sloggi 24.09.06, 21:46 protekcjonalny «traktujący innych z wyższością i pobłażliwą przychylnością; też: świadczący o takim traktowaniu» Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: Bywacie protekcjonalni? 24.09.06, 21:53 Podobno bywam, i to wtedy , kiedy sama bym siebie o to nie podejrzewała Ale bywam również, świadomie z "premedytacją" - w brzydkim celu usadzenia kogoś, "komu sie należy" - według mojej oceny, nie bywam (nigdy) w stosunku do ludzi, w jakikolwek sposób ode mnie zależnych (np) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Bywacie protekcjonalni? 24.09.06, 22:17 Niestety nie potrafie i tego nie zmienie. Czasami przydaje sie taka zdolnosc..(tego raczej wyuczyc sie nie mozna) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Bywacie protekcjonalni? 24.09.06, 22:28 sloggi napisał: > A u mnie to odruch. tak do kazdego? Odpowiedz Link
sloggi Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 00:18 Nie, to działa bardziej sytuacyjnie niż personalnie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 00:29 uuuuff.. juz myslalam w jaka amunicje by sie tu zaopatrzyc Odpowiedz Link
sloggi Re: Bywacie protekcjonalni? 29.09.06, 23:43 Protekcjonalny bywam podczas dyskusji, gdy widzę, że za Chiny Ludowe nie zostanę zrozumiany przez rozmówcę. Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 00:09 raczej nie, może jedynie jak się coś załatwia w urzędach Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 00:29 Ja tylko wobec osób ktore smaruja o mnie specjalne wątki na forach ukrytych z których zabieraja mi wczesniej akces (bym bronic sie mogła )))) ) a ktore we wlasnych oczach uchodza za: 1. POSZKODOWANE bo ktos opisał opinie O SOBIE na forum "Rozwody" NIE PODAJĄC nazwy forum, ani linka do forum z ktorego opinia pochodzi, nie posługujac sie ANI JEDNYM nickiem i nie rzucając ZADNYCH znakow szczegolnych miejsca o ktorym pisze 2. SPRAWIEDLIWE bo one do tej anonimowej opinii o kims podały bezposredni link, zarzucajac innym dyskusje tylko na temat nielubianej przez SPRAWIEDLIWYCH osoby 3. PŁODNE i MADRE - bo potrafiły stworzyc watek na temat tej osoby, podając jej nicka na forum zamknietym, wczesniej tej osobie zabierajac akces ( w mysl grzecznosciowej zasady ze o nieobecnych sie nie rozmawia a kazdy ma prawo do obrony) 4 LUBIANE bo tyle osob tam pisało (chyba az cztery lub piec) a admini i własciciel forum to tolerowali - moze dlatego, ze brali w tym udział????? :- )))))))) Gratuluje tym osobom. Sa prawie jak SPRAWIEDLIWI, LUBIANI, PŁODNI I MADRZY I POSZKODOWANI. A PRAWIE czyni wielka róznice ))))))) Ot takie robaczki )))) (I zeby nie było ze to Kriss mi doniósł. Gwoli scisłych informacji doniósł mi jako szósty i ostatni, niestety nie był pierwszy. A z racji naszej wielkiej sympatii On bedzie podejrzany JAKO pierwszy. Moze jednak nie wszystkim AZ TAK sie to podobało.) Mi to szczerze mowiac zwisało, a własciwie nie....Szkoda ze watek zniknął. A za to Kriss to akurat nie jestem Ci wdzieczna. Bawiłam sie setnie ))))) Odpowiedz Link
f.l.y Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 08:54 nauczyłam się 'bywać' - to teraz konieczne w mojej pracy Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 09:55 Bardzo rzadko, nie czuję takiej potrzeby;-P Ale jak poczuję, że "trzeba", to umiem, a jakże - i to podobno pokazowo Odpowiedz Link
dimanche Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 11:30 Ja i poczucie wyższości? Nie ma czego,śs takiego... Odpowiedz Link
f.l.y Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 14:24 Kas..im częściej Cię czytam, tym bardziej chcę Cię poznać ) Odpowiedz Link
f.l.y Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 14:28 a więc nieprotekcjonalnie musimy się umówić na piwo albo kawę w takim razie przerzucam się teraz na maila... Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 14:29 W mailu masz i gg i telefon POdobno Kriss zbiera ekipe na basen jutrzejszy Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 14:42 Tylko wobec tych, którzy "nadepną mi na odcisk" A jest to bardzo trudne, bo sama jestem niezła wredota, więc poprzeczka jest wysoko. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 15:19 Jestes wredota? no czego ja sie tu dowiaduje))))))) Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 17:06 skiela1 napisała: > Jestes wredota? > no czego ja sie tu dowiaduje))))))) Ano, widzisz? Beczkę soli zjesz, a człowieka nie poznasz )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 18:14 grazia.eni napisała: > Ano, widzisz? Beczkę soli zjesz, a człowieka nie poznasz )) W takim razie potrzebne sa dwie beczki)) Odpowiedz Link
towita Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 15:21 Wczoraj byłam : w KFC wybierałam zabawkę dla dziecka i chłopaczyna z puszką piwa poganiał mnie motywowany przez kolegę tekstem " a przylej jej w tą wypiętą dupę to się pospieszy". Byłam baaaardzo protekcjonalna, tak bardzo, że chyba przestało im szumieć wypite piwko. Odpowiedz Link
rene8 Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 18:32 Chyba nie? Ale nie mi to oceniać. Ale napewno nie przepadam za takimi ludzmi. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Bywacie protekcjonalni? 21.04.07, 21:37 Widzisz jaki los bywa przewrotny. Odpowiedz Link
lylika Re: Bywacie protekcjonalni? 25.09.06, 22:21 Niestety... chociaż staram sie nie być. Odpowiedz Link
dimanche Re: Bywacie protekcjonalni? 29.09.06, 23:44 lylika napisała: > Niestety... chociaż staram sie nie być. > A jaka kłótliwa poza tym... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Bywacie protekcjonalni? 08.01.07, 20:38 Dzis w 'Urzedzie" bylam... ojj panienka uslyszala Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Bywacie protekcjonalni? 08.01.07, 23:10 Powiedziałem pani w salonie optycznym, że mogłaby ramki dobierać w domu specjalnej troski albo swojej rodzinie. Odpowiedz Link
parachute Re: Bywacie protekcjonalni? 08.01.07, 23:24 ja nie potrafie.. ilekroć mam ochotę coś komuś powiedzieć, wygarnąć... na chęci się kończy...ech... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Bywacie protekcjonalni? 08.01.07, 23:50 parachute napisał: > ja nie potrafie.. ilekroć mam ochotę coś komuś powiedzieć, wygarnąć... na > chęci się kończy...ech... Czego się boisz? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Bywacie protekcjonalni? 22.04.07, 21:23 parachute napisał: > ja nie potrafie.. ilekroć mam ochotę coś komuś powiedzieć, wygarnąć... na > chęci się kończy...ech... wyuczyc sie tego tez nie da Odpowiedz Link
anna_sla Re: Bywacie protekcjonalni? 06.07.07, 13:46 bywa i chyba z wiekiem coraz mniej.. oby, bo mnie kiedyś synowe znienawidzą tak jak ja swoją teściową ;P Odpowiedz Link