to bym się podzieliła Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 12:37 Dodac literke "p" i mamy pierogi pruskie Ciekawe czy jest cos takiego? Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 12:19 Hmmmmmm, klasycznego obiadu nie będzie, tylko zupa smieciowa póznym wieczorem.... Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 12:21 kriss67 napisał: > Hmmmmmm, klasycznego obiadu nie będzie, tylko zupa smieciowa póznym > wieczorem.... Ciekawa nazwa Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 14:37 > Ja bym ogórkowej zjadła, mmm. No to do roboty,gotuj)) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 14:52 rico-chorzow napisał: > No to do roboty,gotuj)) Może lepiej nie Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:08 rico-chorzow napisał: > Dlaczego,nie potrafisz? No ciiiiicho, nie tak głośno Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:15 Hm?),mnie się wydaje to ma więcej do czynienia z - ochotą albo nieochotą -,a prosto powiedzieć z lenistwem,no....,tak trochę,tak bardzo trochę znam))) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:16 rico-chorzow napisał: > Hm?),mnie się wydaje to ma więcej do czynienia z - ochotą albo nieochotą -,a > prosto powiedzieć z lenistwem,no....,tak trochę,tak bardzo trochę znam))) Nie będę na ten temat dyskutować ))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:26 Tak,nie dyskutujmy,jak powiedziałaś -ciiicho-,bo mogą sobie jeszcze coś pomyśleć. Ps.Dobrze,że nikt nas nie słyszy)) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:28 rico-chorzow napisał: > Tak,nie dyskutujmy,jak powiedziałaś -ciiicho-,bo mogą sobie jeszcze coś pomyśleć. A wtedy dopiero by było )) > Ps.Dobrze,że nikt nas nie słyszy)) I nawet nie widzi Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:33 rico-chorzow napisał: > Prawda,o tym zapomniałem) Chociaż, mnie kawałek widać ) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:04 frida2 napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Prawda,o tym zapomniałem) > > Chociaż, mnie kawałek widać ) Tak,ale tylko kawałek ) i pewnie chodzi Ci,jak nazwałaś - moją tajemniczość -,przecież już dość trochę z nie straciłem. Oglądałem Twoich przyjaciół,czekam na jednego z nich,dowiesz się jeszcze więcej)) Odpowiedz Link
rene8 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:13 Mama chora, ja prawie nie ruszająca się. Wstawiłam rosół i sam "upyrkolił". Taki lekki na skrzydełkach z dużą ilością włoszczyzny. Mamie zrobiłam kluski lane, bo ma problemy z przełykaniem. Na drugie kalafior z bułką tartą i kefir. Cóż czasami trzeba iść na łatwiznę. Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:18 rico-chorzow napisał: > Tak,ale tylko kawałek ) i pewnie chodzi Ci,jak nazwałaś - moją tajemniczość > -,przecież już dość trochę z nie straciłem. > Oglądałem Twoich przyjaciół,czekam na jednego z nich,dowiesz się jeszcze więcej )) Ale pan zakręcił, panie rico Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:29 Cieszę się,więc z panem wiesz dużo więcej))) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:31 rico-chorzow napisał: > Cieszę się,więc z panem wiesz dużo więcej))) Hmm, polemizowałabym Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:37 Dobrze,więc co dzisaj na obiad,wymyśliłaś coś przez 24h?)) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:41 rico-chorzow napisał: > Dobrze,więc co dzisaj na obiad,wymyśliłaś coś przez 24h?)) Dzisiaj jest już po obiedzie Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:46 Rozumiem,pewnie odgrzane od wczoraj) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:48 rico-chorzow napisał: > Rozumiem,pewnie odgrzane od wczoraj) No skąd, pierożki były, dzisiaj robione Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:51 Zdolna z Ciebie kobieta, ja pierogi robiłam raz i wystarczy Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:52 agulaszek napisała: > Zdolna z Ciebie kobieta, ja pierogi robiłam raz i wystarczy Kto powiedział, że ja je robiłam? Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 16:58 No tak. Już Cię podejrzewałam o nadludzkie możliwości i zdolnosci Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 17:00 agulaszek napisała: > No tak. Już Cię podejrzewałam o nadludzkie możliwości i zdolnosci Nieumiejętność lepienia pierogów wcale ich posidania nie wyklucza Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 17:18 Panie,proste,ciasto-tylko mąka,woda i trochę mleka to i ciasto się lepi,w jakich ilościach nie wiem,sam kiedyś robiłem ciasto na pierogi jak na makaron i jadłem to nadzienie z makaronem, a la bigos,ta cholera - makaron - nie chciała się lepić,polecam też pierogi de la zamrażalnik,zaoszczędza wiele turbulencji) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 17:27 rico-chorzow napisał: > Jest was dwojga albo więcej? Tak, ja i mój klon. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 18:02 frida2 napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Jest was dwojga albo więcej? > > Tak, ja i mój klon. Tja,klon?,pewnie chodzi Ci o to drzewo seksualne jak i cis ( cis i klon - śl.klął) Odpowiedz Link
frida2 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 18:04 rico-chorzow napisał: > Tja,klon?,pewnie chodzi Ci o to drzewo seksualne jak i cis ( cis i klon - > śl.klął) Nigdy w życiu Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 17:48 rico-chorzow napisał: > Panie,proste,ciasto-tylko mąka,woda i trochę mleka to i ciasto się lepi,w jakic > h > ilościach nie wiem,sam kiedyś robiłem ciasto na pierogi jak na makaron i jadłem > to nadzienie z makaronem, a la bigos,ta cholera - makaron - nie chciała się > lepić,polecam też pierogi de la zamrażalnik,zaoszczędza wiele turbulencji) Nie mogę: umiesz robić pierogi ??? Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 17:58 Mogę,wiem?,no mogę,jak mi się uda znowu to ciasto do pierogów,jak przed 2-ma laty) Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 18:06 rico-chorzow napisał: > Mogę,wiem?,no mogę,jak mi się uda znowu to ciasto do pierogów,jak przed 2-ma la > ty) Można złożyc zamówienie? Może uda się je jakoś wirtualnie przesłać )) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 18:39 Wirtualnie?,weź z 1/2 kg mąki,dolej wody i trochę mleka,aaaa,coś nowego trochę oleju,wyrób to ciasto (dość ciężka robota,dlatego peferuję pierogi of market),wywałkuj je i zależności jak duże te pierogi chcesz mieć,weź szklankę czy coś szerszego do wytłaczania krążków,nadzienie,przyprawy to już czysta fantazja,grzyby kapusta,siekane,ser...itd. Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 18:45 Jeszcze mi chłopa jakiegoś podeślij do wałkowania )) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 14:43 kriss67 napisał: > Warzywna tak nazywamy Przez Ciebie/Was nazwana - śmieciowa -,wspaniale,dołączam się do tej nazwy,wariantów o różnych smakach i różnych warzywach - nie ma końca -,a przyznać muszę,jako dziecko czy dorastający jej nie jadłem! Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:20 Ale żeście mi apetytu narobili: ruskie + ogórkowa, a na przystawkę śmieciowa )) Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:21 Kurdeeee, jeszcze tyle godzin do kochanej smieciówki Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:31 agulaszek napisała: > A ja już coś preparuję )) Aguś,a co preparujesz? Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:35 Potrawa BN (bez nazwy): pokrojone w kostkę 2 schabowe+mrożonka "Warzywa do mięs"+ugotowany wcześniej makaron+starty parmezan. Właśnie się podsmaża )) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:28 agulaszek napisała: > Ale żeście mi apetytu narobili: ruskie + ogórkowa, a na przystawkę > śmieciowa )) ,tego wariantu jeszcze nie jadłem,ale ciekawy,ciekawy,bardzo ciekawy Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 13.06.07, 15:37 W lodóweczce harbuz na nas czeka Zimniutki Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 14.06.07, 10:42 Dziś u nas obiad bombowy Obiad - lazania w sosie . W jakim nie wiem, ma byc niespodzianka. Ale pachnie ponoc rewelacyjnie A na kolacje - szparagi Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
agulaszek Re: ...a na obiad będzie: 14.06.07, 15:07 Mmm, to u mnie dziś cienko. Każdy je obiadek pracowy. U mnie był pieczony biust z indyka w sosie, ziemniaczki i sałatka coleslaw+kompot. Zupy mi się nie chciało Odpowiedz Link
kriss67 Re: ...a na obiad będzie: 14.06.07, 21:42 Agulaszek, taki pracowy obiad może byc całkiem pyszniutki A mówie Ci, lazania wyszła paaaaalce lizać Całą wielką brytfanke pochłonelismy Szparagi na jutro zostawiamy.... Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Wcinamy szparagi:) 07.07.07, 19:19 Nie przepadam za szparagami,dość często próbowałem,jakoś - nie -,jednak nie mam zamiaru komuś obrzydzić) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ...a na obiad będzie: 07.07.07, 19:20 frida2 napisała: > Jest leczo. Już kiedyś pisałaś,ale ja nie wiem,nie znam co jest - leczo - Odpowiedz Link
romanska.3463 Re: ...a na obiad będzie: 13.07.07, 13:36 zasmażana z żółtym serem kapusta włoska Odpowiedz Link
czarna9610 Re: ...a na obiad będzie: 28.09.07, 20:39 a właściwie był kapuśniak z mielonym mięsem Odpowiedz Link