frida2 07.10.07, 00:19 Jak reagujecie? Jeśli zadzwoni po raz 8 to chyba mu w końcu nabluzgam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikita1001 Re: głuche telefony 07.10.07, 00:30 Zdarzyło mi się niedawno że raz po raz ktoś dzwonił i cisza lub za entym razem śmiech. Mam wyświetlacz ktory pokazuje mi dzwoniący do mnie numer, więc oddżwoniłam i grzecznie poinformowałam, że numer podam pod nadzór policji. Skończyło się dzwonienie momentalnie. Myslę że to dzieciaki się bawiły i troszeczkę dostały pietra. Oczywiście ja z tym nadzorem trochę pobajerowałam, by mieć spokój. Ale dobrze mieć telefon z uslugą wyświetlania " kto do nas dzwoni". Odpowiedz Link
frida2 Re: głuche telefony 07.10.07, 00:34 nikita1001 napisała: > Ale dobrze mieć telefon z uslugą wyświetlania " kto do nas dzwoni". Żałuję, że nie mam takiego bajeru, bardzo. Na razie cisza. Chyba się niemy rozmówca rozczarował, może myślał, że spanikuję i zacznę rzucać mięsem za pierwszym razem. Odpowiedz Link
nikita1001 Re: głuche telefony 07.10.07, 00:43 Może to jakiś wielbiciel?? Zależy co robi jesli tylko slucha to nic groźnego, choć wkurzające. Jesli sapie to wiadomo Odpowiedz Link
frida2 Re: głuche telefony 07.10.07, 00:57 Po pierwsze to kretyn(ka). To było raczej takie kobiece, no chyba że mi się zdawało, ale ja mam bardzo dobry słuch. Odpowiedz Link
oczarowana_ulegloscia Re: głuche telefony 07.10.07, 07:14 Jeżeli dzwoni taki dowcipniś raz - po prostu odkładam słuchawkę, drugi raz podobnie, a jak dzwoni kolejny to mówię: "mam dużo czasu i mogę pomilczeć do słuchawki, w końcu to nie ja płacę za to połączenie" - rozmowy kończą się jak ręką odjął. Nie ma nic gorszego jak wymyślanie dzwoniącemu, krzyki i obelgi - to działa jak woda na młyn, bo chyba o to chodzi komuś takiemu, kimkolwiek by nie był. Stoicki spokój z reguły powala przeciwnika i odnosi zamierzony efekt. Odpowiedz Link
frida2 Re: głuche telefony 07.10.07, 12:46 oczarowana_ulegloscia napisała: > Stoicki spokój z reguły powala przeciwnika i odnosi zamierzony efekt. Podziałało. Przez te 7 razy byłam tak uprzejma, że uhh (to nie było łatwe). Odpowiedz Link
princessofbabylon Re: głuche telefony 08.10.07, 18:37 nikita1001 napisała: > Ale dobrze mieć telefon z uslugą wyświetlania " kto do nas dzwoni". swego czasu marzył mi sie taki telefon,jakoś nie zainwestowaliśmy, ale bym miała kilku palantów z głowy. jak mnie takie coś denerwuje Odpowiedz Link
p_k_79 Re: głuche telefony 07.10.07, 09:04 Wystarzy, że dzwoni trzeci - nie odbiorę więcej Odpowiedz Link
frida2 Re: głuche telefony 07.10.07, 12:47 impostor napisał: > przysiegam ze to nie ja ) To raczej była jakaś baba Odpowiedz Link
menk.a Re: głuche telefony 07.10.07, 10:30 Do 10 razy sztuka. Nabluzgaj za 11 razem))) Odpowiedz Link
hypatia69 Re: głuche telefony 07.10.07, 10:47 Można spróbować: "Cześć, kochanie. Co u ciebie? Anginę masz? Powtórz, w ogóle cie nie słyszę..." Ciekawe, co zrobi. Wyświetkacz jest fajny, o ile dzwoniacy półgłówek nie ma zastrzeżonego numeru. Jak ma to zima. [Przy sms'ach na komórkę nawet zastrzezony się pokazuje. Przynajmniej kiedyś tak było]. Odpowiedz Link
nikita1001 Re: głuche telefony 07.10.07, 23:16 hypatia69 napisała: zastrzeżonego numeru. Jak ma to zima. [Przy sms'ach na komórkę nawet > zastrzezony się pokazuje. Przynajmniej kiedyś tak było]. I do tej pory tak jest, że numer zastrzeżony, choć mam go w spisie telefonów na stacjonarnym i na komórce nie wyświtli się. Odpowiedz Link
hypatia69 Re: głuche telefony 08.10.07, 12:18 To to tak [jak lokomotywa mi wyszło))]. Ale czy przy sms'ach sie dalej pokazuje to nie wiem... Odpowiedz Link
kaczorek13 Re: głuche telefony 07.10.07, 23:43 To powiem Wam, jaką przygodę ma koleżanka. Jakiś czas temu zaczęli do niej wydzwaniać faceci i pytać kiedy mogą się z nią spotkać. Mówi do niej "Cicha". Zawsze mówiła, że to pomyłka a oni dzwonili po kilka razy. W końcu pociągnęła jednego za język i okazało się, że numer podobny do jej numeru został podany w anonsach towarzyskich, a panowie ze Śląska (bo to gazeta lokalna była) zawsze wydzwaniali tuż po wypłatach, z nadzieją na miłe chwile w ramionach "Cichej". Jakimś cudem czasami źle łączyło (albo im się z ochoty paluszki na klawiaturze telefonów plątały ). Jedyny sposób na takie akcje to ignorować. Choć zbliża się 10-ty... i kto wie, może znowu będą chętni na spotkania z "Cichą" Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: głuche telefony 08.10.07, 01:35 mialam 3 sytuacje kiedys kilka telefonow z sapaniem, jeden po drugim, za 3 czy 4 juz nie odbieralam, mimo ze byly na stacjonarny bez wyswietlacza, wiec i mama mogla dzwonic:p drugi raz - ktos dzwonil do mnie i twierdzil ze dalam ogloszenie w anonsach - pomylka trzeci byl ciekawy - dostalam smsa jak tam moje mieszkanie, jak architekt sie spisal i jak mi sie mieszka... akurat kupilam mieszkanie i bylam z architektem w zwiazku) ciekawy zbieg okolicznosci, ale cos mi sie tam nie zgadzalo tylko nie pamietam co... odpisalam ze to chyba pomylka, dostalam odpowiedz ze raczej nie, znowu cos napisalalm, zostalam zwymyslana, wiec zignorowalam.. po paru godzinach dostalam piekne przeprosiny i przez pare dni jeszcze pisalismy jakies smsy Odpowiedz Link
princessofbabylon Re: głuche telefony 08.10.07, 18:35 login_niedostepny napisała: > znowu cos napisalalm, zostalam zwymyslana, takie cos mnie tak wqurwia że aż mi słów brak, piszesz że pomyłka to cie obrazi, no przeciez to jest taka dziecinada jakich mało, żadne przeprosiny by mnie nie ruszyły, zadzwoniłabym i bym opierd.... jeszcze, Odpowiedz Link