menk.a 07.10.07, 17:03 To taki wątek contra dla wątku z kompotem Impostora )))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 18:21 Kaczka nikt nie jest zainteresowany Odpowiedz Link
menk.a Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 20:10 Pragnę zauważyć , iż jest jak najbardziej zjadliwa. I z tymi 2 nie ma nic wspólnego Odpowiedz Link
menk.a Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 20:19 skiela1 napisała: > nie za tlusta? > > Nie, skórka się ładnie wytopiła, potem dołożyłam jabłka. Odpowiedz Link
menk.a Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 20:24 Sadystka DD Pieczesz cycki czu uda? Same przyprawy czy jakoś specjalnie zrobiony? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 20:33 Calego wrzucilam do piekarnika) tylko sol,troche czosnku,oliwa na wierzch i sie piecze. trzeba czesto zagladac i biedaka podlewac Odpowiedz Link
menk.a Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 20:45 skiela1 napisała: > Calego wrzucilam do piekarnika) > > tylko sol,troche czosnku,oliwa na wierzch i sie piecze. > trzeba czesto zagladac i biedaka podlewac > Całego gulgota? Jak w amerykańskich filmach Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 20:50 menk.a napisała: > Całego gulgota? Jak w amerykańskich filmach bo ja w Ameryce mieszkam,to i hamerykanskiego gulgota mam lece go podlac bo wyschnie) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 21:30 U nas dzis 'indykowe'swieto jest Moj juz prawie gotowy-4 godziny byl w piecu, powinno mu wystarczyc Odpowiedz Link
menk.a Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 21:41 Pachnie? Stawiaj na stół. Z czym podasz? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kaczka z jabłkami gotowa! 07.10.07, 21:46 menk.a napisała: > Pachnie? Stawiaj na stół. Z czym podasz? wyjelam z pieca zeby odsapal troche Obowiazkowo z zurawinami ale dzieciaki nie lubia, wiec dla nich jest sos grzybowy. Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Można, można 07.10.07, 21:20 menk.a napisała: > Udko? Cycki? Pół uda starczy. Ziemniaczki do tego. I jakiś sos chiński Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Można, można 07.10.07, 21:56 menk.a napisała: > Słodko-kwaśny. I wino Hmmm, białe wytrawne poproszę. Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Można, można 08.10.07, 01:49 oooo ja tez wczoraj kaczke pieklam, ale ja amatorszczyzne odwalam.. posypalam ino przyprawami i wrzucilam do piekarnika.. i tylko patrzylam czy jzu sie pali czy jeszcze nie poratujcie jakims przepisem na farsz jakis czy cos byla dobra, nie powiem, ale farsz lubie.... Odpowiedz Link
menk.a Re: przepis: kaczka z ananasem 08.10.07, 02:45 Nafaszeruj przyprawami a pod koniec dołóż jabłka: to moja najprostsza kaczka z jabłkami. Mogą być też śliwki. Lub pomarańcze. Ale te ostatnie raczej słodsze niż kwaśniejsze, bo wywracają na drugą stronę. Może być też ananas. Kaczątko (rozkawałkowane na porcje tudzież całość, polecam kawałki) na noc zamarynuj w ziołach, przyprawach i np. sosie sojowym albo occie winnym, albo winie. przepis: Kaczkę upstrzyć przyprawą chińską + sos sojowy, wino lub sherry i ciut cukru, umieścić w szklanym naczyniu, wymieszać i odstawić na noc do lodówki, aby mięso się przegryzło. Wyjąć kaczkę z marynaty; marynatę zachować. Smażyć ją na dużym ogniu 2 minuty z każdej strony. Dodać paprykę pokrojoną w paseczki, imbir w talarkach , białe części dymki i dalej smażyć 3-4 minuty, aż papryka lekko zmięknie. Dodać ananasa, sok z ananasa i marynatę. Smażyć chwilę. Posolić do smaku. ) Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: przepis: kaczka z ananasem 08.10.07, 10:44 hmmm chyba zaraz polece po druga kaczke... tylko z jablkami bo ananasa nie lubie Odpowiedz Link
menk.a Re: przepis: kaczka z ananasem 08.10.07, 11:01 Potraktujmy luźno te przepisy: owoce brać te, które się lubi Odpowiedz Link
skiela1 Re: przepis: kaczka z ananasem 08.10.07, 17:14 kiedys jadlam z suszonymi morelami,ale byla za slodka. Odpowiedz Link
menk.a Re: przepis: kaczka z ananasem 08.10.07, 17:26 skiela1 napisała: > kiedys jadlam z suszonymi morelami,ale byla za slodka. > Podlać winem, dodać jabłka... Odpowiedz Link
menk.a Re: Poszedłem po wino a kaczka chyba odfrunęła... 08.10.07, 14:21 Loginka teraz będzie robić kaczkę)))))) Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Poszedłem po wino a kaczka chyba odfrunęła... 08.10.07, 14:23 menk.a napisała: > Loginka teraz będzie robić kaczkę)))))) Jak dopiero będzie robić, to ja się znowu nie załapię Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Poszedłem po wino a kaczka chyba odfrunęła... 08.10.07, 15:27 ale jak juz zrobie to zapraszam wino bedzie rowniez! Odpowiedz Link
menk.a Re: Poszedłem po wino a kaczka chyba odfrunęła... 08.10.07, 16:51 Zrób więcej))) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Dobry wieczór, czy zastałem kaczkę? 08.10.07, 19:15 niestety,przyszedl kaczor i zabral kaczke na kolacje Odpowiedz Link
menk.a Re: mogę zatańczyć kaczuszki;) 08.10.07, 19:30 muraszka1 napisała: > niestety,przyszedl kaczor i zabral kaczke na kolacje Pasuje?)))))) Odpowiedz Link
brunon.4 Z żalu za kaczką wypiłem wino 08.10.07, 22:01 na pusty żołądek i wsszszystko już passuje, hip. Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Z żalu za kaczką wypiłem wino 08.10.07, 22:42 czy do trzech kaczek bede potrzebowac 3 par rak i 3 piekarnikow? hmm.. chwilowo, jako ze dzis poniedzialek, pozostaje przy kurczaku z kfc.. pracowalam nad znalezieniem pracy i nie mialam glowy do kaczek Odpowiedz Link
menk.a Re: Z żalu za kaczką wypiłem wino 08.10.07, 23:02 Ja mogę zostać Twoją podkuchenną, bo na Mr. B. chyba nie co liczyć) Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Z żalu za kaczką wypiłem wino 08.10.07, 23:13 bedzie wiecej wina - 3 do kaczek a reszta do kieliszkow kieliszki to nawet mam! Odpowiedz Link
menk.a Re: Z żalu za kaczką wypiłem wino 08.10.07, 23:19 Czyli pijemy z kieliszków: jak biali cywilizowani ludzie Ale ostrzegam: czasem po pijaku staję się.... Odpowiedz Link