sibeliuss 18.11.07, 12:28 Oglądam to sporadycznie, ale co raz częściej stwierdzam, że to rodzice muszą iść na terapię i to najlepiej w miejscu odosobnienia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katja_24 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 12:33 Ja to ogladam i traktuje jako dodatkowy srodek antykoncepcyjny To o czywiste, ze wszystko, co wyprawiaja te dzieciaki to wina rodzicow. Pozwolili, to teraz maja... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 12:42 Nie sztuką jest zrobić, sztuką jest wychować. Odpowiedz Link
katja_24 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 12:50 Dokladnie Tym bardziej, ze robi sie znacznie krocej Odpowiedz Link
hypatia69 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 16:27 I przyjemniej na ogół Odpowiedz Link
skiela1 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 17:39 katja_24 napisała: Pozwolili, to teraz maja... Mowisz to z doswiadczenia, czy tylko z obserwacji?. Odpowiedz Link
asiouek Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 12:42 No niestety, ale tak to właśnie jest, że jak są problemy z dziećmi, to pierwszą osobą, która się powinna zgłosić do psychologa, jest rodzic. Tyle, że kiedy psycholog to rodzicowi powie, to ten się zwykle obraża i stwierdza, że nieskuteczny ten specjalista... Odpowiedz Link
parachute Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 12:53 tylko psychoterapia z udziałem obu stron może dac satysfakcjonujacy efekt... Odpowiedz Link
e._ Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 16:37 A ja bardzo lubiłam, jak moje dziedci dorastały, jak wspólnie wychodzilismy z różnych zakrętów i dołków, jak uczyliśmy się bycia razem i przyznam, że choć od tego roku "obowiązek szkolny" już za nami, zaczęły się studia i inne obszary samodzielności, odpowiedzialności itp, z nostalgią myślę o tych latach. Niania ma pewnie sporą wiedzę i kilka skutecznych pomysłów, ale często robi na mnie wrażenie osoby, która nie lubi ludzi, która nie tak, jak powinna niania, kontroluje własne emocje, która pozwala sobie na idiotyczne "punktowanie" i niepotrzebne komentarze emitowane wraz z programem. Mogę tylko się domyślać, co się dzieje poza wizją. Bezmyślność niektórych rodziców zwala z nóg. Ciekawe skąd maleństwa znaja tyle wulgarnych wyrażen, straszenie "zabiję cię" itp. Na szczęście nie dotyczy to wszystkich uczestników tego programu, ale jednak... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 17:42 Uwierzysz i lezysz...)) Program sie 'sprzedaje' i o to chodzi. znasz kogokolwiek,kto boryka sie z takimi problemami ? bo ja nie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 21:39 skiela1 napisała: > Uwierzysz i lezysz...)) > Program sie 'sprzedaje' i o to chodzi. > znasz kogokolwiek,kto boryka sie z takimi problemami ? > bo ja nie. > Znam, pisała tu nas na forum. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 22:41 sibeliuss napisał: > Znam, pisała tu nas na forum. > no to mam skleroze na dodatek . ja pamietam,ze wszystkie salonowe dzieci byly grzeeczne i ulozone. Odpowiedz Link
leon.leo Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 17:45 sibeliuss napisał: > Oglądam to sporadycznie, ale co raz częściej stwierdzam, że to rodzice muszą > iść na terapię i to najlepiej w miejscu odosobnienia. To ciekawe, ze gej wyraża takie opinie. ile to możesz wiedzieć wiedzieć na ten temat? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 21:42 A skąd wiesz co wie gej? Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 21:42 Widać więcej niż Ty - On opinię wyraził, Ty nic do powiedzenia nie masz... Odpowiedz Link
e._ Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 22:43 A co to za pytanie z tym gejem?! Co to, gej musi byc ślepy i głuchy, pozbawiony umiejętności obserwacji, wyciagania wniosków itp? To pewnie wszelkie osoby bezdzietne nie mają prawa nic wiedzeć na temat dzieci i ich wychowania? To pewnie lekarz pełnosprawny nie ma prawa być ortopedą, normalny - psychiatrą, mężczyzna - ginekologiem! Odpowiedz Link
asiouek Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 22:48 On nie miał dzieci... pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Korczak Odpowiedz Link
skiela1 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 19.11.07, 00:25 >To pewnie wszelkie osoby bezdzietne nie mają prawa nic wiedzeć na temat dzieci i ich wychowania? wiedziec to sobie moga.... Jednak teoria a praktyka to dwie rozne sprawy. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 18:19 Nie sposób się z Tobą niezgodzić. A, jak wynika z moich wieloletnich obserwcji, najgorszymi rodzicami są nauczyciele. Odpowiedz Link
adhamah Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 19:45 oglądam systematycznie. to mój ulubiony serial twierdzę że każdy kto tam się pojawił długo pracował na to. jak można do czegoś takiego dopuścić? (tu mam na myśli dzisiejszy odcinek) Odpowiedz Link
gejnotok Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 20:16 piekielne dzieci, z którymi rodzice wraz z armią rodzinną nie są w stanie dać sobie rady od lat. z odsieczą przybywa superniania i po trzech dniach potwór karnie siada na poduszce- dyscyplince. po tygodniu metamorfoza sie dopełnia i z poczwary wyrasta piękny janioł. brawo! był ciekawy odcinek z przeciętną polską rodziną, czyli mamą i tatą, która też jest jakby mama. superniania zapytana "why?", odpowiada, że jej misja jest pomagać. ale czemu na wizji? do rzeczy. Sibelius, czy masz dzieci? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 21:45 Na szczęście nie. A Ty? Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Rodzice czy dzieci - kto potrzebuje Supernian 18.11.07, 21:44 Wniosek jeden.. coraz więcej Dzieci wychowuje się samodzielnie, czyli wcale.. są, bo są.. Odpowiedz Link
adhamah Re: Tak naprawdę Superniani potrzebują WIDZOWIE 19.11.07, 07:18 asiouek napisała: > i nikt inny... sugerujesz że rodzice do których przyjeżdża jej nie potrzebuja?! Odpowiedz Link
asiouek Re: Tak naprawdę Superniani potrzebują WIDZOWIE 19.11.07, 11:15 Oni tak naprawdę potrzebują dobrej psychoterapii. Mogę się założyć, że po pół roku od wizyty niani w domu to samo się dzieje, co przed wizytą! Odpowiedz Link